Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x19 – The Greater Good

2014. április 02. 13:00 - Zenóbia

Az űrbéli esküvőről átváltottak a hullámvasútra, az vidám lesz, amikor a násznép szépen sorban hátba hányja egymást az ünnepi ebéddel, húsleves, húsos tál, vegyes köret, rántott gomba. De ha Ryant is meg akarják hívni, akkor ezt bukták, mármint a hányást pont nem, mert ha más nem is, ő fog. A mai hulla egy Wall Street-i bróker, Peter Cordero, tök jó neve van. Mellkason lőtték, egyedül élt, a gyilkosa meg egy nő volt, aki le is fényképezte a hullát, hogy valakinek meg tudja mutatni, vagy mert perverz, vagy nem is ő volt, csak szeret hullákat fényképezni. Előtte dulakodtak is, a lakás legalábbis eléggé romokban. Este tíz körül halt meg, és egy nő jelentette a sarki fülkéből a gyilkosságot. Valamit keresett a srácnál. Nagyon keresett. De nem talált. Viszont van róla egy elég fasza fénykép. Peter unokatesója Maria, nem ismeri a nőt a képen, és Peternek nem voltak női-barátai-kutyája-guppija, mert a munkájának élt, ezt most így utólag valsz átgondolná.

6x19_castle1.jpg

Tíz évesen fogadták örökbe a lány szülei, mert az övéi meghaltak egy földrengésben. Alulról küzdötte fel magát, nem úgy mint a sznob kollégái, töttörö. Ellenség sehol, viszont feszült volt mostanában, mint ahogy azt már megszokhattuk az eddigi hulláknál is. Ha láttátok a Wall Street Farkasát, akkor baj lesz ezzel a résszel, én nagyon erősen próbálok úgy tenni, mintha Jamie Berman nem lenne szánalmas utánzata Di Caprionak, lehet, ezzel még várni kellett volna, míg az emberekben nem annyira friss az élmény, meglátjuk a végére. Egyenlőre nem dobálnak törpékkel célba, de azért kiborítanak egy zsák pénzt az asztalra ösztönzésül, mondjuk hat. Peter rendes gyerek volt, és épp az eddigi legjobb hónapját zárta, úgyhogy nem tudni, mitől volt ideges, hacsak nem attól, hogy Berman meglátta egyik nap a lépcsőházban egy bandataggal, akitől a srác épp átvett egy csomagot. Nem firtatta, mert a házban mindenki lövi magát, különben nem bírnák dobálni a törpéket, ő is nyilvánvalóan az, mert csak egy elmebeteg állat állítja rezignált arccal, hogy az a napi sportja, hogy gyalog megy fel a hatvankettedikre. Mire felér, lejár a munkaidő.

6x19_castle2.jpg

A bandatagról viszont ad majd szuper leírást, ki nem találnátok, tetovált, és sebhely van az arcán. Szerintem ez egy kalóz lesz! Na, Lanie talált a srác tenyerén egy számsort, meg nyomokat a mellkasán, amiből kiderül, hogy a gyerek be volt drótozva. Hohó, de ki kérte meg rá, hogy be legyen? Most jön az izgalom, mert besétál két nagyon komoly kosztümös nő, igen, a kosztümjük is komoly, meg a fejük is, mindketten az Amerikai Államügyészi Hivataltól jöttek. Az egyik a nő a fülkéből, a másik meg a Vaslady húga, és nem borulnak nekifutásból egymás nyakába, Castle-t majd megöli a kíváncsiság. A beszéljünk bizalmasan azt jelenti, hogy mind bevonulnak a Vaslady irodájába, és lehúzza a reluxát is, az esetleges szájról olvasók miatt. Szóval, Peter a kémjük volt, a JP Harding elleni nyomozásban, minden nap leadta az anyagot, mármint míg valaki rá nem jött, és ki nem nyírta. Berman bandatag rajzától nem vágódnak hanyatt, mivel pont a pasi ellen nyomoznak csalásért, meg bennfentes kereskedésért.

6x19_castle3.jpg

Csak Berman túl jó, így nem sikerült bizonyítékot szerezniük, egészen addig, míg el nem kapták Petert egy adag kokóval a zsebében, mert akkor alkut ajánlottak neki, ő meg elfogadta, naná. Épp tegnap kellett volna személyesen elbeszélgetnie a főnökével, és kiszedni belőle amit hallani akarnak, de helyette jól összebalhéztak. Ezt a pasi nyilván nem említette, és most sem árul el semmit, úgyhogy tökmindegy is, de alibije az legalább van. Castle gyenge próbálkozását csírájában fojtja el a Vaslady, akit már tökre elfelejtettem, hogy Victoriának hívnak eredetileg. A tetkós-sebhelyes fickó viszont mégsem kamu, mert a fegyver, amiből lőttek, már felmerült egy rablásnál, és a gyanúsítottak egyike Hector Nunez, a fantomkép tökéletes mása. A faszi bandavezér, nem mellesleg Peter gyerekkori legjobb barátja, csak aztán ő drogterjesztő lett, Peter meg jó fiú maradt, mert ő nem engedte, hogy belépjen.

6x19_castle4.jpg

Asszem nem ő a gyilkos, mert a feltételezésre olyan szinten kezd el rángatózni egy ideg az arcán, hogy Castle már ettől infarktust kap. Szerencsére Beckett nem, úgyhogy ő meghallgatja a sztori további részét is, azaz hogy Peter tíz év után kereste meg őt, mert védelemre volt szüksége, meg egy fegyverre. Megkapta Nunezét, és elárulta, hogy valami óriási bulira készül, ami után vagy rohadt gazdag lesz és vesz egy szigetet magának ő is, ahogy a nyerő brókerek szokták, vagy kinyírják közben, és akkor mindegy. Bankszámlákról szólt a történet, Hector egy borítékot is átadott egy bankvezetőnek, Peter kérésére, amiben átutalási megbízások voltak, és a külsején is egy számlaszám, amit Hector felírt, mert ez ilyen előrelátó fiatalember, azért is vitte ilyen sokra az életben. A számlaszám természetesen titkosított, de minek tartanának egy írót is a csapatban, ha nem jönne rá, hogy a jelszó meg az, amit Peter felrajzolt a tenyerére. Nos, egy 25 millás átutalás már elég ok a gyilkosságra, bár az ugye nem derül ki, hogy honnan hova.

6x19_castle5.jpg

A Vaslady szerint a húga többet tud, mint amit elárul, még pedig azért nem árulja el, mert fosik, hogy ha Peter sáros, akkor nem tudja lecsukatni Bermant, és nem jut előrébb a karrierje. És hát ő nem akar megrohadni egy kis hülye őrs kapitányaként, mint a kedves testvére, aki már egy nyomozását elszúrta valamikor a múltban. Azért odaadja a felvételeket, mert más választása mondjuk nincs is. Castle és Beckett még mindig lilul, hogy sosem tudják meg, mi a két nővér sztorija. A kulcs egy Armando Garcia nevű fickó, aki az Államokban olyan, mint nálunk a Kovács János, úgyhogy szívás, de ezek nem hiába okos nyomozók, másnapra kiderítik, hogy kit is hívott Peter pontosan, és mit kellett volna pár napon belül befejezniük. Addig se maradjunk esemény nélkül, közlöm, hogy Castle-ék vendéglistája Martha-éval együtt üti az ezer főt alulról, ekkora hullámvasút a földön nincs. Gates Kapitány pedig éjszakába nyúlóan mereng az íróasztalánál arról, hogy miért is nem választhatjuk meg a családtagjainkat.

6x19_castle6.jpg

A fiókjában van is egy fénykép abból az időszakból, amikor még szerették egymást a húgával, úgy nagyjából 43 évvel ezelőttről. Cuki kislánykák. Az Armando vonal Venezuelába vezet, ott nevelkedett Peter, míg meg nem haltak a szülei, és van egy hívás a venezuelai konzulátusra. Nahát, Peter és Armando ugyanaz, mivel ez volt a születési neve, és most erre kért útlevelet, amit Mexikóban akart átvenni, hogy onnan lépjen meg, és szűnjön meg örökre létezni, mint Peter Cordero. A megszűnés egy fokkal jobban sikerült, mint azt szerette volna. Valahogyan tehát lenyúlt 25 millát, és nyilván nem törvényesen, úgyhogy a hugi ügyének megint annyi, mert Peter csak kihasználta, a vallomása innentől nem ér szart sem. Meg kell tudniuk, honnan jött a pénz, és mit ad isten, Peter épp egy internet kávézóban ücsörgött, amikor megérkezett a számlájára a lóvé, úgyhogy majd a kamerákkal jól lenézik, hogy mit művelt éppen a gépén, kicsit nekem ez már túl van bonyolítva, de mindig is utáltam a pénzügyi szektort, nem hiába van közgazdász diplomám, és dolgozom egy bankban, ugye.

6x19_castle7.jpg

A Vaslady frászban van, hogy már megint közölnie kell a tesójával, hogy azért nem viheti végig a saját ügyét, mert akit beépített embernek használt, szintén sáros, ráadásul megint a nővére az, aki keresztbe tesz neki. Hát, ennél kitalálhattak volna valami kevésbé karrieristább okot arra, hogy nem szólnak egymáshoz húsz éve, de sebaj. A pénz pedig Bermantól érkezett Corderonak, nyilvánvalóan azért, hogy meggyőzze, mégse köpjön róla a Hivatalnak, így végig hamis információkat szolgáltattak Elizabeth-nek, úgyhogy ő csak azt hitte, hogy végre közel jár, mert valójában marhára nem. Berman közli velük, hogy Peteren azért nem volt ott a lehallgató amikor megölték, mert leadta a szokott helyen, ugyanis ő ott volt vele, és látta, hogy bedobja a dobozt. Csakhogy akkor az Államügyészi Hivatal miért mondja, hogy nem kapták meg az aznapi felvételt? Azért, mert a szerencsétlen hülye, ám de szintén karrierista Stephanie, tudjátok, a nő a fülkéből, megparancsolta egy zsarunak, hogy rejtsen el Peternél egy kis kokaint, hogy aztán alkut köthessenek vele. Peter meg jól rámondta az egészet az utolsó felvételre, így kénytelen volt kinyírni. A tesók legalább kibékültek, a vendéglista meg egy pillanatig úgy tűnt, hogy leszűkül két főre, de aztán rohamosan elkezdett újfent bővülni.  

6x19_castle8.jpg

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2014.04.02. 14:13:02

@Zenóbia: "kicsit nekem ez már túl van bonyolítva, de mindig is utáltam a pénzügyi szektort, nem hiába van közgazdász diplomám, és dolgozom egy bankban, ugye." Nem a te hibád, de ez volt az epizód legjobb része... (Heti hülye kérdésem következik: mi a túrónak fotózta le a csaj a hullát és főleg miért hívta a rendőrséget az utcáról? Hülye kérdés No.2: minek akarták lefoglalni a spanyol (stílusú) termet, ha azt sem tudták, hány embert akarnak meghívni? Lett volna matiné, meg délutáni esküvő is, hogy mindenkinek jusson?)
süti beállítások módosítása