Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ross Kemp - Veszett világ, Venezuela

2014. március 23. 13:00 - Chat Géza

4.1.jpg

Egy kőolajban gazdag terület elfajzásának okait próbálja felgöngyölíteni Ross, vagy csak simán sokkolni akar a brutális valósággal. Az emberölés és emberrablási ráta az egeket veri, és ezt lehetetlen megfékezni, mert 1,5 rendőr jut 1000 emberre, ami látszólag sem elegendő. Ross Kemp elmegy egy éjszakai járőrözésre, aminek se eleje, se vége. De az egyik rendőrrel megejtett beszélgetése során kiderül, hogy milyen nehézségeket tartogat egy karakaszi rendőr élete. Három esetben halhat meg egy rendőr: 1, leginkább szolgálaton kívül. 2, testközelről kisebb méretű maroklőfegyver által. 3, tömegközlekedési eszköz, saját gépkocsi használat közben, merthogy a rend őrei sem dúskálnak a pénzben. Akkor ők nem bűnöznek stikába? – teszi fel a kérdést Ross. Nem, vagyis a többség nem. Vannak zsarolók és gyilkosok, de a legtöbbjük becsületes. A nyomornegyedben persze úgy vélekednek róluk, hogy a rendőrség is csak egy korrupt bűnszövetkezet.

Érdekes szitu: a katonai hírszerzés – két farmeros, fehér pólós úriember – megtudta, hogy Ross a kórházban a forgat. Úgy látszik nem akarják, hogy az emberek megtudják az igazságot és ami mögötte van, de egy kis alkudozás után a kormány emberei elhúznak. Ross tovább vallathat a kórházban. Elég nagy a szopó, zsúfoltak a kóterek, kontrolálatlan a bűnözés, senki sem tehet semmit.

4.2.jpg

Ross különös módon, minden könyörgés nélkül bebocsátást nyer az egyik börtön pápájához, Leohoz, aki elregéli, hogy hogy is mennek itt a dolgok. 5 éve átvették az uralmat a kóter felett, azóta a Nemzeti Gárda csak kívülről nézegeti az épületet. A benti állapotok elképesztőek. Van a jó oldal és van a szarral átitatott rossz oldal, ahol a drogfüggők fetrengenek egymás hugyában. Hogy lehet ez? Ki dönti el, hogy ki melyik oldalra kerül? Kérdés költői, de Leo megmagyarázza, hogy eleve úgy jönnek be a kóterba az friss húsok, hogy első ránézésre lerí róluk, hogy hasznos tagjai lesznek-e a benti közösségnek, vagy nem. De ha valaki a jó oldalon csinál valami butaságot, akkor az a „templomba” mehet lehiggadni és gondolkodni. Ha a rossz oldal ekkora fertő, akkor milyen lehet a templom? Ross se mer belegondolni. De tessék itt egy cuki kiskutya, hogy egy kicsit megnyugodjon az eléggé felkavart lelkivilágunk.

4.3.jpg

Ross találkozik egy palival, aki Venezuela elnökének, Hugo Chaveznak a nagy támogatója. Megmutogatja, hogy mégis miket tett Chavez. Röviden, tömören: kurva jó dolgokat húzott fel (pl: lakótelepet a szegényeknek), de erről az őt támadó emberek nem beszélnek, csak gyártják az összeesküvés-elméleteket, hogy a nyomornegyedbe dílerek szivárognak be, hogy zavargást keltsenek és ezt Amerikával karöltve felügyelik a venezuelai rendvédelmi erők. Ross most egy emberrabló brigáddal beszélget és megtudhatjuk az emberrablás titkos receptjét. Kiszemelik a célpontot, figyelik, majd az utcán bezsákolják és elviszik valami civilizációtól távoli helyre, valami hegyre, völgybe, tökmindegy. 72 óra elteltével már lesz felajánlkozás, valami váltságdíj, ha az megfelelő, akkor intézkednek, leszervezik a találkát, mindent kiderítenek, hogy mielyen autóval jön a zsozsó, stb. ,de ha kiderül, hogy átbaszás az egész, a túsz meghal. És nem, nem végelgyengülésben, boldogan, ágyban, párnák közt.

4.4.jpg

Szomorú rögvalóság ez. Az ilyen körülmények között nevelkedett fiúknak kevés esélyük van kitörni, és itt most nem a csillogó sztárságról beszélünk, hanem a normál hétköznapi életről, hogy ne kelljen folyton a seggét féltve cirkálnia az utcán egy batár nagy kézi ágyúval a farmerjában.

Ross Kemp -Veszett világ című sorozata a Spektrum műsorán látható.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása