Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Emberi tényező 1x12 - Az arctolvaj

2014. május 09. 13:00 - candyperfumegirl

Olyan egyetemes, még 2048-ban sem elavuló kérdéseket feszeget ez az epizód, mint mennyire számít a szépség, vagy hogy tényleg van-e mindenkinek egy igazi társa, fontos dolgok ezek, de ne szaladjunk ennyire előre. A hetiesetet egy furcsa gyilkossággal indítjuk, egy éppen virtuális golfot játszó sráchoz betör egy bekötözött arcú csuklyás alak, megsokkolózza, valamit beleszúr a nyakába, és otthagyja. Tanult rendőreink erről még nem tudnak, mert éppen Kennex legutóbbi félresikerült randija van terítéken. A nő hologram formájában a családját is meghívta a randevúra, de csak azért, hogy a cockblockból kiindulva Robotzsaru megalkothassa a holo-block szakkifejezést. Már érdemes volt felkelni reggel. Ezzel Robotzsaru most basztatni fogja a társát még vagy 40 percen keresztül, úgyhogy nyugodtan foglalkozhatunk az esettel inkább, érkezik is Jócsaj riadt tekintettel, egy krómot holtan találtak az otthonában. Csak gyilkosság lehetett, mert a krómok nem nagyon szoktak ilyen fiatalon betegségektől vagy színrohamtól meghalni. Mivel Jócsaj szépsége sem teljesen a természet adománya, így kicsit aggódni kezd a génmanipulált társadalomért, jó lesz utánanézni a dolognak.

beholder01.png

Helyszínen Robotzsaru már nyomja is az infókat az áldozat előéletéről, természetesen makkegészséges volt, sőt igazi mintakróm, profi sportoló meg minden, és érdekességként az is elhangzik, hogy 2036-ban Detroitban lesz olimpia, jegyezzük fel. Robotzsaru felfedezi az alig látható szúrt sebet az áldozat nyakán, és kapásból hét különböző ember DNS-t azonosítja rajta, na ez már valami. Rendőrségen ennek a 9 embernek a szép 3D-t fotóit nézegetik, és nagyon ráncolják a homlokukat, ugyanis mind a kilencen halottak. Szívleállás volt a halál oka, de mind fiatalok és egészségesek voltak, szóval gyilkosság lesz ez, sorozatgyilkost keresünk, de mi a közös az áldozatokban? Hát az, hogy mind tök jól néznek ki, vágja rá Kapitányasszony gondolkodás nélkül, és ahogy elnézem, igaza van.

beholder02.png

Eközben mi már látjuk a bekötözött arcú gyilkost is, egy kis fiolát hoz valami dokihoz, aki egy nagyon gyanús laborban tevékenykedik, csináld újra, azt kéri. Akármiről is van szó, dokinak nem fűlik a foga hozzá, de emberünk lazán befenyíti, hogy akkor feldobja, hogy továbbra is praktizál pedig elvették az engedélyét, és nagyon úgy tűnik, hogy nem először zajlott le ilyen beszélgetés köztük. Na lássuk azt az eljárást, hátha okosabbak leszünk, mi folyik itt. Emberünk beül a székbe, doki bead neki valamit, elején úgy néz ki, mint az Operaház fantomja, majd simulni kezd az arca, aztán újra torzul, közben teli torokból üvölt, de hogy a végeredmény mi lesz, egyelőre nem tudjuk meg a genya vágásnak köszönhetően.

beholder03.png

Másnap a sajtó tele van a szenzációval, hogy egy KRÓM esett gyilkosság áldozatául, ami Kapitányasszonyt nagyon bosszantja, és csúnyán néz Jócsajra a szeme sarkából. Állítja ugyan, hogy nem ő adta ki az infót, csak a krómok teljesen bevadulnak, ha ilyesmi történik, mert ha mégsem gyilkosság volt, akkor kérik vissza a szüleik pénzét, nem azért fizettek a génmanipulációért, hogy 28 év után lejárjon a garancia. Utánanéztek közben, mit csinált az áldozat az utolsó napján, egy króm klubban (azért érdekes problémákat vet fel ez a jelenség is, felsőbbrendű embertípus, miegymás) múlatta az időt, lehet, hogy a gyilkos már onnan követte. Jócsaj megy a biztonsági kamerás felvételekért, mert az aszimmetrikus arcú Kennexet oda be nem engedik, Grumpy Paulról meg már inkább említést sem teszünk. Ott először Jócsajt is hűvösen fogadják, őket ugyan ne basztassa a rendőrség, de hamarosan előkerül Jópasi is, aki a klub tulajdonosa, ő mindjárt vendégszeretőbb. Persze, hogy megmutatom a felvételeket, ha utána feljössz hozzám – kb. ez van a tekintetében.

beholder04.png

A gyilkos közben kapott egy nem túl fantáziadús bulvárnevet, ő lett a Beauty Killer, amitől Geek Rudy nagyon ideges lesz hirtelen, ki nem találná senki, mi baja. Hát az, hogy van egy gyilkos, aki irtja a szép embereket, és NEKI nem szóltak! Pedig ő még gyerekmodell is volt! Na ezen lépjünk túl, de nagyon gyorsan, bocs, elfoglaltak voltunk, mondja szemlesütve Robotzsaru, és Kennexszel erősen kerülik egymás tekintetét. Rudy azért nagy duzzogva, de rekonstruálta a hullákat (ultramodern technika, ne kérdezzétek), és mindegyiknél ugyanazt a szúrt sebet találta. Ezek a bemeneti sebek szerinte pont olyanok, mintha ezeken keresztül nanorobotokat juttattak volna a testekbe, és azok ott irdatlan nagyot partiztak bent. Majd kiderül, mi lehetett ennek a lényege.

beholder05.png

Közben Jócsaj és a Kapitányasszony a krómklub biztonsági kamerás felvételeit nézegetik, és Jócsaj azon mereng, hogy nem is volt rossz az övéivel találkozni, esetleg vegyülhetne velük gyakrabban. Kapitányasszonyt láthatóan idegesíti a téma, pedig szerintem csak arról van szó, hogy Jócsaj már különböző szexuális pozitúrákban képzeli el magát Jópasival, pont leszarja a többi krómot az árja szemléletükkel együtt. A felvételen viszont van valami érdekes, látják, ahogy a klubból kilépő áldozatot követni kezdi a gyilkos. Na mehet az arcfelismerés, ami érdekes, hogy a program egyszer az egyik halott áldozat arcán azonosítja, utána egy másikén, és így tovább, szerintem kezdjük már összerakni, miket művelnek ezek a dokival abban a setét laborban.

beholder06.png

Geek Rudy majd most felvilágosít mindenkit, mert az ő feladata ebben a sorozatban az áltudományos maszlag nyomatása. Arról van szó, hogy ezek a nanorobotok az arcszöveteket vizsgálják, a testbe bejutva leveszik a DNS mintákat, amit egy másik személybe fecskendezve újra fel tudnak építeni, így gyakorlatilag bárkinek az arca ellopható. High-tech plasztika, egy vágás nélkül. Nem rossz. Eközben már látjuk, hogy a gyilkos egy nagyon zöld szemű lány szép szemit dicséri, megvan a követező összetevő a tökéletes archoz? Kennexék meg egy plasztikai klinikára jönnek, ahol egy doki további érdekességeket mesél a dologról. A nanorobot kísérletek nem alakultak túl jól, mert azóta sem derült ki, hogy miért, de vagy leállt a páciensek szíve, vagy eltorzult az arcuk, így leállították a dolgot. Megmutatja viszont az eszközt, amit erre használni lehet, már csak azt kéne kideríteni, hol lehet ilyesmit beszerezni a feketepiacon, akkor talán közelebb kerülünk a gyilkoshoz.

beholder07.png

Aki éppen ebben a pillanatban kapja meg a zöldszemű lány szép szemeit, és kiderül az is, hogy ő is olyan kísérleti alany volt (a doki meg nyilván benne volt a kísérletekben), akinek eltorzult az arca. Ezt próbálják most kijavítani, és akkor már ne végezzenek félmunkát, különböző emberek arcainak részleteiből felépítik neki a tökéletes arcot. Közben Robotzsaru azzal basztatja Kennexet, hogy nem baj az, ha valaki nem tökéletes, hiszen a hibák tesznek emberivé, és már sorolja is Kennex hibáit az aszimmetrikus szemektől elkezdve, ki tudja még meddig, mert a következő jelenetben is folytatja. Különben meg ki nem szarja le, így is vonzóbb és érdekesebb, mint az epizódban felvonultatott króm jópasik, de pont ez a lényeg ugye.

beholder08.png

Jócsaj közben megtalálta a zöldszemű lányt, meghalt ő is, Kennexék meg egy informátorhoz igyekeznek a Kínai negyedbe, ami a FAL mellett van, ne csigázzanak már tovább ezzel a fallal, könyörgöm. Első blikkre látszik, hogy ez egy nagyon rossz környék, minden olyasmit be lehet itt is szerezni egy szóra, amivel a hetes buszról a Keletinél leszállva traktálják az embert. Éppen két robot utcai harca zajlik, Kennex meg odalép egy nagydarab alakhoz, kicsit hátbavágja, majd kijön belőle egy kisember, na ő az informátor. Egy kicsit duzzog, hogy Kennex így tönkretette a kedvenc műtestét, de azért csak ránéz a nanorobot belövő kütyüre, igen, láttam már ilyet, és ismerek is egy dokit, aki ilyenekkel mahinál. Na végre haladunk.

beholder09.png

Kennexék már mennek is, és „A doki” ajtaját verik éppen nagy elánnal, helyben vagyunk. Doki azonnal belő magának egy kis adrenalint, így mire bejutnak, azzal köszönti őket, hogy kicsit agyonveri Kennexet, Robotzsaru köpni-nyelni nem tud. Az adrenalinlöket viszont túl erősnek bizonyul, mert a doki szíve leáll, és azonnal meghal, ő tényleg nem akarta, hogy lelepleződjön. Most Kennexék szétnézhetnek kicsit a laborban ahol az adatbázisban persze MINDEN számukra lényeges infót azonnal megtalálnak, van egy grafika pl. a gyilkos által elképzelt tökéletes arcról, elég creepy, tényleg ez lenne a cél? Sőt van jobb is, Robotzsaru a következő kijelölt áldozat adatait is kiszedi a gépből egy ügyes billentyűkombinációval (nincs rá magyarázat), lehet menni érte, hátha még nem késő.

beholder10.png

Jócsaj egy kisebb osztaggal ráront a kiszemelt áldozatra a lakásában, ugyanolyan sterilfejű unalmas figura, mint Jópasi, de majd ők megvédik. Gyilkosunk is itt őgyeleg már, de egy kicsit elbizonytalanítja, hogy a fél rendőrséget kivezényelték az áldozata lakásához, így rosszkedvűen odébbáll, majd máshonnan szerzi be a tökéletes arccsontokat. Rendőrségen agyalnak még egy kicsit kollektívan, most éppen azon megy a fejtörés, hogy mi alapján választja ki az áldozatait? Azt tudják, hogy az áldozatok mind ugyanabban a körzetben laktak, de honnan ismeri meg őket a gyilkos? Addig nézegetik a képeiket, míg Kennexnek feltűnik, hogy mindnek szuper 3D-s igazolványképe van (neki természetesen a sima régimódi 2D-s, az a fajta, amiken lehetetlen jól kinézni), és ők akkor valószínűleg mind ugyanott csináltatták a jogosítványukat! Lehet, hogy a gyilkos a helyi okmányiroda dolgozója. Az sok mindent megmagyarázna, mert egyrészt ott könnyen találkozik ezekkel az emberekkel és hozzáfér az adataikhoz, másrészt azokból, akik azokat a rémes igazolványképeket készítik, azokból én BÁRMIT kinézek.

beholder11.png

Közben a gyilkos a vele szemközti lakásban lakó nővel chatel, a nővel, aki nem ismeri a függönyt, ezt sosem értettem a filmekben mellesleg. A beszélgetésből kiderül, hogy már levelezgetnek egy ideje, de még nem találkoztak, mert a pasi azt hazudja, hogy nem itt él, de alig várják a találkozást. Lássuk, rendőreink hamarabb érnek-e oda. Jócsaj megtalálta az okmányiroda dolgozói közt a gyilkost, valami Eric az, és megtudták azt is, hogy 32 plasztikai sebészeti beavatkozáson esett át, amit Kapitányasszony nem is ért, egyáltalán nem volt ronda ez a faszi, csak tök átlagos. Hát igen, az örök kérdés felmerül. Ha valakinek jobb dolga is lenne, mint a szépség lényegén filozofálgatni, akkor megvan a pasi címe, jelzi finoman Jócsaj, esetleg utána is lehetne nézni, ha éppen ráérünk.

beholder12.png

Mire Kennexék odaérnek, emberünk már nincs a lakásban, a számítógépén viszont Robotzsaru pillanatok alatt felfedezi a szomszédlánnyal folytatott chatet, de nem úgy fűzi a csajt, mintha a tökéletes álla miatt ki akarná nyírni, hanem pont, mint aki össze akar jönni vele, csak arra vár, hogy az arca elkészüljön és meghódíthassa. Mialatt Robotzsaru további infókat próbál szerezni a gépről a lány tartózkodási helyét illetően, a pofonegyszerű Kennex átnéz a szemközti lakásba, nézd csak, ott van. Chat avatarkép alapján tényleg ő lesz az, arra vágyunk, amit látunk, a dolog ilyen egyszerű.

beholder13.png

A lányhoz Eric már betört közben, ami extra nagy WTF szerintem, miért nem lehetett simán becsengetni? Ő viszont a várakozásokkal ellentétben nem vágja fejbe egy serpenyővel, és nem is riad meg tőle, mert már annyira várta ezt a találkozást. Hiszen biztos pont olyan szép, mint amilyen kedves a beszélgetések alapján, Ericnek ezen a ponton esik le, hogy szíve választottja vak. És ez itt a sorozat válasza arra, mit számít a szépség, emberünk azért lett sorozatgyilkos, hogy a tökéletes arc összeollózásával meghódítson egy csajt, aki soha nem fogja tudni, hogy néz ki, a szövegével viszont simán levette a lábáról. Az jött be neki, hogy pont olyan magányosnak tűnt a beszélgetések alapján, mint ő is, és már smárolnak, amikor berontanak Kennexék, Eric gyorsan menekülőre fogja. Kennex a tetőn éri utol, és most kéne kezdenie az empatikus meggyőző beszédet, hogy ne ugorjon, mert Eric egyre közelebb somfordál a peremhez. Kennexnek viszont ezt nem tanították meg a rendőrakadémián, mert a „téged szertett már valaha valaki?” kérdésre rossz választ ad, és mivel Ericet soha senki nem szerette, pedig azt minden ember megérdemli, leveti magát a tetőről – amit az egy emelettel lentebb tartózkodó vak szerelme egyáltalán nem érzékel.

beholder14.png

Elég drámai lett ez a végjáték, még Kennex is megzuhan kicsit, és arra jut, hogy érdemes lenne talán lépni valamit Jócsajjal kapcsolatban. Főleg úgy, hogy Robotzsaru is kiszedi belőle, hogy ő tulajdonképpen romantikus alkat, és hiszi, hogy megtalálhatja az igazit. Na akkor hajrá, űzzed hajtsad. Nagy levegő, és már hívná a bíztatóan mosolygó Jócsajt randizni, amikor beállít Jópasi bárgyú vigyorral, nahát, mi is éppen randizni indulunk, hát nem érdekes? Grrrr. Túltenyésztett krómok jobbra el, Kennexet megint csak vagy a jobb vagy a bal keze fogja este szórakoztatni, pedig Jócsaj még visszanéz, mielőtt lelép a génmanipulált dögunalommal.
Egy epizód van még hátra a sci-fi mókából, eljutunk vajon végre a Fal túloldalára?

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2014.05.09. 13:32:41

Hát, ez nagy rész volt! :)) Rudy és a Rotschild-orra (vagy milyen...)

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2014.05.09. 13:42:17

A vége tényleg ütős lett... Más: melyik hülye nő választaná ezt a dögunalmat, amikor van egy Kennex a közelben???? Még akkor is, ha a szakállunk is kinő, mire ő lép. Nem hiszem el, hogy nem látja Jócsaj!!! Vagy?

candyperfumegirl 2014.05.09. 14:10:35

@lorelai21: látja, csak (egyelőre) nincs türelme kivárni.
süti beállítások módosítása