Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ross Kemp - Veszett világ, Brazília

2014. május 02. 10:00 - Chat Géza

rk6.png

Ross Kemp Brazíliába megy, hogy saját szemével is lássa, mennyire súlyos probléma a krekkjárvány. Napi egy tonna krekk fogy Rio de Janeróban, ami nem kevés. Erős is a kontraszt, hogy Brazíliában rendezik meg idén a foci VB-t, 2016-ban pedig a nyári Olimpiát. Nem kis kiváltság ez az országnak, hogy zsinórban két ilyen rangos eseménynek adhat otthont. Ha Brazíliáról beszél az ember, akkor csak a Riói karnevált mondja, meg a hosszúcombú barna lányokat, míg a felszín alatt elképesztő problémák tornyosulnak. Ez az ország konkrétan a krekk melegágya.

1976-ban valószínűleg Kaliforniában először szintetizálják a kokain szabad-bázisú formáját, utcai nevén krekk, ami az 1980-as évek közepére népszerűvé válik. Krekket speciális pipában elszívva sokkal nagyobb élményt okoz, mint a kokain maga (kivétel talán az intravénás adagolás). Kis kavicsok formájában árusítják, nevét a jellegzetes ropogásról, pattogásról kapta, égetés közben. Extrém módon károsítja a tüdőt és a felsőbb légzőszerveket. Igen gyors leépülést eredményez, s a használó már az első alkalom után erős vágyat érez a következő élményre, mely élmény nagyjából 30-45 perc alatt elmúlik. Pszichikai függése a heroinéval vetekszik.”

Ross egy úgynevezett krekkföld nevű helyre megy, ami konkrétan egy lebombázott ház szerűség, ahol 70-80 függő él. Törött tetőcserepeken alszanak. Szinte alig hagyják el azt a helyet mégis folyton szívnak. Hogy és miért van ez? Van egy vezető a putriban, aki szintén kábítószerfüggő, de ez ott normális, mert különben nem tudna éberen figyelni, hogy a többi szittyós ne menjen a rendes környék közelébe. Ez a megállapodás része. Több kábítószert kapnak, ha nyugton maradnak. Ha lopnak a szegényektől, akkor ellövik a kezüket, nincs mese. De miért ide ömlik a krekk? Mert Brazília a három legnagyobb kokaintermelő országgal határos, Kolumbiával, Peruval és Bolíviával.

Ez egy külvárosi rész volt, ahol ilyen krekkföldeken elszigetelten kábítószereznek az emberek, a belvárosban még ennél is rosszabb a helyzet. A városból kivezető főutca mentén, nyílt színen a házaknak dőlve ülnek, fekszenek és szívnak biológia szertáras csontváz kinézetű függők. A legszomorúbb látni, hogy a 10 éves gyerekek és 60 éves nők ugyanúgy szívják a krekket. Ennek fényében nem csoda, hogy dollármilliók pörögnek a drog bizniszben.

rk3.png

Ross megnézi, hogy milyen nehéz drogot szerezni. Nos semennyire, mivel van egy komplett drogpiac, ahol bárki kénye kedve szerint vehet kábítószert. Minden van ami szem s szájnak ingere, van fű, heroin, kokain, de a legjobban a krekk megy, mert az olcsó. Ross egy hajléktalan krekkfüggőnél tett látogatása során kiderül, hogy az ember napi 12 órában szarrá dolgozza magát a palackozó üzemben, hogy az éhbért krekkre költhesse, hogy tudjon bút felejteni, mert elhagyta a felesége, aki két gyermeket is szült neki. Innen nincs kiút? – kérdezi Ross. De van – mondja a férfi és a koszos matracon heverő Bibliáért nyúl. Minden este imádkozom Istenhez, hogy adjon erőt, de ez csak rajta és rajtam múlik, hogy le tudom-e tenni a krekket – mondja a férfi.

Ross nem démonizálni akarja a krekket, hanem emberibbé tenni a fogyasztóit. Találkozik egy ügyvédnővel, aki a drogtanyákat járva már hét dílert meggyőzött arról, hogy ne áruljon tovább krekket. Most egy nagyobb góréval tárgyal és kiderül: minden a korrupció miatt van. Amíg a fentiek zsebe tömve van, addig nem lesz brutális közbenjárás a drogjárvány nyakának elvágására, ez a szomorú igazság. A felelős szervek pedig csak terelnek. Hol itt az igazság?

rk1.png

Summázva: a foci vb és az olimpia biztos fellendíti majd az országot és a közhangulatot, ideiglenesen. De félő, hogy ezek a sportesemények is csak egy újabb tetemes létszámú krekkfüggőt fog maga után hagyni. Amíg az állami pénzek nem jutnak el a szegényekhez, csak a rehabilitációs központok nőnek, amíg a társadalmi helyzet nem változik, addig nem fog véget érni a krekkjárvány.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.05.03. 11:58:33

Kérem szépen, tessék legalizálni a cracket és a többi drogot. Akkor majd kevesebb fogy, a fogyasztók felelősségteljesebben fogják fogyasztani és a gyerekek kezébe sem fog kerülni.

Őrültségnek hangzik? Persze, az is. Ám a droglegalizálás élharcosai épp ezt akarják elhitetni velünk, és lehülyézik azt, aki nem ért egyet velük.

2014.05.03. 12:51:56

A napi egy tonna krekk iszonyatos mennyiség, amennyiben figyelembe vesszük a tényt, hogy egy felhasználó csupán grammokat fogyaszt belőle. Ez akkora bevételt eredményez, hogy szinte lehetetlen ellene küzdeni, soha nem lesz annyi forrása a kábítószerek ellen küzdőknek, hogy felvegyék a versenyt.
A másik oldalról pedig a város iszonyatos túlnépesedésének köszönhetően óriási a felvevő piac. Ráadásul a felvevő piac nagy része éhbérért dolgozó nincstelen, akinek esélye sincs egy normál életre, ergo a kilátástalanság egyértelműen taszítja őket ebbe a szakadékba.

Nem igazán tudom mi lenne a jó megoldás, de itt az látszik, hogy szinte mindenki ellenérdekelt benne. Ilyenformán pedig nagyon nehéz ez ellen küzdeni, felszámolni pedig szinte lehetetlennek látszik.

kuki123 2014.05.03. 12:55:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
ennyi

Amerika egyes államaiban mostantól legális a fű...extra rekordra emelkedett a fű biznisz, most már az is szívja akit eddig visszatartott jog gyakorlat, a lebukás veszélye.
Ez tipikusan olyan dolog mint a kátyú, rossz útra nem további forgalmat kell helyezni, meg várni hogy nem lesz mélyebb a kátyú.
Abszolút téves út hogy ha alacsonyabb és hozzáférhetőbb a drog akkor majd csökkeni fog a bűnözés meg a dorgosak száma. (10 dollárról lesik az ára 7-8-ra...LOL és megszűnik a bűnözés, mese)

Amíg fogyasztó lesz addig lesz eladó és termelés is. (mellesleg ez minden piacgazdaság alapja)
A fogyasztót kell megfogni azt a legkönnyebb, bevágni 5-10 évre dutyiba nem wellness szállókban, hanem kemény külön cella.
Igy egyrészt eltűnik az utcáról a közösségből az illető, másrészt köpni fog hogy kitől vette.
Közmédiában reklám: "drogoztam 5 ...x évet kaptam..ne drogozz nem éri meg." "leamortizálódott testű drogosok mutatása, ilyen volt ilyen lett, valós képek"

A drogdílert 20 évre magánzárka, úgy felnyomja az forrás eladót mint sicc.

Nah ez a drogprevenció, nem az hogy még meg is mutatom mi ez meg az, meg tűcsere meg anyám kínnya.

Egyallampolgar 2014.05.03. 13:08:13

Semmilyen kábítószer ellen nem lehet küzdeni perspektíva nélküli tömegekkel. A reménytelenség a tartalmas élet képességének és lehetőségének hiánya építi a kábítószerek útját. Nyugaton van pia, football meccs, zabálás, hardcore gaming... A szegényebb országoknak maradt a kokain és egyebek.
Mexikóban tankkal mentek a kartellek ellen. Polgárháború lett az eredmény.

Amíg a fiatalok nem tudják hogyan léphetnének ki a sivár életükből, nem lesz javulás.
süti beállítások módosítása