Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling skies 3x04 - At All Costs

2014. május 28. 11:00 - Szencsike

Ott hagytuk abba, hogy a várost a megemlékezés alatt bombázni kezdték Halpofáék. A katonaság teljes erőbedobással védi a várost, a parancsnokságra hozták az elfogott hadnagyot, Kathrine Fishert, lássa, mire képesek a charlestoniak. A Volm csapatok bevetésre készek, kint a harctérről figyelheti a nő, hogy vannak még jó UFO-k az űrben. A Volmok kilövik Halpofáék gépeit, a hadnagy pedig megismerkedhet Cochise-zal, talán tőle hihetőbb magyarázatot fog kapni. Másnap a romok eltakarítása zajlik, Matt és a haverjai a Fürgéket kutyázzák, Hal-nek Lyle köszöni meg, hogy este megmentette a termetes hátsóját. Tom és Weaver a védvonalakról beszélgetnek, mikor Hal lép az apjához, szeretné megejteni a nagy vallomást, de apu estig nem ér rá. Maggie még mindig nem helyesli a barátja vallomását, de jobb négyszemközt intézni.

1.png

Anne újra mintákat vesz a lányától, ezúttal nyálmintával próbálkozik, de majdnem lebukik, mert Lourdes köszön be hozzá egy ellenőrző látogatásra. Anyu mosolyog, minden oké, a lány lelép, majd visszafordul a csodakislányhoz. Az elnöki irodában Tom és Weaver nézik át a halottak listáját, csupa jó katona volt mind. Az emlékezést Anthony és a fogoly zavarja meg, a nő kisírta magának a bocsánatkérést és eléri, hogy Tomék beszéljenek a másik elnökkel. A rádió csak recseg-ropog, Tom nem igazán bízik a fogolyban, de mielőtt Tom végképp feladná, a vonal másik végén megszólal a másik elnök. Tom elmesélte neki, mivel ütötték el az időt Charlestonban, a sztori elég meredek, így igazolásképp egy személyes találka lesz a következő lépés. Az orvosi részlegen a béklyótlanított, de még csavaros gyerekek jó híreket kapnak. A Volm-gépekkel ki tudják szedni a csavarokat a gerincükből, így újra normális fiatalok lehetnek. Ennek viszont ára van: ha kiveszik a beültetett csavarokat, elvesztik a gyors regenerálódási képességüket, vagyis Ben újra asztmás lesz, a barátnője szemüveges és így tovább. Viszont ha megtartják a csavarokat, sokkal rövidebb lesz az életük, mint normál esetben és kitudja még milyen károkat okozhatnak ezek a szerkentyűk. Ben kissé szkeptikus, de belemegy a műtétbe.

2.png

A kocsmában Tom, Weaver és Bressler tábornok Pope-ot győzködi, hogy adja át a repülőjét. Ugyanis ő valamilyen csodás módon birtokol egy működőképes légijárművet, és ezt állami célokra most be kéne dobni a közösbe, pont erre az elnöki látogatás erejéig. Pope részéről oké, de akkor ő is a küldöttség tagja lesz. Este, indulás előtt Tom és Weaver később erről a látogatásról elmélkedik, a katona szokásához híven szkeptikus, Tom reménykedő, jin és jang, mint mindig. Anne is megtudta az utat, búcsúzni jött a férjétől, szent a béke köztük, de egy beszélgetés még vár rájuk. Eljött az indulás pillanata, Pope-nak bele kell nyugodnia, hogy az utazó küldöttség tagja lesz a buborékfejű Cochise és a hadnagy. A bubifejű modernebb járművekhez szokott, ugyanis a gép kissé leharcoltnak tűnik, így félve lép a fedélzetre. Egy csendes háztetőn Ben és a barinő a béklyótlanságról beszélgetnek, a lány kifejezetten örül, hogy újra normális lehet, Bennek hiányozni fog a szuperképesség és a felelősség, ami ezzel jár. Anne a szórakozott professzorhoz megy, Dr. Kadarhoz, aki dohog egy sort, miért nem lehet békén hagyni őt, kész átjáróház lett a laborja. Anne abban kéri a segítségét, hogy állítson össze egy DNS-tesztet, amit elvégezhetnek a béklyótlanított fiatalokon, ellenőrizve, hogy nincs semmi visszamaradt mutáció. A prof. kér néhány cuccot, majd egész elérzékenyül, mikor eszébejut, hogy egy ifjú anyukával beszélget.

3.png

Másnap, Ben és Matt beszélget, a nagytesónak tényleg hiányozni fognak a béklyók, úgy érzi, hogy sok jót tett ezek miatt. Matt válaszul egy régi töri-sztorit mesél el, amit aputól hallott, a két srác egyetért, hogy  a fater talán nem is csajozott a fősulin, mint más normális fiatal, ha ilyen szövege volt. Ugrás Tomékra, megérkeztek a Másik elnök színe elé, egy elég zord tábornok fogadja őket, tucatnyi fegyveressel körülvéve. Kiderül, hogy Bressler felettese volt régen és a hadvezetőnek az is megtépázza az idegeit, hogy Bubifej kilép a gépből, mit képzel Fisher hadnagy, hogy egy idegent hoz az elnök közelébe?! Sajnos előbb cselekszik, mint gondolkozik, Tom és a hadnagy hiába próbálják megmagyarázni Bubi ittlétét, a katonák lefogják őt és vinnék a börtönbe, vagy még rosszabb a vesztőhelyre. Mázli, az utolsó pillanatban megérkezik a Másik elnök és üdvözli Tomot. Pope is kidugja az orrát, ő lesz a műszerész, nincs nagy hangja a tucatnyi fegyveres miatt. A két elnök tárgyalni megy, Bubit elkülönítik Tomtól, de még gyorsan váltanak pár mondatot, nem lesz vele semmi baj. Charlestonban Anne meghozta a prof-nak a felszerelést, és átadja a gyerekek mintáit is. A férfi megint szóbahozza a gyerek-témát, ezúttal a béklyótlanított srácokról kérdez. Anne mesél és elmondja, hogy volt neki is gyereke, erre a prof. zavart lesz, nagyon érzékenyen érinti a gyerek téma.

4.png

Az elnöki megbeszélésen kiderül, hogy Másikék az utóbbi egy évet az ellenállócsapatok felkutatásával töltötték (Charleston közelébe nem is jutottak el, akkor megkímélték volna Tomot a macerától) és kiépítettek egy komunikációs és szállítóvonalat. Az ellenállócsapatok komolyabb veszteséget nem okoztak Halpofáéknak, de Tomék igen, miért? Tom szépen elmagyarázza, hogy Volm segítséggel olyan csapást mértek az ellenre, amivel komoly előnyre tettek szert az emberek (leginkább a charlestoniak). Viszont a Másik elnök még mindig nem bízik a Volmban, mondjon egy jó okot, hogy másképp gondolkodjon róluk. Majd Bubi ezt megteszi, ugyanis a Másik hajlandó vele beszélni. Bubi egy szomorú történetet mesél el. A szülőbolygóján van egy szép virág, de ezt ő sosem láthatta, mert egy hajón született, és egész eddigi életét háborúzással töltötte Halpofáék ellen. A testvére mesélt erről a virágról neki, aki a hábor miatt halt meg. Az emberek legyenek büszkék arra, hogy a saját bolygójukért, a saját bolygójukon harcolhatnak, mert a Volmokat előzték a hazájukból. A Volmok segítséget ajánlanak az embereknek, legalább nekik maradjon meg a világuk. Tom romantikus lelkét megnyerték ezek a szavak, a Másik elnök még nem jutott túl a döbbeneten, de hisz Bubinak.

5.png

Este, Charleston, Ben még mindig a csavarjain rágódik, hasznosnak érezte magát tőlük, tehetett valamit a közösségért. Barinő nem tudja, mit kéne Bennek tennie, ő már döntött, majd szép egyenes ívben leugrik a háztetőről. A csavarok nélkül ezt a 10 méteres ugrást nem úszta volna meg épségben. Hal rászánta magát a vallomásra, ám sajnos elkésett, Weaver világosítja fel, hogy apu valóban elment, de ha valami nyomja a szívét, neki is elmondhatja. Weaver nem apu, Hal visszatér a szobájába, elég dühösen csapkodja a levegőt, majd a tükör elé, támaszkodik. A tükörképe beszélni kezd hozzá, a Karen irányította Hal biztos abban, hogy senkinek nem fog szólni arról, hogy ő lehet a kém. Hal csak nyüszög, hogy ez hazugság, sose ártana azoknak, akiket szeret, de Gonosz Hal szerint Hal élvezi, hogy találkozhat Karennel, a családjának pedig csalódást okozott, de túlságosan szeretik őt, így elnézik a hazugságait. Hal bedühödik, öklével szétveri a tükröt, de mintha Gonosz Hal átvette volna az irányítást.

6.png

Tom és Weaver rádión beszélik meg a helyesnek vélt lépéseket, Tom kénytelen a Másik elnök mellett maradni, különben senki sem fogadná el Bubiék segítségét. Annetől is elbúcsúzhat, ugyanis ő is megérkezett a rádiós szobába, pár nap és újralátják egymást. A városban Hal és Maggie fut össze, a srácot mintha kicserélték volna, pár órája még remegett a félelemtől, most pedig úgy gondolja, hogy Karen csak egy álom, nincs neki semmi baja, apunak sem kell szólni. Ha nincs, hát nincs, csak legyen hozzá őszinte, ennyi Maggie kérése a baráthoz. A prof. végzett a DNS-mintákkal, semmi szokatlan, mindegyik gyerek egészséges, kivéve egyet. Mintha emberi és idegen DNS-e lenne, Anne elborul, az a lánya mintája, a prof is vágja, hogy ez személyes ügy. Tomnak szólni kéne, de Anne a saját kezébe veszi az irányítást, leüti a jó doktort. Kis közjáték, Hal és Maggie kibékülős szexét látjuk, éljen, viszont Gonosz Hal az, aki mosolyog, ugorjunk. Ben a béklyótlanító gépnél jár, a barinőt keresi, a lány meggondolta magát, nem szedeti ki magából a csavarokat, Ben örül. Anne hazatért, házhoz hívták néhány helyre, ezzel vágja el Lourdes kérdéseit, aki a picire vigyázott. A lány lefekteti a babát, addig Anne tölt egy kis italt, bocsánatkérés az elmúlt hetek őrülete miatt, igaz a koccintás után ő maga nem issza meg az italt. Lourdes lehúzza és elnéz mindent Anne-nek, hiszen barátnők, viszont a következő pillanatban eldől mint egy zsák. Anne összeszedi a babát és sietve távozik. Ben és a barinő a csillagokat nézik, milyen romantikus.

7.png

Tom és a Másik elnök a következő lépésekről tárgyalnak, Tom biztos a sikerben, ha elfogadják a Volmok stratégiáját. A békés párbeszédet az ideges hadvezető szakítja meg, ellenséges légijárművek közelednek, kimondatlanul is Tomék a hibásak ezért. Evakuálják a légibázist, Bubit a Másik elnök gépére tuszkolják fel, Tom maga mellett akarja tudni, de Bressler sürgeti, így Pope-pal együtt indulnak útnak. Anne a kihalt, éjszakai Charleston utcáin bolyong mikor szembetalálja magát egy béklyós kislánnyal, egy Fürgével és Gonosz Hallel. Kellett neked elszöknöd… Az elnöki menekülőket megtalálják a csészealjak, a Másik elnök gépét lelövik, Tomék gépe az erdőbe zuhan…

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása