Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 03x18

2014. május 05. 11:00 - Segna

Ma egy újabb amcsi bolondériával ismerkedhetünk meg, ami leginkább a görkorcsolya, a rögbi és női boksz keverékének tűnik, hello Kittyben előadva. Mellesleg ma magánélünk is, de legalábbis már kérdezünk.

001.jpg

Heves üldözéssel kezdünk, semmi lágy zene meg strand és kéklő hullámok. Csibe szőke sörényű masztodon és hasonszőrűen rosszarcú társai üldöznek egy szintén nem értelmiségi csávót, Honolulu kies külvárosában, szemetes kukák, falfirkák és más hasonló vonzó díszletek között. Bár az üldözőkön lőhatlan napozó és ordítozó AGENT felirat van, de a menekülőnek drukkolunk, és már-már szánjuk az ordenáré üldözők miatt. Annyira képernyőre kívánkozó az üldözés, hogy izmosodik bennünk a gyanú, hogy talán épp egy valóság showt láthatunk.

01.jpg

Mire ezt eldöntve önfeledten kezdhetnénk szórakozni, egy lány zuhan a képbe. A lány annyira valóságos és halott, hogy menten elmegy a kedvünk szórakozástól. …és Főcím!

Idillel folytatjuk, a McGarrett család maradékának a reggeli testmozgásába pillanthatunk bele. Eveznek és csevegnek. Ez utóbbit nem kellene. Katrin az alibi barátnő említésekor ninjánk olyan látványosan feszeng, hogy már-már rászólunk kém-anyura, hogy ne szívassa már a fiát. Aztán ninjánk kém-anyu újdonsült ex-hírszerző barátját hozza szóba, de ebből is csak ő jön ki rosszul. Anya passzív-agresszívia királynője, legalább annyira, mint Sheppard doktor felesége, volt anno, a Seattle-i szürreál klinikán. A felciripelő telefon vet véget a kínlódásnak; Mellesleg valaki figyeli és fényképezi a dream familyt.

Esetre! A helyszín egyszerű, a lány a zuhanásba halt bele, ellenben nem önszántából ugrott, lökték, sőt előtte ütötték-verték. Csendes tanárnő, semmi balhé, bár a barátjával hangos veszekedések közepette szakított. Az első teória máris megvan. Tudták, hogy a gyilkosságok 90%-t családtagok, barátok követik el? Sajnos az ex nem tűnik jó alanynak, higgadt és nem hazudozik, továbbá masszív alibije van. A csajnak meg masszív titkai voltak ezért is szakított. Akkor kérdezzük a holtat! Max, a muzikális boncnok, kékre festi a tetemet

02.jpg

majd a kék festés segítségével megleli a háta közepén egy injekciós tű szúrásának a nyomát. A lányt órákkal a halála előtt bekábítózták. A zsebében talált jegy szerint pedig egy sportközpontban járt. A sportközpontban meglepetés vár bennünket. A lány görkorcsolyás csapat-gladiátor volt. Vagy valami ilyesmi. Diamond Dolls a neve. Talán a csapatnak, esetleg a bajnokságnak, vagy a sportnak is? A sport lényege egyelőre számomra nem felismerhető, mert azon kívül, hogy a csajok görkoriban száguldoznak egy csarnokban körbe-körbe, és eszeveszettül lökdösik egymást, mást nem csinálnak. Tippem sincs, hogy mi lehet a cél. Aki állva marad, az a nyertes? Esetleg közben valahogy pontot is lehet szerezni? Még arra sem jöttem rá, hogy mitől csapatjáték. A fiúk gyönyörködő pillantásait figyelembe véve, lehet, hogy egyszerűen annyi értelme van, hogy a pasik csorgathassák a nyálukat kisnadrágban, és topban pofozkodó és lökdösődő lányokat nézve.

03.jpg

A csapat persze lesújtott, a lány rendes volt, nem voltak ellenségei, sem riválisai, stb. stb. Mondom én, hogy a seggrázásról szól ez a sport! Mivel mindenki tagad, a fiúk a beépülés mellett döntenek. A feladatra a Béna barátnőt kérik fel, aki kézzel-lábbal tiltakozik, a csapat legnagyobb derültségére. A lány nem is titkolja, hogy szerinte ninjánk csak az anyjától akarja távol tartani. Dannó siet a segítségére és elmagyarázza a roller lényegét! Szóval ez a sport neve! Labdát kell vinni és előzgetni a védőket. A játékhoz tartozik még a hülye nevek felvétele is. Cicamica Kitty és hasonlók. Dannó mamája nagy rajongó. Hát persze, Haule nem is te, a mama. A csapat nem érintett része ragyogóan szórakozik.

04.jpg

Katrine pedig belevág, hisz jégkorizott anno 15 évesen, és… és második lesz az áldozat heveny pótlására kiírt válogatón! Szakadt harisnyában, 2 varkocsba font hajjal, ujjatlan pólócskában dicsekszik fapofa ninjánknak. Ám ninjánk szép vonalú száját, egy halvány „ügyes vagy” se hagyja el, és az enyhén szólva is provokatív ruhácskától se indul be, sőt leteremti a csajt, hogy a második hely az nem elég! Rövid töprengés után, elindul megkeresni az első helyezettet, faképnél hagyva kedvesét. Én a csaj helyében ezen mélyen-mélyen elgondolkodnék. Nem kell hozzá tengerész hadnagynak lennie, hogy ezt rossz jelnek vegye. Konkrétan le van kövülve. Én bízom benne, hogy végre elpályázik ninjánk mellől, de ez csak az én különbejáratú óhajom…

Lazításként ennyi romantikus izgalom után, kém-anyuhoz látogatunk el. Sajnos nem egyedül vagyunk látogatók, egy símaszkos pasas is épp vendégségben van, és a fali széfben turkál, majd egy rejtélyes ládikával akar lelépni. Kém-anyu rutinosan reagál, megküldi egy jókora hamutartószerű sárgaréz tálkával az ajtóból, a meglepett csávót. A kis tálkát a Hawaii-szigeteki össz-telefonkönyv vaskos kötete követi. A csávó sem átlag mackós azonban, mert felveszi a harcot a bibliofil fúriával, és rövid tusa után – rutin meg kém múlt ide vagy oda – leamortizálja kém-anyut, és meglóg a ládikával.

05.jpg

Nincs azonban idő kém-anyut sajnálni, mert a kori pályán van dolgunk, kém-anyu nagy lány, majd megoldja az életét! Fejlemény van ugyanis, mégis a Béna barátnőt hívják be játszani, mert a legjobb lányt…

06.jpg

Na, ezen könnyesre röhögtem magam! Óriási! Azt hittem ninjánk kisfiús bájával lebeszéli, vagy Dannó randira hívja de, hogy a közlekedés-rendészetet vonja be! Tengerész hadnagyunk előtt immár szabad a pálya. Végigkísérhetjük az edzését, gondolom, hogy népszerűsítsük ezt a sportot… Persze ügyes, mert ugye egy tengerész mindig ügyes stb. Ne bántsuk azért szegényt, kémkedik is kedvenc ninjájának. Egy bukméker sürgölődik a lányok körül, akik ezt eléggé ingerülten fogadják. A fiúk a csodaasztalnál utánanézve a melegítős széptevő-bukinak, máris teóriát gyártanak. Valaki nagy összegben fogadott a Diamand Dolls-ra (szóval ez a csapat neve) és a csávó lehet, hogy nem tudta volna kifizetni a nagy nyereményt, így a lövő kiiktatásával akarta elérni, hogy veszítsenek. A fiúk elmennek, hogy kikérdezzék. A csávó a nevét hallva, és a jelvényeket látva, menekülőre fogja. Ninja vetődik,

07.jpg

és touchdown…

08.jpg

bár itt a taccs inkább hangutánzó szó ugye. Sajnos kár volt a szép vetődésért, a palinak sziklaszilárd alibije van a gyilkosság idejére. Sebaj, Katrin újabb fülest kap, az ellenfél csapatának lövője civilben is utálhatta a lányt, eléggé törték-zúzták egymást. Sajnos miután beszéltek az ellenféllel, ez is zsákutcának tűnik. Ő inkább a csapaton belül kerestetné a gyilkost, mert a szezon végén ki akart szállni az áldozat.

