Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 3x01 - On Thin Ice

2014. május 06. 13:00 - Szencsike

Üdvözlök ismét mindenkit az UFO-k által birtokolt Földön, ahol a lázadás vezető személyiségei egy töritanár, egy gyerekorvos, egy katona, egy utcai banda, néhány gyerek és pár idegen. A második évadot ott hagytuk abba, hogy a Második ezred megérkezett Charlestonba, és elpusztították a Halpofák legfontosabb fegyverét, együttműködve néhány lázadó Fürgével, majd jött egy mosolygó űrlény. A legújabb szériát egy bányában kezdjük, béklyózott gyerekek végeznek rabszolgamunkát, köztük van Diego, Jeanne Weaver, vagyis Kis medvebocs szívszerelme is, így őt még fontosabb kiszabadítani. A felmentő sereg már készen áll a bokrok között, Papamaci vagyis Dan Weaver kapitány és Matt Mason, a legkisebb herceg a Mason-klánban. Kisherceg bombákat rak fel a teherautókra, vezetékekre, majd spuri a rejtekhelyre, mehet a robbantás. Ezek energiatöltetek, a járőröző Mecha áramkörei megbolondulnak, jönnek a katonák, Fürgék hidegre téve, gyerekek kiszabadítva. A Vandálok vezetője, Pope már az ünnepi szivart szívná, de a mentőakció még nem fejeződött be. Mecha 2.0-ák kerülnek elő a kövek alóli rejtekből, rájuk nem hatott az energialöket.

1.png

A csapat a bánya és a Mechák tüze közé szorult, sorra hullanak a nélkülözhető statiszták, a bányából Fürgék masíroznak elől, de a Középső Herceg, Ben Mason és béklyótlanított barátnője hívják az erősítést, a lázadó Fürge szabadcsapatot. Befut a harmadik hullám, a lovasság, a Főherceg, Tom Mason vezetésével, és igen, itt van a mosolygó űrlény is, vagyis segíteni jött! Szétlövik a Mechákat, a harcnak vége, lehet összeszedni a csapatot, és milyen érdekes, Weaver ezredes szalutál és jelent Tomnak, mi történt velük, miért áll Tom rangban felette? Pope üveges tekintettel mered rájuk, még mindig nem heverte ki, hogy egy töritanár jobb nála… Hazatért a dicső had Charlestonba, Bressler tábornok üdvözli Tom Mason elnök urat. Ezért a szalutálás, Tom feltört, éljen, viszont az elnök helye nem a harctéren van, a tábornok javaslatával Tom asszisztense, Miss Marina Peralta is egyetért. Tomnak viszont saját szabályai vannak, ő is harcol, ez emberi és szakmai kötelessége is. Egy óra múlva megbeszélés, Tom és a hölgy lelépnek, közben a kiszabadított gyerekeket terelik az épületbe, Weaver Tomnak dicséri Matt-et, a srác jól végezte a dolgát, csak ő szívesen elsütötte volna a fegyverét is. Majd legközelebb nyugtatja apu, a gyerek lelép a haverjaival. Weaver sem szokta még meg Tom új helyzetét, sok minden változott hét hónap alatt. Vagyis amióta a csapat megismerkedett a Mosolygóval, azóta hét teljes hónap eltelt az idővonalunkon.2.png

Nemcsak Tom, de a legidősebb fiú, Hal is nagyon megváltozott. Őt ugye az évadzáróban Karen, aki a Halpofáknál valami vezetőféle lett, megcsókolta és KO-ra tette, így lebénult. Bizony, deréktól lefelé mozgásképtelen és tolókocsis lett. Sajnos azonban az új rend és a Mason-vezetés nem mindenkinek felel meg, Pope a bandájával zsémbel, itt a Mason-klán uralkodik együtt idegenekkel, ám ha kilépnek a városból, Mexikóig el sem jutnának el az UFO-katonák miatt, inkább piál egyet, úgy könnyebb elviselni az életet. Eközben az orvosiban Diego-t béklyótlanítják, a Mosolygóséktól kaphattak egy spéci MR-re hasonlító készüléket, Dr. Anne Glass–Mason, aki leszedi róla. Dokinéni már előrehaladott terhes, a kb. a 8-9. hónap körül járhat, vagyis hamarosan megszületik a mini-Mason. A készülék nyílásokkal rendelkezik, Dokinéni ezekbe nyúl be, és kis energiacsápok akaszkodnak rá, egy kijelzőn figyeli, ahogy ezek a csápok behatolnak a béklyóba és megölik a benne élő lényt, hatástalanítják a csavarokat. Diego, kábán, de gyógyultan távozhat. Ahogy a tábornok nem örült annak, hogy Tom harcol, Tom sem örül annak, hogy drága felesége dolgozik. Viszont Mosolygósék csak neki mutatták meg, hogy működik a gép, meg kell tennie, de nem bánja.

