Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x22 – Veritas

2014. május 21. 13:00 - Zenóbia

Nah, mindjárt vége az évadnak, úgyhogy pont időszerű egy Bracken-es részt bedobni, nincs az az Isten, hogy leírjam az előzményeket, de sztem úgy kb. menni fog, ha már a hatodik évadot nézed. Beckett beruházott egy profi gépre, hogy szabadidejében le tudja fotózni Jason Marks minden egyes lépését, helyes jegyzetfüzete is van, mert nem adja fel, előbb-utóbb csak talál valami bizonyítékot Bracken ellen. Lehetőleg úgy kéne, hogy még ne legyen elnök, mert ott már kb. mindegy lesz. Nem, nem tudom ki a franc Jason Marks, és gőzöm sincs, hogy kéne-e tudnom, pedig én ráadásul nem csak nézem már hat évada, hanem írom is, de sorvad az agyam. Nem feltétlen a Castle miatt egyébként. De legalább gazdagodunk ilyen infókkal, hogy ez a projekt már régen megy, és együtt szokták járni Castle-lel az éjszakát nyomok után kutatva, és már csak két hét van az esküvőig, mi a franc, csak nem esküvős lesz az évadzáró?! Azt bírnám.

6x22_castle1.jpg

Castle még csak most indul Chicagoból, úgyhogy lemarad a mai hulláról, aki természetesen Jason Marks. Mert hogy Kate éjjel lefotózta, hogy beszállt egy sikátorban egy fekete kocsiba. Aztán egy másik sikátorban úgy tűnik kirakták. Egy politikai tanácsadócég vezetője volt, nahát. Kate hagy üzit Castle-nak, hogy kicsit sürgesse meg azt a repülőgépet, majd hazavágtat megnézni a saját felvételeit a kocsiról. Jasont kétszer mellkason lőtték, és senki nem tudta, hogy a városban van, se a kollégái, se a családja. Vulcan Simmons viszont tudta, mert hogy ő vezette azt a kocsit. Befut Castle végre, ami jó mert a fiúk nem tudnak semmit, és Kate-nek már muszáj beszélnie valakivel. Szóval végre lett volna egy kapocs, aki összekötötte volna Brackent a drogokkal, de azt a kapcsot most kinyírták, úgyhogy a szenátornak mondhatni elég jók a megérzései, hogy mikor kell jól megkavarni megint mindent.

6x22_castle2.jpg

Vulcannal most el lehetne érni a nagy áttörést, mert ha alkut ajánlanak neki, beköpi a szenátort, amit én mondjuk nem tartok túl valószínűnek, ismerve Bracken hírét, de mindegy. Ez lenne a cél, csakhogy a Vaslady-nek van annyi esze, hogy levegye Kate-et az ügyről, most akkor vagy be kell avatni a fiúkat is, vagy marad a privát nyomozás továbbra is. Csak az marad, mert Vulcant nem tarthatják bent, mert az ügyvédje szerint nem ő van a fényképen (WTF?!), nekik meg semmi nyomuk az autójáról, meg úgy egyáltalán bármiről, ami vele kapcsolatos. Nekik nincs, de Kate-nek aztán van, egy egész arzenálnyi fotója Vulcan elmúlt hat hetéről. És talál is egy fotót persze, egy teherautó javító cégről, és el is megy oda egyedül az éjszaka közepén, még jó, hogy az elején megígérte, hogy semmi felelőtlenség, látjátok, én az ilyeneket sokkal jobban utálom, mint az öltöztessük be az őrsöt hetvenes éveknek dolgot.

6x22_castle3.jpg

És most ráadásul még fel is basszák még jobban az agyam, mert ott a kocsi egy ponyva alatt, véres anyósüléssel, meg ott van Vulcan is persze, alig várta, hogy a hülye rendőrcsaj megint befusson a kezei közé. Tudom, hogy a megszállottságát próbálják nekünk előadni, de sztem rosszul. Na mindegy, mert Vulcant reggelre kinyírják, öt lövés, kettő térd, kettő váll, egy szív, golyók sehun, mégsem Kate volt, bár azt látta egy szemtanú, hogy ott járt, szóval ennyit arról, hogy a fiúk nem tudnak semmit. Úgyhogy újra Becketté a Vulcan ügy, pammparamm. Csak az a baj, hogy kb. két percig, mert aztán megjelenik a Belső Ügyosztály, és Donovan parancsnok kiadja a körözést Beckettre, mert mégis találtak egy golyót Vulcan gerincében, ami az ő tartalék pisztolyából származik. Most jön a szökésben című történet, közben a fiúk kiderítették, hogy Smith, tudjátok, aki megvédte Beckettet az aktával, amivel aztán Beckett sakkban tartotta Brackent, de ami valójában megsemmisült a robbanásban, és aztán Smith is meghalt, na szóval, ő él.

