Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 4x03 - Láncok leverője (18+)

2014. április 22. 09:00 - sixx

Királyvár

Onnan folytatjuk, de szó szerint, ahol abbahagytuk, Cersei üvölt, Tyrion meg néz, mint egyszeri falusi a Pancho-arénában, hogy miafasz van itt, de lefogják és viszik. Sansa meg Ser Dontos tanácsa/rángatása után beadja a derekát és menekül, sikátorokon át rohannak, miközben mi halljuk, hogy Tywin kiadja az elfogatási parancsot a másik fő gyanúsított, Sansa ellen. A rohanás a tengerparton ér véget, ahol egy csónak várja őket, és a sötétben (mert nagy hirtelen az lesz) és a ködben (mert az is leszáll) eleveznek a büdös nagy semmiben, míg neki nem mennek egy nagy hajónak, amin Kisujj nem várja őket. Illetve csak Sansát, mert a csónakban a fizetségét váró Dontost fentről arcon lövik nyíllal, ami kurva szar lehet. Sansa szegény nem érti miafasz van, de Kisujj készségesen elmagyarázza neki: én küldtem rád Dontost, ő adta neked a nyakláncot, és csak azért segített neked, mert megfizettem. Sansa nem ért semmit. Én sajnos már igen, szegény csaj, nincs egyszerű élete.

Screen Shot 2014-04-22 at 5.28.14.png

A Töviskirálynő és Margaery az illendőség látszatát keltve gyászos képpel ülnek a várban, de a beszélgetés sok minden, csak nem szomorú, az öregasszony elmagyarázza az unokának, hogy sokkal jobban járt a halott Joffrey-val mint az élővel, aki egy szadista barom volt, de Margaery azért lamentál egy sort, hogy ó jaj, az első férjem meleg volt, leszúrták, a második meg szadista, meg is mérgezték, hát mi lesz így velem, nagyi. Mikor leszek királynő? Vagy már most is az vagyok? A mama nagyon taktikusan türelemre inti, nem biztos, hogy ezt most kellene feszegetni, hallode, hiszen Joffrey meg sem pocsíkolt. De a következő házasságod, az sokkal sikeresebb lesz. Hozzáadják Tommenhez???

Screen Shot 2014-04-22 at 5.33.52.png

És ha már Tommen: Joffrey eddig csak biodíszletnek használt öccse a bátyja ravatalánál térdepel, mellette a sokkot kapott Cersei, előtte egy hulla, fasza napja van. Aki a családból leginkább észnél van, az Tywin, aki egy zseniális monológban (technikailag nem az, mert Tommen néha beleszól, de ezt most hagyjuk) elmagyarázza az unokának, hogy mitől lesz belőle jó király. Tywin látványosa leszarja Joffreyt, így Cersei kissé kábultan meg is kérdezi tőle, hogy muszáj ezt itt és most lerendezni, de Tywin ezt meg sem hallja, és azt is elkezdi magyarázni Tommennek, miért, és főképp, hogyan kell a gyermeknemzés projektet beindítani. Ezt már hálistennek nem a ravatal mellett, hanem kifelé menet. Jaime ebben a pillanatban lép be Baleor szentélyébe (a pontos nevét majd a kedves kommentelők úgyis leírják nekem), és odaszól Tommennek, hogy mindentől megóvja majd. Ez, a történtek fényében, nem egy életbiztosítás.

Screen Shot 2014-04-22 at 5.41.50.png

Jaime aztán a ravatal mellett az összeomlott és bosszúszomjas Cerseivel egy szerelmi cívódást visz végig, Cersei azt akarja, hogy ölje meg Tyriont, Jaime meg kurvára viszolyog a testvérgyilkosságtól, inkább fogja magát, lés a halott fia ravatala mellett félig-meddig megerőszakolja-megdugja ikertestvérét, aki estében belekapaszkodik a ravatalt borító terítőbe vagy mibe, és én csak azért imádkoztam, hogy rántsa már magukra a halott gyereküket, mert csak az tehetné fel a koronát erre a pompás jelenetre.

Oberyn herceghez is benézünk, természetesen Kisujj bordélyában múlatja az időt két kurva, egy hímringyó és a csaja társaságában, csöcs, pina, csöcs, pina, pöcs. Jön Tywin, de Oberyn, volt közöd a gyerekkirály halálához? Nem, bár a mérgezés szar halál. Oszt honnan tudod, hogy megmérgezték? Mert egyrészt nem vagyok hülye, másrészt meg méregkeverést tanultam az iskolában. Tudok mondani olyan sorozatot, amiben ezek után lefogják az illetőt, csak mondom. Tywinnek viszont jóval több esze van, és a nagy képet látja maga előtt, meg eleve, tudja, hogy Oberynnek semmi köze nem volt a dologhoz.

Inkább alkudoznak egy kicsit, te Oberyn, minek is vagy itt? A Heggyel találkozni, mert megölte a testvéremet, és annak nem örülök. Megoldható, mondja Tywin, és sietve hozzáteszi, hogy az megvan ugye, hogy egy háborúban a katonák nem mindig a parancsot követik? Oberyn bólint, bár pontosan tudja, hogy a Hegy Tywin parancsára vágta ketté a tesóját. Tywin kér valamit cserébe: legyen Oberyn a harmadik bíró Tyrion tárgyalásán, amin Tywin mellett Mace Tyrell lesz a másik kettő. A cél egyértelmű: hamar bűnösnek találni a törpét, és kivégezni, hadd felejtse el gyorsan a nép a zsarnok királyt és örüljön Tommennek, aki a nagyapja bábja lesz, és nem mellesleg Dorne sem áll majd túl jól, ha Dany és sárkányai átkelnek a tengeren és elkezdik dúlni a vidéket. Közös az ellenség, és ezt Oberyn is nagyon jól tudja.

Screen Shot 2014-04-22 at 6.29.10.png

Tyrion sitten, Podrick hoz neki egy kis kaját, mert nagyon hűséges. Tyrion értékeli a dolgot, a pletykákat méginkább (Shae eltűnt, Sansa dettó, az Oberyn-Mace-Tywell tengely összeállt), és elkezd kombinálni, vajon Tywin képes volt elemészteni a saját unokáját, és a sokkal kezelhetőbb Tomment ültette a trónra? Pod azt is elmondja, hogy Tyrionnak joga van saját tanúkat gründolni, de pl. Bronnt nem eresztik a közelébe, Varys már a vád tanúja, Sanse meg ugye sehol. Jó, akkor hadd beszéljek a bátyámmal, mondja Tyrion és megköszöni Pod szolgálatait, menj innen olyan messzire, amilyen messzire csak tudsz, mert te is veszélyben vagy.

Valahol vidéken

Arya és a Véreb kolbászolnak, ahogy szoktak, a Véreb nem igazán vágja, merre vannak, ami azért szar, mert egy földműves és a lánya pont arra jön a szekerén. Namármost itt nem mindegy, kinek mit hazudnak, mert a vidék tele martalócokkal, szóval óvatosan kell fogalmazni, de mákjuk van, mert Arya ráérez, hogy a paraszt a Tully-ház alattvalója, és arra a kérdésre, hogy ki mellett harcolt a Véreb (akit a háborúban kissé megbolondult apjának ad ki), aszongya a Tully-ház mellett, és ennek mindenki örül. Hazamennek a parasztházba, ahol a kislány nyúllevest főz, ezek meg úgy zabálnak, mint akik most látnak meleg ételt először. A földműves azt javasolja, hogy maradjanak egy kicsit, és segítsenek neki, fizet is érte, ezüsttel. A Véreb szájban megáll a kanál. Másnap reggel Arya természetesen arra ébred, hogy a Véreb elveszi az ezüstöt a házigazdától, mondván, halott embernek nem kell ezüst, márpedig ez a gazda élhetetlen.

Screen Shot 2014-04-22 at 5.52.46.png

Közjáték: Ygritte és kis pajtásai, inklúding a thenn kannibálok, lecsapnak egy kis falura és lemészárolnak mindenkit, egy kölyök kivételével, akit elküldenek a Falra, hogy hírt vigyen a Varjaknak: jönnek a Vadak.

Screen Shot 2014-04-22 at 6.37.29.png

A Falon

Samu és Szegfű bimbózó románca sajnos igen hamar véget érni látszik, mert a Fekete Várban 100 válogatott gazember és egy nő van, ami nem sok jót ígér a nő jövőjét illetően ugye. Samu így kiötli, hogy elviszi innen a csajt a szomszédos városba, ahol egy bordélyházban helyezi el, de a madámnak a lelkére köti, hogy csak semmi kurválkodás, a csaj csak takarítani és házimunkára van itt. Ezt Szegfű természetesen úgy éli meg, hogy őtet mostan kihajították, és nem szeretik már, mert miért tudna logikusan gondolkodni.

Screen Shot 2014-04-22 at 5.58.49.png

Megérkezik a kiskölyök, akit a kannibálok eresztettek el, és elmeséli mi történt, amit hallva mindenki érti, min a Vadak célja: kihúzni a védőket a várból, mert így egyszerűbb lesz elbánni velük. Nem ülnek fel a dolognak. Később visszatér két, igen lerobbant állapotban lévő felderítő, akiket a saját kollégáik kaszaboltak meg egy kicsit, azok, akik inkább a falon túl, Carster házában gondolták folytatni nyomorúságos életüket a rengeteg nő között. Ezzel csak az a baj, mondja Havas Jon, hogy előbb-utóbb Mance Rayder is eljut a házhoz, és az árulókból kiszedi majd, pontosan hányan is vigyázzák a Falat - ne ezren, mint Havas hazudta, hanem százan. És akkor lesz baj, nagy.

Screen Shot 2014-04-22 at 7.01.37.png

Sárkánykő

Stannis ideges, mert megtudja, hogy Joffreynak annyi, és neki nincs serege, amivel a) Királyvár ellen vonulhatna, b) jelezhetné, hogy igénye van a trónra. Mert őtet már mindenki leszarja és el fogja felejteni. Nem mondom, hogy nagyon hiányozna a történetből, de mindegy. Ser Davos próbálja menteni a menthetőt, három ház már csatlakozott hozzánk, de Stannis keserűen röhög, ezekkel egy paját nem tudok elfoglalni, nemhogy egy várat. És eleve, Ser Davos, a tűzbe dobtam a fattyú vérvel teli piócát, ahogy azt a vörös rébék javallotta, és tessék, meg is döglött a nyomorult, akkor hogy is van ez a ”ne tessék hinni a mágiában” dolog?

Screen Shot 2014-04-22 at 6.10.01.png

Ser Davos erre rámutat, hogy olyat még nem látott, hogy egy várat a varázslás foglalt volna el, viszont például egy tízezer fős zsoldossereg, na az már tud valamit. Stannis erre a fogát csikorgatja, baszki, azok zsoldosok, nem hűségből harcolnak, hanem pénzért, és az milyen már. Ser Davos kezd kicsit türelmetlen lenni, nem mindegy, miért harcolnak, ha téged segítenek győzelemre, uram? És miből fizetjük majd őket? - érdeklődik Stannis, a Csóró, adjak nekik kicsike sziklákat tán? A végén meg közli Ser Davosszal, hogy siessen a toborzással, mert ideges lesz, hamar.

Screen Shot 2014-04-22 at 6.10.20.png

Ser Davos inkább Stannis lányához megy, aki ugye olvasni tanítja, és ez a jelenet már-már olyan kurvajó, mint amit Arya és a Véreb vagy korábban Arya és Tywin produkált. Az olvasókönyv most egy Braavosról szóló, és Ser Davos először a csempész és kalóz foglalkozások közötti különbség finomságait igyekszik elmagyarázni Shireen hercegnőnek, de aztán beüt a fejibe a gondolat, honnan lehetne pénzhez jutni: hát a Vasbankból, Braavosból. És máris papírt és lúdtollat vetet elő a hercegnővel, és diktálja neki a levelet, ami majd sereget hoz.

Mereen

Danyék végre megérkeznek a legnagyobb rabszolgatartó városhoz, amibe akkora piramisok vannak, hogy Egyiptomban is csak csettintenének a látványra, és ahol az emberek az arcukon láncokkal mászkálnak, sikkből. Dany hadserege a város előtt kialakított téren sorakozik fel, előttük egy tízemeletes háznyi kapu, a tetején erkély, ahonnan a helyiek nézik lenézéssel vegyes érdeklődéssel a szőkenőt meg az eunuchokat. Nagy morogva kiküldenek a fogadásukra egy bajnokot vagy miafaszt, aki először harsány hangon gyalázza Danyt, majd előveszi a farkát és odahugyoz egye kellemeset a porba.

Dany ezek felbassza magát, és bajnokot kér magának, na ez Daario lesz, mert Szürke Féreg a Makulátlanokat vezeti, Ser Barristan túl értékes, Ser Jorah meg túl közel áll hozzá. Daario meg egy senki és bizonyítania kell. Hát jó, mondja Dany, eredj fiam, csapd le a fejét. A helyi menő megindul Daario felé lovon, a zsoldoskapitány csak áll vele szemben hetykén, majd elővesz egy tőrt, és az egyre közeledő ló fejébe dobja, az állatról lezuhanó bajnoknak meg egy csapással levágja a fejét. A várból erre elkezdenek nyilazni a védők, de Daariót nem érik el a vesszők, ő viszont cserébe előveszi a farkát és odavizel a hulla mellé.

Dany ezt követően elmondja a szokásos mantrát, eddig két városban szabadítottam fel a rabszolgákat és tettem tönkre a gazdaságot jobban, mintha én lennék Matolcsy és Varga Mihály szerelemgyereke, ti, meereni rabszolgák meg lázadjatok fel, és csatlakozzatok hozzám. És int egyet, mire előtolnak egy csomó katapultot, és baznagy hordókkal kezdik el lőni a várost igen szarul megrajzolt CGI-katonák, a hordókban viszont nem valami zsiványság van, hanem láncok és nyakörvek, amiket az eddig felszabadított rabszolgákról szedtek le. Danynek van érzéke a drámához, na.

Címkék: trónok harca
124 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NAR 2014.04.22. 12:49:39

@Bikli néni: A papírforma szerint Tyrion hamarosan még egy fejjel alacsonyabb lesz, következésképpen Sansa pedig egyedülálló egy északnyi hozománnyal, szóval elég jó parti Kisujjnak - már ha nem kellene először Lisa Arrynt meglovagoltatnia.

sixx · http://comment.blog.hu 2014.04.22. 12:50:37

na és akkor itt álljunk meg. ez a tévésorozat kibeszélő posztja, nem a könyvé. ha arról akartok beszélni, BÁRMILYEN értelemben is, tehát sírva-picsogva, hogy jajajajaj, xy faszát nem is tömték a seggibe, pedig, vagy idegesen, esetleg számonkérőn, akkor tessék átmenni a sorozatjunkie-ra, ott van külön könyves topic.

nem mondom el még egyszer.

NAR 2014.04.22. 12:55:03

Mellesleg kiderült, hogy Kisujj tuti benne van Joffrey halálában, nem csak Tyrell-akció volt.

Tempus-Anh 2014.04.22. 13:08:00

Aha, későre vettelek észre.

Tempus-Anh 2014.04.22. 13:13:00

Akkor beszéljünk a FILMRŐL. Bravúros a filmben a helyiségek sötét, középkori megvilágítása, eredetiek a hidegben felvett jelenetek, a kosz, a szegénység, szinte érezni az olajos fáklyák szagát, ami emberbűzzel keveredik. Az öltözetek is olyanok, mintha a valamikor, jobb korszakban készült angol filmek kelléktárából kerültek volna ki, látszik rajtuk, hogy viselőjük negyedévente mosakodik és azt is ruhában teszi. Szóval a szereplők mellett a kellékesek, sminkesek stb. munkája is elismerést érdemel.

Atiati 2014.04.22. 13:14:00

Egyébként az előző részhez visszatérve a Töviskirálynő és Margaery magánbeszélgetése során nem úgy jött le, hogy Margaerynek bármi köze lett volna a mérgezéshez. Azt meg nem hiszem, hogy magánbeszélgetéseket "hamisítanának meg" és ezt még a sorozatba is úgy mutatják hogy nincs rá utalás.

Tempus-Anh 2014.04.22. 13:16:36

A hempergésben megzavart Oberyn beszólása is övön alul találja a heterókat: "Ha csak egy nemhez vonzódsz, akkor egész életedben csak fél élvezetben van részed" :)

zizi77 2014.04.22. 13:22:10

@Bikli néni: szerintem Sansa pontosan tudja, hogy egyik sz@ros vödörből a másikba lépett bele. Kisujj pont azzal vesztette el a bizalmát, hogy kinyírta az alkesz lovagot. Hiába magyarázgat már, Sansa pontosan tudja, hogy ebből se lesz megmentés. Nem annyira hülye ám már, mint volt, csak tehetetlen. Szerintem.
A régi Daario sokkal jobban hozta a szemtelen csábító figurát szerintem, mint ez a mostani. Nekem eddig sajnos ez csalódás.
Boltonéknak tényleg jobb, ha fű alatt intézik a Bran ügyet, mert akkor valóban felszíthatnák az északiak ellenérzését, ha kiderülne, hogy ja amúgy élt, de most nyírtuk ki. Egyenlőre a Greyjoyok a hunyók, nekik semmi közük hozzá. Emlékeim szerint amúgy is mással akarnak majd trükközni, hogy legalizálják a követelést Deresre.
Személy szerint a Tyrion-Podrick jelenet volt megint a kedvenc. És ha jól értettem, akkor most választ kaptunk a múltkori kérdésre, hogy addig nem királyné Margaery, amíg meg nem dönti az aktuális férje. Nem is értettem, hogy miért nem volt neki egyértelmű, hogy most Tommen jön, hiszen az elmebeteghez se szerelemből akarták hozzáadni.

zizi77 2014.04.22. 13:24:15

@Atiati: Margaery is csak báb a nagyok játékában.

Tempus-Anh 2014.04.22. 13:26:36

Danaerys nyakbilincs-katapult-eső előtti beszéde irtó magával ragadó, szerintem - ha még nem készült el - ama nyelvnek a szótárát ki kellene mihamarabb adni, GRRM zsenijét az is tükrözi, ahogyan "hihetően" élővé tesz egy fiktív fantasy-nyelvet.

Tempus-Anh 2014.04.22. 13:33:14

A hempergéses jelenethez és a mérgezéssel kapcsolatos kihallgatásszerű kérdéssorozathoz még annyit, hogy a királyváriak láthatóan félnek attól, hogy (a máskülönben impertinens, nagypofájú) Oberynnel ujjat húzzanak, ezért szőrmentén bánnak vele.

pocokman 2014.04.22. 13:33:43

@Tempus-Anh: Csakhogy a nyelvet nem GRRM találta ki, vannak külön emberek, akik direkt a sorozathoz kidolgoztak nyelveket :)

Tempus-Anh 2014.04.22. 13:34:04

@zizi77: Igen, néhol gyanús a hasonlóság, de ezt bízzuk csak a rossz nyelvekre...:)

Tempus-Anh 2014.04.22. 13:35:30

@pocokman:
Igen, sejtettem, nemhiába köszöni meg minduttalan mindazoknak, "akik nélkül ez a mű nem születhetett volna meg". És itt lép be az irodalomba a marketing és menedzsment...:)

Felagund 2014.04.22. 13:49:33

@Tempus-Anh: Martin bevallottan nem szeret bíbelődni a nyelvek kitalálásával - nem úgy, mint Tolkien, aki ugye nagy példaképe -, ezt a sorozatban egy David Peterson nevű fickóra bízták, aki már a dothrakival is elég jó munkát végzett :)

akit érdekel, annak itt van olvasnivaló: www.dothraki.org/

Rozs Döme 2014.04.22. 13:49:58

@zizi77: Igen, és a ravatalt is direkt bakacsinnal takarták le, ezt is biztos Tolkientől nyúlta. :)

XocoLatte 2014.04.22. 13:57:45

Mindaddig szerintem semmi gond azzal, ha eltérnek vagy nagyon eltérnek a könyvektől, mert ez egy TV sorozat, TV nézőknek, a tévésorozatok jellegzetességeinek kimagaslóan legjobb példájaként.
Én drukkolok Tyrion-nak, hogy valamiképpen ússza meg a kirakatpert és még ha el is kell tűnnie Királyvárból, azért kavarhasson valahol távolból.
Cunamiként gerjedt a neten a hipokrit seggfejek körében egy már-már petícióvá duzzadó tiltakozás, ahogyan ábrázolásra került, amint Jaime (szerintük) erőszakos nemi közösülésben részesíti szegény(!) Cersei-t -- azt hiszem, ez mindent elmond a mai világ átlagos TV nézőiről....

Sansa karakterét én továbbra is egyfajta sodródó lelki pofozózsáknak látom, és biztos vagyok benne, hogy meg is tartják ilyennek, még ha esetleg Kisujjnak meg is engedik, hogy beférkőzzön a combai közé.

Oberyn eredetileg bosszúért jött Királyvárba (bár eleddig csak kufircolni láttuk, de azt pihenés nélkül), enyhén szólva fura lenne, ha nagy hirtelen Lannister szövetségessé válna, pláne a sárkányos mylady távoli fenyegetésének hallatán.

XocoLatte 2014.04.22. 14:06:16

@Atiati: Oleanna már korábban is figyelmezteti unokáját, hogy vigyázzon mit mond hangosan, mert a Királyvárban mindenhol mindennek és mindenkinek van füle. Úgyhogy a kettőjük közötti beszélgetéseket sem lehet 100%-ig őszintének vagy kendőzetlennek mutatni. Margaery amúgy már korábban sem mutatkozott gátlásosnak, amikor Renly meghalta magát, nagyon határozottan kijelenti, hogy ő nem királyNÉ, hanem "a" királyNŐ akar lenni (nagyi még sehol a színen). Így mindaddig, amíg hivatalosan érintetlen a puncija, bármennyi férjet bevállalna, hogy ezt a célt elérje. Szerintem Cersei női ráérzéssel pont ezt silabizálja ki vele kapcsolatban és próbálja minden indirekt eszközzel aláásni és gátolni.

XocoLatte 2014.04.22. 14:09:11

@Tempus-Anh: Én heterónak tartom magamat, és bár megragadta a figyelmemet ez az Oberyn mondat, maximum szellemes böffenetnek tudnám leírni és korántsem övön alulinak. Oberyn is kb. addig tűnik hejdefasza buzernyáknak, amíg ő kúrhat seggbe más faszikat, fordítva már nem biztos, hogy olyan lelkes kísérletező volna.

XocoLatte 2014.04.22. 14:14:47

@Tempus-Anh: Ez nagyjából így van, és szerintem kb. amiatt, mert tudják, hogy nuku teketória és egy tőrt máris belereszt bárkibe, mielőtt megkérdezné, hány az óra. Más miatt nem is félnivaló, hiszen, komoly fegyverzettel nem mászkál (a selyemköntös nem kifejezetten véd a kardok ellen), fegyveres kísérete sincsen szinte soha, egy komolyabb királyőr fegyverzetben simán kardélre hányná seccpecc alatt.

zizi77 2014.04.22. 14:21:05

@XocoLatte: most olvastam, hogy GRRM elhatárolódik a nemi erőszaktól. Magam is úgy látom, hogy felesleges volt ez a kavarás, mert aláássa Jamie jellemfejlődését. Egyszerűbb lett volna, ha Cersei nagy fájdalmában vígaszt talál szeretője karjaiban.

Tempus-Anh 2014.04.22. 14:22:40

@XocoLatte: Valószínűleg az Oberyn háta mögött felsorakozó fegyveres erő az, ami visszarettenti a halódó Királyvár urait attól, hogy hozzányúljanak.
A hetyke mondatához visszatérve pedig: nyilván a pederasztrák egy részére is érvényes az az ökölvívásban helytálló mondás, miszerint "jobb adni, mint kapni" :)

zizi77 2014.04.22. 14:23:23

@XocoLatte: igazi római a fickó :-)

zizi77 2014.04.22. 14:26:13

@Tempus-Anh: Mircelláról már nem is beszélve.

Tempus-Anh 2014.04.22. 14:26:24

@zizi77: Cerseit nem kellett túlságosan "erőszakolni" ehhez az aktushoz (sem). Mindenesetre a jellemeiknek kellő tükre volt az a ravatalos jelenet.

Bunny Munro 2014.04.22. 14:28:54

a kommentekben az a legviccesebb, mikor valaki úgy tesz, mintha nem ismerné a könyveket ,és elkezd spekulálni, hogy milyen fordulatok jöhetnek a történetben - és a zseni! - hogy eltalálja. Ez az IMDb fórumán gyakoribb jelenség - de itt is találkozhatunk vele

Felagund 2014.04.22. 14:29:09

@zizi77: Egyébként nem mentegetni akarom, de azért valahol érthető, még ha a hely és az idő finoman szólva sem a legmegfelelőbb.

Jaime kb a poklot járta végig, az északiak elfogták, a sárban hurcolták hetekig, ennek ellenére nagy nehezen megszökött, végigvánszorgott a fél királyságon, hogy visszatérjen Cersei-hez, eközben még a kezét is levágták, majd amikor hazaér, Cersei lazán közli vele, hogy "bocs, már nem működik a dolog". Oké, hogy Jaime elkezdett jófiú lenni, de azért megértem, hogy egy "kicsit" bepöccent, és mivel eddigi életében eléggé ahhoz volt szokva, hogy amit megkíván, az az övé (és erre még Cersei is bujtogatta, ugyebár), nem csodálom, hogy erőszakkal is megpróbálta érvényesíteni az "előjogait"...

Bunny Munro 2014.04.22. 14:34:45

@Felagund: hát még, hogy C. bár cucálni nem akar, de még meg is kéri, hogy gyilkolja le Tyriont

Tempus-Anh 2014.04.22. 14:38:02

@Felagund: Cersei faarccal, sőt látható elégtétellel szemlélte, ahogy Joffrey a testvérüket alázta, elvárta volna, hogy Tyrion alávesse magát a kispöcs beteg parancsainak (itt a Négy Király Könyvének szétvágása az Özvegycsinálóval külön kiemelést érdemel), ezután pedig ő volt az első, aki gyilkost kiáltott a törpére. Mindezek után megjátszani a fehércsipkés gallérú hamvas szűzlányt eléggé visszás dolog volt.

caralhovoador02 2014.04.22. 14:39:14

Gyenge! Egy-két briliáns színész (Dinklage, Dance) jelenetei mentik a teljes érdektelenségbe fulladástól, de sajnos a sorozaton sokkal előbb elkezdtem érezni azt, amit a könyvben talán csak a negyedik kötet vége felé, illetve az ötödik kötetben: szétfolyik a cselekmény, széttartanak a szálak, illetve egy sor teljesen súlytalan történetelem is adódik. Egy idő után azon veszem észre magam, hogy nem a szereplők sorsa miatt izgulok, hanem azon filózom (teljesen reménytelenül), hogy hogy a bánatba fogják valami közös irányba fonni a szálakat. Ez nekem már Martin és a könyv esetében is elég reménytelennek tűnik, pedig neki még mindig könnyebb a dolga, mint a sorozat alkotóinak a 10*50 percükkel per évad.
Remélem, ez nem minősült könyves picsogásnak.

zizi77 2014.04.22. 14:55:31

@Felagund: ezért volt kár összekuszálni a dolgokat. Ha maradnak az eredeti verziónál, akkor nem kellett volna az erőszak, mert Cersei elvileg ugyanúgy ki volt éhezve a pasira.
Tempus-anh, nekem eléggé erőszaknak tünt, bár a pasik megvannak győzödve róla, hogy a nem az a csajoknál igent jelent. Nálam speciel a nem az nem.

Felagund 2014.04.22. 14:56:52

@zizi77: Hát, a csuda tudja. Engem alapvetően az érdekel, hogy a későbbi részekre ebből mit hoznak ki, még az is lehet, hogy jól tudnak kijönni belőle (már karakterfejlődés-ív-szempontból)

2014.04.22. 14:56:58

@XocoLatte: Ne felejtsük el, hogy Oberyn Dorne hercege.
Ha kibelezné valami túlbuzgó Lannister, akkor sanyi annak az eggyüttműködésnek, amit Tywin olyan szépen megalapozott. Sőt, ebben az esetben Dorne (akinek a hadereje egyelőre érintetlen ebben a háborúban), elindulna szétbaszni King's Landinget, ami viszonylag kellemetlen volna a Status Quo-ra nézvést.

Tempus-Anh 2014.04.22. 15:02:32

@zizi77: Inkább a "ne itt és ne most!"-ra volt kihegyezve a tiltakozás, ami egyébként teljesen hiteltelen, miután egy nő szomjasan visszacsókol, görcsösen ölel és a lábait sem kell túlságosan sokat feszegetni, hogy megnyíljanak.
És mint említettem: a Cersei erkölcseire és nem kötnék Lloyd-biztosítást...

Felagund 2014.04.22. 15:08:35

@Equinoxe: A dolog ennyire nem direkt, a dorne-i haderő jóval gyengébb, mint amilyen félelmetes a híre, de tény, hogy a Lannisterek eléggé meg lennének lőve, ha a Tyrell csapatoknak nagy hirtelen vissza kéne vonulnia Királyvárból, mert a dorne-i határvidéken hirtelen Martell-hű fosztogatók keserítik a lakók életét...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.22. 15:17:04

"hallode, hiszen Joffrey meg sem pocsíkolt. "

Ez a pocsíkolt kifejezés valami nagyon durván szutyok, valami új divat? Honnan van?

2014.04.22. 15:18:45

@Felagund: Kicsit az is belejátszhat, hogy a Dorne-iak itt olyan fél-arab, egzotikus haderőnek számítanak, kicsit mint az Ottománok voltak.
Adott egy sima, talpas Lannister hadtest, csupa pék meg molnár-leszármazottból verbuvált reguláris haderő; és ezzel szemben meg egy hírhedt, kígyószerű, mégis lobbanékony délvidéki egzotikus-nemes-származású geciember, akinek az illedelmes köszöntést a kézfejbe állított tőr jelenti. Lehet hogy számban kevesebben vannak ott délen, de a propaganda és hírnév nagyon sokat dob a megítélésen. Valahol Dany is erre játszik a nyakbilincsekkel.

Felagund 2014.04.22. 15:22:08

@Equinoxe: Ezért a fél-arabért bármilyen magára valamit adó ottomán handzsárvégre tűzne :D

A propaganda egy dolog, de sereg tekintetében a Martellek is ugyanúgy besorozottakra támaszkodnak, még nagyobb arányban is, mint a Lannisterek. Csak ezek főleg nem pékek és molnárok, hanem halászok és tevehajcsárok :D

alfabeta 2014.04.22. 15:22:34

Kérdem a cikk íróját, árulja már el mi értelme van ennek amit írt azon kívül, hogy aki még nem látta a részt azt jól megszivassa és lelője a poént??? Aki látta annak nem kell elmondani mi volt benne mert látta. Ez tiszta? Aki nem látta az majd meg akarja nézni. Ez is tiszta? Ja és persze nem azért akarja majd megnézni, mert te olyan faxa cikket írtál róla.... naplopó

Tempus-Anh 2014.04.22. 15:29:11

@Equinoxe: Ez egy az ókorban már alkalmazott trükk, amikor élelmet löktek be az éhező katonáknak persze csak annyit, hogy megkóstolják és érezzék, hogy az őket sanyargató, koplaltató gazdinál (a várúrnál) jobb is létezik, nevezetesen az ostromló sereg ura, ami jó indok egy váron belüli zendüléshez. Itt a már felszabadított rabszolgák nyakbilincseitől remél hasonló eredményt Danaerys. Szőke nő létére jó stratéga. /Bocs :)/

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.22. 15:30:05

@alfabeta: nem egészen világos ez az egész hogyvolt blog, ugyi???

Tempus-Anh 2014.04.22. 15:31:56

@Felagund: Igen, akárcsak a "Tökös, a török, az őr meg a nő"-ben a török az őt lekurdozó bamakóiakat...:)

sixx · http://comment.blog.hu 2014.04.22. 15:38:54

@alfabeta: ezt elteszem a Golden Komment versenyre, szerintem dobogós leszel vele.

Steve the Great 2014.04.22. 15:42:22

@alfabeta: Te amúgy tisztában vagy ennek a konkrét blognak a céljával?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.22. 15:46:31

@sixx: éppen nem probléma, csak nem is hallottam még sose, aztán a múlt héten az indexen lepődtem meg rajta valami vv akárki egy másik vv akárkivel kapcsolatban, most meg itt. Gyorsan 2x egy (számomra) tök új kifejezés és gondoltam megkérdezem.

zolij 2014.04.22. 15:53:44

szerintem a végén a bilincsek meg nyakörvek nem a felszabadított rabszolgáktól származtak, hanem a keresztre feszítettektől, akiket Meereen felé szögeltek fel Danyék üvözlésére.

2014.04.22. 15:54:25

@Felagund: Oké, jogos, de most képzeld magad egy reneszánsz-kori magyar talpasparaszt helyébe. Annak hiába cizellálod hogy Ottomán, közel-keleti vagy arabféle... ha jön a kibaszott Török rabolni meg dúlni, akkor végül is mindegy a dolog. ^^

2014.04.22. 15:56:43

@alfabeta: RTFM. Ha nem tudod mit jelent, akkor (bármennyire redundáns is, de RTFM).

candyperfumegirl 2014.04.22. 15:56:52

@Felagund: "egy okos, értelmes fiatal lány"

???????

Felagund 2014.04.22. 15:57:12

@Equinoxe: És akkor arról ne is beszéljünk, hogy a hozzánk eljutott török hadak nem kis számban ruméliai (=európai) katonákat tartalmaztak :)

Felagund 2014.04.22. 16:01:38

@candyperfumegirl: Azért az megvan, hogy gyakorlatilag a nulláról indulva rakott össze egy masszív inváziós sereget és eddig elég sikeresen is használja? ;)
Hány 16-18 éves lányról mondható el ez? Így hirtelen, ha nagyon megszorítanak, csak Jeanne d'Arc-ot tudnám mondani...

2014.04.22. 16:02:10

@zolij: Csak szőrözök ezzel, de az úton a múlt rész fejtegetése szerint mérföldenként volt egy rabszolga, és a várost ~130 mérföldre saccolták.
130 bilincs egy hordóban elfért volna, itt meg sok katapult annál is több hordót lövöldözött. :)

2014.04.22. 16:03:31

@Felagund: Képzeld hova jutott volna Jenanne d'Arc, ha van három baszott nagy sárkánya is.

zizi77 2014.04.22. 16:05:11

@Tempus-Anh: igen az eredetiben nem is tiltakozott, hogy a fia hullája mellett döntsék meg. Ezért volt kár erőszaknak beállítani a dolgot, mert egyértelműen annak nézett ki.

Tempus-Anh 2014.04.22. 16:38:57

@zizi77:
A két nagy szem a Joffrey szemét lezáró kődarabokon is eléggé cool volt :)
És keresve sem találtak volna megfelelőbb színészt a megformálásához, ritka ellenszenves figura volt. Szerintem GRRM Shakespeare-királydrámákat is olvasott/nézett szép számmal, azokból is merítkezett.

Felagund 2014.04.22. 17:00:14

@Tempus-Anh: Martin egyik kedvence a Rózsák háborúja, amiből bevallottan merített ihletet ;)

A kő egyébként még az első évadban is ott figyelt Jon Arryn szemein, amikor fel volt ravatalozva :)

Le Petit Prince · http://le-petit-prince.blog.hu/ 2014.04.22. 17:04:29

@sixx: én úgy emléxem, úgy kapott nagyobb publicitást a kifejezés, hogy egy informatikai tárgyú fórumon tett vallomást egy fiatalember, miszerint a képernyőn felbukkanó szexuális töltetű képek láttán önkezével szerzett örömet magának, aminek az lett a vége, hogy "összepocsékolta" a monitort! :D

XocoLatte 2014.04.22. 17:38:45

@zolij: Szuper meglátás, valószínű, hogy így is van!

Tempus-Anh 2014.04.22. 17:42:19

Vagy a klasszikus panasz: "Bisztosúúú, háaggazsi megpocsíkóta a lányomot izaúrát, hogy a varrjakk mérrjékk a belléve a hattárt, hogy hűnne rá a bűűr a poffájjára"

Felagund 2014.04.22. 18:02:00

@Tempus-Anh: Meg is van a hét káromkodása :D :D

Bikli néni 2014.04.22. 18:15:03

@Vertel: @Aszusz: Hú, nekem ez teljesen kiesett, köszi, hogy emlékeztettek rá.

Sansára visszatérve: valószínűleg ő se bízik Kisujjban, főleg, miután éppen erre emlékezteti is őt Baelish a hajóra megérkezve. De szerintem szerencsétlen csaj már úgy van vele, hogy mindegy, ennél bármi jobb lesz. Azért persze a felhőtlen örömöt - ti. végre hazatérhet Deresbe - nem igazán látni az arcán. Annyit talán ő is felmér, hogy Királyvárban a biztos halál lett volna a sorsa a történtek után, szóval bárhová is viszi Kisujj, átmenetileg csak jobb lehet.
Sansa sorsa egyébként sokat gondolkodtatott az elmúlt években. Él egy ilyen gyönyörű helyen, mint Királyvár, mégis az egyik legszomorúbb sorsú karakter a történetben. Bele se merek gondolni, micsoda borzalmas élet lehet ez, amikor látszólag mindene megvan, valójában meg semmije. Aranykalitka... :( Jó, hogy végre kiszabadult onnan, bárhova is viszi Baelish.

Margeary és Olenna párbeszéde: az igaz, hogy a nagyi korábban figyelmeztette a csajt, akinek meg alapból jó a diplomáciai érzéke, szóval akár megjátszott jelenet is lehetett ez. Mondjuk a nagyi eléggé szabadjára engedte a véleményét, amikor bárki hallhatta, hogy egy szadista állatnak nevezte Joffrey-t. Ami azért - a jelen szituációban - nem feltétlenül volt egy bölcs döntés. Ugyanakkor Olenna Redwyne nem az a fajta, aki ok nélkül mond bármit is vagy fejjel menne a falnak.

Tempus-Anh 2014.04.22. 19:14:11

Sansa egy olyan hideg csaj, hogy jegecessé fagyna benne és kihúzva a padlón csörömpölve törne le.
A Natalie Dormer viszont nagyon jó Margaery szerepében (is), a kiváló The Counselor-ban ő játszotta A Szőké-t, a Westrayt lépre csaló aszimmetriás-eperajkú, bombatestű új-mexikói csajt.
Ígéretes színésznő.

Felagund 2014.04.22. 19:35:01

@Tempus-Anh: Nana, szerelmes természetű ő, csak erről a rossz szokásáról eléggé leszoktatta a Joffrey-val töltött jegyesség időszaka (kezdetben ugye halál bele volt zúgva - aztán elmúlt...)

Tempus-Anh 2014.04.22. 20:10:25

@Felagund:
Igen, sajnos Joffreytől még a legtüzesebb csajok is visítva menekülnének, elég visszagondolni az elmúlt évadok egyikének szado-mazo jelenetére amikor az állatja az agancsos jogart dildóként használta. Brrrr...:(

sixx · http://comment.blog.hu 2014.04.22. 20:32:46

@CsigaBiga: hát én már gyerekkoromban hallottam, az meg nem ma vót.

Maya-- 2014.04.22. 21:41:54

@doggfather: létezik. hallgasd meg Csalog Zsolt: Parasztregény-ét :)..ja, jól olvastad inkább hallgasd! :)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2014.04.23. 10:31:06

@Felagund: Hát a 3 sárkány - egyelőre még csak - PR-hatása nélkül semmire se ment volna, valahol Qarth falai mellett kotorná a szél a csontvázát. De vannak sárkányok, elismerem. Igaz, azokat ajándékba kapta (semmit nem tett érte) a kikeltésének sikere meg valószínüleg genetika (szintén semmit nem tett érte). Az elvileg célül kitűzött Westerostól pedig 1678346 km-re a sivatagban nyomja a demó pályákat, ki tudja miért, pedig már van serege, nem kicsi.

Felagund 2014.04.23. 10:45:15

@Yooha: Nyilván _minden_ karakter kap a sorstól bizonyos ajándékokat, kvázi ingyen, az okosság ott válik el, hogy ezeket használni is tudja-e? Dany eddig elég jól tudja ;)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2014.04.23. 10:54:28

@Felagund: Oké, van egy általános anti-Dany attitűdöm, nem szurkolok neki egyáltalán, ez van. Másnak biztos szimpi a karakter, de ezen nem fogunk összeveszni. :)

Knapp75 2014.04.23. 11:39:12

@Tempus-Anh: Hát nem tudom... Én Daenerys beszédéből csak annyit tudtam kihámozni, hogy REZSICSÖKKENTÉS....

Oberyn beszólása a fél élvezetekről meg az elkötelezett melegeket is frusztrálhatja, mindössze a biszexek egyetértő bólogatására számíthat.

....

Ez a rész mondjuk számomra nagyon hangulatos volt, annak ellenére, hogy a 4-5. könyvben kifejezetten untam a "Másfélmillió lépés Westeroson" jellegű barangolásokat, a sorozatban ezek is lekötnek, legalább megtudhatjuk, hogyan hullanak el vagy vállnak földönfutóvá a zemberek, miközben Királyvárban a ravatalnál dugnak.

Apropó dugás: Margaery idén is hiába fürdött le, megint elmaradt az ágyba vitel...
Nem csodálkoznék, ha megrendülne a hite a házasság előtti önmegtartóztatásban.
(statisztikailag meg most taszította le végérvényesen Eva Braunt a legrövidebb ideig férjezett asszonyok ranglistájának éléről! Gratulálunk!)

Bikli néni 2014.04.23. 12:58:12

@Yooha: Szerintem Dany-ben van egy nagy adag másokért/mások helyett való szenvedési kényszer. Úgy értem, meglátja a kiszögezett, iránymutató rabszolgákat Meereen felé, és mindegyiket látni akarja, mert sajnálja őket. Szerintem benne most van egy ilyen "Westeros várhat, addig a többi bitorló gyilkolja csak egymást, én meg addig jól felszabadítom a szerencsétlen rabszolgákat". Ja, hogy Westeroson meg éheznek és gyilkolják az (elvileg) ő saját népét? Érted, amiről nem tudsz, az nem is fáj, régi nagy igazság ez. Ez sima pszichológia lehet, kb. ugyanaz, hogy az eszeddel tudod, hogy nagyon sok súlyos beteg kisgyerek meg kilakoltatásra váró család meg megkínzott állat van az országban, mégis, csak azért ejtesz könnyet, akinek a képét/történetét megindító módon az arcodba tolják a fészbúkon.

@Knapp75: Margeary-nak a nagyija nagyon gyorsan a tudomására hozta, hogy a Tyrell-Lannister szövetség a pöcsfej halálával nem szűnt meg, Joffrey ennek se oka, se motorja, pusztán csak eszköze volt. Nyilvánvaló, hogy Tommen következik a sorban. Aki viszont még gyermek --> Cersei megint régenskirálynő lesz a kölyök nagykorúságáig, továbbá addig nincs esküvő sem, Margeary ülhet még pár évig az erényén. Kérdés, megteszi-e, de amíg a nagyi ott van, szerintem nincs mitől tartania.

Tempus-Anh 2014.04.23. 13:34:14

@Knapp75: Eva Braun krisztusi korban volt amikor férjhezment, a filmbéli Margaerys valamivel fiatalabb, bár az őt játszó színésznő már közelít hozzá.
Danaerys beszédéből tényleg kihámozható a négyesmetró meg a rezsicsökkentés, esetleg a pancsóstadion is...:)

Bikli néni 2014.04.23. 17:32:54

@Tempus-Anh: Margeary Tyrell eredetileg kb. 15 éves. A történetben a lányok az első vérzésüket követően adhatóak férjhez (lásd Sansa). Ez nyilván már korábban megtörtént nála, mivel ő volt már egyszer férjnél, mégpedig Renly Baratheon felesége volt, csak Renly jobban vonzódott a lány bátyuskájához, mint a bájos Margeary-hez. Az a házasság kicsit tovább tartott ugyan, de nyílt titok volt, hogy nem, és hogy miért nem hálták el. (Hogy a színésznő hány évesnek néz ki, az teljesen irreleváns a történet szempontjából.)

blindsideTackle 2014.04.23. 19:04:29

@Littlewood: SPOILERRR

" úgy emlékszem lesz ostrom is"

jasszgeri 2014.04.23. 23:14:25

sixx-nek uzenem h a kicsike szikla nem merul el a vizben.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2014.04.23. 23:49:47

@blindsideTackle: Bocs. Legközelebb anyámnak mondom a bizonytalan emlékeimet. De tényleg.

Dekatlon 2014.04.24. 10:21:10

Amikor Ser Davos azt monja, ha ismert csempész vagy, akkor valamit rosszul csinálsz, az nem beszólás Han Solonak? :)

Felagund 2014.04.24. 12:00:57

@Bikli néni: Margaery a _könyvben_ 15 éves, itt olyan korahúszas lehet, de igazából nem számít, maximum annyiban, hogy kicsit megváltoztatta a Sansához való viszonyát ilyen barátnőiből valami mentorféleséggé/anyapótlékká.

Tempus-Anh 2014.04.24. 14:26:04

@Bikli néni:
Igen, a székelyeknél szokták azt mondani, hogy "hát húszéves...az egyik fele" amikor egy nő erőszakoisan fiatalítani akarja magát...:) A csaj egy jó gusztusos harmincasnak néz ki...előrevetítem, hogy nagyon sokat fog veszíteni a fajsúlyából úgy 15-20 év múlva, ugyanis a szép nők megcsúnyulnak, az átlagosak nem változnak, sőt bizonyos mértékig megszépülnek a korral. Természet Anyánk ítélete.

NAR 2014.04.24. 15:04:17

@Bikli néni: Dany-nek van hadserege, viszont még a Makulátlanok sem tudnak vízen járni, ezért hajókra is szüksége lenne, szóval nem egészen saját akaratból marad a Rabszolga-öbölben. Másrészt tényleg belejátszik az is, hogy Westeros visszafoglalása nem az ő küldetése, hanem a bátyjáé. Dany a rabszolgafelszabadításban talált célt.

punkcsaj 2014.04.25. 10:48:38

vajon minek kell történnie, hogy az erőszakot erőszaknak nevezzük végre?! és hogy ne az legyen a reakció, hogy "megérdemelte ez a ribanc" meg hogy "tök megértem Jamiet" meg hogy "félig-meddig erőszak"? mi az a félig-meddig erőszak? anyátokkal ez történik, azt is megértitek?

Felagund 2014.04.25. 10:53:55

@NAR: Az egy dolog, de ha parancsot kapnak rá, átúsznak. Legalábbis megpróbálják :D

Dekatlon 2014.04.25. 13:39:55

@punkcsaj: tuti biztos, hogy nem gondoltad túl ezt a jelenetet önmagánál?
Az akarja-nem akarja tengelyen az a jelenet a kicsit akarja, de nem kéne, de mégis, de nem, de igen vonalon tépelődve mozog... szándék szerint. HA a végén erőszaknak látszik, az a szinésznő gyengébb játéka miatt van.

Vertel 2014.04.25. 14:05:27

@punkcsaj: Nézd meg egyszer hang nélkül a jelenetet, hogy az, amit Cersei mond, ne vonja el a figyelmed, és koncentrálj csak a nonverbális jelekre. Amikor pl. ő csókolja meg Jaimet, amikor belekapaszkodik a karjába, vagy az arca (nem a legvégén, még előtte), ami egy-egy ponton nem éppen rémületet vagy ellenérzést tükröz... Úgy már messze nem olyan egyértelmű, benne van-e a dologban vagy sem.

Tehéntőgy 2014.04.26. 10:56:08

@Bikli néni: Nem csak a színésznő látszik idősebbnek, a sorozatban ő Loras nővére, míg a könyvben a húga... (egyébként ezekkel a korváltoztatásokkal valójában sokkal alapvetőbben rendezték át egy rakás szereplő viszonyrendszerét, mint a cselekmény átírásaival. Leglátványosabb ez a Vérebnél, aki a könyvben alig huszonkilenc/harminc éves ezen a ponton, Rory McCann ehhez képest negyvenöt, és annyi idősre is veszi a figurát - élvezem a játékát, de teljesen más hangulatot kap így pl. a Sansához való érzelmi viszonya.)

XocoLatte 2014.04.26. 17:56:12

@punkcsaj: bármennyit hisztiztek ezen, ez egy TV filmsorozat epizódja, amelyet egy adott rendező rendezett, egy adott forgatókönyvíró által megírt forgatókönyv alapján -- és ezek egyike sem, sőt, maguk a jelenetet alakító színészek szerint sem volt több ez a szexjelenet, mint egy kiéhezett kvázi férj pinakövetelése attól a nőtől, akinek 3 gyereket csinált tizenvalahány év dugásai közepette, a nő meg kissé érthető vonakodása a hely és időzítés no meg a saját önös durcássága miatt. Ha ez nálad nemi erőszaknak számít, akkor nem tudok mást írni, sajnálom, de kívánom neked, egyszer legyen részed egy valódi élményben, hogy tudjál különbséget tenni...

Alább Vertel is túlmagyarázta már, őt nem ismétlem.

XocoLatte 2014.04.26. 18:19:19

@Dekatlon: Így van, illetve Lena védelmében annyit tennék hozzá, hogy láthatóan több vágásból rakták össze a végső teljes jelenetet, ezért nem teljesen homogén Cersei látható reakciója a "támadásra". A filmsorozat szerint kb. ez az első alkalom Jaime visszatérése óta, hogy Cersei full-blown módon hagyja magát torokmélységig megcsókolni, sőt vissza is csókol, amitől Jaime kiskakasa igen fura módon, secc-pecc alatt ecc-pecc-kimehetsz-holnapután-bejöhetsz viszonyba kerül a nadrágjával, és mivel minden vér a kiskakas tarajába nyomul (ettől olyan vörös ugyebár), nem sok marad az agykéreg területén...

punkcsaj 2014.04.27. 09:07:03

Ostobak vagytok. Beszelgessetek inkabb aldozatokkal. Kiehezett kvazi ferj pinakovetelese? Normalis vagy? Hanyszor kell nemet mondani h elfogadjatok kocsogok?

Dekatlon 2014.04.29. 01:58:55

@punkcsaj: ez a jelenet nem arról szól, amiről te itt beszélsz. Belemagyarázod, mert az erőszak csúnya ls rossz dolog, és te most itt harcolsz ellene. Van is közönséged, akik hülye mód feldobják neked a magas labdát ilyen szövegekkel, hogy "pinakövetelés" (nem, nem jogos a pinakövetelés, akárhány gyereket is csináltál, ezt tudod te, tudom én, tudja az épeszű emberek nagy része), de attól még nem fogja mindenki összeszégyelni magát, és nem megy el beszélgetni áldozatokkal, mert ez egy nyomorult film kibeszélő oldala! Érted?

Dekatlon 2014.04.29. 02:00:57

Gyilkosság legalább 20 volt ebben a részben. Gyilkossági kisérlet túlélőjivel se megyünk beszélgetni. Tudod ők csak színészek, és nem haltak meg igazándiból.
süti beállítások módosítása