Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Bridge 1x10 – Old Friends

2014. április 11. 09:00 - Zenóbia

Ezek egyre rövidebb részeket csinálnak, Gus kálváriájára öt perccel kevesebbet szántak, mit kell ezt annyira ragozni, a fiam azért halt meg, mert az anyja egy ribanc, te meg azért fogsz, mert az apád egy fasz, mondja David, a pszichopata. Caleb és Gus együtt focizhatott volna a nyár esti szellőben, aztán együtt rúghattak volna be először a tequilától, de hát minek rágódjunk a múlton. Azért mielőtt még David nagyon a magáévá tenné a Carpe diem!-et, lerendezi a számláját Gus-szal, kérdés hogyan fogja kinyírni. Sonya nyakmerevítővel ismételgeti a rendszámot, hátha. Frye meg megint iszik, egészen meglepő lett volna, ha kibírja az évad végéig, meg kevésbé szórakoztató is. Most épp azért kezdte újra, mert David Tate családjának a haláláért ő is felelős, kezd kicsit túl hosszú lenni ez a lista, aminek a végén ott áll maga az atyaúristen, de miért pont ő maradna ki. 

1x10_bridge1.jpg

Szóval a lényeg, hogy amikor Santi Jr. belehajtott a kocsijukba a hídon, amibe aztán jól belehaltak, akkor épp kokóért indult Danielnek. És persze nem állt meg, hanem továbbhajtott, és persze Daniel nem tanúskodott ellene, mert helyette kapott egy állást Santi Jr. apjánál Houstonban. Mendez rettentően utálja, amikor részeg, így aztán felajánlja neki, hogy elkíséri az AA gyűlésre, amit Frye némi könnybe lábadt jégropogtatással fogad. Eléggé meg leszek lepve, ha elmegy. Mendez azért még megvigasztalja, hogy elég szánalmas, hogy az egyik legjobb barátja egy üveg pia, a másik meg egy leszbikus mexikói, de hát ha nincs más, akkor nincs más. Marco még mindig nem lett kedvenc Almánál, hiába mentette meg az életüket, mert nem kellett volna megmentenie az életüket, ha nem feküdt volna össze anno a legjobb barátja feleségével.

1x10_bridge2.jpg

Egyrészt igaz, másrészt viszont ha mindenkinek kinyírnák az egész családját, aki lefeküdt valaki másnak a feleségével, lenne itt népirtás rendesen. Sonyának viszont igaza van abban, hogy Gus még él, mert eddig csak egy adag áramot kapott a nyakába, hogy ne kérdezgesse folyton, hogy miért-miért-miért, meg különben is Tate azt akarja, hogy Marco mocskosul szenvedjen, és majd csak utána küldi le neki a fia levágott fejét. Sonya persze nem marad a kórházban, miért is maradna, a végén még sikerülne megműteniük úgy a karját, hogy meg tudja vele keverni a smack levest, mikor kiveszi a mikróból. Nem hiszem el, Frye eljött az AA gyűlésre, és ugyan az elején megpróbálja elpoénkodni, de aztán Mendez az igaz barát látványa megint kizökkenti, és inkább sírva fakad.

1x10_bridge3.jpg

És megpróbálja újra, és most épp el is hinnénk neki, és épp drukkolunk is, hogy sikerüljön, amikor beüt a szar. Míg Mendez elmegy pisilni, addig Danielt elrabolja a parkolóból Tate, és mivel nem tiszteli a függőket, ezért benyom egy adag drogot a nyakába. Begyűjti a maradékokat a végére, vagy mi? Az őrsön van egy-egy dobozuk Tate lakásáról, mindegyik doboz egy áldozat, állhatnak neki átnyálazni, hátha leírta, hogy hányadikán, hány óra hány perckor és hol fogja kinyírni Gust, persze.  A kocsi nincs meg, legalábbis még, de Sonya irtó szarul néz ki, ami nem csoda, mégiscsak fejreállt velük a kocsi, és ő nem hajlandó magát kezeltetni, inkább átvérzi a fehér blúzát, mert annyira ki van akadva, hogy nem sikerült megvédenie Gust.

1x10_bridge4.jpg

Pedig Marco rá bízta, és mégsem sikerült, és ez egy olyan embernek, mint ő, még nagyobb baj, pedig pont elég baj lenne olyan valakinek is, aki amúgy normális. Mielőtt még Hank-ben komolyan felmerülhetne az ötlet, hogy leveszi Marco-t az ügyről, megvan a kocsi, ki nem találnátok, egy temető mellett, üresen. És nincs mit ezen csodálkozni, de Marconak elborul az agya, és nekifutásból elkezd kiásni egy friss sírt, mert David-nek aztán van drámai érzéke. Mielőtt még véresre kaparná a körmeit, Sonya leállítja, és inkább átkutatják a kocsit, és végre találnak is egy olyan nyomot, amit úgy tűnik nem direkt hagyott nekik Tate.  Egy öregek otthonába vezet, ahol kedves idős bácsit látogatott minden héten a kedves elmebeteg volt FBI ügynök, kár, hogy a kedves idős bácsi azt hiszi, hogy David Tate az apja.

1x10_bridge5.jpg

Már csak azért is kár, mert Gus egy kurva nagy hordóban vagy mifenében ébred beragasztott szájjal, amibe felülről csöpög valami, az pedig azt jelenti, hogy a hordó előbb-utóbb megtelik. Ha nem is hal meg, de tuti megőrül, mire megtalálják, én legalábbis ezt tenném. E közben Charnak sem fenékig tejfel az élet, mert a férje nem hagyott rá mást, csak a birtokot a házzal, minden mást Kate kapott. Frank ugyanis rájött, hogy a felesége egy idióta, hát ez nem volt szép tőle, és akkor mi a francot csinált vele még további nyolc évig? De itt van nekünk az alagút, nyugtatgatja hippifaszi, akinek ha megölnek se jut eszembe a neve, de mégis, szóval nyugtatgatja Ray. Én nem tudom, de az nem idegesíti Charlotte-ot, hogy talált egy adóvevőt a felszúrt Graciela-nál?! Vagy esetleg mégis idióta.

1x10_bridge6.jpg

Mendez nem az, így bement az őrsre és szólt Hanknek, hogy szerinte Daniel hirtelen eltűnésének nem ahhoz van köze, hogy az AA-ból kifelé menet hirtelen rájött, hogy ő mégis inkább rohanvást bebaszik, mint a szar. A kedves öreg bácsi pedig David Alzheimer-kóros nagybátyja, és az aktájában ott van a címe, hátha. Marco nem nagyon tudja eldönteni, hogy mi a jobb, ha bemegy és megtalálja Gust, vagy ha bemegy és nem találja meg, vagy ha egyáltalán nem megy be, hanem megvárja a kocsiban, míg abba belecsap a villám. Főleg, hogy David miatt lettek jóban Gus-szal, mert a pasinak még erre is volt agya, hogy csak azért összehozza őket újra, hogy aztán még szarabb legyen a vége. De azért mégis bemennek végül, és találnak is egy üres mélyhűtőt, abban voltak Christina lábai, éljen. Gus lábai viszont sehol, ez eggyel jobb, mintha ott lennének.

1x10_bridge7.jpg

David telefonál, mert mielőtt kinyírja Marco fiát, még ki akarja vájni Marco szemeit is egyenként. Ülj a kocsiba, a nőt hagyd ott, beül, otthagyja, de viszi a fegyverét. Tim, Charlotte és Ray a sivatagban randevúznak, az a praktikus helyszín a hullák temetéséhez, és itt most lesz egy. Bár nem Ray teszi meg, mert képtelen lelőni a gyerekkori haverját, még akkor sem, ha az ATF drótozta be, de Char mióta keresztüldöfte vasvillával Gracielát, rákapott a dolog ízére, úgyhogy akkurátusan szitává lövi Timbot. Viszlát, fagyiskocsis fiú! Marco és David kellemesen elbeszélgetnek út közben arról, hogy kinek az ágyában és milyen módokon dugták meg egymás feleségét, és David látnivalóan egyre jobban húzza fel magát, nem nagyon hinném, hogy a végére megkönyörül Guson.

1x10_bridge8.jpg

Sonya kibírja, hogy ne árulja el egyből Hanknek, hova ment Marco, végül kap Kitty-től egy pohár tejet meg egy banánt, amit akkor is meg kell ennie, ha nem szereti, mert a banán, meg főleg a tej, segíteni fog, hogy rájöjjön, mit nem vettek észre, amit pedig észre kellett volna. A tejről jut eszembe, hová tűnt Steven Linder?! Ez mennyire jó kép már, meg is mutatom nektek, ahogy a két régi jó barát találkozik a kőkupac tetején. Marco egyből elkezdi fojtogatni, de aztán rájön, hogy ha megfojtja, akkor bajosan fogja megmondani, hol van Gus. Aztán felteszi neki a minket is érdeklő kérdést, hogy most egészen komolyan azért lettél sorozatgyilkos, mert valaki más megkúrta a feleségedet? Igen, és nem hatja meg, hogy Juarezben minden második ember elveszítette mindenét, mert ő különleges. Ja. Különlegesen elmebeteg fasz. Marco eldobhatja a telefonját, aztán beszállnak Daniel kocsijába, a fegyverét viheti. Gus már derékig érő vízben üvöltözik.    

1x10_bridge9.jpg

Minden, amit a sorozatról tudni kell.

A The Brige a comment:com-on:

Címkék: bridge
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása