Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 1x10 - Gólem

2014. április 08. 12:00 - Szencsike

Mit tesz az ember, ha rájön, hogy hazudtak neki és ezt nem tudja felrónia annak, aki emiatt a teljes kétségbeesésbe taszította? Nos, a mi derék Ichabod Crane barátunk a favágást választja, van mit megemészteni, hisz nemrég tudta meg, hogy van egy fia. Miközben a fahasábokat csapkodja, a fejében ezernyi kérdés fut át, némelyiket az érkező Abbie-vel is megosztja, aki a karácsony lázában ég. Crane érthetően nem foglalkozik a karácsonyfa-Mikulás-ajándékok kérdéskörrel, a sosem látott fiával viszont annál többet. Miért nem mondta el Katrina, mi történt a fiával mialatt ő aludt és más hasonló igen komoly fejfájást okozó kérdések marják őt. A válaszokat csak egy valaki tudja, Katrina. Mi van, ha a gyerkőcnek köze lehet a háborújuk alakulásához? Crane az egyetlen lehetséges segítőhöz fordul, aki minden gonosz erőn keresztül tudja magát verni, hogy a mi időutazónk beszélgethessen a purgatóriumban tartózkodó arájával. Ez Henry Parrish, a Bűnevő lenne.

1.png

Crane teljesen biztos benne, hogy az öreg képes beszélni Katrinával, hisz korábban egy majdnem 250 éve halott embert is megidézett, miközben a bűneiből oldozta fel. Az öreg figyelmezteti őt, hogy ezt a képességét nem ismeri olyan jól, mint a bűnevő létet, így a művelet veszélybe sodorhatja Crane-t. Egy halandó lelket a holtak közé vinni beláthatatlan következményekkel jár, szóval, ha neki és Abbie-nek van bármi ellenvetése most kellene szólni. A páros bevállalós fajta, mehet a menet! Henry megkéri Crane-t idézze fel Katrinát, majd az öreg fojtogatni kezdi őt. Minél közelebb van a halálhoz, annál rövidebb lesz az útja a másik oldalra. Crane egy templomba került, egy babakocsi, benne egy síró babával, épp az oltárról készül legurulni, Crane még idejében állítja meg, de a kocsiban egy ronda játékbaba fekszik.

2.png

Katrina drága is felbukkan és átvált aggódó üzemmódba, de Crane csak a fiáról kérdezi őt. Jeremy lett a baba neve, mikor Crane elkezdett aludni, Katrina még nem tudta, hogy terhes. Boszorkánytársai sem tudtak arról, hogy várandós, akik megbüntették volna őt, mert Crane-t biztonságba helyezte. Katrina Európában kutatott egy bűbáj után, itt tudta meg, hogy terhes. Hazatérve a gyülekezete elől kellett menekülnie, és a Fredericks-birtokon szülte meg a kisbabát. Nem tarthatta meg, hisz sosem lett volna mellette biztonságban. Készített neki egy játékbabát, azt ami kocsiban is volt, így a kicsi sosem lesz magányos, ezután Gracie-re (Abbie őse) és a férjére bízta a picit, aki a templom papja volt. Katrina azóta nem látta a gyereket. A templom annak a templomnak a mása, ahol a kisfiát magára hagyta, a büntetése része, melyet négy nagyon erős boszorkány, a "Négyek, akik Egyként szólnak” mondtak ki rá. Crane a kiszabadulás és family re-union ígéretével halmozza el Katrinát, aki a bánattól sír, de valami zavar támad az Erőben. A templom ajtaján dörömbölnek, Crane-nek vissza kell térnie a saját világába, majd egy óriás ront be, Crane visszatért és összefoglalja mit tudott meg, vagyis mit nem tudott meg. Eközben az erdőben felébred az az óriás, aki a templomajtón tört be.

3.png

Crane agya forogni kezd, ha Jeremy épségben megérte a felnőttkort, megházasodott és lett három gyereke, ami akkor általános volt, akkor az ő utódaikat 8 generációra kivetítve összesen kb. 6000 pici Crane leszármazott van. A történelmi könyvtárnak vannak családtörténeti feljegyzéseik, ott kutathatnának. Henry Parris küldetésének vége, nemsokára indul a vonata, de a balsejtelme beigazolódik, le fogja késni. Crane-nek újabb feladata van számára, de az öreg elzárkózik előle, neki itt a történet vége. Abbie lesz az, aki meggyőzi, ha most nem segít nekik, ha nem találják meg Jeremy nyomait, azt a harcot, amit elkezdtek, nem tudják befejezni. Szegény öregúr, a legutolsó vonatot el szeretné érni. Eközben a felébredt szörny őket figyeli, ahogy elhajtanak a kocsival. A város egyik templomában a parancsnok kér segítséget a tiszteletestől. A téma a Két Tanú a Jelenések könyvéből, az Újszövetség szerint ők mártírok, vagyis meg fognak halni, azokkal együtt akik követik őket. Ez nem hangzik túl jól, szegény parancsnok átgondolja az életét és kiderül mi történt a kislányával, autóbalesete volt. Rendőrként annyit dolgozott, hogy a felesége elhagyta, most pedig azt kell megtudnia, hogy meg fog halni, mert a közt – áthallásban Crane&Abbie-t szolgálja. Ezen már ő is csak kínjában tud röhögni, hiába mondja a papbácsi, hogy Isten tervét el kell fogadni. De vajon ez a terv Istené, vagy ő is alakíthat rajta? Hát ezért nem jár sűrűn templomba.

4.png

Az aggódó apáék már a könyvtárban vannak, a könytáros hölgy nem bizonyul túl lelkes segítőnek, de azért megmutatja, hol lehetnek a szükséges feljegyzések, majd magára hagyja őket. Megtalálták Grace Dixon adatait, egy lakás tűzben halt meg a férjével együtt. Jeremy örökölte Katrina erejét, ő gyújthatta a tüzet, mikor sírt, ezt látjuk egy apró flashbackben. Másnap a romok között egy teljesen sértetlen gyereket találtak, mivel a közösség félt tőle, bedugták az árvaházba. Crane magát hibáztatja, ha ott lett volna vele… de mivel nem volt ott, nem tehetett semmit, szól közbe az öreg. Akkor az árvaházat kell megtalálni, ha a könyvtárosnő segítőkészebb lenne, akkor… csak a könyvtárosnő hazudik, sokkal többet tud, mint mutatja, az ilyen titkolózókat az öreg mérföldekről megérzi. A nő a kocsijához rohan, miután beszállt, feltűnik az óriás, mire Crane-ék kiérnek a parkolóba, már csak a laposra vert autót és a halott nőt találják meg. Az öreg belenyugszik, hogy az utolsó vonatot sem fogja elérni.

5.png

Másnap, ugorjunk New Yorkba, a parancsnok apáskodik, eljött a láthatás napja. Először a morcos anyával kell szembenéznie, a nő továbbra is hidegen viselkedik vele. A parancsnokra láthatóan nagy hatással volt a templomi beszélgetés, bocsánatot kér a feleségétől. A nő szólni sem tud, de láthatóan megenyhül a viselkedése. A csatabárd elásását Macy szakítja meg, mehetnek apuval családi életet élni. Abbie&Crane a könyvtárosnő cuccait nézik át, az öreg keresztrejtvény fejt az egyik sarokban, ezzel párhuzamosan gondolkodik az eddig megtudott infókon, hisz a váratlanul előtörő gondolatokkal sok titkot lehet kibogozni. Előkerül egy doboz, az öreg azonnal ugrik, fájdalommal teli doboz, rajta Katrina gyülekezetének (Sugárzó Szív Testvériség) a jelével. Vagyis a könyvtáros boszorkány volt, tehát tudott Crane-ről. A dobozban van egy jegyzetfüzet, benne a játékbabának a rajzával amit Katrina adott Jeremy-nek. Abbie-nek is ismerős a játék, ő még az elátkozott házban találkozott vele. Henry használja az Erőt és felidézi a múltat. Jeremy dühét, fájdalmát rejti a doboz. A fiút az árvaházban egy pap folyton verte, mert ezzel akarta kiűzni belőle a gonoszt. A gyerek kb. 10-13 között lehet, mikor a múltbéli jelenetet látjuk. A pap korbácsolja, a srác vére elered és a játékbabára hullik, amit anyutól kapott. Akarva-akaratlan, de használja az erejét és a baba életre kel, azzá az óriássá, akit a rész elején megismertünk és aki megölte a könyvtárosnőt. Megöli a papot, majd hűséget esküszik Jeremynek. Crane rájön, hogy az óriás vele jött át, mikor ő visszatért a templomból és Jeremy nevében bosszút fog állni, azokon akik elszakították őt a szüleitől. Vagyis boszorkányok fognak hullani.

