Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 4x10 - We All Fall Down (Mind elbukhatunk)

2014. március 24. 13:00 - Gabba

Az eredeti sugárzásban ez a rész volt a félévadzáró, ami után a sorozat majd’ hat hónapot pihent. Ennek ismeretében joggal számíthattunk rá, hogy tovább fokozódik a helyzet és ez így is történt: ha az előző rész cliffhangerétől úgy éreztük, hogy a fal adta a másikat, akkor most ez a fal teljes egészében ránk is omlott. Myka és Pete ront be a raktár irodájába, ahol nem találnak senkit, a rendszer viszont riasztást jelez a Bronz Szektorban és a Sötét Kamrában is. Az ügynökök szétválnak, Pete-é a Sötét Kamra, ahol hatalmas a felfordulás, az ereklyék szanaszét dobálva. Myka áthívja társát a Bronz Szektorba, ahol a földön ott hever a halott Leena. Megrendülten hívják Mrs. Fredericet, a gondnok viszonylag érzelemmentesen közli velük, hogy Artie ölte meg Leenát. Megérkezik Claudia is, akinek barátai arcát látva meg sem kell kérdeznie, mi történt. Főcím, ami ezúttal a szokásos szignál nélkül, fekete alapon jelenik meg.

Weall01

A Farnsworthön Mrs F tovább magyaráz az ügynököknek (emlékszünk, ő most Steve-vel együtt a Vatikánban van), Artie az asztrolábium hatása alatt tette meg ezt a szörnyűséget. Claudia nem akarja elhinni, hogy mentora ilyen gonosz lett, de a Mrs F mellett álló Adrian atya megerősíti, hogy a Nagy Francia Forradalom idején Robespierre is az asztrolábium hatására változott meg és annak eredménye volt a forradalmi terror. A félelmetes arcberendezésű főnéni még elmondja, hogy az asztrolábium nincs a főügynöknél, mert azt Helena rejtegeti valahol, viszont nagyon fontos megállítani Artie-t, mert ismeri az ügynökök gyengéit és nem tudni, mire készül. Ő Steve-vel a Vatikánban marad és a régi könyvek között kutakodik tovább valami megoldás után.

Weall02

Pete-nek rövid időre megjelenik Leena képe, de a többiek nem látják. Viszont váratlanul feltűnik Artie és beszélni kezd hozzájuk, őt viszont már mindhárman látják-hallják. Látszik rajta, hogy nem önmaga, visszaköveteli az asztrolábiumot, hogy újra használhassa, a többiek hevesen tiltakoznak. Claudia odalép hozzá, ekkor kiderül, hogy Artie csak hologram és a kivetítőt valahonnan a raktárból működteti a főügynök. GonoszArtie többször is hangsúlyozza, hogy őt nem érdekli a raktár sorsa, ő 35 éven át dolgozott itt rabszolgaként, most már szabad akar lenni. A raktár IRS Quartum részlegéből ekkor riasztás érkezik, a hőmérséklet emelkedik, az ügynökök rohannak oda tüzet oltani.

Weall03

Sajnos hiába a gyorsaság, az ott tárolt ereklyék nagy része elpusztul a tűzben, nabazz, ez lenne Artie első bosszúja, de mit keresett itt? Megtudjuk, hogy az IRS rövidítés jelentése Imperium Romanum Sacrum, azaz a Szent Római Birodalomra utal, ennek területén működött a 8. raktár Berlinben 1260-tól 1517-ig. A nyilvántartás szerint az asztrolábiumot viszont sosem őrizték a raktárban, akkor vajon mi után kutatott itt Artie? Pete újból megpillantja Leena képét, aki maga után hívja valahová, Pete kissé habozva követni kezdi. Leena a középkori kínzóeszközök részlegébe vezeti, ahol rámutat Attila hun fejedelem szekrénykéjére. Pete tapogatni kezdi a szekrény belsejét és az egyik rejtett zugból előhúz egy köteg papírt, rajta az Artie rémálmaiban látott tőrrel és mindenféle leírással.

