Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek (TOS) S01E12 – The Menagerie 2. – Vissza a tiltott bolygóra 2.

2014. március 28. 15:00 - Kapitánylány

Csillagidő 3013.1 Kirk vergődik Spock beismerő vallomásán, nem érti, hogy első tisztje miért akarja Pike parancsnokot elvinni a Talos IV nevű tiltott bolygóra. A hadbírósági tárgyalás folytatódik, továbbnézik az adást, igaz, nincs is más választásuk.

Christopher egy barlangcellában ébred fel, a fogvatartók jönnek felmérni az új példány intelligenciáját, el is kezdhetik a kísérletet. Közben az Enterprise hajón összeül a válságstáb. A hadnagynő dönt, szétlövik a barlang bejáratát. A bolygó belsejében elkezdik a kísérletet, Pike a legutóbbi csatába csöppen bele, Vina-t kell megvédenie. Az idegenek az emlékeiben turkálnak, a két héttel ezelőtti csatát idézték meg, ellenkezik is, azonban nincs más választása, meg kell újra küzdenie az ellenfelével. A kapitánynak végül sikerül legyőznie, és újra a cellában találja magát Vina-val.

01.jpg

A felvételt itt megszakítják, Pike elfáradt, pihennie kell, ezek szerint a talosiak törődnek Chris-szel.

A hadbírósági tanács újra összeült, már csak 1 órányira vagyunk a tiltott bolygótól, az adást továbbfolytatják.

Christopher hibába kérdezi a lányt, hogy mi ő, képzelet vagy valóság, Vina csak kitérő válaszokat ad. A legénység közben készen áll a bejárat kilövésére, de az csak nem akarja megadni magát. Vina próbálna közelebb kerülni a kapitányhoz, egy kérdés megválaszolása után Pike-nak emléket kell választania. Christopher-t az a kérdés foglalkoztatja, hogy az idegenek mennyire urai a gondolatainak, a lány szerint nem kényszeríthetik semmire, de megtudják őt fájdalmasan büntetni. A kapitánynak leesik, hogy azért párokat gyűjtenek a talosiak, mert szaporítani akarják őket, de az emberpár hiányzik, azt honnan veszik majd? Kiderül, hogy Vina hús-vér nő, ők lesznek majd az új Ádám és Éva, de a lány a mondandóját már nem fejezi be, mert az elöljáró megbünteti a fecsegésért.

02.jpg

Kirk nem érti mi volt az idegeneknek ezzel a céljuk, több mintapéldány kellett nekik, vagy miért? Spock nem ad választ, inkább folytatjuk a visszaemlékezést:

Pike szökni próbál sikertelenül, ekkor megjelenik a főidegen, ételt hozott. A kapitány gondolkozik az éhenhaláson is, de ekkor a talosi megmutatja milyen a büntetés jár az ellenkezésért. Pike nem ijed meg, rá is kérdez, hogy miért nem ébreszt ellenállhatatlan éhséget az elöljáró? De meg is válaszolja, mert nem tud, mert megvannak a korlátaik az idegeneknek. A talosi kezd ideges lenni, meg is fenyegeti Pike-ot, hogy kegyetlenebb büntetésben lehet része, ha nem engedelmeskedik. A kapitány végül megissza a táplálékot, majd nekirohan az üvegrácsnak, az elöljáró pedig ijedten hátrál meg, szóval nem mindig tud a talosi a gondolatában olvasni.

03-1.jpg

03-2.jpg

Új emlékben vagyis inkább elképzelésben járunk, hiszen Pike így képzelte el a jövőjét a leszerelés után, a birtokán két lovával, csak ez most kiegészült Vina-val. A lány beismeri, hogy az idegenek a legprimitívebb érzelmeken nem látnak át. A beszélgetés félbemarad, a kapitány új emlékbe kerül, ahol a Chris-nek palotája van és Vina mint zöld színű lény táncol neki és a vendégeinek.

05.jpg

Újra a hajó fedélzetén, a legénység arra készül, hogy a település központjába transzportálják magukat. Már az állomáson állnak, amikor is a két nő, a hadnagy és a segédtiszt eltűnnek, miközben a többiek ott maradtak. A kapitány cellájában kötnek ki, Pike rögtön a fegyverekért nyúl, amik persze nem működnek. Vina elkezd féltékenykedni, a segédtiszt értetlenkedik, a hadnagy pedig Vina korát próbálja kiszámolni. A cicaharcnak az elöljáró vet véget, hozott még két nőt, mert úgy látja Vina nem tetszett a kapitánynak. A hadnagytól intelligens gyerekei születhetnek, a segédtiszt viszont fiatal és nőies, szóval mindkettő mellett állnak érvek. Később a cellából az elöljáró el akarja vinni a fegyvereket, de a kapitány időben észreveszi, el is kezdi fojtogatni. A talosi megfenyegeti azzal, hogy elpusztítja a hajót, de Pike szerint túl intelligens ez a faj az ok nélküli pusztításhoz. Megpróbálja kilőni az üveget, de nem sikerül, megfenyegeti az elöljárót, hogy most az ő fején próbálja ki a fegyvert, erre vége az illúziónak, a fézer működött, szabad az út.

06.jpg

Az adás itt megszakad, Mendez kárörvend, Kirk nem érti, hogy miért is lesz jó Pike-nak a talosi bolygón fogolyként, mintapéldányként. Spock a türelmüket kérné, de a főtisztek nem várnak, bűnösnek nyilvánítják a vulkánit. Az Enterprise körpályára állt a Talos IV körül, a hajót már az idegenek irányítják, az adás is folytatódik.

Kiérve a felszínre kiderül, hogy a bejáratot is sikerült kivágniuk, de a hajót nem érik el, a menekülésnek nem volt értelme. A talosi felszólítja a kapitányt, hogy válasszon párt és népesítse be a bolygót. Pike próbál alkudozni a legénysége életéért, de az elöljáró nem is figyel rá. A hadnagynak nem tetszik a szolgaság, ezért a fegyverét túltölti, inkább halljon meg mindenki, de nem lesz senki se rabszolga. A kapitány elküldi Vina-t és elengedi a talosit is, de a lány inkább maradna, ne legyen esélye a talosiaknak új párt keresni. A talosiak megdöbbenve veszik tudomásul, hogy az emberek nem tűrik a korlátozást, még ha az jó indulatú is, inkább a halált választják, ezért nem lesznek jók a talosiak céljára, túl erőszakosak vagyunk.

07.jpg

Az emberek mehetnek szabadon, de ezzel a talosiak halálra lettek ítélve, mert eddig nem találtak megfelelő példányokat, akik kiszolgálnák őket. Pike felajánlana segítséget, kereskedjenek, de az elöljáró elutasítja ezt az ajánlatot. A transzporter újra működik, a nők újra hajón vannak, csak a kapitány marad lent, hogy rávegye Vina-t, hogy menjen velük. A lány nem akar menni, vége az illúziónak, kiderül, hogy a talosiak kicsit rosszul építették újra, mert nem láttak előtte még embert, így a talosiak nélkül mindenki a valódi énjét látná. Vina a bolygón marad, újra szép lesz, sőt még egy képzelt kapitányt is kap, szóval Pike mehet békével.

08.jpg

Kirk a „most már mindent értek” nézésével jutalmazza meg első tisztjét, majd a parancsnok felé fordulna, de az eltűnik a szeme elől. A talosiak telepatikus üzenttel lépnek kapcsolatba Jim-mel, Mendez csak illúzió volt, mert tudták, hogy Kirk-nek olyan akaratereje van, hogy megakadályozta volna ezt az egészet, a képzeletbeli tárgyalás a megnyugtatása végett volt. Kirk számon kéri, hogy miért nem avatta be, de Spock szerint elég ha csak az egyikük kap halálbüntetést.

09.jpg

A 11-es csillagbázisról kapnak ekkor üzenetet, ők is láttak mindent, ezért Pike-nak engedélyezik a Talos IV bolygóra való letranszportálást, illetve nem emelnek vádat Spock ellen. Kirk engedélyt ad a vulkáninak Pike elkísérésére, de ha visszatért, akkor beszélni szeretne vele, mert mostanában igen érzelgős lett. Spock azonnal sértésnek veszi ezt, ő teljesen logikusan cselekedett (na persze!). Kirk kap még egy üzenetet a főtalositól, látjuk ahogy Chris elvonul Vina-val, az idegen utolsó, Jim-nek szánt mondataival fejezzük be ezt a részt: „Pike kapitányé az illúzió, öné a valóság. Remélem, mindketten boldogok lesznek.”

10.jpg

Címkék: star trek tos
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.03.28. 19:42:27

Kösz szépen! Jó, hogy tényleg csak 1 napot kellet várni. Örök hálám!

AaannnaaA 2014.03.28. 19:43:04

Köszi a hogyvótot!
Érdekes, hogy itt mennyire más Pike sorsa, mint az új filmekben... Na jó, ezt majd holnap megvitatjuk :)
A végén azért rendesen kellett vigyorognom, hogy Spock mennyire tiltakozik, ha érzelmeket tulajdonítanak neki :P

AaannnaaA 2014.03.28. 19:43:35

@Is: Micsoda dolog, hogy fél perccel beelőztél :)

Is 2014.03.28. 22:10:29

@AaannnaaA: Ajajjj... ebből bünti lesz.
Tudom már! Majd sütök finom palacsintát! :)

Is 2014.03.28. 23:39:00

@AaannnaaA: Oké. Készülj a világ legjobb palacsintájára :) ;)
süti beállítások módosítása