Intermezzóként ninjánk elmegy a sürgősségire kém-anyuért, aki játssza az erőset. Ninjánknak mindazonáltal bűzlik valami, anyu valamit nem mondd el. Forszírozná azt is, hogy a riasztórendszer, ami igen-igen profi volt, hogy lett kikapcsolva? Kém-anyu kerüli a szemkontaktust, de engedelmesen megígéri, hogy a fiacskájánál fog aludni. Steve este fusizni indul kém-anyuhoz, és tüzetesen megvizsgálva a helyszínt, megizmosodik benne a gyanú, hogy ez nem egy átlag betörés volt, és az anyja mesmeg hazudott.

Mire jól felhúzhatná magát, betoppan Katrin, akit kedvesen azzal fogad, hogy edzésen kellene még lennie. Köszi! Mindazonáltal megosztja kételyei a nőjével, aki erre töredelmes vallomásba fog Mangosta ügyileg. (Emlékszünk, a selejt bosszúja-akció, amikor valami rég ki nem nyírt csóka akarta kém-anyut likvidálni, és aki után Katrin és az ír tanúvédős csávó nyomozott, de lelépett a szigetekről…)

09.jpg

A csaj időzítése nem a legjobb, ninjánk már amúgy is ki van akadva kém-anyura, aki kamuzik neki, meg elhallgat dolgokat, erre éles eszű tengerészhadnagyunk is előhozakodik egy kamuzással és egy „hát nem mondtam el, mert megígértem anyádnak”-kal. McGarrett rosszul fogadja a fejleményeket és durván elhajtja a csajt. Na, végre!

Katrin másnap reggel azért még feltöri a hálátlan ninjának az edző gépét. Az áldozat barátnője majdnem rajta kapja, de kimagyarázza. Az edző is sejt valamit. Csúnyán néz… Minden oka meg is van rá az ipsének, mert a csapat a merevlemezén pucér képeket talál. Nem akármilyen pucér képeket, hanem a csapat lányairól, drog befolyása alatt készült képeket. A fiúk összerakják, hogy az edző bedrogozva hagyhatta az áldozatot magára, aki aztán felébredt és kábán támolyogva kizuhant az ablakán. Ninjánk máris riasztaná Katrint, amit jól tenne, mert az edző valamit forral. Az edző azonban rossz nyomon jár, nem Katrint, hanem az áldozat barátnőjét vélte a lebuktatójának, így azt igyekszik kivonni a forgalomból. Katrinnak gyanús lesz, hogy a meccs közben eltűnnek az kispadról, és kiállva a hajszából, utána indul. Épp jókor érkezik, a begőzölt ipse, épp fegyverrel illetve tűvel akar a lánnyal leszámolni. Katrin érkezik, lő, gól! A fiúk már csak a romokat takaríthatják el.

A lány temetésén zárjuk az esetet, ahol a barátnő búcsúzik szívhez szólóan a trópusi esőben. Katrin óvatosan sandítgat ninjánkra, de az engesztelhetetlennek tűnik. Mielőtt azonban a pasik szőrős szívéről értekeznének némelyek, kiderül, hogy ninjánk a kém-anyuval való beszélgetésre edz magában, mert a temetés után beszélget anyával.

10.jpg

Ez még kémes előzmények nélkül sem mindig könnyű egy férfinak ugye. Keményen kérdez, és sarokba szorítja kém-anyut, majd annak tagadását hallva, kikel magából, hogy a barátnője és őközé állt, és azért annak most vége! Az eszem megáll! Ez a problémája? Bakker, MI KÖZE ANYÁNAK WO FAT-hez???? Nem, ninjánk ezt nem kérdezi meg, de legalább a lenyúlt doboz után nem felejt el érdeklődni. Ja, abban, csak az életbiztosítása van anyának, egy mikrofilm, az összes munkájával, amit a CIA-nak végzett. HOGY MI A BÁNAT?! Mikrofilm?! Anyu már vannak pendrive-k, esetleg külső meghajtók, meg Cloud - és a falat se kell szét fúrkálni. Aztán meg az összes munkája? Ninjánk bennfentesebb ebben a világban, így rögvest megugorja a tripla leszúrt Rittbergert – helyből! – hogy kém-anyu egy ilyen anyagot őrzött a házukban, életveszélynek kitéve őket gyerekkorukban. Mellesleg most ki tudja, hogy ki tudja immár a titkaikat. Én például az ex-hírszerző – új barát - kicsinek nem mondható körmöcskéire néznék rá első körben! Kém anyu azonban kicsi fiacskája távozása után, piros telefont ragad, bemondja a kódját, és kimentést kér.

A részt a tengerparton zárjuk, Katrin talpig feketében, és megbánásban, valamint a változatosság kedvéért béna cipőben várja szíve kedvenc ninjáját. Perszehogypersze kibékülnek. Ezt, de kár…

11.jpg

Egy tejszínes-rumos egg-nogg készítését ajánlom levezetésként, mivel egy átlagos magyar háztartásban a húsvétról még uszkve 15-30 tojás maradt. Némileg macerás, de dúlt idegeinket kiválóan megnyugtatja, illetve a benne lévő bőséges kalória elengedhetetlen a Katrinnel való kibékülés kiheverésére. Dannónak ajánlva: 10 tojás sárgáját és 4 evőkanál cukrot habosra keverünk fél deci konyakkal (brandyvel) és 2 deci rummal. (aromák kizárva!) A tojások fehérjét és 2 deci tejszínt külön-külön habosra keverünk, majd habverővel az egészet összeforgatjuk még 4 deci tejjel. Hűtőbe csapjuk, és a második megnézés végén, neki állunk a bánatos barátnőkkel behabzsolni. Férfitársaimnak ugyan ezen alapanyagokból egy kiadós rántotta készítését javaslom (a tej jól szaporítja a tojást, így több száradásnak induló sonkát valamint kiadós mennyiségű zöldhagymát képes felvenni). A konyak a szakácsot, a rum a vendéget illeti meg, a tejszínt a cukorral meg verjük fel az asszonynak. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.05.05. 12:49:38

"Én bízom benne, hogy végre elpályázik ninjánk mellől, de ez csak az én különbejáratú óhajom…" Meg az enyém is, úgyhogy már legalább ketten vagyunk :)
Pont tegnap túrtam végig a hűtőt, meg is találtam a fent említett tojásmennyiséget - lejárt szavatossággal :( Úgyhogy ez a hajó most elment...

Segna 2014.05.05. 14:02:43

@AaannnaaA: a dobozon járt le a szavi vagy konkrétan kénhidrogén-szagúak (hogy finomkodjak) a tojatok? Ha hűtőben volt, még lehet, h jók, de semmiképp ne tejes, nyersen-felverős mutatványhoz használd őket, hanem pl. rántottához. (és ne az új konyhácskádban tördeld fel egyenként a gyanúsítottakat, mert azt a szagot még kiszellőztetni is egy rémálom... brrr.) Idd meg a konyakot, a rumhoz meg a következő rész végére keresek valami késő-tavaszi koktélt ;-)

AaannnaaA 2014.05.05. 14:43:18

@Segna: Az volt rajta, hogy 04.30, úgyhogy adtam nekik egy szép ívet dobozostól a kukáig :)
süti beállítások módosítása