3.png

Akkor nézzük meg a haditanácsot, minden katonai vezető megjelent, köztük Mosolygó is - neki Cochise a neve, és a Volm faj képviselője - a tábornoknak nem tetszik, hogy részt vesz az ülésen, sőt a lázadó Fürge vezért is kitenné. Viszont mindkét faj a Halpofák ellen dolgozik, eddig nem tettek semmi olyat, amiért kételkedni lehetne bennük, vagyis maradnak. Lehet ez minden megbeszélésen elhangzik, viszont a szóváltás után értékelik a mai összecsapást. Felmerül a gyanú, hogy a bányász Fürgék tudtak arról, hogy lesz egy támadás, ezért rejthették el a Mecha 2.0-kat, vagyis van egy kém. Porter tábornok –Tom és Weaver régi vezetője- szerint ez kifejezetten jó hír. Ugyanis ha az ellenfél kémkedésre kényszerül, azt bizonyítja, hogy nem képesek felvenni a harcot az emberekkel, vagyis az emberek nyerésre állnak. Ekkor szól közbe a Volm, ez szerinte is jó hír, bár látva a hallgatóság arcát, kissé félve kérdi, folytathatja-e. Tom engedélyével igen, szerinte a Mecha 2.0-ák azért harcoltak, mert ez volt az egyetlen lehetőségük csapást mérni. Hiába nem volt döntő ütközet, ez nem logikus lépés, ahogy Bressler megfogalmazta, ők nagy tétekben játszanak már, a felborult erőviszonyok miatt. Tom berekeszti Cochise és a tábornok vitáját, a kém megtalálása fontosabb. Egy független szakértőt jelöl ki, ez pedig Arthur Manchester lesz – korábban ő vezette a várost, most Tom helyettese - aki nem tudott a tervről.

4.png

Éjjel az alvó Halt látjuk, álmodik, tud járni és az erdőben találkozik régi barátnőjével, Karennel. Ilyen egyszerű lenne, máris megtudjuk, ki a kém? A fiatalok szenvedélyes csókban forrnak össze, Hal felriad a rémálomból. Végre elmélyült a kapcsolata Maggie-vel, ugyanis ő fekszik mellette az ágyban, a lány is felébred. A srác nem emlékszik semmire, vagy talán nem akar, és senkivel sem óhajt erről beszélni, csak kerekezni akar egyet, egyedül. Másnap reggel Tom megkapja a feladatait, később vár rá egy lakossági fórum. Ben és a barinője vált vele pár szót, a lázadó Fürgék kérnek tőle látogatást. Eközben Hal járni tanul, Lourdes dicséri a srácot Maggie-nek, három hónapja fel sem kelt, most meg 10 lépést is meg tud tenni hiba nélkül, botokkal. Maggie örül, de biztos benne, hogy ez a bénulás nem véletlen, Karen tett vele valamit. Ha tett is, azt a műszerek nem mutatták ki, de bízzon Hal-ben, mert a srác csak miatta veszi ilyen komolyan a tornát. Maggie odasétál a barátjához, a srác bocsánatot kér az esti bunkósága miatt, minden elnézve, csók. Arthur Manchester – régi barátunk Lockebácsi – Anthony-t vonja be a kém-nyomozásba. Legyen ő a segítője, aki egy kis nyomozást végezhetne a listán szereplő embereken. Nem rövid, de nem is hosszú a lista, viszont Anthony a többséget személyesen is ismeri, kellemetlen lehet a kérdezősködés.

5.png

Este van és Fürge-tali, Ben a tolmácsa a harci színekre festett Fürgevezérnek. Annyi biztos, hogy Halpofáék Charleston ellen vonulnak és a Volmok is a célpontok között vannak. Ez nem újdonság, de köszönik a figyelmeztetést. Az már újdonság, hogy Halpofáknál új vezető került elő, ez lenne Karen. Tom hazatért és végre van egy kis ideje családi életet élni. Elnökként nem lett időmilliomos, ám Charleston fejlődik, sok-sok menekültet tudnak befogadni és ez jó érzés. Legalább ugyanolyan jó érzés, mint a gyerekekről leszedni a béklyót és megmenteni őket. Abban a páros egyetért, hogy régen, még a tábori idők alatt több időt tudtak együtt tölteni, harcokat és meneküléseket beleszámítva. Kicsivel később Dokinéni a kórházban hívja Lourdest enni a városba, a lány fáradt, ám egy egyszerű mozdulat közben Anne magzatvize elfolyik. Kisherceg riasztja aput, őt viszont Kopaszember keresné a kém-ügyben, de a baba miatt várhat. A városban Medvebocs és Diego romantikáznak, a lány elmeséli, hogy akadtak Diego-ékra, majd az új idegenekre terelődik a szó, akik a városon kívül, egy erődítményben laknak. Kb. 25-en vannak itt, eddig mindenben segítettek, talán később sem bánják meg. A másik pár, Ben és barinője a manga vs. szuperhős témát tárgyalja, a Fészek nevű kocsmában zajlik az élet, ahol pia van, ott mindenki lazább. Egyik fazon a kémről papol, de Pope még idejében elhallgattatja őt, feleslegesen ne lázítson, majd minden vendéget meghív egy olcsóbb piára.

6.png

A szülőszobán Anne erős, Tom aggódik, pont úgy, ahogy a normális szülők teszik a nagy pillanatokban. Beesik a család is, még nem maradtak le semmiről, Anne hosszú éjszaka elé néz, így Monopolyval ütik el az időt a kicsi születéséig. Kopaszember a feljegyzéseket nézegeti, mikor vendége jön, hogy ki, azt nem tudjuk, viszont ő barátsággal üdvözli őt. A vendég egy energiafegyverrel válaszol, Kopaszember mellkasán egy szép nagy lyuk keletkezik. Mason-klán a Monopoly-t befejezte és Ben kivételével javában alszanak. Marina nyit a kórterembe, Tom kénytelen lesz felébredni. CSI:Charleston szerint Kopaszembert egy Volm fegyverrel lőtték le, ezekhez csak a katonáknak van hozzáférésük. Anthony előlép főnyomozóvá, ő folytatja Kopaszember munkáját, Bressler a katonákat hallgatja ki. Tom magát hibáztatja, ha végighallgatta volna, akkor talán lenne mibe kapaszkodni, így csak Anthony listája alapján mehetnek tovább. A ha-mondatoknak nincs értelmük, sürgősen meg kell találni a kémet. (Hal nem tehette, mert apuékkal volt, így viszont valaki más a merénylő, de Hal még lehet kém.) A szülőszobán esemény van, Anne néhány nyomás után világra hozza a Mason-család új tagját, egy kislányt.

7.png

A lakossági fórumon vagyunk, helyszíne a Fő tér, Tom elsőként a kislánya, Alexis Denise Glass-Mason érkezését jelenti be. Ilyen elveszett világban minden új élet csak reményt jelenthet. Sajnos egy jó embert, Arthur Manchestert elveszítették, de az öröksége velük marad. A harcok folytatódnak, külön köszönet a Volmoknak, de nem a fegyverek lesznek a legfontosabb fegyverek, hanem az emberek kitartása, küzdeni akarása. A tömeg éljenez, ám fanyalgók mindig vannak, ez lenne Team Pope. Mexikó vagy bármely Tom Mason-mentes hely egyre szimpibb számukra. Ugrás Hal-re, ismét álmodik, már dühös Karenre, egyre biztosabb abban, hogy a lány tett vele valamit. Bizony, egy kis nanorobotot ültetett az agyába, így Karen állandóan elérheti. Hal így bénult le, hogy küzdött ez ellen a nonolény ellen. Karen a legújabb tagja az Esphenik (=Halpofák, megszállók, hűbérurak) csoportjának, kicsit átalakították a lányt, aki erre büszke is. A szenvedély erősebb, mint a düh, így a fiatalok egymásba gabalyodnak, Karen gerince villog.

8.png

Tom az irodájában gondolkodik, Dan Weaver jött hozzá ünnepelni. Koccintanak a kislányra, majd komolyabb témákra terelődik a szó. A Volm faj, vajon valóban segít, vagy kihasznál? Eddig az emberek küzdöttek, de most itt a segítség, mi lesz ha az emberek elfelejtik, miért is harcoltak korábban? Tom nem tud egyértelmű választ adni a kérdésre, viszont mutat valamit, amivel Weavert és mindenkit meglephet. Anne békésen szuszog, a kiságyban alszik a hercegnő is, látszólag minden nyugodt. A pici felébred, felébred anyu is, ránéz a kiságyra, a baba felült és mosolyog rá. Nos, ez egy alig kétnapos babától óriási fejlődés. Hal-ék hálójában a srác megint felébredt, biztos vége lett Karen-álomnak. Valami különös oknál fogva Maggie az éjszaka közepén keresi Hal bakancsát, ami nincs a megszokott helyén. A lány a szekrényben találja meg, sárosan, ami lehetetlen, igaz? Ekkor Tom és Weaver mélyen a föld alatt járnak, Cochise kíséretében. A Volmok egy titkos feladatot hajtanak végre, csak Tom tudott erről. A tornyok, amit a Második ezred még Bostonban felrobbantására készült, egy hálót képeznek a Föld köré. Ha egy megsemmisül, akkor a Volm hajók bejuthatnak a Föld légkörébe. Mélyen a föld alatt egy fegyver épül, amivel a maguk javára fordíthatják a háborút.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása