Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 1x08 - A sötétségbe

2014. március 25. 11:00 - Szencsike

Hurrá, pezsgőt, konfettit ide, elkapták a Lovast! Abbie és Crane egy ökölösszeütéssel pecsételik meg a dicsőséges tettet, a parancsnok még nem dolgozta fel az eseményeket. Ő atomot vetne be, mint minden rendes amerikai rendvédelmis, de se ez, se pisztolylövés, se semmi más pusztítja el. A zárkát Jefferson tábornok tervezte a démonok bebörtönzésére és a boszorkányok mágiája veszi körül. A kiscsapat megbűvölt gyertyákkal, láncokkal és a legerősebb UV-lámpákkal dolgozik  még. Crane kikérdezné a Lovast, mit tud a démonvilág elkövetkező lépeseiről, de vele biztos nem állna szóba a fogoly. Abbie bedobja Andy Brooks nevét, a parancsnoknak tudomásul kell vennie, hogy nem halott, de ennél nagyobb gondja ne legyen. Crane is pártolja Andyt: a megbánás jelei mutatkoznak rajta, máskor is kommunikált a Lovassal és Abbie iránti plátói szerelme is a pozitívumok között van. Abbie kéri még Jennyt, erről a nagy halról neki is tudnia kell. A segítség egy dilis, egy halott és egy időutazó. Szegény parancsnok dolgozott már jobbakkal is, de most a világ megmentése a tét.

1.png

Az erdőben két vadász várja a lelövésre ítélt vadat, de csak a Lovas vörösszemű fehér paripája fut eléjük. Mindketten döbbenten nézik a fura lovat, az egyikük előkapja a mobilját, németül beszél és a hármas csapatot kéri. Egy hesseni katona, a csuklóján látszik a tetkójuk is, mikor lelövi a társát. Ő nem volt tagja a titkos társaságnak, nem nagy veszteség. A katakombákban C&A Andyt keresi, a félhullának nyoma sincsen, de az alvóhelye megvan és itt fognak várni rá. A rendőrségre a frissen szabadult Jennyt rángatják be egy kávézóból, a parancsnok személyesen beszélget vele. Jenny szokásosan játssza a keménycsajt és Abbie-t szidja, de rögtön elhallgat, mikor a parancsnok az elkapott Lovasról mesél neki. Egy járőr lép be az irodába, rablás történt egy régiségboltban, Jenny ismeri a tulajt, régen üzletelt vele, de megmakacsolja magát, rendőrökkel nem tárgyal. A parancsnok maga megy a helyszínre, ha Jenny hajlandó elfogadni, hogy az átlagemberek élete is veszélyben van az apokalipszis miatt, akkor jöjjön, vagy elválnak az útjaik. Jenny végre hajlandó másokra is gondolni saját magán kívül, úgyhogy a parancsnokkal tart.

2.png

C&A Andy kis zugát kutatják át, könyvek és néhány egyéb cuccon kívül találnak egy egyiptomi hieroglifákkal írt kis táblácskát. Andy ekkor bukkan fel, nagyon félti ezt. Crane összerakja, hogy Andy a Lovas nekromantája, vagyis halottidézője, ő tud a holtakkal kommunikálni, vagyis a Lovassal is beszélhet. Andy nem akar részt venni ebben a küldetésben, Abbie-ben bízik, a lány jó szívére apellál, előad egy szép mesét a rossz döntésekről és a kényszerű engedelmességről, de Crane unja a dumát. Abbie arcát a sajnálat felhőzi be, de kitart a terv mellett: Andy legyen a közvetítő. Jenny és a parancsnok a kirabolt régiségboltot szemlélik, a drága cuccokat, a bevételt nem vitték el, ez csak egy elterelés. Jenny egy titkos ajtót mutat, az igazán értékes tárgyak mögötte rejtőznek. A tulaj is itt rejtőzik, egy lábsérüléssel megúszta a rablást, egy tárgy tűnt el: trák ivótál, varázslatot lehet vele megszüntetni. Valakik a Lovast szabadítanák ki, így már másképp hangzik a mese, a valakik németül beszélgettek. A Lovas addig lesz fogságban amíg az áramellátás él, ám ha az UV-lámpák nem működnek, nincs semmi, ami a szabadság útjába áll.

3.png

Andy végre bemehet a Lovashoz, ő nem számít semmi jóra. Andy németül próbálkozik, de a Lovas a varázslatok miatt gyenge, nem mond semmit. Crane a szavak erejével igyekszik megtörni a Lovast, ő most csak egy leláncolt fogoly. A Lovas nekirontana, ha a bilincsek nem gátolnák, majd a zsebéből kiesik egy medál, ami Crane-nek ismerős. Katrina hordta ezt a medált. Közben Andyt megszállta a Lovas, bizony Katrina láncát tartja a kezében. Kint Crane meséli el a lánc történetét. Katrina egy Abraham van Brunt nevű férfi jegyese volt, tőle van a nyaklánc és Crane legjobb barátjaként kezdi sorozatbeli pályafutását. Ugorjunk a múltba, Brunt gazdag nemesféle, egy csiricsáré nyakláncot vásárolna a jegyesének, de Crane egy másik ékszerre, vagyis a medálra beszéli rá. Katrina, szintén nemes leány lehet (hogy került a kis falucskába gyógyítónak és/vagy hogy lett belőle nemes?), egy zenei előadáson mosolyog vőlegénye mellett. Itt kapja meg a láncot, majd Brunt elkéri magát, egy bizonyos Rutlidge nevű férfi jött meg az angliai hírekkel. Katrina és Crane jóban vannak, a lány vágja, hogy nem vőlegénye választotta a láncot, Crane-nek jó a szépérzéke. Viszont a lánynak más tervei vannak, felbontja az eljegyzést. Nem szereti őt, egy másik férfiba szerelmes, aki történetesen Crane. Ez egy elrendezett, boldogtalan házasság lenne, ha Crane nem lenne ennyire becsületes, világgá mehetnének, de Crane becsületes jellem. A jelenben Abbie figyelmezteti Crane-t, ne Katrinával törődjön, hanem a Lovassal, az ő gyenge pontját kell megtalálni, ne Crane bukjon bele.

4.png

Az erőműnél a fritzek már javában dolgoznak az áramtalanításon, a parancsnok egyedül akar velük leszámolni, Jenny a „szarok a parancsra” mentalitásával a másik irányból közelít feléjük. A parancsnok kiiktat egy támadót, Jenny leszerel két őrt, de a fritzvezér támogatást hoz, a parancsnok meg a kommandós erősítést. A kihallgatás kezd személyeskedésbe fulladni, a Lovas Katrinát emlegeti, Crane meg a Lovast kritizálja. Valami más a motivációja, nem csak a SzK szövetség lemészárlása, meg a feje megtalálása. Ez a motiváció Crane lenne, a háború alatt is őt akarta elpusztítani és most is, Crane halálával még édesebb lenne a diadal. Eközben Jenny a fritzek kocsiját túrja, a parancsnok a bizonyítékok összerondítása miatt kezd bele a szónoklatba, de a lány talál egy üres táskát, a tartalma valahol a közelben van. A kihallgatáson a Lovas felfedi a célját: Abraham van Brunt-ot akarja megbosszulni. Abbie érzi, hogy Crane kezdi elveszíteni az önuralmát, így berohan a terembe. Az erőműnél Jenny egy széttört irányítószerkezetet talál, a parancsnok újabb parancsot már nem adhat, mert az elrejtett bomba felrobban és az egész városban elmegy az áram, így a börtöncellában sem világítanak többé az UV-lámpák. A Lovas erőre kap, bár kiszabadulni még nem tud, Andy újra önmaga lehet.

5.png

C&A sajnos szembesül azzal, hogy két hosszú óra vár rájuk, mert kb. ennyi idő kell az áramszolgáltatás helyreállításához. A Lovas önállóan, de akár segítséggel is kiszabadulhat. Crane nem akar tétlenkedni, folytatná a kihallgatást, de Abbie inkább elmesélteti vele Brunt történetét, addig talán lehiggad. Katrina felbontotta a jegyességüket, ami megviselte a férfit, de Crane és ő parancsot kapott, hogy vigyék el a kontinentális kongresszus nyilatkozatát, ez a függetlenségi nyilatkozat elődje volt. Ugrás a múltba, a két jóbarát gyalog teszi meg az utat az angol tábor felé, Brunt Katrinán agyal. A házassággal pénzt, státuszt, kényelmet adott volna a lánynak, miért bontotta fel az eljegyzést? Crane szerint Katrina érzelmes nő, aki a szívére hallat, egy boldogtalan házasság nem neki való. Brunt a saját jó híre miatt aggódik, mit gondolnak majd róla az emberek? Crane végül vall, Katrina őt választotta, sosem biztatta erre a lányt, és a barátságukat sem akarta tönkretenni egy nő miatt. Brunt meg sem akarja a hallgatni, a becsületén esett sértést párbajjal torolná meg, küldetés ide vagy oda. Crane akarata ellenére kénytelen kardot rántani, Brunt kész lenne őt megölni. Crane a földre került, Brunt talán az utolsó csapáshoz készül, ám ekkor valaki lelövi. Az erdőből kiront két hesseni katona, akiket Crane elintéz, majd Brunthoz térdel, tovább kell menniük, de a férfi csak ráüvölt, hogy hagyja ott. Az úton még több katona érkezik, Crane kénytelen menekülni. Befut a fák közé, mielőtt továbbfutna, annyit lát, hogy az egyik katona kivont karddal közeledik Brunt felé.

6.png

A jelenben Crane elég idegesen állítja, hogy a hesseni katonák ölték meg a volt barátját, és továbbra is be akar menni a Lovashoz. Abbie ezt megtiltja, Crane most túl sebezhető, a Lovas így csak még jobban megtöri. Mielőtt a kinek van igaza vitába belelendülnének, megérkezik a kapitány és Jenny. Sajnos az ivótál egyik elfogott fritznél sincsen, de ha felhasználják, a Lovassal együtt még több gonosz fog elszabadulni. A parancsnok erősítést hívna, a többiek lebeszélik, nem tudni kiben bízhatnak meg. Végül a katakombák bejáratához lesznek őrök állítva, a csapat meg fegyverkezik, nem mintha a Lovast néhány tucat töltény megállítaná. Crane marad a lovassal, mindenki más fegyverért megy. Abbie-nek rosszat súgnak az ösztönei, nem meri egyedül hagyni Crane-t nehogy elveszítse a hidegvérét. A cellában Andy bányászik ki a testéből egy ivótálat, hoppá. Jenny és Abbie a Lovasról beszélgetnek, hát sok van a levágottfejűnek a rovásán. A cellában Andy mondja el az ősi átoktörő szöveget és a démonok felbukkannak a katakombában. A parancsnok és a csajok is a saját bőrükön tapasztalják meg, milyen ha túlvilági lények támadnak rájuk, de pisztolylövésekkel mindegyik leteríthető.

7.png

Crane bemerészkedik a Lovashoz, ott folytatja, ahol korábban abbahagyta. Mi dolga vele a Lovasnak, amivel akár Moloch haragját is kiválthatja? Sajnos meglátja Andynél az ivótálat, dühében megtámadja a csatlóst, a Lovas eközben kiszabadul. Egy kardot ad Crane-nek, mert be kell fejezni a párbajt, amit még kétszáz éve elkezdtek a titkos küldetés alatt. Bizony, Abraham van Brunt a Lovas. Andy-n keresztül elmeséli a történteket. Crane csak annyit látott, hogy a hesseniek elfogják Brunt-ot. Nem ölték meg, mert maga Moloch akart vele beszélni. Brunt eladta a lelkét és átváltozott a démoni lovassá. Moloch nem bosszút kínált neki, hanem Katrinát. A nő Lovas-Brunt miatt fogoly a purgatóriumban. Crane ráront a Lovasra, Andy hívja a démonokat, nem azért, hogy Crane megölésben segédkezzenek, hanem a Lovast és őt vigyék el. Andy eltűnése előtt Abbie-nek üzeni, hogy sajnálja, Crane egyedül marad a cellában. Később a titkos irodában Crane Abbie-nek gyón. Brunt miatta lett Lovas, ő teremtette meg a saját ellenségét. Abbie ezt megcáfolja, a szabad akarattal érvel, Brunt önként állt Moloch szolgálatába. Kiokoskodják, hogy Katrina lesz Brunt jutalma, szóval a legfontosabb feladat, Katrina megtalálása lesz.

Minden, amit a sorozatról tudni lehet

Az Álmosvölgy legendája a comment:com-on:

30 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 13:01:31

Szencsike, elég feszes tempót diktálsz, alig győzöm lóhal-állában követni a részt megnézni, majd elolvasni a posztot. Amely tele van meglepivel. A Halál mint Crane haverja, akit a gonoszok változtattak át?! Döbbentem.

Szencsike 2014.03.25. 13:37:20

@aggyistenbiri: :) Még a múlt résznél volt bennem egy ilyen gyanú, hogy a Lovasról ki fog derülni valami ilyesmi. Icipicit kiszámítható, de emberként sem szimpi a Lovas.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 13:45:43

@Szencsike: Át tudták változtatni, és mert elszerették tőle a nőjét, féltékeny és ez olyan emberi természetre valló. Ez egy. De mikor kerül a képbe a többi Lovas már?

Szencsike 2014.03.25. 14:28:20

@aggyistenbiri: szerintem a többi évadban megismerjük őket :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 14:54:54

@Szencsike: Már most fenem a fogam. Már a krokodil szemem is visszaraktam, hogy jobban lássak.

Szencsike 2014.03.25. 15:22:31

@aggyistenbiri: Biri figyelő szemei mindent látnak :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 15:44:04

@Szencsike: És a fogsorom, a csattogó. Ebben a soriban a jók mellett csattog.

Szencsike 2014.03.25. 15:48:25

@aggyistenbiri: A rosszakon meg elcsámcsogsz :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 15:52:12

@Szencsike: De hát nem tudok, a Rosszakról folyton kiderül, hogy nem maguktól Rosszak. Éhezem.

Szencsike 2014.03.25. 15:55:55

@aggyistenbiri: Mérlegelj, melyik rosszabb a rossznál, és a rosszabbat válaszd ebédnek.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 15:56:21

Jót meg nem ehetek, az olyan rossz. Én pedig kedves gonosz vagyok.

Szencsike 2014.03.25. 16:01:00

@aggyistenbiri: akkor nincs más hátra mint várni, jön egy gonosz rossz, és bepótolhatod az elmaradt étkezéseket.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 16:01:09

@Szencsike: A németeket? Nekik is megvan az indokuk. Kíváncsi aranyos krokodil sajnos éhezik.:)

Szencsike 2014.03.25. 16:03:19

@aggyistenbiri: A németeket megenném a helyedben. Ők megérdemlik, róluk csupa csúnya derült ki eddig. Látod, ezek is felrobbantottak egy erőművet, egyikük megölte a vadásztársát. Nem kár értük :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 16:06:21

@Szencsike: Őket is befolyásolja valaki, halló. De ki?

Szencsike 2014.03.25. 16:09:32

@aggyistenbiri: ők az angolok bérencei, akiket démonok irányítanak. Meg a germánok Moloch katonái ha jól értem, szóval démoni irányítás alatt állnak. és eddig olvasmányaim meg filmélményeim alapján, aki eladja a lelkét az ördögnek jó ember nem lehet...

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 16:15:56

Molochra már gondoltam, hogy megzabálhatnám, de ő még nálam is gonoszabb. Egyelőre még csak távolról figyelem.

Szencsike 2014.03.25. 16:18:09

@aggyistenbiri: Hát veszélyes ellenfél, vigyáz nehogy áttérítsen!

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 16:19:15

Most egyelőre még ott tartok (én és az éhségem), hogy a vörös ördög britek hogyan találtak rá a démonokra.

Szencsike 2014.03.25. 16:20:50

Ez jó kérdés, ezt elmesélhetnék, idejük még van ebben az évadban, de később is kiderülhetne miért paktáltak le vele...

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 16:21:56

Mindez egy kis laza teadélutántól fajult el ennyire. Férfiak!!!

Szencsike 2014.03.25. 16:24:30

Ja, ott kitárgyalták h emelni kéne az adót, meg valaki ismert valakit aki ismeri Moloch-féle bandát, csatlakozni kéne hozzá :) De hát eddig nem jött be a számításuk.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 16:30:41

@Szencsike: Ne már! Én meg csak ültem Ms Vörzsinivel és Ms Cejlonnal, Téged meg meghívtak a .f.é.r.f.i.a.k. közé?! Ezért vagy lépéselőnyben velem szemben.
Na például téged ezek után megrágnálak, de akkor nem lenne, aki HV-t írna.

Szencsike 2014.03.25. 16:32:15

@aggyistenbiri: Beöltöztem férfiruhába, a jenkik kéme voltam :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 16:37:34

@Szencsike: Olyan van, hogy Kételkedő Lovas Krokodil? Van.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.03.25. 18:17:42

Azon én is néztem egy picikét, hogy Katrina egyik pillanatban még szegény kvéker ápolónőcske, a következőben már puccos kisasszonyka...de utána az eszembe jutott, hogy az összes kosztümös romantikusos filmben elsütik hogy a nemesasszonyka attól jóságos hogy nem fél besározni a kezét, és 3 méteres krinolinban mosdatni az ebolás rabszolgákat, meg hasonlók, gondolom ez amolyan úri divat lehetett akkoriban, csak nem posztolták ki instagramra. Szerintem itt is valami hasonló lehetett, hogy a finom úri kisasszonyok rögtön kaptak a háborús szitun és rohantak beleket varrni meg golyókat kipirickázni a HŐS férfiakból, és aki HŐST ment, az ugye maga is HŐS, ergo csak jóságos lehet. - Nem elhanyagolandó tény, hogy ez legalább remek terepet adott nekik arra, hogy megismerkedjenek az ilyen Crane - féle jó kiállású legényekkel, és láthassák őket normális öltözetben is, vagy anélkül, nem csak harisnyában meg rizsporos parókában ;)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.03.25. 21:31:44

@aggyistenbiri: Hát de most nem?:D Minden ilyen rabszolgás-polgárháborús filmben elsütik a jóságos gazdag naccságot aki nem átall összekócolni a remekbe szabott kontyát, és összemaszatolni az arcát, hogy vezesse az elsősegélysátrat, és persze a végén mindenki neki hálálkodik, az összes többi vért izzadó parasztasszony/nővérke meg le van....********
Valahol mondjuk meg tudom érteni a dolgot. Szegény csajoknak akkoriban nem sok izgalom, kaland juthatott az életben...leginkább az apu ma vajon megver/nem ver majd a férjem megver/nem ver kérdéskör lebeghetett körülöttük kiegészülve a 10 gyerekemből hány éli meg a felnőttkort és ugyan melyik szülésbe halok bele? játékokkal. Ráadásul ugye elrendezett házasságok, ahol JÓ ESETBEN utólag becsúszott némi szerelem vagy házastársi szeretet, de ha nem, akkor totál szívás egy életen át. Otthon is max házimunka, hímzés, teadélután más hölgyekkel, hót unalom. De nosza itt egy jó kis háború, lehet TENNI is valamit, lehet látni érdekességet, izgalmat, végre más vérét, könnyét érezni, nem csak a sajátot, sőt, a hálás tekintetű katonák szemében lehettek vágyott angyali dámák, nem csak konyhai biorobotok.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 22:19:07

@Hüpna: Kicsit elragadtattad magad, de nagyon jó az összefoglalód, neked írnod kéne :)

Szencsike 2014.03.26. 10:45:08

@Hüpna: @aggyistenbiri: De abba is gondoljatok bele, hogy Katrina drága boszorkány. Abban az időben, ha vki ferde pillantással nézett a másikra rögtön máglyára vetették. Ezek szerint ő nagyon jól titkolta a képességét, ha felnőttkoráig (ami abban az időben elég korán elkezdődött) senki nem jött rá, hogy ki is ő a valóságban.
süti beállítások módosítása