Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 2x22 – Declaration of Independence – SOROZATZÁRÓ

2014. május 26. 12:00 - Smokey the bear

Rettentő izgalmak közepette hagytuk abba egy héttel ezelőtt, és miután végignéztem ezt a mostani részt, azt mondhatom, szerencsére meg is maradt a lendület a befejezésre. Na, ja, tetszettek volna így csinálni az elmúlt 21 részben, akkor most nem ott tartanánk, ahol. Az első jelenet nem támasztja alá az előbbi meglátásomat, de lesz ez még jobb is. NP nem vette túl jó néven, hogy saját maga által életre keltett elektromossággal akarják elintézni, ezért félrelöki Rachelt, és Aaron ellen fordul. Egy piszkavassal. Szénné is égethetné menten, de NP már csak ilyen szentimentális. Az áramütésnek egy haszna azért mégis volt, az igazi Priscilla is ébredezik NP fejében. Álmában a gyerekeivel van egy kunyhóban, de meghallja Aaron hívó szavát, és hopsz már is nem olyan idilli a helyzet, mint amilyennek tűnt. A gyerekek arca Mátrixosan (Neo a vallatóban, helló) szétkenődik, Priscilla ettől úgy megijed, hogy kimegy a kunyhóból. És…ennyi. Tényleg. Priscilla visszatért. NP legyőzve. Ez egy igazán Revolution-kompatibilis megoldás volt.

1.jpg

Willoughby-ban közben már tekerik a gázcsapot. Az elnök és Truman lelép. A katonák bereteszelik a kijáratokat. Kemény, de ne feledjük, ez az a sorozat, ami a második évadban azzal indított, hogy atombombát dobott Amerikára. Kettőt. Mileszék persze PONT időben érkeznek, leütik a láncokat, és néhány határozott puskalövéssel kizavarják az embereket. A padláson néhány lövéssel elintézik a rosszarcokat. Gene meglátja a halott Mariont. Szomorú. Gene nőjének lenni, nem egy életbiztosítás. A csapat nem buktatja le ott helyben a gonoszokat, inkább elmenekül.

2.jpg

Carver is kimenekül a művházból, és szépen kérdőre is vonja elnöktársát, hogy akkor ez mégis mi a jó élet volt? Davis menetrendszerűen Mileszékra keni az egészet, majd jelentőségteljes pillantással közli az erősen pánikoló Trumannal, hogy nekik kettőjüknek lesz még egy nagyon rövid beszélgetésük. Trumannak sötét barnára vált a khaki színű egyenruhája, és lelövi Carvert meg az embereit. A meglepetten maga elé bámuló Davis szeme láttára pedig belelő a saját karjába is. B terv, az van. Másnap reggel megy is a parasztvakítás a főtéren: ez a rohadt Matheson-Monroe banda, meg a kaliforniai cimboráik nem lelőtték szeretett Carver barátunkat? Texas már hadat is üzent Kaliforniának.

3.jpg

Mileszék búvóhelyén is ez a téma: a sok hűhó semmiért-hadművelet. Monroe hisztizik, mert a szent cél érdekében az alig pár hónapja megismert fiát is a sorsára hagyta. Gene Mariont siratja, és magát hibáztatja, amiért visszaküldte Trumanhoz. Aaron meg nem csinál semmit, csak az eszméletlen Priscillát őrizgeti. Végül Miles ragadja magához a kezdeményezést, végre. Davis megölésével nem oldódna meg semmi, ezért az javasolja, inkább fogják el, és kényszerítsék, hogy vallja meg bűneit a texasiaknak. Gene megy Blanchard ezredest és a texasiakat bevonni a játékba, az előző részben megismert masiniszta Joe indul még pár embert szerezni, a többiek mennek elnököt rabolni. Mínusz Aaron, mert ő addig otthon maradhat Priscillára vigyázni.

4.jpg

Neville, KisMonroe és ide-odaálló Scanlon is Davis-lesen van. Neville baszogatja egy kicsit Connort, mert szerinte az apja ugyanúgy meginog majd, ha Milesznál ellenállásba ütközik. Majd kijelenti, hogy az elnököt csak ő ölheti meg saját kezűleg, mert ő ugye családilag is érintett. Azonban hiába várnak az út mellett, mert Miles and co. hamarabb lecsap, és elrabolják az elnököt. Mondjuk, nem jutnak vele messzire, mert egy csapat lovas Hazafi nyomul utánuk. Miles szélnek ereszti Monroe-t, vigye az elnököt a megbeszélt helyre, és ne szúrja el, mert most megint bízik benne.

5.jpg

Innentől kezdve több szálon fut a cselekmény. Gene már Austinban van, Blanchard pedig életben. Legalább. Milest Rachel baszogatja, csak sajnos nem úgy, ahogy azt a férfi szeretné. Szerinte hiba Monroe-ban megbízni. Miles szerint nem, és erről nem nyit vitát. Monroe és Davis kicsit megpihennek. Davis egy kis vezető a vezetővel csevejt kezdeményez, de bebukja, mert Monroe rámutat, hogy bár mindketten csodálják egymás munkásságát, de most mégis Bass az, aki simán átvághatná elnökpajtás torkát, szóval ehhez tartsa magát. (A galériában egy bónusz kép az igazi Willoughby a forgatáson akként használt Texasi város, Bartlett, és Austin távolságáról. Már dühített, hogy a szereplők milyen gyorsan járják meg a városok közötti távolságokat. Illetve pont olyan gyorsan, ahogy ez a történet szempontjából a legjobb.)

A monológ után Monroe vízért megy, és a valami isteni szerencse folytán pont idáig jutott Connor lepi meg. Ultimátumot ajánl: hagyja Davist lelőni, és akkor haverok lesznek újra, vagy nem, de akkor a susnyásból Neville megorgyilkolja. Kedves gyerek ez, na. Kis hezitálás után Monroe naná, hogy ellentmond neki, mert most végre Miles megbízik benne, és ezt nem akarja elcseszni. Connor egy hisztis picsa, otthagyja az apját, akit csak a gyors reakcióideje ment meg Neville lövéseitől. Ja, Scanlon kinyiffan a lövöldözésben, de ez igazán senkit sem érdekel. Monroe bemenekül a bunkerba; kicsi fia, meg az őrnagy egy kissé lemaradva követik. Ennyi idő természetesen pont arra elég, hogy Monroe egy hátsó ajtón kicsempéssze Davist, és rázárja a bejáratot a támadóira. A Revolution órái kicsit máshogy járnak, mint a való életben, de ezt már megszoktuk.

7.jpg

Leszáll az est, a gyalogosan közlekedő Mileszék már a találkozóhelyen várják a lovaskocsival elnököt szállítmányozó Monroe-t, aki a várakozásokkal ellentétben be is fut. Rachel odavet neki egy köszit. Ha nem tudnám, hogy már elhálták, akkor azt mondanám this is the beginning of a beautiful friendship. Odabent aztán Rachel elkezdi kiosztani Davist, aki ugyebár a főnökének Randall Flynnek a főnöke volt. Alighogy vége a szentbeszédnek, Hazafiak törik rájuk az ajtót, és kiszabadítják az elnököt. Most Davisen a sor, hogy nagymonológba kezdjen arról, hogyan fogja szétzúzni Texast a céljai elérése érdekében. Elindul kifelé, és az embereinek kiadja a tűzparancsot. A lövések azonban elmaradnak, mert igazából ezek nem is az ő katonái, hanem Joe és haverjai. A szomszéd szobában pedig Gene és Blanchard, akik végigkagylózták az egész műsort. Ciki. Davist elvezetik, de hőseink nem tűnnek túl boldognak. Egy közös gondolatbuborékban annyit lehetne feléjük írni: mennyi munkák van ebben, és mégse lesz harmadik évad.

A texasiak elfoglalják a Hazafiak táborát. Két kis apró jelenetre hívnám fel a figyelmet. Az egyikben Monroe úgy lép be a parancsnoki hangárba, mint egy Isten. A másik az ellenkező véglet, Truman épp egy Toi-toi WC-n (!) ül, amikor lerohanják a tábort. Belegondoltak vajon a filmkészítők, hogy egy áram nélküli világban egy ilyen illemhely mennyire praktikus? Hát semennyire. A kevésbé látványos részben megtudjuk, hogy Texas hadat üzent a Hazafiaknak. Indulhat az invázió Willoughby visszafoglalására. Charlie áldását adja Milesra és az anyjára. Nem mintha kérte volna valaki.

Odahaza végre Priscilla is magához tér. De nincs benne köszönet, mert elmeséli Aaronnak, hogy mielőtt felébredt, belelátott a nano agyába, és tudja, mi a terve. Átveszi az uralmat az egész világ felett, és ehhez híveket gyűjt magának. Ha az emberek nem jönnek önként, akkor majd ráveszi őket. Kis montázsokban látjuk is, ahogy Davist az apja, Trumant Marion, és Neville-t Jason győzködi, hogy menjen az idahói Bradbury-be. Ott majd mindent megértenek. A sorozat záró képein látjuk is, ahogy a tökig kivilágított Bradbury főutcáján már gyűlnek is a népek. VÉGE.

Címkék: Revolution
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2014.06.03. 23:25:10

Hát vége ennek is. Tényleg nem kellett volna megnézni az utolsó 4 percet.
Anyway, köszi a hogyvoltozást!
süti beállítások módosítása