Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Emberi tényező 1x07 - Simon mondja

2014. április 04. 13:00 - candyperfumegirl

Ki hitte volna, hogy egyszer egy olyan triviális dolog fog rendkívül vicces helyzeteket eredményezni egy jövőben játszódó sorozatban, mint az áramszolgáltatás akadozása? Most pont ez a helyzet, és ez azért szívás, mert így a robotrendőrök nem tudnak rendesen töltődni. Az unalmas MX-ek ilyenkor csak simán belassulnak, de a szintetikus lélekkel operáló Robotzsarunak az alacsony töltöttségtől instabilak lesznek az érzelmi reakciói, hangulathullámai jönnek, vagyis hisztis és lobbanékony, le is kever az eligazítást tartó Grumpy Paulnak egy pofont a miheztartás végett. Kennexet elnézve ez volt az a pillanat, amikor igazán megkedvelte a robotembert.

simon01.png

Lehet menni dolgozni, de ez a munkanap nehezen indul, mert Robotzsaru egyre csak nyíg, hogy a rendőrségi robotmegőrzőben nem lehet rendesen pihenni (?), mert túl sokan vannak, és neki térre van szüksége. A sirám célja az, hogy bekönyörögje magát Kennexhez lakótársnak, nagyszerű, ha azt akarja, hogy a társa sose dugja meg Jócsaj kolleginát, a legbiztosabb módszert választotta. Kennex egyelőre hallani sem akar a dologról, nincs neki szabad szobája, a gimnáziumi sporttrófeáinak külön szobát tart fenn (nem vicc), az ágyába meg nem enged robotembert, úgyhogy ez a téma most le is lett zárva villámgyorsan.

simon02.png

Lássuk a heti esetet, lesz vele bajunk bőven. Békésen autózó bankárt megállít egy önjelölt ablakmosó (számomra elborzasztó, hogy ez a jelenség túlélte a sokadik ipari és információs forradalmat is), de egy óvatlan pillanatban lefújja valami kábító cuccal. Emberünk nem sokkal később a kocsijában ébred, nyaka körül egy bombagallérral, amin ketyeg a visszaszámláló, a kocsiban meg mindenhol kamerák, és mosolyogjon, mert livestreamen megy az egész a neten, már kommentelők is vannak. Emberünknek meg egy nagyon is nyugtalanító kellemes női robothang mondja az utasításokat, irány a bank, és utalj ét egy nagyobb összeget a megadott számlaszámra, ha élni akarsz. Bankban a kollegina aktiválja a riasztórendszert, így az utalás után Kennexék már a menekülő áldozat nyomában vannak.

simon03.png

Kisebb autós üldözés után beérik, a jelenleg hiperaktív üzemmódban levő Robotzsaru elkapja, párszor földhözvágja, hogy együttműködőbb legyen, majd Kennex kiszúrja a szerencsétlen nyakában levő bombán a visszaszámlálót, kevesebb, mint egy percük maradt. Robotzsaru fullosan feltöltött állapotban sem tudna tán ilyen gyorsan bombát hatástalanítani, így meg végképp esélytelen a dolog, Kennex elő is vesz szomorú képpel egy kütyüt, ami áthatolhatatlan kupolát tud vonni egy ember köré. Megtaláljuk, aki ezt tette veled, erre van most csak idő, mert a bomba már robban is, ízzé-porrá zúzva emberünket, a livestreamen a kommentelők meg jobban megvadulnak, mint az Internet népe a How I Met Your Mother finálé után.

simon04.png
Egyelőre más nyomuk nincs, meg kell nézni az áldozat kocsiját. Megtalálják rajta a kábítóspray nyomait, valamint az autónak van egy fekete doboza, az majd rekonstruálja nekik az utolsó pár óra eseményeit. Robotzsaru egyre nehezebben bírja cérnával az ügyet, úgyhogy most jó lesz visszamenni a rendőrségre, és kikérdezni azt, aki tudhat valami hasznosat mondani, ez esetben a kolléganőt a bankból. Ki akarhatott ártani ennek az embernek? Kolléganő szerint elég sokan, mert az áldozat a kölcsönökkel foglalkozott, vagyis több ember arcába mondta, hogy "nem", mint az egészséges lenne. Eközben jó szokásához híven Jócsaj Valerie is hasznossá tette magát, megtalálta a youtube csatornát a streamről az internet ellenőrizhetetlen szegletében, amit a jövőben csak dark netnek hívnak, ez nagyon tetszik. Azt mondja, egész kultusza van ennek a beteg reality műfajnak, aminek most tanúi voltunk, a kommentelők pedig habzó szájjal követelik az újabb show-t, nem túl jó előjel.

simon06.png

Ideje benézni Geek Rudyhoz is, aki a kocsi fekete dobozát elemezgeti éppen, Robotzsarut meg felrakta valami általa eszkábált töltőre, de továbbra sem egyértelműen megbízható a működése, most egy koreai rádióadást fog éppen, ami valahol vicces. Kennex viszont aggódik, mennyire gáz, hogy ilyen instabil lett a társam, de pillanatnyilag leszarja mindenki, mert Robotzsaru már megint arra panaszkodik, hogy utál a robotraktárban lakni, Rudy meg rákontráz, hogy egyedül élni sem jobb, szánalmasak vagyunk mindketten. Hogy jussunk is valamire, a fekete dobozzal Geeknek sikerül rekonstruálni az utolsó kommunikációt az áldozat és a gyilkos között, a gyilkos egy olyan helyszínre küldte, ahova nem juthatott el, mielőtt lejárt a visszaszámláló, szóval ez az üzenet már sokkal inkább a rendőröknek szól. Most lesz csak igazán érdekes a dolog.

simon07.png
Kennexék mennek a helyszínre, ahol semmi más nincs, csak egy zenegép, abba kell beütni a gyilkos által megadott kódot. Elton John válogatott slágerei helyett azonban csak egy üzenet indul el a kódra, az első alany nem élte túl a kalandot, de ti szerencsére igen, üdv a játékban. Van egy elég veszélyes pszichopata gyilkosunk, aki ráadásul meg is mutatja most a zenegép képernyőjén a következő áldozatot névvel, címmel együtt, ennyire biztos magában?

simon08.png

A kiszemelt áldozat egy virágáruslány, akitől a gyilkos rendel egy rózsacsokrot, és mire Kennexék a nyomába érnének, már el is van kábítva, és a jól bevált bombagallér a nyakában. Közben megtudtuk a gyilkos nevét is, Simon, mert mi lenne más, eléggé a Simon mondja tematikájára van felfűzve ez az egész beteg kis játék. Jócsaj megtalálja az aktuális livestream linket, Szájmon már feltette, hogy indul a következő show, kommentelők meg alig várják az eseményeket. Végre van kép is, áldozatunk egy parkban bandukol a bombagallérban és rózsacsokorral a kezében, Kennexék már húznak is a helyszínre, ahogy kell. Szájmon viszont várta őket, amint odaérnek, a lány mobilján megjelenik az üzenet, hogy üdv a játékban Kennex nyomozó, próbáld az előnyösebb profilodat mutatni a kamerába.

simon09.png

Most kell hívni Geek Rudyt egy telefonos gyorstalpaló bombahatástalanító villámtréningért. Szívás van viszont, mert ez a kis rohadék Szájmon ezúttal egy más típusú bombát használ, úgyhogy csak Robotzsaru - jelenleg erősen bugos - bombaszakértői szoftverére alapozhatunk. Aki a változatosság kedvéért még tovább merül, és már idegbeteg, amitől a virágáruslány sem lesz nyugodtabb, de amíg Kennex nyomozó szexi hangon olyanokat búg a fülébe, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, addig Robotzsaru is babrálhat a bombával kedve szerint. Kennex a biztonság kedvéért készíti a pajzsot, de addig is faggatja még a lányt, mit tud erről a Szájmonról. Hát nem sokat, de a profilját éppen meg tudja mutatni nekik a randivonalon, mert ott már egymásra barátkoztak, sőt egyszer találkoztak is, de a lány lepattintotta, mert felállt tőle a szőr a hátán. Ezt meg is értem mellesleg, a Szájmon gyógyegér fejéhez párosuló pszichopata control freak hajlam nem repíti első helyre a lehetséges férjjelöltek listáján. Robotzsrau továbbra is bütyköl, Rudy instruál, rendőrségen mindenki leizzad úgy 5-10 kilót egy helyben, egy perc van hátra a visszaszámlálásból. Most már tényleg kéne az a pajzs. Lófaszt, gondolja Kennex, ha Robotzsaru buzerálhatja a bombát, akkor majd beszáll ő is, négy kéz többet ér, mint kettő alapon, és láss csodát, addig bütykölik, míg csak elvágják a megfelelő drótot. (én a Castle módszert alkalmazva inkább kirántottam volna az összeset.) A nagy megkönnyebbülésre Robotzsaru egy grouphugot indítványoz, és gyakorlatilag addig szorongatja Kennexet is meg a virágáruslányt is, míg végképp le nem merül az aksi. Jobb is így mindenkinek, mert már az „olyan puha a hajad” mondatnál tartott, és nem vagyok benne biztos, hogy kinek címezte.

simon10.png
Rendőrségen testületileg röhögnek Szájmon randivonalas profilján, nézd már, mekkora lúzer, ez még egészen biztosan nem dugott ebben az évszázadban. Az okos fejek szépen megszülik, hogy a virágáruslányra azért volt berágva, mert a creepy randi részleteit megírta a randioldalon, a bankárra meg a megtagadott kölcsön miatt. "Bosszút áll azokon, akik visszautasították" - mondja ki a nyilvánvalót Jócsaj, szerencséje, hogy az összes kolléga a melleit stírölte éppen. Na ki lesz akkor a követező áldozat? A kellemetlen hír az, hogy ez a gyilkos hajlamú pszichopata a rendőrakadémiára is járt, ahonnan kirúgatta egy bizonyos James Morton őrmester, de tulajdonképpen nyugodtan kimondhatjuk, hogy be van rágva az egész rendőrségre.

simon11.png

Ennek egyetlen előnye, hogy a rendőrségi nyilvántartásban megvan Szájmon lakcíme, ez is valami. Mennek a helyszínre, de Robotzsaru már olyan szinten szét van esve, hogy Kennex azt kezdi fontolgatni, hogy lecseréli Grumpy Paulra, ez már a vég kezdete. Pszichó Szájmon lakására viszont nem lehet ám csak úgy bemenni, mert körberakta bombákkal meg csapdákkal az egyiket, szemléltetésképpen fel is robbant egy lakókocsit. Kennex meg addig toporog egy helyben, mire egyszer csak a rendőrnek álcázott Szájmonnal találja szemben magát, aki őt is lefújja a kábítócuccal, na most indul a szívás istenigazából.

simon12.png

Utolsó felvonás következik, kijelölt áldozat maga a főszereplő, így csak visszafogottan izgulunk, de az azért csak érdekes lesz, hogy vágja ki magát ebből a helyzetből. Egyelőre azt sem tudjuk, hol van, mert a nyomkövetőjét Szájmon leszedte róla, de hála gyilkosunk exhibicionista hajlamainak, naná, hogy nyomja a streamet a nagy eseményről is, meg is van. John egy padon fekve ébred alkeszpózban, lába a padhoz bilincselve, rajta a bombagallér, ami 11 percről számol vissza, és Szájmon telefonon ismerteti a szabályokat. Lényeg az, hogy bárminemű buzgálkodásért azonnali detonáció jár. Telefonálás, jeladás, morze, füstjel nincs, nem jelzi a járókelőknek, hogy húzzanak el, és ha zsaruk jönnek a közelbe, akkor is robban. Csak egy fogót meg egy csavarhúzót kapott, ha 11 perc alatt azzal szétkapja a bombát, akkor jó, ha meg nem, akkor Szájmon csak annál nagyobbat fog röhögni, ez a rohadék baromira élvezi a dolgot.

simon13.png

Rendőrségen megvan a stream, kapitányasszony ki is vezényli a teljes alakulatot a helyszínre. Ez Szájmonnak nagyon nem fog tetszeni. Ő a maga részéről éppen szerencsétlen élete keserves történetét sírja el Kennexnek, engem mindenki utál, a rendőrakadémiáról is kivágtak, és azóta mindenki selejtesnek tart, ó hogy meg ne sajnáljalak. Kennex közben csak bütyköli a bombát vakon azzal az egy csavarhúzójával rendületlenül. Szájmon ezen a ponton viszont jelzi, hogy jó lenne, ha a közeledő zsaruk elhúznának a vérbe de azonnal, ebből kiderül, hogy látótávolságban van. Meg is találják gyorsan, az óratoronyból lesi az eseményeket, micsoda tökéletes kínálkozó célpont. Lenne, ha nem lenne a kezében olyan detonátor, ami azonnal működésbe hozza a bombát, ha őt esetleg lelövik, ez a szemét mindene gondolt.

simon14.png

Visszaszámláló már 6 és fél percnél van, Kennex adja a lazát, de ettől azért már ő is kezd ideges lenni, el is ejti a kis csavarhúzóját. Kénytelen most a fölről felszedni egy érmét, és azzal kiékelni a vezetékeket, akik közt még mindig csak totál találomra matat. Robotzsaru eddig bírta kívülállóként szemlélni az eseményeket, kitalált egy olyan útvonalat, amin fel lehet jutni az óratoronyba anélkül, hogy Szájmon észrevenné, majd felmászik, mögélopózik, megsokkolózza, bombát kikapcsolja, Kennex meg megmenekül. A terv nagyszerű, de kitart-e addig az aksi robot barátom, kérdezi Grumpy? Már hogyne tartana, még 15%-on van, mondja Robotzsaru és indul. Valahogy senki nem nyugodott meg ettől.

simon15.png

Ebben a húzásban az a legjobb, hogy már két visszaszámlálás miatt izgulhatunk egyszerre. Kennex matat és fogynak a másodpercei, Robotzsaru mászik, és fogy a töltöttsége, nem lesz ez így jó, 10%-os aksinál már én sem indítom el az Angry Birdst. Szájmon a nagy önsajnálatban nem veszi észre, hogy Robotzsaru pont felér, és mögé lopakodik, majd jól megsokkolózza ahogy kell, ez még belefér pont mielőtt lemerülne, Kennex pedig ebben a pillanatban úgy dönt, hogy elvágja azt a vezetéket, ami éppen a keze ügyében van, ami éppenséggel pont a megfelelő vezeték, halleluja!

simon16.png

Ezek után győzelmi piálás van a kapitányasszonnyal, akiről kiderül, hogy egész jó arc, történetesen volt Kennexről egy pszichológiai vélemény, ami totál alkalmatlannak nyilvánította arra, hogy a rendőrség kötelékébe visszatérjen, de Főnökasszony úgy döntött, hogy szarik erre magasról. És milyen jól döntött! Ha már ilyen baráti lett itt hirtelen a hangulat, Kennex elérkezettnek látja az időt, hogy elővezessen egy Robotzsaruval kapcsolatos szívességet, ami...ami hát persze hogy nem az, hogy összeköltözhessenek, de a semminél több. Robotzsaru most Geek Rudy szobatársa lesz ugyanis, aki máris mindenféle lakótársi barátkozós programokat vizionál, végül is nem kell Robotzsarunak többet az uncsi és túlzsúfolt robotmegőrzőben aludnia, de nem biztos, hogy sokkal jobban járt. Kennex mindössze vigyorogva el, jó lesz még az a legénylakás valamire.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2014.04.04. 15:22:26

Azt a részt nagyon bírtam, ahol Grumpy Paul ránéz a saját MX-ére, miközben Robotzsaru mászik föl, és megkérdezi: te is tudsz ilyet?
Amúgy nagyon jó a hv, köszi! :))

candyperfumegirl 2014.04.04. 16:14:43

@lorelai21: azt én is nagyon bírtam, annyira gagyik ezek az MX-ek, nem is értem, miért égetik még magukat velük. :)

AaannnaaA 2014.04.04. 20:50:17

Köszi szépen a hogyvótot, hatalmasakat röhögtem, miközben olvastam. Az egyik kedvencem: "én a Castle módszert alkalmazva inkább kirántottam volna az összeset" - na ja, az mekkora jelenet volt már a Castle-ben???
Szóval jó volt ez a rész nagyon, lehetett izgulni rendesen, ötletesnek találtam ezt a bombanyakörves megoldást. Az a búra, ami a robbanástól megvédte őket... Na az nagyon bejött.
A Kennexes képeknek is örülök, az uccsó a legjobb :)
Bárcsak mondanának már valamit a második évadról. De lapítanak, mint húsvéti nyuszi tojásrakás közben, aztán majd a szereplők szépen leszerződnek máshova, és annyi.

Ja, és még egy: "számomra elborzasztó, hogy ez a jelenség túlélte a sokadik ipari és információs forradalmat is" - majd ha az emberiség végleg kipusztult, és már csak medveállatkák népesítik be a földet, akkor azok fogják egymást megállítani egy kis szélvédőmosásra. Örökös ez, mint a szegénység :D

lorelai21 · http://thepeoplewithdisabilities.wordpress.com/ 2014.04.12. 13:09:03

@candyperfumegirl: Szerintem egyszerű oka van: a rendőrök nem bírták a Dorian féléket, mert annyival okosabbak voltak a zsaruknál (pölö Grumpy Paulnál is), így maradtak a butított verziók...) :)
süti beállítások módosítása