6x22_castle4.jpg

Kate-nek leesett, hogy mivel ennyire hajtott Vulcanra, ezzel elárulta magát a szenátor előtt, hogy nincs is meg az akta, úgyhogy most már szabad a pálya a megöléséhez. Irány a doki, aki segített Smith-nek eltűnni anno, persze nem ismer be semmit, és közben a tévében is megjelenik Kate arca, úgyhogy lehet spurizni. Bracken aztán tud! De Smith is, mert fehívja Castle eldobható telefonját, hogy húsz perc múlva a szokott helyen. Csakhogy most nem segít, mert egy informátora volt, Jason, azt is megölték, és ugyan van pletyka egy felvételről, amin Bracken beismeri a gyilkosságot, de azt senki nem tudja, hogy hol van, vagy van-e egyáltalán. Persze, mert a szenátor kretén. Na mindegy, Beckett viszont romlásba dönt mindent maga körül, úgyhogy ne segítsen, ne csináljon semmit, csak tűnjön el a francba Castle-val együtt, mert különben kinyírják őket. A fiúk a jelenlegi legjobb megoldást választják, és mindent elmondanak a Vaslady-nek, mert minden lehetőséget meg kell ragadni, és hátha ő pont az.

6x22_castle5.jpg

Na most, Kate még mindig nem fogja fel, hiába mondja neki Castle, hogy haj levág, szőkére fest, futás, mert ő nyo-moz-ni akar. Hülye. Mert az anyukája szerint az igazság végül győz. Höhö. És nem fog elfutni, hanem marad és harcol. Castle azért próbálkozik, hogy talán előbb éljenek túl, és utána harcoljanak tovább, úgyhogy elmegy egy autóért, addig otthagyja Kate-et egy motelben, nem nagyon tennék rá egy fillért sem, hogy ott lesz még, mire visszajön. Hát, vagy lehet, hogy mégis ott lesz, csak nem olyan állapotban. Ahogy Castle kilép az ajtón, belép rajta Bracken meg az emberei, és hát töttörö, az alku felbomlott, Kate mehet a levesbe. Szép próbálkozás, hogy lője le ő, de a szenátor még mindig nem hülye. Beckett kap egy gyógyszert, amitől bekábul mint a szar, meg kap rá egy fél üveg whiskey-t is, aztán várják, hogy elkezdjen belőve sztriptízt nyomni a szoba közepén, de még nem.

6x22_castle6.jpg

Aha, az a cél, hogy ha már elég kába, akkor a kezébe adják a pisztolyt, és főbe lövetik vele saját magát. De Beckett is ügyesokos, ezért aztán csak úgy tesz, mint aki be van lőve, közben meg nem is. úgyhogy szépen szétlövi a két faszit, de azért az egyik előtte csak fejbeveri egy vázával, amitől kidől a folyosón. Ennek is van némi haszna, mert az ájulás alatt előjön neki egy emlék, hogy még járőr korában Montgomery Kapitány arra biztatta, hogy nézegesse csak át az anyja személyes holmiját, mondjuk pl. a videokazettákat, sose nem lehet tudni. Szóval visszafordulás a határról, mert Kate rájön, hogy Montgomery volt aki készítette a felvételt, mert ő volt Bracken egykori társa, aztán szépen odaadta Beckett anyjának. Meg kell szerezniük a ládát Beckett lakásából, ebben segít a nyerő páros, és Castle már fejti is meg a határidőnapló aznapi bejegyzését.

6x22_castle7.jpg

Beckett anyja a kazettával indult el otthonról, hogy találkozzon a családjával, amikor megölték, de akkor a szalag már nem volt nála. Valahol út közben eldugta, de vajh hová? míg gondolkodnak, meglepik őket a kommandósok, úgyhogy bilincsben érkeznek csapatostól az őrsre, hát, így még úgysem. És a nagy búcsúzkodásban Beckett észreveszi az elefántos bizbaszt az asztalán, ami őelőtte az anyukája asztalán volt, és pont kiválóan alkalmas rá, hogy elrejtsék benne a szalagot, amivel le lehet buktatni az év elnökjelöltjét. Éééés egy óriásvetődéssel megszerzi, majd világmegváltó bátorsággal, a rászegezett fegyverarzenál közepette szétfeszíti, kazetta kipotty. Ja, hogy nem is videó, hanem magnó, sebaj. Szépen akkurátusan kimondja rajta Johanna Beckett nevét, meg azt is, hogy megölette, ahogy megöletett már másokat is, meg még meg is fog, mert akkoriban még nem volt annyira nagyon okos játékos.

6x22_castle8.jpg

Most bezzeg az, épp sajtótájékoztatót tart, arról, hogy nagyon alkalmas elnöknek, mert már belefáradt a sok szemétbe, meg korrupcióba. Hát, az valóban nagyon fárasztó. Akkor kezd csak kicsit dadogni, amikor meglátja Kate-et, és végre ez egy jó jelenet, amikor minden véget ér, és Kate megbilincselheti, és lekísérheti az autóhoz, ahol az alkalomra nagyon szépen kifényesített hajú Espo átveszi tőle, a kevésbé elegántos Ryan-nel. Még egy utolsó összekapcsolódó pillantás, aztán jöhet a megérdemelt összeborulás. Váó. Valamiért nem számítottam rá, hogy ezt most így lezárják, ha a következő részben esküvő, akkor mifranc lesz a hetedik évadban? Kicsike Castle nyomozók?

6x22_castle9.jpg

Címkék: castle
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2014.05.21. 14:04:16

Köszönöm a hogyvoltot, a rend és az udvariasság kedvéért búcsúzni jöttem. Idén nem nagyon irkáltam ide, túl sok minden bosszantott már a sorozatban és úgy éreztem, elég, ha az ember egy helyen mondja el a bosszúságát. Ezzel együtt olvasni jó volt, de a következő rész (az évadzáró) végleg betette nálam a kaput. Amit ennek a résznek a hülyeségeiről és a fináléról írni akartam, azt már kiírtam magamból, nem akarom ismételni. Inkább megőrzöm a sorozatot olyannak, amilyennek szerettem.

Szóval, ha ezentúl nem jelenek meg a Castle hogyvoltok után, az nem az írás vagy a szerző kritikája, csak a sorozaté és az én ábrándos lelkemé. Még egyszer köszi a hogyvoltokat, nem rajtad múlt, hogy már ezek sem tudják ellensúlyozni a sorozat hibáit.

HN0rbert 2014.05.21. 14:40:54

Már csak azt magyarázza meg valaki, hogy Montgomery hogy adhatta át azt a felvételt Johannának, amin Bracken bevallja, hogy megölette Johannát.

2014.05.21. 15:02:35

@HN0rbert: Basszus, pont megelőztél, én pont ugyanezt akartam írni. Kapitális logikai faszság, de nézés közben én sem vettem észre, Neo hívta fel rá a figyelmemet.
Szóval abszolút megértem, ha valaki ennyi év rajongás után kiszáll (illetve kaszál), látom a hogyvótíró is vakaródzik néha kissé :)
Azért én linkelem Neo írását az évadról (remélem nem sértődik meg), érdekes olvasmány, az évadzáró ismeretének hiányában némileg spoileres.
www.sorozatjunkie.hu/2014/05/14/castle-vege-a-6-evadnak/

Ralome 2014.05.21. 16:34:34

@HN0rbert: nem megölette, meg fogja öletni.

Ralome 2014.05.21. 16:42:10

Ja és hadd vegyem kölcsön a másik oldalról a lényeget kifejező mondatot: "A Castle [...] ilyen akar lenni." - pontosan :-(

Neoprimitív 2014.05.22. 08:38:01

@Ralome: Akkor viszont az egész a szokásos teátrális Castle baromság, zéró értelemmel. Van egy magnószalag, amin valaki azt mondja, meg fog öletni valakit, csinált már ilyet. Kb. minden második Castle epizód egyik red herring gyanúsítottja elmondja telefonba, videón, tanúk előtt, hogy meg fog ölni valakit - ez nem bizonyíték semmire.

Bracken nem ölt meg senkit. Akik tették, mind halottak és pontosan nulla kapcsolat található köztük és Bracken között - ha több lenne, akkor nem ezt a nyüves kazettát kergették volna. Nagy értékű zsarolás elévülése NY-ban 5 év (rákerestem a guglin, egy perc sem volt) és ez az egyetlen, amit rá lehetne verni, de az tizenöt évvel ezelőtt volt.

Tudom, hogy ez csak tévé, de amerikai tévé. Egy hivatalban lévő szenátor, bejelentett elnökjelölt ellen nincs az a bíró, aki letartóztatási parancsot adna ki annak alapján, ami a szalagon elhangzott. Egyben azt is jelenti, hogy lószart se zárták le ezt a szálat, majd jön a Bracken Bosszúja fejezet, újabb 296 részre elhúzva.

Zenóbia 2014.05.22. 11:40:22

@Neoprimitív: köszi a búcsúzást, és megértem, persze! :)

Zenóbia 2014.05.22. 11:42:54

@Neoprimitív: @Dogla: @Ralome: mindenesetre az évadzárót még csak most kezdem, de már aggódom, mert már elolvastam persze, hogy kb. mi lesz, itt nem számít nekem a spoiler, hááát, kíváncsian várom, menynire fogom utálni.
süti beállítások módosítása