Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x20 – That ’70s Show

2014. május 07. 11:00 - Zenóbia

Ütvefúró, csontvázkéz, egy akkora pecsétgyűrűvel rajta, mint a fejem. Ez nem egy friss hulla, bár az okosabbja ezt már kikövetkeztette a címből, de ha valaki netán mégsem, akkor. A reggeli kávé, omlett, meg Martha és az esküvői ötletei, amiktől egyből visszajönne a rántotta, még jó, hogy nem ették meg. Rettenetes. Giccs. Életnagyságú fénykép virágokból, mondjuk ilyet még nem láttam, az egyébként igaz, meg szerintem senki sem, és vélhetően senki nem is akar ilyet látni, soha az életben. Ők sem, úgyhogy Martha már vérig is sértődött, akik már házasok, nosztalgiázhatnak, akik még nem, kéretik két tanúval megoldani, jobb lesz az úgy. Castle kettő pillanat alatt rájön, hogy ki a hulla, ehhez elég a betonba öntés, meg a kék öltöny, tádáám Vince Bianchi, az akkori Donok egyike.

6x20_castle1.jpg

Gates nyaralni ment, helyette Boyle nyomozó van, aki akkoriban foglalkozott az üggyel, és ami oly nagy hatással volt rá, hogy a hangja például teljesen olyan lett, mint egy igazi maffiafőnöké. Szóval Vince-t nem csak a rivális családok próbálták eltűntetni, hanem családon belül is voltak akik utálták mint a szart, pl. Frank Russo, aki viszont még él, sőt, át is vette a családot, mikor Vince eltűnt. Aznap este együtt vacsoráztak Gino éttermében, de most komolyan, hát hol máshol, mint Ginonál?? Franknek van egy lelakott, alkoholista felesége, aki szerint csak a tetőtéri lakás a menő, már csak azért is vehetne egyet, hogy legyen honnan kilökni. Na, szóval neki gőze sincs, miért öltözött át feketéből púderkékbe Vince, és öntötte magát betonba, de ha valakinek van, akkor az Harold Leone, mert nélküle még hugyozni sem ment ki a nagy Don. Akkoriban ő volt a consigliere Vince mellett, de annyira komolyan vette a feladatát, hogy amikor Vince eltűnt, számára megállt az idő, úgyhogy még mindig azt hiszi, hogy a hetvenes években van. Hö.

6x20_castle5.jpg

És bukik Beckett seggére, de csak Castle Kapitánnyal hajlandó tárgyalni, mert egy nő nem lehet rendes zsaru, feminizmus ide vagy oda. Szép öltöny. Szép rózsaszín. Olyan diszkréten rózsaszín. De attól még az. Kicsi cupcake kiesik a szerepéből, így aztán Harold csak akkor hajlandó beszélni, ha megmutatják neki Vince hulláját, de szerencsére Castle Kapitány mindent megold. Espo beleszerelmesedett a hetvenes évekbeli önmagukba, mindenesetre ezt látnotok kell, agyérgörcs! Vince két lövést kapott, egyet a hátába, ami a hasán jött ki, ezt onnan tudjuk, hogy Lanie gyártott egy gumibabát a testből, Castle Kapitány már rendezi is át az egész őrsöt hetvenes évek stílusban, ide értve Lanie-t is, mondjuk erre kíváncsi leszek azért. Ryan kihallgatja Vince régi ellenségeit, kár, hogy mindegyik tolókocsiban, infúziós állvánnyal közlekedik, és simán azt hazudják, hogy szenilisek is.

Kivéve egyet, akié ráadásul a beton volt, amiben Vince megkötött. Michael Carcano, az akkori ősellenség, és még most is ő a Don, és persze neki is donos hangja van, gondolom akiről mutálás után kiderült, hogy nem elég érdes a hangja, azt nemes egyszerűséggel tarkón lőtték. Carcano szerint akkoriban épp egyesíteni akarták a családokat, és közli velük, hogy ha még sokáig turkálnak a múltban, akkor esetleg ők is kaphatnak egyet a tarkójukba. Hű, Beckett irtó viccesen fest, de baaaaaszki, ez mind semmi Lanie-hez képest, váó-váó. Váó! :D Haroldnak megfelel a hulla, főleg, hogy Lanie ruhája gyakorlatilag minden másról elvonja a figyelmet, és már épp elárulná amit tud, amikor a folyosón elkezd rájuk lődözni egy maszkos faszi. Espo is meglátta Lanie-t, úgyhogy őt a mai részre elvesztettük. A fickó, aki elvileg profi bérgyilkos kellett, hogy legyen, fogja magát, és ahogy kilép az utcai kamerák elé, leveszi a maszkját, hogy jól felismerhető legyen, szegény rendőrök számára. Hát na.

6x20_castle4.jpg

Castle Kapitány meggyőzi Haroldot, hogy valljon, most már csak Beckettet kell meggyőznie arról, hogy jó ötlet egy napra az egész rohadt nagy kapitányságot átalakítani hetvenes évek stílusban. Jó-jó, hát ezzel egy kicsit mintha most tényleg túllőttek volna. A végső érv a legjobb, mint mindig, még pedig az, hogy Martha leszáll az esküvőről, ha átengedik neki, hogy szervezze meg Haroldnak a hetvenes éveket egy napra. Beckett arca azért elég vicces. Jó, egyébként ha eltekintünk attól, hogy hát ez alapvetően mekkora egy rohadt nagy baromság, tulajdonképpen én látom a vicces oldalát, ne tagadjatok ki. Ééééééééééééés indulhat a show, Martha színészeket is bérelt, akik jobban el tudják játszani, milyen egy rendőr, mint egy rendőr maga. Ezt a kocsit mondjuk imádom, és a sofőr srácot is a bajszával, meg a HATALMAS pajeszával, és most mondjátok már, hogy nem néz ki rohadt jól az egész őrs. Kurvák, és kurvák, akik nyalókát szopogatnak, és Espo és Ryan, mint a kor nagy rendőrpárosa, remélem a végén Espo és Lanie azért elmennek bugizni egyet az éjszakába.

A dolognak annyi hátránya van, hogy Harold innentől azt akarja, hogy ők hallgassák ki, mert még mindig nem bízik egy női rendőrben, bármilyen jó segge is van. Alexis is itt van, mint eltévedt stoppos lány, valaki kísérje haza a mamájához. Most már csak az a nagy baj van, hogy Espo marhára nem tud improvizálni, és hiába tud viszont meglepetésre Ryan, annyira azért nem készültek fel, hogy kikapcsolják a mobiljukat, Harold meg csak húzza az időt, és az Istennek nem akarja kinyögni, hogy ki a gyilkos. Pedig odakint jól szórakoznak, miközben eljátsszák, hogy rossz színészek. Jó sokat röhöghettek, míg forgatták ezt a részt. Persze Harold a végső pillanatban leblokkol, és csak egy rohadt mulatónak a nevére emlékszik, mint a megoldás kulcsa, de mit ad Isten, az épp egy nosztalgia klub, úgyhogy a fiúk elviszik őt bugizni, miközben a többieket irtózatosan lebassza Gates, aki persze előbb hazajött a szemináriumról, ez így szokott lenni, mindenki tudja ezt, aki már bújt el függöny mögé, ágy alá, szekrénybe. Nem, én még nem.

6x20_castle11.jpg

Megvan a hullaházban lődözős faszi, ez is elmúlt már hatvan, szép kor egy bérgyilkostól. Castle-t elkapta a gépszíj, mert bedörömböl Kate-nek a kihallgatóba, de ilyeneken már nem akadunk fent. Talált egy csomó képet Vince-ről, amint anno a Glitteratiban ropja, ráadásul abban a púderkék zakóban, amiben kiöntötték betonból. A klub pedig akkor is, és most is, Frank Russo-é volt, tudjátok, akinek van az alkesz felesége. Harold kiköt az emeleten, ahol meglátja Frank-et, úgyhogy szépen szétveri egy üveg pezsgővel a testőr fejét, majd ráfogja a fegyverét Russo-ra. De mielőtt még lelőhetné, Espoék beviszik, és most már vége a mesének, eljött a szürke-poros jelen, óh. Vince halálának éjjelén még beszélniük kellett volna valami fontos dologról, de aztán ez már nem jött össze, a beton miatt. Harold nagggyon fifikás, mert miután rálőttek a hullaházban, már rájött, hogy ez az év nem az az év, és onnantól már csak hülyítette őket, hogy Frank közelébe férkőzhessen.

6x20_castle12.jpg

Eléggé jól sikerült neki. Már a hülyítés. Jézusom!! Most ez komoly? A Don és az ő Consigliere-je buzik! Beszarok. Na jó, Harold mondta az ő szívszerelmének Vince-nek, hogy ugyan nősüljön már meg, mert ha a többi család rájön, hogy nem a lányaikat, hanem a fiaikat kell tőle félteniük, akkor kiherélik. Kezdetnek. Így aztán Vince elvette volna Carcano húgát, családok egyesítése, két legyet egy csapásra, ugye. Csakhogy nem volt képes megtenni, amitől a nő kiborult, és lelőtte. Kétszer. Miközben ment a Last Dance című szám. Az amolyan lánykérős, rettenet, eredetileg azt gondoltam beteszem a végére nektek, de inkább mégsem. Na szóval, a nő aztán fogta magát, és hozzáment Russo-hoz, de mivel ő nem lett túl nagysikerű Don, ezért kénytelen volt minden nap leinni magát. A börtönben ez nem fog menni, szar lesz. Harold úgy döntött, hogy visszatér a jelenbe, de azért még egy utolsó búcsúbulit csak tartanak, hol máshol, mint a Glitteratiban. Még a Vaslady is eljön, táncolnak is egyet Harolddal. Egy utolsót. Azért azt a nőt a piros tüdőnaciban nézzétek már meg Harold mögött, mindent visz.

6x20_castle13.jpg

Címkék: castle
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ralome 2014.05.07. 13:36:37

Ryan egészen trú detektív azzal a fejjel, legalábbis nekem az ugrott be elsőre :-)

2014.05.07. 19:23:38

Köszi szépen az írást, sokkal jobban szórakoztam, mint a rész nézése közben. Ez nálam most nagyon lent volt, falnak mentem tőle. Üdítő volt olvasni, hogy Neked viszont mennyire bejött pl. az őrs átalakítása. Én sajna most egy csomószor beletekertem :(
Ja, és újat is tanultam, sohasem hallottam még a "tüdőnaci" szót :)

Zenóbia 2014.05.08. 09:35:46

@Dogla: na, akkor tiszta haszon tényleg, hogy megírtam :D Nekem tényleg vicces volt, bár lehet, hogy az én humorérzékemben van a hiba... :d

2014.05.08. 18:40:22

@Zenóbia: Áááááááááá, tuti az enyémben :)
süti beállítások módosítása