Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 6x05 - Safe Haven

2014. május 09. 15:00 - xJelena

Újraéled a Gyilkos elmék hogyvolt :)

Összevissza képekkel nyitunk, kapucnis srác kapcsolgat egy tévén, végül megáll valami pocsék zeneadón. Eközben egy rémült, összekötözött kezű nő keres valamit a fiókban, nem világos, hogy mit, de nem találja. Apuka a földön, a gyerekek kábák, kapucnis srác pedig fog egy csinos konyhakést, és elindul feléjük. Nem lesz ennek jó vége, én mondom.

cm01.jpg

Milyen igazam lett, mert a következő képen már Garcia ismerteti az ügyet a csapattal, a Benett család minden tagját megölték tegnap, az Iowa állambeli Council Bluffsbe megyünk (ennek most hivatalosan átadom a létező leghülyébb városnév díjat). Kiderül az is, hogy Nebraskában, épphogy az államhatár túloldalán szintén megöltek egy családot, ugyanolyan módszerrel: Apák többszörösen megszurkálva, anyák tompa tárggyal fejbe verve, és a gyerekek megfojtva. A második családnál az apát még fel is boncolták, Garcia mondja is, hogy erre ő nem kíváncsi, én se, úgyhogy inkább ugrunk és indulunk. Illetve indulnánk, de Ellie megszökött a nevelőszülőktől, ügyes kislány, csak miért mindig ide jön, hogy minden egyes alkalommal le kell hogyvoltoznom ezt is. Na, ezen ők sem töprengenek tovább, főcím, kapunk egy Gandhi idézetet Morgantől: „All humanity is one undivided & indivisible family. I cannot detach myself from the wickedest soul.” (Az egész emberiség egyetlen szétszakíthatatlan család. Nem határolhatom el magam a legkomiszabb lélektől sem.) Repülünk, Rossi jön az újdonságokkal, a házakba nem erőszakkal jutottak be, mindenhol meg volt terítve a gyilkosnak is, a csapat erre úgy gondolja, hogy ez valami fantázia része, ezzel bődületesen mellé lőnek, aki kitalálja most, hogy miért, az nyer egy képzeletbeli csillámpónit, aki nem, az olvasson tovább, és ígérem, kiderül. Tipikus iowai kukoricamezős vágókép, Reid és Rossi már a házban vannak, rájönnek, hogy a kapucnis a gyerekeket használta csalinak, majd a hozzájuk rohanó mamát hátulról fejbe csapta, aztán az apát is megölte. A konyhában tacot csináltak, még vegát is, Rossiék is rájönnek, amire ti, csillámpóni nyertesek már rájöttetek, vagyis, hogy a vendég valaki olyan volt, akit szívesen fogadtak az otthonukban. Ráadásul a szülők egyedül merték hagyni a gyerekeiket a tettessel, aki annak ellenére, hogy nagyon szervezetlen, mégis bizalmat kelt. Figyelem, ez a szál még fut tovább majd.

cm2.jpg

Közben váltunk, lelkész bácsi danolászik valami foscsi szerelmes dalt miközben vezet, sötét út, baljós előjelek, de a dráma elmarad. Helyette csak egy tizenéves srác sétálgat az út mellett, Jeremynek hívják, de lelkész bácsi jóindulatú és ragaszkodik hozzá, hogy felvegye az autójába. Reggel lett, Rossi és Reid érkezik egy kukoricamező mellé, ahol találunk egy autót az árokban, meg egy felboncolt karú halott lelkészt. Egyik jobb, mint a másik. Az elkövető hibázott, mert megszúrta menetközben a sofőrt, így az árokba esett az autó, és kénytelen volt gyalog tovább menni. Rossinak szemet is szúr, hogy mennyire impulzív, és fejetlen, Reid ebből pedig könnyen összerakja, hogy tinédzser a gyilkos. Hoppácska. Jeremy közben kipihente a lelkészölés fáradalmait, és egy autós pihenőben üldögél. Autó megáll, anyuka meg egy kislány kiszáll nyafogva, hogy nem tetszik neki ez a hely, nekem se, nyugi. Kiscsaj bezavaródik pisilni, még a tinikorú bátyjától kap egy kedves figyelmeztetést, hogy vigyázzon, ne kapjon herpeszt. Jeremy felkel és látványosan csapkodja az automatát, persze a kedves, figyelmes anyu nem bírja megállni, hogy megkérdezze, hogy minden ok-e. Egy szép adag kamuval ráveszi a nőt, hogy vigyék magukkal. Közben a csapat már profilt ád, Jeremy ébredő pszichopata, nagyon manipulatív, nagyon jól hazudik, és egy komplett átverést épített fel. Hotch és Morgan megosztja a rendőrökkel, hogy Omaha környékén lévő intézetekből eltűnt vagy kiengedett gyerekeket kellene keresgélni, mert valószínűleg ott kezdődött az ámokfutása. Arra is rájöttek, hogy stoppal utazik, és szállást is adnak neki éjszakára, mivel hihetetlenül védtelennek tűnik. Váltunk egy párat, Morgan közben megkéri Garciát, hogy rendezze el, hogy Elliet Virginiában helyezzék el, a vörös szerint ez megoldható simán, szupi.

cm3.jpg

Megyünk, tanulunk egy kis nebraskai jogot Reiddel, ami elég fura, mert mint kiderül, a Biztonságos Menedék törvény nem csak arra vonatkozik, hogy valaki a kisbabáját a kórházban hagyhassa, hanem bármilyen korú gyerekekre. Innen gyors kis matekkal ki is jön, hogy az első női áldozat az észak-omahai kórházban dolgozott, tehát valószínűleg itt rakták ki a srácot. Márpedig ha kirakták, a szülők automatikusan alkalmatlanná válnak, és intézetbe kerül a gyerek. A szocmunkás Monica segíteni akarhatott a srácon, hogy a rendszert kikerülve elhelyezze valahol, de Rossi biztos benne, hogy hagyott erről feljegyzést. Nosza, Hotch ki is zavarja Reiddel az Archer házba, nézzenek utána. Jeremy nagyon cukin eljátszik a gyerekekkel, míg mami vacsit főz. Főzés közben még multitaskol is izomból, rászól a srácra, hogy csörögjön haza, aki erre felhívja az első áldozat üzenetrögzítőjét és a nő már abba magyarázkodik. Ja, utána meg baljósan bámulja a kést, amivel anyu grillcsirkét szeletel. Szép is ez a pszichopata lét! Anyuci meg is ágyaz, Jer még eljátszza, hogy fél a sötétben, hát persze, aztán lefekszünk aludni.

cm4.jpg

Kireggeledik, Reidék már Archeréknél vannak, a helyi nyomozó meg szkeptikus, hogy mit fognak találni. Például egy üzenetrögzítőt rajta anyuci (Nancy) üzenetével, hogy biza itt van a gyerek. Szalad is Morgan és Prentiss, de csak összekötözött gyerekeket találnak, ők mondják el végül, hogy most mi van. Pszichosrác kést tart Nancy gyomrához, és most autóznak. Közben kiderül, hogy a srácnak komoly bizalmi problémái vannak, meg van győződve, hogy őt mindenki elhagyja. Hát, ha kést szorítasz a gyomrukhoz, akkor meglepő, te gyökér! Még megtudjuk, hogy nem sportol, antiszociális, pont leszarom, na. Nancy ügyes, mert próbálja lenyugtatni, de a kis pszicho azzal szórakozik, hogy beparáztatja.

cm5_1.jpg

A Monica-szálon közben kiderül, hogy a nő felhívta egy barátját a srác miatt a gyerekkórházban, aki Niko Bellicként mutatkozott be. Rossi rávágja, hogy GTA IV, Reid meg kamillázik, hogy na mi van, kocka az öreg? Rájönnek, hogy a srác tényleg Newtonban lakik, Garcia meg elkezdi keresni az autót. Kölyökpszichonk agyát nagyon felizéli, hogy Nancy megőrzi a hidegvérét, mindenféle hülyeséget beszél a gyerekeiről, aztán üvölteni kezd. A csapat közben rájön, hogy veszélyben lehet az eredeti Jeremy-mami, meg kell találni, de kurva gyorsan. Jeremy arról panaszkodik, hogy mindenért őt hibáztatják, Nancy persze mondja, hogy de ő nem, meg hogy nem rossz gyerek, ügyes ez a nő, életben fog maradni. Na, srác ráparancsol, hogy álljon félre, aztán leszúrja, nem lesz ez így jó. Felpattan egy deszkára, és megy ölni.

cm5.jpg

Prentissék közben elérik a srác anyuját, de gáz van, mert az már a házban és a húgát fojtogatja. Kendraanyu berohan, okos, mert a telefont nem nyomja ki, csak leteszi az asztalra. Kezdetét veszi egy kis izmos lelki terror, ki akarja mondatni anyjával, hogy gyűlöli. Nagyon bántja a húgát, úgyhogy a nőben is elszakad a cérna, aztán mond ilyeneket, hogy egy romlott dög vagy, meg bár meg se születtél volna. A drámát némi intermezzo zavarja meg, megjön Prentiss és Morgan. Az utóbbi amúgy közli a fiúval, hogy le fogja lőni a picsába, ha bántja a húgát, ez végre átmegy a fején, és leteszi a kést. Morgan elrángatja, eközben az anyjának vinnyog, hogy bántják, hát nem sajnáljuk? Kendraanyu persze le se szarja, örül neki, hogy a kiscsaj jól van. A csapat már repül haza, még megtudjuk, hogy Nancy túlélte a támadást, ez tök fasza, mondtam én, hogy erős nő.

cm5_2.jpg

Garcia megtalálta Ellie mamáját is, aki sokat utazik, és nem lenne ideje a lányára. Morgan kicsit ki van akadva ezen, de Hotch (amúgy logikusan) azzal érvel, hogy lehet ez volt a jobb a gyereknek, és most már a nő is kész az anyaságra. Váltunk, Ellie és a mama egy tárgyalóban várják Morgant, aki elég morcos. Ellie pityereg, anyuka elnézéstezik, kiderül, hogy mindennap írt levelet a lányának egy füzetbe. Anya és lánya szép lassan (és Morgan segítségével) egymásra talál, itt a boldog vég. Még jön egy Robert Frost idézet: „But I have promises to keep,   And miles to go before I sleep,   And miles to go before I sleep.” (De ígéreteket kell megtartanom, és mérföldeket mennem mielőtt alszom, és mérföldeket mennem mielőtt alszom). Véget ért a móka mára.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása