Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ross Kemp - Veszett világ, Marseille

2014. március 30. 11:00 - Chat Géza

5.35.jpg

Ross most Faranciországba látogat, de nem croissant fog csigába mártogatni az Eiffel-torony tetején, hanem felderíti, miért marad helyben a drog ahelyett, hogy szépen átcsorogna, mint ahogy azt tette eddig is. A helyszín? Marseille. Hogy mi? Semmit sem tudok erről a francia városról és szerintem nincs a köztudatban, hogy tokáig érne a szar, de most kiderül hogy az évi 75 gyilkosságból 30 tutira a kábszihoz köthető. Nem vágom, hogy nálunk mekkora a gyilkolászási ráta, de Ross Kemp venezuelai látogatása óta ez azért kispiskóta. Több mint 30 éve a helyi illegális laborokból szállították a cuccot a világ többi részére. Erről szól a Francia kapcsolat című film. Valahogy egy temetőbe keveredünk Francis Vanverberghe az egykori drogpápa sírjához, akit csak A Belga néven ismertek. Jó sztori, vége.

5.3.jpg

Ross egy helyi bokszedzőtől tudja meg, hogy a lakótelepeken a fűért ölik egymást a bandák. Ez elég fura – mondja ő - ,hogy vér folyik egy olyan drog miatt, amit legalizálni akarnak. Egy gyors lakótelepi kommandózás során kiderül, hogy nem olyan egyszerű lecsukni a dílereket, mert ha nincs náluk se cucc, se pisztoly, akkor bizony nem lehet mit tenni, csak szopni az őrsön nulla huszonnégyben és hányni a kereszteket, hogy a következő kisdílernél, akihez kivonul az elit alakulat legyen már egy kis kábszi. A drog rossz, de miért pont Marseille? A kikötő miatt. Afgánoktól jön az egyik anyag, Afrikából meg a másik illegális cumó, és ezek nagy része konténerekben érkezik. Napi 3000 konténer landol a marseillei kikötőben, amiből csak húszat tud átvilágítani a parti rendőrség. Ugye érezzük, hogy ez mekkora szánalom. És nem ez az egyetlen útja a kábó szállításának. Az A55 autópályán a „Hajts gyorsan” az új dili. Nincs sebességhatár, ugye, így sima liba négy lopott luxusautóból álló konvojjal lezúzni spanyolba, felmarni a marihuanát és vissza száguldani francia honba. A fizetőkapuk és a radarok sem jelentenek túl nagy gátat, mert ezekkel a verdákkal simán lehagyják a policeit.

5.2.jpg

Ross keservesen kisír magának egy találkozót valami lakótelepi regulár arccal, mert az eddigi próbálkozásai eleve elvetélt ötletek voltak és a lakótelepre belépve senki le se szarta és mindenki menekült a kamera elől. A lényeg, hogy mint mindenhol, itt is azért bűnöznek a gyerekek, mert etetni kell a kistesókat, fizetni kell a lakbért és rendes munka az persze nincs. Ezt egy 16 éves kis góré is megerősíti, aki a franciák erős rasszizmusa miatt és az ő sötét bőrszíne miatt nem alkalmazzák normális munkakörben. Elszomorító, hogy a drog biznisz profitjának fele a lakótelepen túl, a legnagyobb luxxyban élő főnik osztják szét egymás között.

5.1.jpg

Egy búcsú beszélgetés erejéig egy asztalhoz ül Ross az Angolna nevű maffia vezérürü-szerűséggel, akit ugyan többször is elítéltek és le is csuktak, aztán mégis szépen megöregedett, míg az őt elítélő bírók már mind megmurdeltek – mondja kaján vigyorral az arcán. A szomorú igazság az, hogy a politikai nagyágyúk telibe beleszarnak az egészbe. Tök mindegy, hogy a fű legalizálása csökkentené vagy növelné a lakótelepeken zajló erőszakot, mert nekik így pont jó. Így nem is foglalkoznak vele nagyon. Ennyi.

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

engelbert (törölt) 2014.03.30. 16:45:15

Hát persze hogy a franciák erős rasszizmusa miatt kell a takony kölyöknek kábszerrel foglalkozni...Az meg sem fordul a fejében, hogy esetleg 16 évesen iskolába kellene járni, aztán esetleg valami szakmát megtanulni, és akkor kapna állást a "rasszista "franciáktól...A politikai nagyágyúk azért szarnak bele, mert egyszerűen képtelenség az unintelligens arab -fekete bevándorlókkal meg a kölykeikkel, meg az unokáikkal bármit is kezdeni.

schdl (törölt) 2014.03.30. 16:52:41

Azért nem érdekli a fejeseket a téma, mert a bevándorlók többnyire egymást gyilkolják, nem a fehéreket (többnyire).

2014.03.30. 17:20:01

Ki ez az agyhalott, aki ezt írta? Ez még az index színvonalához képest is a legalja.
"nem croissant fog csigába mártogatni", francia honba, luxxyban élő főnik, kábszi, kábó, sima liba... Mi a bánatos kékeres ez a nyelv? Ez olyan, mintha egy ötvenes faszi akarna a faszbúk-generáció nyelvén írni, és véletlen a nagy fingás helyett összefossa magát az erőlködéstől. A helyesírási hibákat — egybe- és különírás, vesszőhiány — most jobb nem firtatni.

Minden írástudatlan zombit nem kéne már odaengedni a billentyűzethez játszani. Sixx nem tud eleget posztolni, és kellett valami olcsó kisegítő? Chatgéza szerintem jobban beválik majd árufeltöltőként a cba-ban, mint bloggerként.

w650 2014.03.30. 17:57:43

@retrovírus: Jó ez, szerintem. Van ennek lendülete. Lazíts! :)

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2014.03.30. 18:01:01

Hát igen---elég zagyva lett a dolog.

TomT 2014.03.30. 18:17:33

@retrovírus: Biztosan létezik az a kereskedelmileg fontos célcsoport - mondjuk "telepi 8-12" - akiknek körében ez menő. Vagy várj, ilyenkor szokott jönni a nem-értitek-a-viccet kártya, és tényleg van annyira gyenge, hogy komolyan venni sem érdemes, így a szánakozást sem éri meg. Marad tehát a körberöhögés ;)

Tapogatott Kukorica 2014.03.30. 18:33:57

Egy szar dokumentumfilmrol(?) irt szar cikk. Szenzaciohajhasz megmondas a semmirol, senkiknek. Szerintem meg a nyolcker is izgalmasabb ennel. Szarert pocsekolom en is az idomet itt, adieu.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2014.03.31. 13:08:26

@retrovírus: Aztakurvaéletmár. Írtál valaha egy betűt is nyelvtannáciskodásodon kívül?
Nem én vagyok az írás császára, és azt is tudom, hogy okádék szar a helyesírásom, de sajnos nincs annyi időm, hogy ezen hiányosságaimat leküzdve, akár csak napi 5-10 percet is lapozgassam a magyar helyesírási szótárt, pedig hidd el, hogy igény a részemről is lenne rá, de baszki, ki vagy te, hogy beugatsz?
Amúgy azt vágod, hogy az Ulysses legújabb kiadásában le van írva az, hogy "legfaszányosabb?" Gondolom nem. Pedig de. Szóval nem csak a mai köznyelv használ ilyen szavakat, hanem az egyik legmeghatározóbb irodalmi mű, ugye.
Na puszi!

Baaah 2014.03.31. 13:34:15

@Tapogatott Kukorica: látod milyen hülye is vagy? :)
süti beállítások módosítása