Weall04

Ezalatt a Vatikánban Adrian atya megtalálja Robespierre naplóját, sajnos csak minimális utalás van benne az asztrolábiumra, és az is meglehetősen homályos: Ha valaki kétszer éli át ugyanazt a napot, annak értelme megbomlik és életét kettőben éli, amíg újra eggyé nem lesz. Steve bízik benne, hogy ez alapján van némi remény, hogy sikerül kigyógyítani Artie-t a kettős személyiségből, csak az a kérdés, hogyan. Mrs F szerint nagyon óvatosan kell eljárni, mert ha nem sikerül a beavatkozás, örökre elveszítik Artie-t. Elbúcsúznak Adriantól, aki azt kéri, ha megtalálják az asztrolábiumot és sikerül a terv, juttassák vissza hozzá az ereklyét.

Weall05

Becsörögnek az ügynökök és megmutatják Mrs Fredericnek a Pete által talált feljegyzéseket. A főnéni elmondja, hogy ezek Helenától származnak, aki Artie kérésére kezdett kutatni a rémálomban látott tőr után. A leírás szerint a tőr egy XVI. századi spanyol jezsuita atyáé volt, aki a 8. raktár működésének idejében élt, magát a tőrt viszont nem sikerült Helenának megtalálnia. Claudia, a hekkerek gyöngye egyből ráveti magát a számítógépre, hogy lenyomozza Artie „cyber lábnyomait”, azaz merrefelé keresgélt a tőr után a weben, és rövid idő alatt nyomra is bukkan: Artie Luther Westrife álnéven (ami az Arthur Weisfeltnek, Artie eredeti nevének az anagrammája, kapcsol egyből Myka) Budapestre készül utazni, hogy találkozzon valakivel. Pete és Myka máris indul utána.

Weall06

És már itt is van a Liszt International Airport, ami a valóságban inkább Berlin Tempelhof, de kicsire nem adunk.

Weall07

Artie sorbaáll útlevélellenőrzésre, a határőr kérdésére (business or pleasure, üzleti vagy magánút?) morcosan visszamorogja, hogy magán, egy régi ismerősével akar találkozni. A rendszer azonban titokban bejelez, „Hívja azonnal a hatóságokat!” villog a magyar felirat a komputeren, ez olyan szép, hogy be is teszek róla egy képet:

Weall08

A határőr megnyomja a pánikgombot, mire két jól megtermett közeg kiemeli Artie-t és elvezeti egy különszobába. Myka és Pete ennél sikeresebben érkezik meg a magyar fővárosba és hamar kiderítik azt is, hogy Artie egy volt nagykövettel akart találkozni, aki a fegyvergyűjteményét, közte a keresett tőrt is, nemrégiben kölcsönadta Prágába, az ottani  nemzeti múzeum kiállítására. Úgyhogy az ügynökök máris száguldhatnak tovább Prágába, a hogyvoltíró főkedvenc városába, már ha ez érdekel valakit. Száguldás közben Claudia update-eli őket: a 8. raktár leghalálosabb ereklyéje volt a kínai orchidea, ami a XVI. században az ún. angol izzadás nevű halálos járvány okozója volt.  A betegség ellenszerét nem találták meg, így az áldozatok 24 órán belül meghaltak. Az orchidea jelenlegi helye nem ismert, de minden bizonnyal valami jól záró tartályban vagy edényben kell lennie. GonoszArtie valszeg azt tervezi, hogy az orchidea révén újra elterjeszti a járványt, ezzel kikényszeríti az asztrolábium átadását, amivel aztán visszaállíthatja az eredeti idővonalat, ezzel elpusztítva a raktárt, élete megrontóját. Összetett és gonosz terv, de van benne logika.

Weall09

Mrs Frederic is megérkezik Budapestre, milyen nagy nálunk a forgalom, hiába, választási év van. Azonban megtudja, hogy Artie-nak sikerült megszöknie a fogvatartásból, a biztonsági felvételeken látszik is, hogy valami kütyüt szorongat a kezében. Erről persze csak Mrs F tudja, hogy az a USS Eldridge hadihajó barométere, ami 47 másodpercre megállítja az időt, ami alatt az ereklye használója azt csinál, amit akar. Mrs Frederic a Farnsworthön tájékoztatja Mykáékat a hírről, cserébe az ügynökök is elmondják, hogy úton vannak Prágába a tőrért. Azt viszont egyikük sem sejti, hogy Artie saját készülékén éppen lehallgatja őket.

Weall10

A prágai múzeumban kiállított fegyverek között Pete-ék megtalálják a tőrt az egyik tárlóban, érdeklődve nézegetik, amikor váratlanul feltűnik Artie. Pete tettetett jókedvvel kezdene vele beszélgetni, de Artie csak mereven néz, majd durva szavakkal jól leoltja Pete-et és Mykát, az egyik felnőtt testbe bújt hülyegyerek, a másik meg azt hiszi magáról, hogy mindenkinél okosabb. Majd előránt egy kötelet és feldobja a terem keresztgerendájára, aminek következtében a teremben lévő látogatók akasztott emberként kezdenek himbálózni. (Ez az igazi cliffhanger, szúrok ide egy morbid megjegyzést.)  GonoszArtie szerint ez Isaac Parker, vadnyugati békebíró lasszója, és minél jobban kapálóznak, a láthatatlan hurok annál szorosabbra fonódik a nyakuk köré. Majd elővesz egy újabb kütyüt, amivel elporlasztja a vitrin üvegét, kiemeli a tőrt és távozik. A fuldokló Pete-nek szerencsére sikerül ide-oda lendülve leemelni az egyik polcról egy rövidnyelű bárdot, amit utolsó erejével elhajít és elvágja vele a kötelet, megmentve magát és a többi akasztottat.

Weall11

Steve és Claudia megérkezik Berlinbe, hogy megtalálja a 8. raktár hátrahagyott nyomait. A feljegyzések szerint ugyanis raktárváltáskor az orchideát nem vitték át a 9.-be, mert túlságosan veszélyes lett volna mozgatni, ezért valahol itt ásták el jó mélyre. A nyomok egy modern irodaház alagsorába vezetnek, útközben Claudia kiszedi Jinksyből, hogy bizony úgy néz ki a dolog, nem nagyon fogják tudni kigyógyítani Artie-t az asztrolábium újbóli használata nélkül. Vörös barátnőnk persze ezt nem akarja elfogadni, biztos van más módszer is, de ezzel majd csak a maga idejében fog foglalkozni, most első az orchidea vonal. Találnak egy különleges jelzésű csapóajtót, amin leereszkedve újabb ajtó állja útjukat, amit az IRS Quartumból elhozott eredeti rézkulcs ki is nyit, pöpec. Az ajtó mögött viszont csak egy üres kamra van, és a falán egy kőhíd rajza. Zsákutca? Nem biztos, mert Mrs Frederic szerint a kőhíd németül Steinbrücke, ez pedig egyértelműen Franz Steinbrückre utal, aki a 8. raktár főügynöke volt.

Weall12

GonoszArtie ezalatt a német Zittau kisvárosban találkozik Johan Steinbrück-kel, a főügynök kései leszármazottjával és egy kobrakosárral igazolja, hogy a jelenlegi raktárnak ő a főügynöke. Előkerül Johann fia és lánya, és megtudjuk, hogy az orchideát az ő családjuk őrizte titkos helyen nemzedékeken át. Artie figyelmezteti őket, hogy ellenséges ügynökök vannak a nyomában, akik szintén az orchideát akarják megszerezni. Steinbrückék egy közeli vízimalomhoz vezetik Artie-t, de pont ekkor megérkezik Myka, Pete és Claudia. Artie jelt ad Johannak, aki erre összeüti az 1x11-ben már látott kisméretű cintányért, és ezzel fülsértő hangot ad ki, amitől az ügynökök a földre zuhannak. Amikor magukhoz térnek, rohannak a malomba Steinbrückék után. Heves küzdelemben lenyomják őket, majd Myka és Pete Artie keresésére indul. Clau és Steve az egyik téglán észreveszi a kőhíd rajzát, Steve benyomja a téglát, ami egy titkos ajtót nyit ki, és mögüle előkerül az orchidea egy légmenetesen záródó üvegtartóban.

Weall13

Na akkor azt kérem ide, különben lelövöm ezt a szép embert, lép elő ekkor Artie, pisztollyal maga előtt terelgetve Pete-et. Társuk védelme érdekében Steve átadja az orchideát, Myka viszont nem adja át a tőrt, hanem ledobja a forgó malomkő üregébe. És ott majd  jól darabokra törik, és vége lesz ennek az egésznek, veti oda Artie-nak. A szakállas erre csak annyit mond: Majd akkor lesz vége, ha én úgy döntök, ezzel előveszi a barométert és megállítja az időt. Lesiet a malomkőhöz és épp időben veszi ki a tőrt az üregből, még mielőtt eltelt volna  a 47 másodperc. Claudia megpróbál a mélyen rejtőző igazi Artie-hoz szólni, de sikertelenül, mert GonoszArtie csak merev arccal néz és jól beszól az örökké izgága infantilis kislánynak, aki képtelen felnőtt nőként viselkedni. Artie mindegyikőtöket utál, mert tönkretettétek az életét, teszi még hozzá.

Weall14

A késsel széttöri az orchidea védőburkát, de a kiszabaduló energiahullám kiüti a kezéből a tőrt. Claudia felkapja, eközben Artie letépi az egyik virágot és feldobja a levegőbe. Claudia rájön, hogy az igazi Artie azt akarja, hogy beteljesítse rajta a rémálmot, ezért a tőrrel előreugrik és „kiűzlek” felkiáltással mellkason szúrja a főügynököt. Pete előreveti magát, hogy elkapja a lehulló virágszirmot, még mielőtt az földet érne, ez sikerül is, de a virág Pete érintésére szétporlik és fekete energiát szabadít fel. Az először az ügynököket és Artie-t teríti be, majd kiszabadulva a malomból, gyors ütemben szétterjed az egész bolygón.

Hitetlenkedő szemmel meredünk a monitorra.

Weall15

Címkék: warehouse 13
61 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2014.03.24. 14:15:43

Köszönöm a hogyvoltot, szokás szerint remek lett :)

"viszont nagyon fontos megállítani Artie-t, mert ismeri az ügynökök gyengéit és nem tudni, mire készül. " Ez a mondat annyira igaznak bizonyult, amikor olyan megjegyzéseket szúrt oda mindenkinek, hogy azzal biztosan fájó pontot találjon el. Eszembe jutott az, amit múltkor Pácsó fejtegetett az Onedin alatt, miszerint ott valósul meg könnyedén a megbántás, ahol az emberek közel álltak előtte egymáshoz.

"Majd előránt egy kötelet és feldobja a terem keresztgerendájára, aminek következtében a teremben lévő látogatók akasztott emberként kezdenek himbálózni. (Ez az igazi cliffhanger, szúrok ide egy morbid megjegyzést.) " Morbid, de vicces megjegyzés volt ez :)

Annak nagyon örültem, hogy Leena szerepelt azért ebben a részben is, ahogyan az is mélyen megérintett, hogy Claudia mennyire ragaszkodott Artie-hoz, még akkor is, amikor ő szándékosan bántotta a kijelentéseivel.

Nagyon kíváncsi leszek, mi lesz ebből a helyzetből a kiút, mert voltak ugyan már érdekes megoldások a sorozat történetében, de ez most eléggé katasztrófaközeli szituációnak tűnik, ami nem csak a szereplőket és a raktárt fenyegeti, hanem a robespierre-i utat készül követni, abban az értelemben, hogy a jelek arra utalnak, itt is több tízezer áldozatra lehet számítani, ha nem többre.

Személyes dolgokat a végére hagyva: megállapítottam, hogy az eredeti verzióban felettébb szépen és akcentusmentesen beszélte a Steinbrück család a németet :)

Prága kapcsán: éppen 3 napja írtam össze egy barát kérésére, hogy mit nézzenek majd meg feltétlenül, és erről eszembe jutott mindjárt két kérdés. Az egyik: Te láttad az Arany utcácskát a Prágai Várban? mert az elég megosztó, érdekelne, hogy Neked mi a véleményed.
A másik pedig a Zizkovi TV toronnyal kapcsolatos, ami egy érdekes, posztmodern stílusú épület, szöveg a bejáratnál: "World's second ugliest building. You will love it!" Jártál ott?

Gabba 2014.03.24. 17:32:28

@nughop: Zlata ulicka, naná!

Nekem tetszik, bár nyilván a túristákért van, de nem érzem lehúzásnak. A tvtoronynál nem voltam, viszont anno az Arany Tigrisben dedikáltattam Hrabal úrral :)

W.Jack. 2014.03.24. 18:55:35

@Gabba: Tudsz élni :) Nekem az Arany Tigris eddig kimaradt, de legközelebb el kell jutnom oda is, és majd készítek fotót, ami " Itt dedikáltatott Gabba" felirattal kerül be az albumba :)
( jó lehet, hogy apróbb betűkkel, kevésbé fontos dologként megemlítem majd Hrabalt is :))

Gabba 2014.03.24. 20:05:25

@nughop: már van kint a falon egy ilyen szövegű tábla :)

W.Jack. 2014.03.24. 21:33:56

@Gabba: Most kicsit csalódtam Benned. Odaugrasztom a Prágában élő barátunkat, hogy fényképezze már le nekem a táblát, erre kiderül, hogy valóban ott a tábla, de nem pont szó szerint így, hanem kicsit más megfogalmazásban. Nem akarok szőrszálat hasogatni (mert biztos nagyon precíz szerszám kell hozzá), de Tőled azért nagyobb pontossághoz szoktam :)
lh3.googleusercontent.com/-6te9kPGNdG0/UzCVU4mUvRI/AAAAAAAAA1k/8CejfHyVIRU/w460-h532-no/Arany+Tigris.jpg

Gabba 2014.03.25. 00:11:29

@nughop: nyihihi :D
jó volt a napom, de a vége még jobb lett. ma is vidáman alszom el, köszi!

W.Jack. 2014.03.25. 06:07:31

@Gabba: :) Remélem lelki szemeid előtt az is látod, amint pár hét múlva ott udvarolok a helyi Wirtnek, hogy egy fotó erejéig fel szeretném tenni a falra a táblát :)

Gabba 2014.03.25. 07:30:52

@nughop: mert te az az udvarló típus vagy :)

W.Jack. 2014.03.25. 07:41:29

@Gabba: Igen, igen, jól látod :) Az érzékenységemet csak a yardhorse-s énem tudja elnyomni :)
Ha nem lesz elegendő, hogy megénekelem a csapos jóképűségét, okosságát, kedvességét, jófejségét, miközben mosolygok nagyra kerekített szemekkel, akkor kénytelen leszek arra játszani, hogy megjelenjenek az első könnycseppek a szememben, lefelé görbüljön a szám, és ezzel csak sikerül elérnem azt, hogy még arra sem kérdez rá, hogy ha csak egy fotó erejéig lesz ott a tábla, akkor miért van nálam fúrógép, dübel, csavar is :)

Pácsó Ármándó 2014.03.25. 08:31:36

@nughop: Enyém elképzelésem szerint sikerülni fog ez neked!! ha esetleg ottjártadkor kérnél és hoznál nekem egy finom sört, az fene kedves dolog volna tőled és biztosan megköszönném a tied jóságodat! :-)

W.Jack. 2014.03.25. 09:38:36

@Pácsó Ármándó: Gondolom nem csapolt sört kérsz, mert ahhoz érdemes lenne személyesen megjelenni a helyszínen:) Nem szeretnék gonosznak vagy kötekedőnek tűnni, de az Általad emlegetett tied kedves tanárnénivel éppen a birtokos névmásokat tanuljátok? :)
Bocsánat, de nem tudtam szó nélkül hagyni :) Amúgy aranyos ez a megfogalmazásod, illetve tied megfogalmazásod :)

Gondolkodóba estem, hogy vajon Gabba is kér-e sört, vagy csak kiborulna (nem, nem Gabba, hanem a sör:)) hogyvoltírás közben :)

Pácsó Ármándó 2014.03.25. 12:37:57

@nughop: köszönöm a burkolt meghívást, egy jó társaságba szívesen megyek! :-)
Igen, éppen most! Ma ezt tanultam: ÉNsike Tefuszos, TEsike Őfuszos, Ősike MIfuszos, MIsike TIfuszos! :-)

higeona 2014.03.25. 13:19:16

@nughop: @Gabba: Mostanában kezdtem el tervezgetni egy prágai utat. Ha vannak még ötleteitek, hogy miket nézzek meg feltétlenül (mármint a söröskorsó fenekén kívül), akkor ne habozzatok (kackac) megosztani velem. Nem mintha én nem írtam volna már össze egy többoldalas listát.
@Pácsó Ármándó: Majd hozok én Neked...! Vagy jöhetsz Te is. Jó társaság ./?

W.Jack. 2014.03.25. 13:27:38

@Pácsó Ármándó: Szerintem már meg is van a jó társaság (csak gyorsan összeírom neki, hogy hova vigyen még el Téged) :)

@higeona: Itt elég sok látnivalót bemutatnak. A képekre kattintva részletesebben, képekkel, videóval együtt mutatja meg a nevezetességeket. www.prague.fm/hu/category/latnivalok/
Ezekből jó néhányat láttam:
Prágai vár,
Károly híd,
Óváros tér
Új Városháza + asztronómiai óra (Óváros tér közelében)
Szent Vitus Katedrális (a vár udvarában)
Régi zsidónegyed
„Fred és Ginger” Táncoló ház
Arany utcácska a Prágai várban
kilátóhelyek (párat érdemes felkeresni, tényleg szép a kilátás)
Nemzeti Színház
Vencel tér
Lőportorony
Rudolfinum
Zizkovi TV torony (lifttel fel lehet menni, innen is szép a kilátás)
Petrín domb (Petrín torony a prágai "Eiffel torony")
Vysehrad (jóval kevesebb az ember, mint a várban)
temető híres csehek, pl. Smetana, Dvorák sírhelyével
Vinohradyban jó éttermek, pizzériák (Einstein) szép parkok találhatóak
Riegrovy sady (naplementét szoktak az egyik domboldalról nézni)
Havlickovy sady (szőlőskerttel, kellemes park sétálni, Kopernikova utcánál van a bejárat
Námesti Míru (Béke tér) metró állomás az EU leghosszabb mozgólépcsőjével (2 perc, 87 m hosszú, 43.5 m mélység),
Ludmila templom

Itt is lehet nézelődni: utazas-nyaralas.info/praga/latnivalok.html
europailatnivalok.blogspot.hu/2010/02/praga-latnivalok.html

Pácsó Ármándó 2014.03.25. 14:41:57

@nughop: Te annyira jól ismered, Prague-t, hogy ha lehet, inkább legyél ott velem! :-)

@higeona: Köszi a nem burkolt meghívást, megtisztelő! :-))

Gabba 2014.03.25. 15:12:54

@higeona: @nughop: @Pácsó Ármándó: tervezgettek itten, közben meg az angol izzadás már jól szétterjedt a bolygón

W.Jack. 2014.03.25. 17:35:57

@Pácsó Ármándó: Ne idegesíts már fel, irány a chatszoba! Te sem tudod, hogy hol a helyed? :)

@higeona: Az előbb elfelejtettem írni, hogy az ajánlóért cserébe hívd meg kérlek Pácsót egy sörre a nevemben! :)

@Gabba: Annyira nem aggódom, mert becsületesen elolvastam az angol izzadásos linket, így tudom, hogy mire kell odafigyelni, hogy elkerüljön minket a betegség: "„aki délidőben még örvendezett, az estére már nem volt az élők sorában” Szóval azon vagyok, hogy délidőben még véletlenül se örvendezzek :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.25. 17:45:18

@nughop: Már borbocsánatot kértem!!! :D Meg is rágjalak?

Pácsó Ármándó 2014.03.25. 17:55:28

@nughop: De tudom hol van és most oda vágyok nagyon :-)

@Gabba: Igyekszem vigyázni! :-)

Gabba 2014.03.25. 18:13:44

@nughop: @Pácsó Ármándó: na jó, én is elárulom, hogy optimista vagyok: vettem két doboz tartóstejet

Pácsó Ármándó 2014.03.25. 18:16:47

@Gabba: Császármorzsához? (kb. ennyire tudok főzni) :-) Énnekem meg megjósolták már mehicoi varázslók, hogy meddig élek majd! Csak elfelejtettem! :-)

Pácsó Ármándó 2014.03.25. 20:29:55

@Gabba: Járja nálunk egy mondás idehaza a Mehico-i felföldön: "Ha a Tatuinra tévedsz, ki ne hagyd Gabba a Hut császármorzsáját!" :-)

higeona 2014.03.25. 20:35:50

@Gabba: Kéééérek! De gyorsan érj ide vele, mert kezdem magam elég furán érezni...
@Pácsó Ármándó: A szenilitás nincs a tünetek között?

Pácsó Ármándó 2014.03.25. 20:46:47

@higeona: Eltévesztetted! Zsenialitást akartál írni :-)

higeona 2014.03.25. 21:07:51

@Pácsó Ármándó: Jaj, ne! A zsenialitás is az angol izzadás tünetei közé tartozik? Akkor mostmár biztos, hogy beteg vagyok!

Pácsó Ármándó 2014.03.25. 21:14:41

@higeona: :-))
Igen! :-))
Már félrebeszélsz :-))

higeona 2014.03.25. 21:20:29

@Pácsó Ármándó: Ajjaj!!! Remélem, Gabba hamar ideér azzal a császármorzsával!

Gabba 2014.03.25. 21:27:04

@higeona: nehari, de homok ment a homoksiklóm kipufogójába. most várom a mentesítő banthát

W.Jack. 2014.03.27. 15:40:26

@Pácsó Ármándó: Én megszavaztam magamnak a jövő hétre Prágát, ha Neked is alkalmas, akkor vendégem vagy egy sörre, meg egy városnézésre is akár, de előre szólok: én éjjel-nappal bírom szünet nélkül (nem, nem a sört, hanem a városnézést:))

@Gabba: Remélem a ma esti raktárkezdésre odaér a mentesítő bantha, ha meg elvisz minket az angol izzadás, akkor már úgyis mindegy. Abban az esetben sajnos lőttek a prágai táblafotózásnak is :)

Gabba 2014.03.27. 16:50:17

@nughop: remélem, odaér, egyfolytában sarkantyúzom, mert elég tohonya

W.Jack. 2014.03.27. 18:20:30

@Gabba: Eddig túráztattam a fantáziámat, de most úgy döntöttem rákérdezek: Te hol viseled a sarkantyút? :)
Közben szurkolok, hogy haladjatok: Hajrá, hajrá, hajrá!!!!!!

Pácsó Ármándó 2014.03.27. 18:27:53

@nughop: Ó, köszi! De előre szólok: én éjjel-nappal szünet nélkül megkedvelődős vagyok!

Gabba 2014.03.27. 18:57:11

@nughop: most megfogtál... nem a lábamon, ezek szerint

Pácsó Ármándó 2014.03.27. 19:00:36

@Gabba: (mondd azt, hogy nem szó szerint értetted a sarkantyúzást, csak átvitt értelemben)

Gabba 2014.03.27. 19:19:29

@Pácsó Ármándó: na jó, de egy banthával? brrrrr

W.Jack. 2014.03.27. 19:45:42

@Pácsó Ármándó: Megnyugtató, így akkor nem aggódok, hogy mennyire jössz majd ki a Párommal :)

@Gabba: Megfogtalak..... Értem :)

Pácsó Ármándó 2014.03.27. 19:56:08

@nughop: Neked nyuszifüled van? Egy pár? Ugye rá gondoltál? :-)

@Gabba: Még sosem volt banthám, úgyhogy ...

W.Jack. 2014.03.27. 20:14:47

@Pácsó Ármándó: Tegnap megvilágosodtam, hogy nyuszika vagyok, így lett nyuszifülem, igen. Persze több páros szervem is van, ha így nézzük :)
Neked hova lett a tigrised? :o

Pácsó Ármándó 2014.03.27. 20:17:29

@nughop: :-))
Jól áll!
Nekem is! (mármint a tigris avi :-))

W.Jack. 2014.03.27. 22:06:07

@Pácsó Ármándó: Köszi :)

@Gabba: Kinyitott a raktár, remélem felgyorsult a tohonya, ugyanis jó lenne, ha nem egyedül várnám itt a világvégét.

Pácsó Ármándó 2014.03.27. 22:26:56

@nughop: Gabba azt szokta hogyvoltozni ami éppen a viasat6-on megy?

W.Jack. 2014.03.27. 22:28:26

@Pácsó Ármándó: Khmmm..... Eddig mit nézett/ olvasott a kedves tigrincses kommentelő?

W.Jack. 2014.03.27. 22:29:24

@Pácsó Ármándó: A lényeg: igen, azt szokta :)

Pácsó Ármándó 2014.03.27. 22:36:44

@nughop: Ó, én azt hittem időben el van tolódva, mert egyszer láttam egy részt, de az nem az aktuális volt.

W.Jack. 2014.03.27. 22:39:03

@Pácsó Ármándó: Gabba abszolút naprakész a Viasat6-os menetrendhez igazodva. A tv2-n ment pár hete még a 2. évad. Azt is érdemes elolvasni :)

W.Jack. 2014.03.27. 22:44:50

@Pácsó Ármándó: Igazán nincs mit, bár egyre gyanúsabb, hogy Te csak offolni jársz ide :)

Pácsó Ármándó 2014.03.27. 22:47:04

@nughop: Te jó ég!! Ez nem a chatszoba?? Bazzároskulcs!
Bocsi!

W.Jack. 2014.03.27. 23:00:47

@Pácsó Ármándó: Azt én nem tudhatom..... Ha Gabba kidob minket innen, akkor nem az :)

@Gabba: Ez a rész tetszett!!!!!! Várom nagyon a következő hogyvoltot! soundcloud.com/nughop/f-tty

Gabba 2014.03.27. 23:20:07

@Pácsó Ármándó: ez itt ugyan nem a chat, de csitt! attól még lehet dumálni

@nughop: még időben beesett a tohonyám, de írni majd csak majd fogok tudni róla...

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.27. 23:38:54

@Pácsó Ármándó: @Gabba: Akciós a marhalábszár. Bocsika ha off voltam, de ez fontos info.

W.Jack. 2014.03.28. 06:10:28

@Gabba: Vannak dolgok, amikre megéri várni, tehát semmi baj: a majd csak majd is jó lesz :)

Gabba 2014.03.28. 08:41:40

@aggyistenbiri: kösz az infot, de megfőzni majd az Onedin alatt fogjuk

nyauuuuu 2014.03.31. 00:48:54

@Gabba: Csak szeretném jelezni, hogy a kisméretű cintányért igazából cimbelnek hívják, és amúgy nagyszerű hangja van. Egyfajtát idelinkelek, a szöveg alatt meg lehet hallgatni a hangját:
www.klangschalenshop.at/CYMBALS/Cymbals-7-OM::110.html?MODsid=6af923275278f4e497e0fa6d5ef70678

Gabba 2014.03.31. 15:38:03

@nyauuuuu: sőt, valami angol meg írt egy színdarabot Cymbeline-ról :P

(amúgy örülök ám neked)

Kapitánylány 2014.04.02. 09:28:06

@Gabba: és még Star Trek utalás is volt, de kihagytad, sebaj, majd a császármorzsa megvigasztal! :D
na jó, benne voltunk mi magyarok, de valahonnan csak elő tudtak volna bányászni egy Liszt Ferihegyi képet, de még az egyenruhát se találták el, hát no mindegy, valahogy majd csak napirendre térek efelett és megbocsátok
a hogyvoltok, mint mindig, zseniálisak, még jó, hogy nálunk folytatták, mert egy ilyen zárás után gondolkodóba estem volna, hogy megnézzük angolul magyar felirattal
fu, az igazi Adrian testvér meg jó fej, csípem! :D

Gabba 2014.04.02. 12:31:16

@Kapitánylány: kösz, hogy jöttél, már azt hittem, Spockék elvittek magukkal

ma jön ki a kövi hv, mert kicsit megcsúsztam (és magamra öntöttem a csmorzsát :)

Kapitánylány 2014.04.02. 12:41:05

@Gabba: oh, majd akkor a legközelebbi adagból kérek (egyébként bárcsak elraboltak volna, mentem volna velük szívesen :) )

várós már az új hogyvolt, jövök! ;)
süti beállítások módosítása