Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Emberi tényező 1x10 - Észlelés

2014. április 25. 13:00 - candyperfumegirl

Újabb epizód, ami tovább tágítja az Emberi tényező világát, de most nem a Fallal meg a gyilkológép robotokkal és Dr. Frankensteinnel foglalkozunk, mint az előző részben, hanem valami teljesen mással. Szokatlan cold opennel nyitunk, egy vörös lány hatalmas pupillákkal és kissé méla ábrázattal flessel valami erdőben, közben meg egy másik hasonló állapotban komponál egy üres hangversenyteremben. Mindkettő nagyon elvan magával addig a pillanatig, amikor hirtelen holtan nem esnek össze, és már jön is a főcím. Eközben Kennex a volt csajával álmodott, aki ugye elárulta, és most az ellennek dolgozik, és most eszébe jut egy új mondat tőle „hoztam neked valamit”. Kiírja ezt egy kis digitális táblára, amit kirak a polcra egy eléggé nevetségesen ható matrjoska baba mellé, de már látjuk is, hogy az egész lakást telenyomta ilyen kis feljegyzésekkel meg képekkel. Jön Robotzsaru a melóval, a két lány szinte egyszerre halt meg, de két teljesen különböző helyen, viszont azonos módon, és mindketten a Mendel Akadémia diákjai voltak, szóval ennek a sulinak érdemes lesz most utánanézni.

perception01.png

Kennex és Robotzsaru az erdőben meghalt lányt, Jócsaj meg a zeneszerzőt nézegeti, a halál módja azonos, szívelállás, de az ok egyiknél sem világos. A pupillák hatalmasra tágultak, ami drogra utal, de ez 2048, itt nem olyan egyszerű megmondani, hogy milyen drog, mert a szorgos kémikusok gyakorlatilag naponta állnak elő valami egészen új és kimutathatatlan cuccal. Kapitányasszony új információkkal érkezik, a lányok krómok voltak, ami genetikailag megtervezett embert jelent, sőt egy megjegyzéséből nagyon úgy tűnik, hogy Jócsaj is az. Amíg Kennexék azon agyalnak, milyen droggal élhettek a lányok, Jócsaj további információkat szállít a krómokról. A genetikai tervezés azt jelenti, hogy már az anyaméhben gondoskodnak róla, hogy a gyerekek a lehető legtökéletesebb példányok legyenek, okosak, tehetségesek és egészségesek, pl. a függőségre való hajlamot már ott kiiktatják. Érdekes filozófiai meg etikai kérdéseket vetne fel a dolog, ha most leállnánk ezen agyalni, de a sorozat szempontjából elég most annyi, hogy a függőség hiánya azért nem zárja ki a rekreációs célú drogozást. Ráadásul Robotzsaru előássa egy harmadik lány aktáját is, aki hasonló módon halt meg hónapokkal ezelőtt. Drogot az ő szervezetében sem tudtak kimutatni, a hivatalos verzió szerint megfulladt, szóval az ő esete kicsit más, de hogy ő is egy suliba járt a másik két lánnyal, sőt az összes social media oldal tanúsága szerint barátok is voltak, az azért mégis jelenthet valamit.

perception02.png

Ezen a ponton meg kell jegyezni, hogy ebben az epizódban kb. 5 percenként van pár másodperc, amikor Kennex a volt csajára flessel, általában arra a pillanatra, amikor meglátta a lövöldözés helyszínén, Robotzsaru meg aggodalmasan néz rá ilyenkor. Most még valami bogyót is bevesz, Főnökasszony meg a biztonsági kamerán látja ezt, és most már ő is beszáll az aggódásba. Robotzsaru szembesít, Membliss a gyógyszer neve, amit azok szednek, akik ún. emlékgyűjtőhöz járnak, a mellékhatások felsorolásától meg szinte lemerül az aksija, szóval erősen ellenjavalt a dolog. Kennex ezt most pont leszarja, ő vissza akar emlékezni mindenre, hátha kiderül, miért állt át a csaja Szindikátushoz.

perception03.png

A megfulladt lány, Lila anyjához mennek első körben, hogy kipuhatolják volt-e valami kapcsolat a lányok halála között. Anyu nem túl bőbeszédű, de annyit elmond, hogy Lila nem volt króm, csak nagyon ügyes meg tehetséges, ezért járt a szupersuliba azokkal a lányokkal, akikkel amúgy a halála napján is együtt lógott. Anyu szerint itt valami nem stimmelt, ezért fogadott egy magánnyomozót, aki meg is szerzett valami felvételt (?) az ezen a bizonyos utolsó éjszakán zajlott beszélgetésről köztük, majd odaadta a rendőrségnek, de ez a felvétel rejtélyes módon törlődött valami hiba folytán. Na persze.

perception04.png

Jócsaj közben elmegy a szupersuliba, csupa génmanipulált egyengyerek veszi körül, rém unalmas lehet ide járni. Megtudja, hogy az egész iskolában összesen két natúr diák volt, akik nem kaptak génmódosítást, az egyik pont a megfulladt lány, a másik szavaiból meg jól ki lehet venni, hogy ki nem állhatja a krómokat – Jócsajjal az élen. Érkeznek Kennexék s, és kiválasztják a legellenszenvesebbnek tűnő figurát, egy nagyképű nyikhaj gyereket, hogy elbeszélgessenek vele egy kicsit. A beszélgetés alatt Kennex Jócsajt nézi, Jócsaj dolgozik csak meg a fizetéséért, de sokra nem jutnak, mert a gyerek roppant bicskanyitogató modorban, fölényesen elküldi őket a halál faszára. Itt senki nem él semmilyen ILLEGÁLIS cuccal, különben sem értenétek, mert ti ehhez túl hülyék vagytok.

perception05.png

Robotzsaru közben a lányok szekrényét nézte át, és az egyikében talált is egy kis ezüstös bogyót, na az lesz a keresett cucc, lehet is vinni bevizsgálni. Most végre Geek Rudy is becsekkolhat az epizódba, és jelenti is, hogy a lány DNS-ét is megtalálták a szer alkotóelemei között, vagyis ez egy kifejezetten az ő számára kialakított cucc volt. Kennex viccesen meg is jegyzi, hogy ezzel sikerült kimaxolni a designer drog fogalmát. Geek azt is tudja, hogy a hogy egy ún. ChemPrinterrel készült a szer, amiből nagyon kevés van, mert nagyon drága, szóval ezzel elég jól le lehet majd szűkíteni a kört. Jócsaj máris rápattan a szükséges adatbázisokra, és pillanatok alatt meg is van, hogy az egyik Mendel Akadémiáról kirúgott fiú családjának van ilyen nyomtatója, már indulhatnak is a házkutatási engedéllyel.

perception06.png

Az odavezető úton Kennex kicsit hosszabban flessel a volt csajára, aminek az az eredménye, hogy beájul a volán mögött, ami nem hat jótékonyan az iránytartására, legyen elég az, hogy Robotzsarunak kis híján leszakad a füle a jelenet végére. Megérkeznek végre az immár gyanúsítottnak számító fiú, Julian lakásához, a kecó egy tengerparti hipermodern luxusvilla, nem megy rosszul a családnak. Most már Julian a családfenntartó, apu ugyanis nemrég meghalt, anyu meg nagyon úgy néz ki, hogy már csak vegetatív állapotban leledzik, szóval mivel is üzletelsz te egészen pontosan, édes fiam? Julian a vallatás során előre tudja a beszélgetés fordulatait meg a várható kérdéseket, ami roppant idegesítő, de a hatalmas pupillákból ítélve rendesen be van lőve ebben a pillanatban is. Ő végre elmondja, hogy igen, itt gyártják a cuccot a pincében, a szer neve VERO, és arra való, hogy kitágítsa az elmét, különösen népszerű a krómok körében, akik alapból is szeretik hiperintelligensnek meg mindentudónak beállítani magukat. A gyilkosságokhoz amúgy semmi köze, elképzelhető, hogy valaki meghekkelte a gépet, hogy a csajok a szokásos dózis ezerszeresét kapják, és túladagolják magukat, de ő már csak azért is ártatlan, mert ha ő tette volna, akkor most nem lihegne itt a nyakában két rendőr, mert ő annál okosabb.

perception07.png

Kennexék vissza a rendőrségre, Robotzsaru vezet, hála a magasságosnak. Ott aztán Jócsaj újabb érdekes információmorzsával várja őket. A halott lányok levelezését olvasgatta, és talált egy érdekes üzenetváltást az egyik halott lány és az apja között, amiben apu azt írta, hogy „ne aggódj miatta, elintéztem”, és ez úgy kiverte a biztosítékot a lányánál, hogy azóta meg is szakított vele minden kapcsolatot, érdekes. A levelek amúgy pár héttel a megfulladt lány, Lila halála után íródtak, végre haladunk?

perception09.png

Ha már sikerült ilyen érdekes előrelépéseket tenni a nyomozásban, Kennex lelép egy kicsit iszogatni a Kapitányasszonnyal, aki kimenős, ujjatlan ruciban üldögél egy bárban, vagyis most barátként és nem főnökként fogja megközelíteni az előtte álló problémát, értjük. Miért is jársz mostanában alternatív terápiára, John? Hát azért, mert felelősnek érzem magam a lövöldözésben meghalt rendőrök haláláért, mégiscsak én dugtam azt a csajt, aki jelek szerint az akciót vezette. Ez valamennyire elfogadható érv, úgyhogy már megy is megint az emlékgyűjtőhöz, aki szerint túl sok lesz ez így egy hétre. Ezt Kennex persze hogy leszarja, mert ő az önfejű tökös rendőr archetípusát testesíti meg, hát már hogyne szarná le az ilyen kéretlen aggodalmaskodást. Ráadásul a terápia végre értékelhető eredményt hoz, eszébe jut, hogy a csaja ajándékozta neki azt a lakásában eléggé idegennek ható matrjoska babát, ami lehet, hogy csak nekem furcsa ajándék egy férfinak, mindenesetre végre Kennex szeme is felnyílik. El is küldi a babát egy átfogó vizsgálatra a rendőrségi laborba.

perception10.png

Térjünk vissza a nyomozásunkhoz, a halott lány apjához érkeznek tanult rendőreink, és kezdésnek meglebegtetik az orra előtt az inkrimináló levelezést. Emberünk elérkezettnek látja az időt ügyvédje bevonására is, aki igaz, hogy tárgyal éppen, de a ” KELLESZ MOST” parancsra már itt is terem hologram formájában íróasztalostul, mert az nála szériatartozék. Ebből most kiderült, hogy apu igen befolyásos figura lehet, nyilván nem okozhat neki gondot „elintézni” valamit. Az ilyenekkel Kennex nem szeret sokat szarakodni, neki is szegezi a kérdést, megölted Lilát? Ügyvéd már sorolja is a jogtár ide vonatkozó paragrafusait, amik alapján el lehet hárítani egy ilyen kérdést, de apu kikapcsolja, és inkább belekezd egy történetbe. A lánya, meg a másik két csaj együtt próbálták ki ezt a drogot, de miután Lila meghalt, rájött, hogy az ő lánya is belekeveredhet, úgyhogy eltüntette a Lila anyja magánnyomozója által talált beszélgetést, meg a magánnyomozót is. Tudja ő is, hogy ez nem volt szép, de Lila anyja azt mondta, hogy mi, szülők egy nap megfizetünk mindenért. Tessék? Ez a mondat azért elgondolkodtató, érdemes lesz talán Lila anyuval beszélgetni megint egy kicsit.

perception11.png

Most Grumpy Paul is bejelentkezik, aki eddig Juliannél végzett házkutatást, hogy ő is csináljon valamit ebben az epizódban, és talált is valami érdekeset. Lila fotóját meg mögötte egy lezárt kis fiolát valami kép- vagy videófájllal, ezért már érdemes lesz berángatni Juliant a vallatószobába. Kennexék úgy gondolták, hogy a két lány halála bosszú volt, ami mögött Lila anyja állhat, ő parancsolta meg, hogy adagold túl őket? Julian erre kicsit megtörik, és megmutatja a felvételt, amin Lila életének utolsó percei vannak. Kipróbálta a drogot, de ő nem génmanipulált volt, csak egy sima ember, ezért rá ellentétesen hatott, vagyis látta a lehetőségeket, amiket ő soha nem fog tudni megvalósítani, és mély depresszióba zuhant. Én semmi vagyok, soha nem leszek elég jó, soha nem lesz értelme az életemnek, végtelen kilátástalanság. A drog rossz, értem? Ezek után pedig belesétált a tengerbe, de ami a legdurvább az egészben, hogy ő ezt a felvételt azért készítette el, hogy a pasija megnézze majd? Vagy az anyja?

perception12.png

Kennexék mindenesetre most anyuval is megnézetik a videót, aki erre végre beszél, és elég hatásos a dolog. Nem ismeritek azt az érzést, amikor elveszítetek valakit, és tehetetlenek vagytok, azt a mindent elsöprő dühöt, amiből mánia alakul, és egyszerűen nem bírod ki, hogy bosszút ne állj, de ez így nem élet csak megszállottság. Igen, ő ölette meg a másik két lányt, és közben meg is mutatják a lakását, ami tele van fotókkal, feljegyzésekkel, ahogy az egész történetet próbálta rekonstruálni, és igen, pont úgy néz ki, mint Kennex lakása jelenleg az Anna-sztori kis darabkáival.

perception13.png

Kennexhez ezek után érkezik egy nyomozó a belső ügyosztályról, most már ideje elbeszélgetni arról, hogy is volt ez a becsajozás Annával, ki szedett fel kit? Hát ő engem, de olyan kedves volt, semmire nem gyanakodtam. Nyomozó olyan szinten belemászik Kennex képébe meg a fejébe, hogy a végére az sül ki a dologból, hogy Kennex rózsaszín ködben lebegve nem vette észre, hogy a csaj átveri és kihasználja, sőt lehet, hogy ő maga is segített neki hozzáférni a rendőrséi nyilvántartáshoz, ahonnan így a Szindikátus fontos információkat szerezhetett. Mivan, ezek még Kennexet akarják besározni? Ami azt illeti, adná magát a dolog, mivel nyomozónk még mindig nem emlékszik mindenre a lövöldözés körüli eseményekből. Otthon aztán inkább úgy dönt, hogy nem fog rögeszmélni, és leszedi a fotókat meg a jegyzeteket, és ekkor jön a laboros csaj hívása, szétkaptam a matrjoskát, és tudod, mit találtam? Az egy csinos kis lehallgatókészülék, folyamatosan rögzít mindent, ami a lakásodban elhangzik, és a legutóbbi letöltést 7 órája végezték el róla. Hoppá.

perception14.png

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2014.04.25. 13:44:18

Köszi, jó lett újfent!!! :)) Amúgy szerintem a nemkróm lány sokkal szebb volt, mint a krómok...
süti beállítások módosítása