Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 3x02 - Collateral Damage

2014. május 13. 11:00 - Szencsike

Bennel és a barátnőjével kezdünk, felderítésen járnak, egy erőműnél Mechákat pihentetnek, ugyanis ott fogják őket feltölteni üzemanyaggal, majd továbbküldik őket a szolgálati helyükre. Ez az erőmű lesz a következő célpont, a lázadó Fürgék jól súgtak. A közeli hegygerincet nem védik, onnan indulhat egy meglepetés támadás. Sajnos a rabszolgamunkát végző gyerekek a sugárzás miatt sorra esnek össze, a két felderítőnek ennyi borzalom mára elég volt. A városban Pope jósolja a jövőt, a Volmoknak is tervük van a Földdel, ha megtisztították a világot Halpofáktól, csak senki sem hajlandó figyelembe venni ezt a lehetőséget, mert a nagy vezetők naivan hisznek a mosolygó űrlényeknek. A városban a reggelihez osztják a kaját, egyik keménykatona, Lars valami kamu sztorival próbál csajozni. Ebben a világban azzal lehet nőket fogni, ha számoljuk hány Fürgét és Mechát öltünk. Az sem árt, ha egy bajtárs sem cáfolja ezt, mert így nincs nő. Maggie pont ezt tette a sráccal, de ha Maggie-ről van szó, a srác őt is vinné. Pech, mert a kis flörtjüket látja Hal is, Maggie rohan hozzá, semmi sem történt és nem fog történni köztük, Hal hiába hozza fel a tolószéket válóoknak. A srác tud járni, álmában biztos, de Maggie szerint az lesz a válóok, ha Hal továbbra is titkolózik előle. A srác duzzog tovább, igazi férfi.

1.png

A haditanácson az atomerőmű támadása a téma, a terv kissé őrültnek tűnik, de mi nem az manapság. Weaver vezeti a támadást, egy válogatott csapat a hegyoldalról fog eljutni az erőműig, mivel ott nem számítanak behatolásra, egy másik a főút felől közelít. A Volm katonák nem tartanak velük, Bressler egységével a várost védik. Viszont, ha rosszul hajtják végre a tervet, a nukleáris sugárzás akár Charlestonig is elérhet. Egy bizonyos dr. Roger Kadar tudna segíteni, ő felel a város áramellátásért és a régi világban erőműgépészetet tanított az egyetemen. A fazon kicsit fóbiás, még Manchesterrel kötött egy alkut, ha a város kap energiát, ő megkapja a kutatásaihoz szükséges felszerelést és békésen élhet egymagában, a föld alatt. Mohamedék mennek a hegyhez, Marina, Tom és Weaver teszik tiszteletüket a tudósnál, (kellett pár perc mire felismertem Robert Sean Leonardot, House doki Wilson barátját) aki elég csapzott és őrült egyéniség. Egyedül dolgozik, senki sem segít neki, a magány is az agyára mehetett. A vendégek előadják a tervet, a derék tudós elvonul gondolkozni, holnapra tud válaszolni az erőmű biztonságos elpusztítása ügyében.

2.png

Dokinéni anyáskodik, tündéri kislányán pelust cserél. A pici irtó aranyos, egyhetes kisbabához képest túl jól fejlett, ugyanis már tudja irányítani a figyelmét, a mozgást követi a szemével. Anyu ezt furának találja, majd kidobja a használt pelust, és akkor meghallja kisbabája szavait: mama. Egyhetes gyereknek ezt nem kéne mondania, sőt semmit sem kéne még mondania. Kicsivel később Tom érkezik haza, ő a soros a kicsivel. Anne próbálja megfogalmazni a furcsaságot, amit tapasztalt, de látva apu szerelmes pillantásait, amit a lányára vet, inkább nem részletez semmit, csak ráfogja élénk képzeletére. A kórházban Lourdes örömködik, hogy mentorának van valamije, amivel elterelheti a figyelmét a világvégről. Anne most sem mond semmit. A Kisherceg nem is olyan jó kisfiú, mint amilyennek előadja magát, a haverjaival lóg az iskolából, hogy egy kis balhét csináljanak. Robbanószerrel az egyik ház oldalfalát ütik ki, csak úgy, poénból. A robbanás viszont túl nagyot szólt, a katonák azonnal elkapják a robbantókat, hisz a hangok alapján támadás is lehetett volna. Anthony meglepődik, mikor Mattet köztük látja. A gyerek Anne elé kerül, aki rögtön felelősségre vonja, saját magát és másokat is veszélybe sodorhatott volna. A gyerek nem fogadja el nevelőanyja szövegelését, nincs hozzá joga, hogy kioktassa, hisz nem az anyja. Nem, ez igaz, de majd az iskola megbünteti őt a sorozatos lógások miatt.

3.png

Dr. Kadar ígéretéhez híven válaszol a katonák kérdésére, ők ugye simán lerombolnák a reaktort, de nagy a sugárzás veszély. Kadar tervei szerint előbb ki kéne kapcsolni a reaktort, vagyis a be kell menni a belsejébe, majd úgy kéne lerombolni az épületet, hogy ne sértsenek meg semmi robbanásveszélyes egységet. Viszont Kadarnak velük kellene mennie, mert ő az egyetlen, aki tudná mit és hol kellene kapcsolni. Ettől a doki úgy fél, mint a tűztől, hiszen a felszín nem biztonságos, de talán sikerül meggyőzni őt. Irány a haditanács, szigorúan titkos küldetés részletei nem szivároghatnak ki. Weaver csapata a reaktor hegyoldalra néző részén megy be, amit nem védenek, hiszen elvileg lehetetlen onnan bejutni. Ezt fogják kihasználni, az ellenség nem számít erre, így meglephetik őket. A csapatok indulásra készülnek, mindenki találgatja, hova mennek, egyik teória szerint az ország aranykészletét fogják megmenteni az űrlényektől. Szépen búcsúzik mindenki mindenkitől, a sereg útra kelhet, Tom most kimarad a küldetésből. Sajnos a kém újra működésbe lépett, katonai terepruhában bejutott a irányítóterembe, ahol a tervek vannak, egy pici robottal lefényképezi a térképeket, majd a robot alakot váltva elszáll az infókkal.

4.png

A csatatéren nagy a meglepetés, hisz a tervek szerint senki nem támadta volna őket, most viszont Mechák tucatjai lőnek rájuk. Egy biztonságos leshelyről Tom és Maggie figyelik az eseményeket, alapvetően Tom terve az volt, hogy a kém elárulja őket, így Weaverék csapdába sétálnak, vagyis Tom a saját emberei, köztük Ben fia életét tette kockára, miközben ők békésen besétálnak az erőműbe. Tomék szedelőzködnek, Hal Tectorral kocsival Weaverék felé megy, a remegő fizikus, Tom, Maggie, Anthony és a katonák az erőmű felé veszik az irányt. A csapatot ott béklyózott gyerekek támadják meg, ők védik a terepet. Tom nem akar bennük kárt tenni, így egy lángszórós katonát küld előre. A gyerekek menekülnek a tűz elől, egyikük annyira megsérült, hogy a béklyója kikapcsolt és segítségért kiáltozik. Tom megnézi a gyereket, alig tűnik emberinek, annyira átváltoztatta őt a béklyó. A gyerek csendben meghal, majd egy másik gyerekharcos rátámad Larsra, Maggie megöli a gyereket, ám katonának súlyos sérülései vannak. Ideje az erőműbe menni, a sérültet a találkahelyre viszik. A hadszíntéren Weaveréket lövik, mint a kutyákat, de megérkezik Hal és Tector, leszedik a Mechákat, Weaverék biztonságban.

5.png

Az erőműben csak 15 percig ügyködhetnek, ha tovább maradnak, sugárfertőzöttek lesznek. A tölteteket remélhetőleg jó helyre rakják, hogy ne robbanjon fel a reaktormag. Az irányítóközpont felé tartva újabb gyerekek támadnak rájuk, a dokinak eltűnik a szemüvege, teljesen vaksi nélküle. Az irányítóban csak tapogatással tudja a dolgokat beazonosítani, Tom sürgeti, ám végül ő lesz a doki szeme, megkeresi a gombokat, kijelzőket, megnyom, kötöz, lekapcsol mindent, amit kell. Kint Maggie védi őket, de egyre több gyerek jön, Anthony érkezik időben, mielőtt Maggie áldozat lenne. Tomék kikapcsoltak mindent, indulnak kifelé, Anthony felrakta a bombákat, már csak menekülni és robbantani kell. Az erdőben Weaverék szedik össze a halottakat, Pope természetesen nem állja meg szó nélkül, jön a "bezzeg a Volmok" duma, de Weaver időben leállítja. A másik társaság terve is sikerült, az erőmű biztonságban robbant fel, nincs veszély.

6.png

A kórházban már a sérültek ellátása zajlik, Larsnak sajnos csak órái vannak hátra. A béklyózott gyerek olyan baktériumokat juttatott a szervezetébe, amik ellen nincs orvosság. Tom bemegy a sráchoz, Porter már búcsúzik tőle. Tom is vált vele néhány szót, bátran harcolt, a srác dögcédulája Maggie-hez kerül. Az elnöki irodában Weaver és Tom emelik poharukat a seregre, de keserű az öröm. Sok jó katonát vesztettek, egy olyan tervvel, ami ennél rosszabbul is végződhetett volna. Fontosabb kérdés, hogy mihez kezdjenek a Volm felszabadítókkal, mi van ha átverik őket? A fegyverük megértésében Kadar is segíthet. Vendég érkezik, Cochise, nagy öröm számára, hogy ilyen sikeres volt a küldetés, de nem árt az óvatosság. Charleston még mindig veszélyben van, Halpofáék serege közel sem annyi, mint amit megsemmisítettek az erőműnél. Később Tomnak családi életet is kell élnie, Matt jelentkezik nála a büntiért: közmunkát fog végezni, segít felújítani a házat, amit felrobbantott. Iskolába is fog járni, mert ha vége a háborúnak, sok okos emberre lesz szükség, akik helyrehozzák az országot. A háziban majd Tom is segít. Matt Annetől is bocsánatot kér, ahogy rendes gyerekhez illik, és Anne kiérdemli az anyu megszólítást is. A megbocsájtás nagy pillanatait Tom is látja, majd hárman örülnek a kislánynak. Maggie Hal nélkül ébred az ágyban, a srác tolókocsija érintetlen, vagyis a fiú elsétált valahova. Hal nem álmodta az erdőt, tényleg létezik, ott éri őt utol Maggie, felébreszti az alvajáró srácot és hazavonszolja őt, mert ébren még mindig bizonytalanul jár. Egy közeli fa mögül Karen és egy Fürge figyeli a párost.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása