Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Da Vinci démonai 2x02 – The Blood of Brothers (18+)

2014. április 02. 09:00 - Smokey the bear

A Lorenzo-rajongók nagy örömére az idősebb Medici magához tért, és annak ellenére, hogy előző éjjel annyi vért vesztett, amiből simán le lehetne forgatni három teljes évad True Bloodot, elég virgonc. Leo nyakához vészesen közel tartott tőrrel csak két infót szeretne megtudni: 1. hogy merészelte Da Vinci az ő nemesi vénáját saját közvérével szennyezni, illetve 2. hol van Giuliano? Egyikre sem túl megnyugtató a felelet. A tesója halálhírét ráadásul Vanessa közli, akit ugye szintén elég rosszul érint titkos gyermeke apjának váratlan megboldogulása. Lorenzo le van törve, mint a bili füle, abbahagyja Leo vegzálását, és már menne haza, ám Verrochio bölcsen felvilágosítja, hogy nem lesz az olyan egyszerű. Már kapjuk is sorjában a képeket, ahogy Firenze utcáin a csőcselék rabol, papokat öldös és fosztogat. Ezt látva Lorenzo depis lesz, és úgy dönt fenébe Firenzével, neki elege volt az uralkodásosdiból. Vanessa erre előlép a nagy hírrel: „anyának érzem ó, Ádám magam”! Na, még ez is – gondolja Lorenzo, de nem mondja, csak rí egy sort, és kardot kér, hogy utat vágjon hazáig. Leo szerint, ennél többre lesz szükségük.

awake.jpg

Jelentem, Lucrezia és Zoro megmenekült az indokolatlanul fekete színű vízbe való belefulladástól, mert Zoro egy hajtűvel kinyitotta a bilincseiket. Hurrá. Most egy csókkal ünnepelne, de Lucrezia annyira nem vevő a dologra, inkább visszaküldi megmentőjét a mélybe, hogy fejezze be, amit elkezdett, és most a láncok leoldására gondolok, még mielőtt. Eközben a Basilisk fedélzetén Nico egy ketrecben füstölődik, étlen-szomjan. Nem Riarión múlik, a fiú éhség sztrájkol. A gróf érkezik hozzá látogatóba, és azzal incselkedik, hogy lám-lám Leo Lorenzóért cserébe milyen egyszerűen feláldozta kis segédjét. Riario meg van győződve arról, hogy Nicót mindenki alulértékeli, pedig még sokra viszi, és higgyen neki, mert őt is semmibe vették az elején, és lám mi lett belőle! Nico erre kifakad, hogy már pedig inkább itt döglik meg, minthogy a grófnak segítsen, és különben sem kedveli. Riario alig tudja visszafojtani a kitörni készülő röhögőgörcsöt: kisfiam, ahogy az eddigi tapasztalatok mutatják, jobb félve, mint szeretve lenni! Innen már csak egy kérdés marad: miért tartja még Nicót életben a gróf? Mert kedveli! Ha ez egy képregény lenne, akkor most a Nico feje feletti gondolatbuborékban egy nabazdmeg lenne 72-es betűméretben. Csak a margóra, mint egy Fermat-sejtés, jegyezzük le a bongyorhajú teljes nevét: Niccolo Machiavelli. Na ugye, hogy ugye!

Nico.jpg

Mediciné a palotában várja férje hazatértét. Dragonetti jön a lelkét ápolni. Megtudjuk, hogy a kapitánynak civilben felesége és két gyereke van, akik most védelem nélkül maradtak, mert a családfőnek első a kötelesség. Nem tudnak ezen sokat moralizálni, mert előbújnak a bankárpatkányok, a Medici bank vezetője, és az angol fiók első embere. A két simamodorú csinovnyik úgy értesült, hogy a főnök már nincs életben, és ők –természetesen pusztán a cég érdekeit védve- javasolnák saját maguk előléptetését. Dragonetti már majdnem kardélre hányja a két urat, de Clarice csak leoltja őket, hogy hiába az üzleti tapasztalat, ha a családnév nem stimmel, ugye? Ha gondjuk van, azt vele is megbeszélhetik. Erre az angol fiókvezető visszasziszeg, hogy a nemesasszony pedig Orsini, szóval, akkor hogy is van ez? Clarice válasz helyett kidobatja őket Dragonettivel.

rats.jpg

A Medici palota előtt a Pazzik tobzódnak. Leo és Verrochio a szemközti ház tetejéről nézik a csőcseléket, és hősünknek abból, ahogy Francesco hangja terjed a levegőben mentő ötlete támad. A cél, hogy a Pazzi hazugságai a saját fejére hulljanak vissza. Ehhez nem kell más, csak néhány bazinagy bronztál, amit a megfelelő háztetőkre elhelyezve olyan dolby surround hangosítást tesz lehetővé a palota előtti téren, hogy a Sziget rendezői mind a tíz ujjukat megnyalnák. A pókemberbe oltott Robin Hood jelmezt viselő Leo felcipeli Lorenzót a harangtoronyba, ahonnan egy kis unszolás után a Medici egy szívhez szóló beszédet ad elő a lent háborgó csőcseléknek. A Pazzi fiú néhány közbekiabálással próbálja menteni a menthetőt, de a jó firenzeiek inkább a régi urakat választják, és hangosan a Medici családot kezdik éltetni. A Pazzik elmenekülnek, Lorenzo diadalmasan hazavonul lóháton. Az ajtóban Clarice várja, aki előtte még vérben forgó szemekkel szélnek ereszti Dragonettiéket: hulljon a férgese! Meg is lesz az eredménye, az összeesküvő papok, és egyéb árulók változatos módon elhullnak, a gyóntatószékben bujkáló Pazzi papát úgy összeszurkálják, hogy ép testrésze sem marad, a fiát pedig Dragonetti ejti foglyul. Totális Medici győzelem.

Ahogy az várható volt, a Vatikánnak is lesz egy-két szava az ügyben. Sixtus megfogadta az öcsi tanácsát, és magához hívatta, a meglehetősen furcsa szokásokkal, és még annál is bizarrabb műgyűjtő szenvedéllyel rendelkező Ferdinánd nápolyi királyt, és fiát, Alfonsót, Calabria hercegét. Egy kis verbális farok méregetés után (Montefeltro csendben van, gondolom őt diszkvalifikálták) rátérnek az üzletre. Már csak Ferdinánd jelenlétében, ugyanis a fiacskája egy hangosabb beszólása után, az öreg elővett egy fogat, egy tálban elkezdte pörgetni, mire Alfonso fülét-farkát behúzva, hisztérikusan eliszkolt. Jesszus, nagy szadista lehet a király! A pápa ajánlata: ha Nápoly segít megtörni Firenzét, akkor a többi gyengébb állam is beáll a sorba, és elfogadják Nápoly uralmát. Elrettentés gyanánt kezdetnek mondjuk, Alfonso vigyen egy pofásabb hajóhadat nápolyi és pápai zászlók alatt Pisa kikötőjébe.

Firenzében is üzletelés folyik, de kevésbé sikeresen. Lorenzo és Leo Cosimo Medici kriptájában beszélgetnek. Lorenzo már-már könyörgőre fogja: Leónak maradnia kell, mert Firenzét csak még több fegyverrel védhetik meg. Da Vinci ellenáll, neki most már tényleg el kell mennie a Levelek Könyvéért, mert különben a Török arcán szétkenődik a szemfesték. Ez utóbbit nem mondja, viszont megosztja a Mithrász fiainak és Cosimo érintettségnek titkát. A lényeg, hogy ő elhozza a nagy tudást, Lorenzónak pedig helyt kell állnia, hogy legyen hová visszatérni. A főúr csak azért nem röhögi körbe, mert volt neki gyerekszobája. Nem csoda kell ide, hanem puskapor! Most León a sor, hogy könyörögjön: egy kis pénz jól jönne, meg egy hajó is mellesleg. Lorenzo beint, menjen, ha akar, de ha rajta múlik, úszva teszi meg a távot.

nodeal.jpg

Az epizód, de talán az egész évad legnagyobb badass szereplője cím birtokosa minden kétséget kizáróan Clarice. Éjnek évadján látogatást tesz a tömlöcben, ahol elbeszélget kicsit a foglyokkal. Franceso Pazzit biztosítja, hogy még a családjuk nevét is eltörlik a föld színéről. A Pazzi a családja történelmi jelentőségével hozakodik elő, mire Mediciné rávágja, hogy ja, lehet, de a történelmet az életben maradtak írják, és abban, amit a Mediciek írnak az utókornak, a Pazziknak kuss a neve. A másik fogoly Orsini bíboros. Clarice nagylelkűen elhozta a bátyja reverendáját, de azt csak később teszi hozzá, hogy azért, hogy ebben végezhessék ki az áruló családtagot. Orsini fenyegeti, hogy egy szent embert azért már mégsem illik, mire Clarice azzal zárja a vitát, hogy aki a húsvéti szentmisén képes a templomban embereket ölni, az minden csak nem szent, úgyhogy készülhet a halálra!

Ebben a nagy kardozásban méltatlanul hanyagolnunk kellett a fedetlen másodlagos nemi jellegeket. Most egyszerre be is pótolunk mindent! Kezdetnek Zoro kivillanó seggével és Lucrezia kint felejtett melleivel enyhíthetjük hiányérzetünket. Ezek ketten a partra úsztak, és most egymást szapulják. Zoro a viccesebb, szerinte Lucrezia egy áruló ribanc, de ne aggódjon emiatt, mert a legkedvesebb ismerősei mind vagy árulók, vagy ribik voltak.

A kötelező szex jelenetet ezúttal meglepetésre nem az imént lekurvázott Lucrezia szállítja, hanem olyasvalaki, akitől nem vártuk volna. Riario barátunk az Abesszin lenyúzott bőrét tanulmányozza. Fura hobbi, az szent. Szolgálónője egy pár jelet meg tud fejteni. Ezek mind számok, amiből a gróf rájön, hogy hosszúsági és szélességi fokokat jelölnek, hurrá. Zita Riario jó hangulatát kihasználva nyíltan felajánlkozik. Vicces, hogy gróf előbb kicsit a Bibliára hivatkozva tiltakozik, de aztán egy vetkőzéssel egybekötött legenda (Sába királynőjének és Salamonnak a története) elmesélése, végül mégis a bűnbe csábítja. Na, gondolom most ment el Riario kedve a Biblia olvasgatásától végleg.

Leo kissé zavarodott állapotban rajzolgat a műhelyében, és Verrochiónak mesél a rémálmaiban látott dolgokról. Úgy véli ezekben a hallucinációkban a Mithrász-fiainak ellenségével találkozott. Verrochio a középkori Vágó István, nem kicsit szkeptikus a Török zavaros elméletivel kapcsolatban. Nem jutnak messzire a vitában, mert Zoro toppan be a terembe, és hírt hoz Riario áldásos tevékenységéről, meg Nico elrablásáról. Leo kiakad, pedig hát ugye ő volt az, aki lekéste a hajót, nem a haverjai, de mindegy. Zoro behívja Lucreziát, mint az egyetlent, aki segíteni tud pénzügyi gondjaikon. Jaj, tán már pénzt is elfogad a szolgálataiért? Nem erről van szó, csak ismer egy Vespucci nevű fazont (igen, azt), aki úgy ismeri a pisai hajóforgalmat, mint a tenyerét, és ritkaságszámba menő térképeket gyűjt, talán olyan is van neki, mint amit Leo elvesztett. Lenyúzott emberbőr? Kétlem, bár a fene tudja, a töri könyvben annak idején nem sokat írtak Vespucci hobbijairól. Még elcsevegnek egy keveset a szabadságról, amiért mindketten teszik, amit kell: spionnak, vagy hadmérnöknek állnak. Leo visszaadja a nőnek a gyűrűjét, de Lucrezia nem fogadja el, azt kéri, vigye magával. A dolognak sírás lesz a vége. Ez a szerelmes évődés kezd már az idegeimre menni.

Verőfényes reggelre ébredt Firenze; remek idő egy kis kivégzésre. Pazzi és Orsini felakasztódnak. Leo elindul, hogy beszéljen Amerigo Vespuccival. Zoro ismeri a fickót, és nincs jó véleménnyel róla. Erre Leo kiakad, hogy nem kéne kétes alakokkal szövetkezniük, hogy nem szúrják el a Basilisk-akciót. Zoro angyali türelemmel bírja Leo bicskanyitogató kirohanásait, és ordibálását, de azért a végén csak bevallja haverjának, hogy a világ végére is követi, hogy megtalálják Nicót, de ha visszaszerezték a Riario-kedvenc inasgyereket, akkor részéről annyi volt. A Levelek Könyve le van szarva. Leo nem boldog.

Az emeletre érve egy kislány nyit ajtót, aki oda is vezeti Leóékat az apjához, pontosabban annak felravatalozott holttestéhez. Zoro már menne is tovább, hogy az élők közt keressen inkább szövetségest, de Leo, aki már annyit boncolt életében (mondjuk Zoro lopta hozzá a hullákat, szóval nem értem, honnan ez újkeletű problémázás Zoro részéről) felismeri a hullaszagot, ez pedig nem az. Hatalmas ökölcsapással felébreszti a „holtat”. Az egész csak átverés volt – tudjuk meg a koponyafejű Amerigótól. A morbid vicceket kedvelő hajós megrendezte a halálát, csak hogy a hitelezői ne zaklassák többé. Leóval jól összehaverkodnak, és már kész is a terv: ha a Vatikán ellopta a Basilisket, akkor lopjanak egy hajót ők is a pápai flottából.

skulls.jpg

Vanessa érkezik a Medici palotába, és ott is marad. A fanfárok és a vörös szőnyeg helyett azonban csak egy nem túl barátságos Clarice-t kap, aki magasról tesz a lány szabadságvágyára, és gyakorlatilag foglyul ejti. Nem hiszi, hogy Giuliano az apa, de ha Lorenzónak ez megnyugvást jelent, akkor ő gondoskodni fog róluk. Csak aztán nehogy az összes törvénytelen gyerek anyja ott kopogtasson a palota ajtaján! – teszi még hozzá kedvesen. Vanessa sem boldog. A kriptában, Giuliano ravatalánál Lorenzo busong, az érkező Clarice-nek elmondja, hogy az öccsét Cosimo kardjával együtt akarja eltemettetni, de ahogy közelről megvizsgálja, a kígyós szobrot véli felfedezni a markolatán, szóval lehet, hogy mégis megtartja.

Leo érkezik Vanessához. Elbúcsúzik, nem viheti magával, pedig mindketten tudják, hogy Clarice óvó kezei alatt az itt maradás nem lesz ez egy fáklyás menet az ex-apáca számára. Id. Da Vinci szakítja meg a búslakodást, mert Lorenzo még egyszer beszélni kíván Leóval. A Medici optimistább kedvében van, már ami Leo vállalkozását illeti, miután rájött, hogyan lehet a kardot kettéválasztani. Cosimo mindig is úgy akarta, hogy a testvéreké legyen, Lorenzo meg nem értette, hogy lehetne egy kard mindkettejüké. Most, hogy Giuliano halott, egy másik testvérével szeretné megosztani a fegyvert, azzal, akivel ugyanaz a vér folyik az ereiben. Átadja a kard másik felét Leónak, és sok sikert kíván neki az útra. Szép ez a kard, meg minden, de Leónak pénze bezzeg így sem lett. Mehet Amerigo Vespuccival hajót lopni.

Minden, amit a sorozatról tudni lehet

A Da Vinci démonai a comment:com-on:

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.02. 18:57:23

Mekkora egy megátalkodott eszement nőszemély vagy te, nem csoda hogy annyira bírlak, az írásodat pedig depláne! :D
(Most csak amiatt ugrottam be, hogy ezt közöljem, de majd később jövök)

Smokey the bear 2014.04.02. 19:36:14

@aggyistenbiri: Gyere, gyere!:) Ez már megint egy nagyon állat rész volt, meg kell, hogy beszéljük!:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.02. 20:04:03

@Smokey the bear: Na, be is futottam. Az összes eddigi részek közül ez volt a legfaszább, a hátamon pörögtem, amíg néztem! Tegnap már le is írtam 1-2 gondolatomat, nem kopizom ide :)
Klaricse felfejlődése a kezdeti biodíszletből egy igazi Medici-Orsinivé szenzációs, ez gyakorlatilag szinte az ő része volt. Gondolok itt például a Dragonettis duettjére, amikor a Családról beszél: "Ne irigyeld az asszonyokat, kapitány, folyamatosan imádkozunk, alig alhatunk, és idő előtt megöregszünk a tengernyi aggodalomtól" Ez olyan emberi, megrázó volt, bepárásodott tőle az üvegszemem is. Majd mikor lement a böribe a 2 fogolyhoz, és jó keményen kiosztotta őket, az szintén emberi volt (igen, az! ) Imádom ezt a karaktert.
A Lorenzó képen, amit lőttél, beájultam, úgy kellett fellocsolni. A Riario szexjelenetnél ismét, de akkor irigy is voltam arra a cafkára :DD
Machiavellinél pedig atomjaimra hullottam szét a döbbenettől.

Smokey the bear 2014.04.02. 20:59:46

@aggyistenbiri: Ige, igen Mediciné nálam is nagy kedvenc lett. A legjobban az tetszett, amikor kiállt a kapuba, és kiküldte Dragonettit az árulók vérét ontani.
Kicsit tartottam tőle, hogy majd jól leül a sorozat, és csak azt a nyamvadt Levelek Könyve-expedíciót nézhetjük, de így, hogy Sixtus is odateszi magát, biztos lesz izgalom Firenzében is rendesen.

Riarión kicsit ledöbbentem, azt hittem többet kell várnunk, hogy összejöjjön Zitával, mert ez így hát, hogy is mondjam, elég erőltetettre sikeredett. De valahogy majd csak elviselem a ruhátlan jeleneteket is:)

Nicót meg már le kellett nyomoznom, mert olyan kis semmilyennek tűnt, erre kiderül, hogy nem is akárki. Bár meglehet, az én középkori ismereteim a hiányosak.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.04.02. 21:24:29

@Smokey the bear: Sixtus! :) Őt már meg sem mertem említeni, mekkora arc volt tegnap:D
Nem akarok okoskodni, távol álljon tőlem, de ne felejtsük el, hogy ez azért mégiscsak egy szórakoztató sorozat, és nem doku. Ha bemész a boltba, leemeled a polcról, megnézed az összetevőket, a sok E128 E632599 mellett az is rá van írva, hogy nyomokban történelmi hűséget is tartalmazhat. (Az arra allergiások kedvéért, persze) Nem véletlenül szoktam ostoba kérdéseket felvetni itt a posztjaidban, ugye.
Azon meg sem lepődök már, hogy szegény címszereplőt könyvestől-bőrőstől ignoráljuk a kommentekben folyton. Bármit is tesz, a többiek überelik úgy a színészi játékukban, mint akár megírt jeleneteikben. De ez ne a mi hibánk legyen.
A szeksz jelenetnél (jesszus, lehet hogy tavasz van, azért lyukadok ki mindig itt) rájöttem, hogy nem is festett hasizma van R-nak :D
Annak pedig, hogy közös barinők vagyunk így hármasban Clarice-vel, külön örülök. :)
süti beállítások módosítása