6.png

Eközben a parancsnok mit sem sejtve él családi életet, a parkban sétálnak. A lánya sokkal erősebb, mint gondolja, sokkal jobban kezeli a mozgássérült témát mint az apja. Attól mert még kocsiban ül, még nem tehetetlen. Kárpótlásul jár a lánynak egy pohár kakaó, Macy egy kiskutyához kerekezik, közben apu az árussal trécsel. A fószer megdicséri a lányt, milyen erős, majd jön a döbbenet. A szeme fehérré változik és a kislány lelkének a megtöréséről beszél. Hoppá, apu bedühödik, megrángatja a tagot, aki nekiütközik egy hölgynek, látszik, ahogy a megszálló gonosz átáramlik a hölgybe. A csokiárus azt sem tudja mit akar tőle az erőszakoskodó fazon, már a rendőrök is odaértek, a megszállt hölgy csak figyeli a jelenetet. A parancsnok elnézést kért az árustól, megmutatja a jelvényét a kollégáknak, a kis jelenetnek vége, gyorsan lelépnek Macyvel. A megszállt hölgy utánuk néz, a szeme elfehéredik, és sejtelmes hangon közli, hogy nekik is van tervük. Vissza a városkánkba, Crane a katakombákba bújik, az öreg friss infókkal érkezik, a könyvtáros széfjében régi jegyeket találnak, a legrégebbi 100 éves. Crane még mindig a fia miatt emészti magát, ám az öreg biztos benne, hogy  Jeremy jó ember lett, hisz az apját is jó anyagból gyúrták. Crane-nek ekkor beugrik valami, rongyol vissza az irodába, Washington tábornok Bibliája kell neki. Zsoltárok 139, a szöveg egy alaktalan lényre utal, akit sárból keltenek életre. Mint egy gólem, ugrik be Abbie-nek, egy  olyan lény, akit a teremtője energiája jár át. Ez a gólem Jeremy védelmezője. Más infó is van, egy plakáton a boszorkány testvérek vannak megjelenítve, Abbie már látta őket az elvarázsolt házban. A könyvtáros őket látogatta meg, ezek a nővérek zárták be Katrinát, a gólem utánuk nyomoz. Vagyis meg kell előzni a gólemet és ők kihozhatják Katrinát. Megtalálják az utolsó nyomot, Dobbs Ferry, cirkusz-vidámpark.

7.png

Beesteledett mikor a cirkuszba értek, Crane ismét rambózik, a boszikkal ő akar beszélni és rendezni a családja életét, Henry és Abbie legyenek a hátvédek. Crane betér a boszik sátrába, négy lefátyolozott hölgy, eltorzított hangon beszélnek, egymás mondatát fejezik be, az arcuk hullaszerűre van sminkelve és a fogaik hegyesre faragottak. Már vártak Crane-re, a jövendölések szerint a boszik az érkezése napján végre meg fognak halni. Ezen senki és semmi nem fog változtatni, ez a sorsuk, Katrinát nem hozzák ki a börtönéből. Ha nem, akkor jön a gólem és  elintézi őket, gyors haláluk lesz. A sorsról és a döntésekről csacsognak a hölgyek, ha Katrina hagyta volna Crane-t meghalni, a fia élhetett volna, de mivel KAtrina önállóan cselekedett, megváltoztatta a sors akaratát, Katrinát ezért meg kellett bntetni. Elsusogják, hogy ők meg akarták volna védeni a gyereket, segítettek volna gólem elpusztításában, de Jeremy elutasította ezt, maradt magányos és a gólem sorra ölt meg mindenkit, aki a srácot bántani akarta. A boszik összefogtak, és varázslattal megállították a gyerek szívét és eltemették. Kint a gólem megtalálta a cirkuszt és a rombolásának hangjai hangzanak fel. A négy nővér hamarosan meghal, ha Crane meg akarja ölni a lényt,akkor Jeremy vérét kell használni.

8.png

Abbie és Henry Crane elé szaladtak, a Gólem a nővérek sátrát dönti le és öli meg őket. Abbie segít kiterelni az embereket, Crane és az öreg marad a Gólemmel, de hogy szereznek vért? Crane megsérül, miközben a Gólem a torztükröket rombolta le, az öregnek ugrik be, hogy Jeremy vére Crane vére is. Crane rögtön kihúzza magából a tükördarabot és látja fia arcát benne, majd a Gólem elé rohan. Beszélni kezd a lényhez, aki megérti Crane magyarázatát. Sajnálja, hogy így alakult miatta a fia sorsa, és ha tudna rajta változtatni megtenné. Ő azért jött létre, hogy Jeremyt megvédje, de a fiú nincs többé, engedje el, és ha kell vegye el Crane életét. A Gólem gondolkodik, mintha abba akarná hagyni a pusztítást, de hirtelen ráront Crane-re. Crane belédöfi a tükördarabot és a lény összerogy. Crane búcsúzik tőle és a fiától, néhány pillanat alatt a lény meghal, mire az öreg és Abbie odaérnek mellé, a lény már csak egy játékbaba.

9.png

Másnap Henry végre valahára haza készül, úgy búcsúzik el a párostól, hogy megköszöni Crane-nek, hogy részt vehetett az akcióban. Ha akkor nem használta volna az erejét, Crane és a Lovas még mindig össze lenne kötve, így sosem tudta volna megölni a Gólemet. Most először nem félt a képességeitől és örül, hogy a párossal dolgozhat. A szép búcsú után Crane megkapja Abbie-től a karácsonyi ajándékát, egy olyan harisnyát kap, amit a jenkik a kandalló fölé akasztanak, abba várva az ajándékokat. Crane ebben csak egy nagy harisnyát lát a nevével, de Abbie felvilágosítja erről a hagyományról. Abbie kajás, tart egy pár perces szünetet, Crane egyedül marad az irodában. Elpakolja a harisnyát, de a tükör magától összetörik, majd megjavul. Ez egy átjáró, Crane a tükör másik oldalán egy erdőben találja magát, előbb Katrina kiáltását, majd Moloch fenyegetését hallja: A szent neve egy jel, ha rájön a jelentésre, elkezdődik a háború és eljön a vég. Ő és a másik tanú is meg fog halni, akinek a lelke Crane jóvoltából jön el hozzá. Crane visszatér az irodába, Abbie a földön fekve találja meg a remegő férfit, aki rettegve számol be a látomásról és Abbie lehetséges elárulásáról.

Minden, amit a sorozatról tudni lehet

Az Álmosvölgy legendája a comment:com-on:

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.04.08. 18:00:59

Whahhahahhahahahhhhmmmaaah....*nyáladzik*
Az első képért ezer köszönet :D
Egyébként én nem csodálom, hogy a 4 cápa-banya már inkább megvárta szépen a halált, én sík ideg lennék 2 perc alatt ha még a fejemben se lehetnék egyedül, nem még évszázadokon át O.o

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.08. 18:47:02

Töppedt mazsolává aszalódott az arcom az aggodalomtól, amíg néztem. Ez újra egy nagyon jó rész volt (a hv is). Legfőképpen mert kaphattunk választ a múltkoriban nyitva hagyottakra, gondolok itt Katrina titkolózására gyerek témában.
Az meg milyen már, hogy mindig az árvaházi papok (és apácák) a leggenyábbak? Mint most is.
Új kérdések: Ki és mit akar a parancsnok lányával? És most tényleg odavan Jeremy örökre? És hogy lesz így 6000 kis Crane leszármazott? (ez mekkora poén volt már, tetszett)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.04.08. 18:52:53

@aggyistenbiri: egyébiránt nekem feltűnt a cápa-banyák megfogalmazása: megállították a szívét. Lehet, hogy kissé túltoltam a vámpíros dolgokat, de ÉN ebből nem azt vettem le hogy meghalt volna, pláne amikor mutatták, hogy a koporsóban mintha igencsak pislogott volna felfele. Ha meg tényleg olyan badass varázsló volt, akkor szerintem túlélhette, vagy legalább is én a sorozatok logikáját követve ezt silabizáltam ki: ha nem mutatják egy adott szereplő szétmarcangolt, kibelezett, lefejezett tetemét, és még csak ki se mondják egyértelműen hogy halott akkor azzal a figurával még kezdeni akarnak valamit az írók!
"Az meg milyen már, hogy mindig az árvaházi papok (és apácák) a leggenyábbak?" erre mondják azt, hogy "Könnyű a kisebbet bántani"

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.08. 19:05:02

@Hüpna: Tudom, én a végére reagáltam ezzel, amikor úgy búcsúznak el csóri Gólemtől, mintha a fia lenne. Jóhogy én sem tartom halottnak. Direkt értetlenkedek, mintegy megágyazva a jövőbeni történéseknek (és kommenteknek)
Ja és szeretném a legelső hozzászólásoddal kapcsolatban kifejezni a véleményemet: még mindig BOLOND VAGY ::DDDD luv u.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.04.08. 21:55:23

@aggyistenbiri: Naná! :D Önmagamat meghazudtolnom mégsem lenne szabad.

Ami feltűnt amúgy még a rendőrfőni kislányával meg a cserkelő démon megjegyzésével kapcsolatban: Azt figyeltétek már, hogy a pokoli erőknek mindig vannak szuper terveik, és legalább 10 hadseregnyi csatlósuk, beépített ügynökük, szövetségesük aki dolgozik ezen ügyletek kivitelezésén. DE! Érdekes módon a másik oldalról: semmi!!! Nincs gyorsreagálású Angyal-Agency, nem konspirálnak az arkangyalok, de még csak segítő szentes se adják a tuti tippeket füstös kricsmikben lepukkant szaxofonosnak öltözve, nem gyalulják le az ördögöket a harci szeráfok, és egy FBI főnökről se derül ki, hogy otthon tartja a Frigyládát, amúgy meg ex-vatikáni-kung-fu-harcos-szamuráj-pap. Van az az 1-2 szerencsétlen főhős, oszt oldják meg maguk! Milyen hozzáállás ez már az égiektől? O.o

Szencsike 2014.04.09. 10:22:46

@aggyistenbiri: @Hüpna: Én is bízok benne, hogy miniCrane visszatér :) kis spekulációim szerint Katrinát mentik meg lehet még az évadzáróig, aztán második évadban a gyerkőc után is nyomoznak egy kicsit :)
Végülis, aki a jóknak eddig van, egy halott rendőr (Corbin) Crane, Abbie, a parancsnok -én róla hittem azt, hogy valami mennybéli FBI ügynök, aki segít, de ezek szerint halandó, és ha jóslatok beigazolódnak, akkor halott lesz, van DinkaJenny, ha készítők jól ügyeskednek vele, belőle lehet a badass harcos, remélem, meg a Bűnevő, aki szintén jöhetne többet :) Plusz az eddig csak jajongó Katrina, akinek túl sok hasznát nem vettük a titkolózáson kívül. De jó lenne, ha pl. megjelenne egy-két angyal is, vagy vmi olyan lény, aki nem csak ártani tud, hanem a csipet-csapatnak segíteni is.
Macy-vel nem hiszem, hogy különösebben akarnának valamit a gonoszok, max. zsarolni a parancsnokot, de majd kiderül.
Még három rész...

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.09. 17:48:03

@Szencsike: @Hüpna: Már figyelem egy ideje, hogy Hüpnának milyen fasza meglátásai szoktak lenni :)
(de nem udvarolok neki, mert képes és a barinőm lesz) :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.09. 18:37:01

@aggyistenbiri: Most jutott el az agyamig, amit írtál: már csak három rész?! Bakker, akkor húzzanak bele...

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.09. 18:38:19

@Szencsike: Az előző neked ment volna, bár gyakran és szívesen társalgok magammal is.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.04.09. 22:10:12

@aggyistenbiri: jajj te, te hízelgős, te :)
Egyébként én azt nem értem, hogy ha elég hamar kibukott (kb pelenkás korában) hogy a pici Crane badass varázsló, és ha ebben a világban ilyen nagy arányú a boszorkány népsűrűség...HOGY nem volt a közelében 1 db boszi sem aki örökbe fogadta volna és legalább tanította volna? (még ha nem is tudta esetleg hogy kinek a fia borja a gyerek)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.09. 22:25:48

@Hüpna: Az tudott volt, kinek a gyereke, és elég kamaszkorban volt már, amikor elásták. És mondták a cápafogú négy boszik, hogy többször megkörnyékezték, csatlakozzon hozzájuk ifj Crane. És mindannyiszor visszautasította őket, a 4 boszikat.
(azért kedvelsz még?)

Szencsike 2014.04.10. 09:46:28

@aggyistenbiri: @Hüpna: Szerintem azért nem kereshették, mert Grace és a férje halála után a közösség meg akart tőle szabadulni. Benyomták őt egy árvaházba, lehet úgy hogy letagadták, hogy micsoda kis tűzgyújtó képességei vannak, csakhogy szabaduljanak tőle. Az árvaházban cseperedett, lehet kijött belőle a Harry Potter, tudattalan varázslatok stb, jött a papbácsi elkezdte kiverni a gyerekből a tudományát, Jer előhívta a Gólemet, megölte a papot és ketten elindultak a vakvilágba, amíg a főboszorkák rájuk nem találtak és el nem ásták őt. Remélem életre keltik a gyereket és halljuk majd az ő verzióját is, mert fura, hogy ilyen nem szeretjük a Crane kölyköt hangulat uralkodott. Ha elvileg látták a jövőt, nem feltétlen a boszik, bárki, akkor tudniuk kellett volna, hogy 250 évvel később mi lesz...
Jaja, még három rész, gyorsan eltelt ez is, és egyre kíváncsibb vagyok a második évadra :)
süti beállítások módosítása