Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 2x16 – Exposition Boulevard

2014. március 18. 11:00 - Smokey the bear

Egy rövid kitérő után ott vesszük fel a történések fonalát, ahol abbahagytuk. Hogy az Aaronos one man showra szükség volt-e, vagy sem, azon lehetne vitatkozni, de most térjünk vissza a Willoughby melletti susnyásba, ahol épp a "ki lövi le a másik családtagját előbb" c. játékot játsszák a Mathesonok és a Nevillek. A központi kérdés, hogy beáldozzák-e Monroe-t Nevillné becses életéért. A válasz egyelőre nem, mert hirtelen megjelennek Doyle emberei, és a nagy lövöldözésben Miles és Rachel meglóg. Másnap kissé feszült a helyzet Doyle irodájában, Neville ugyanis nem átall újabb katonákat kérni a Monroe-hadművelethez. Miután Truman fölösleges jelenlététől megszabadulnak, Doyle tiszta vizet önt a pohárba. Ha rajta múlna a Neville családnak írmagja sem maradna, mert még a lélegzetvételük is személyes sértés számára. Azonban a drága elnök úrnak kell Monroe, szóval Doyle kénytelen eltűrni az őrnagy ténykedését, de biztosítja róla, hogy amint vége ennek, Tom és Julia fejét fogja könyvtámasznak használni. A fene a gusztusát.

doyle.jpg

Az előbb emlegetett Monroe is úton van hazafelé, és nagyon bassza a csőrét, hogy egyrészt Duncan emberei Charlie külön bejáratú testőrsége lett, másrészt meg hogy a csaj annyi fickó közül pont az ő egy szem fiacskáját választotta. (Szegény Jason, lesz nagy pofára esés.) A kínos beszélgetés nem tart sokáig, mert belebotlanak Mileszékba. Újra együtt a nagy család! Az új búvóhelyen Gene, a készséges nagypapa felvilágosítja Rachelt, hogy a lánya vígan éli a szexuális éltét, méghozzá Connorral. Hogy ő ezt honnan tudja? Hát csak úgy ránézésből. Jó az ilyen perverz nagypapi a háznál. Rachel mindenesetre nem boldog a hírtől. Miles beavatja a részletekbe Monroe-t, majd elrángatja a kaja mellől, hogy megmutassa neki az átnevelő központot. Szerintem egyszer hagyni kéne ezt a szerencsétlen Bass-t enni, mert a múltkor is mi lett a vége? A megfigyelés közben megy egy kis haverkodás meg az önpuszik osztogatása, miközben valaki, vagy valakik egy bokorból lesik(k) hőseinket. Mileszék elindulnak vissza táborba, Monroe elhúzódik egy bokorba könnyíteni magán, de csak átverésből, ugyanis ők is észrevették a hívatlan társaságot. A két kadétot lefegyverzik. A kérdés: mi legyen velük?

catch.jpg

Aaron és Priscilla is úton van hazafelé. Még kétszáz mérföld Willoughby-ig. Atyaisten, de hosszú lesz ez az út! Most is mit csinálnak, ülnek a tábortűznél, almát esznek, és azon örömködnek, hogy de jó is, hogy újra együtt vannak. Jaj de izgi! Nem. Egy kicsit odébb, Washingtonban a rég látott Allenford érkezik az elnökhöz raportra. Beszélgetésükből három dolog derül ki: 1. Davisnek van egy cuki kisfia, Ron; 2. a Hazafiak célja, hogy elfoglalják Mexikót, és aztán az egész kontinenst; illetve 3. a Willoughby-ban felállított tábor természetesen kulcsfontosságú a terv végrehajtása szempontjából. Mi következik mindebből? Allenford lesz szíves eltakarítani a tábor környékéről Monroékat, akár úgy is, hogy kiengedi terepre a kadétokat, különben rövid úton befejezi földi pályafutását. Ezt úgy mondja, hogy a fia közben végig az asztalánál rajzolgat. Kedves ember ez is.

ron.jpg

A következő jelenet az erkölcs és a morál jegyében telik. Kezdetnek Charlie Connor seggét stíröli. Ezzel a morált le is tudtuk. Mileszék megérkeznek a foglyokkal. Gene felismeri a gyerekeket (Dillon és Kim), mert ő segítette őket a világra. Monroe-t ez nem nagyon hatja meg, miután Miles megkötözteti őket, felveti a családi kupaktanácsnak, hogy el kéne foglalni a tábori lőszerraktárat, bármi áron. Gene és Rachel kiakad, gyereket ölni azért mégsem kéne. Miles habozik.

fine.jpg

Rachel és Gene mennek kihallgatni a gyerekeket. Egy kis száraz kenyér segítségével ki is húznak belőlük néhány hasznos infót, mint például azt, hogy önként jelentkeztek a kiképzésre, mert a Hazafiak megkérték őket. Kicsit arrébb Monroe dohog, hogy már megint nem hagyják dolgozni, és különben is mi dolga itt a Mathesonoknak? Azon kívül, hogy Rachel Miles csaja, ugye, bár ezt csak én teszem hozzá. Miles annyit felel a haverjának, hogy jelen pillanatban jobban bízik a saját családjában, mint Monroe-ban. Végszóra Gene elindul, hogy hazavezesse az eltévedt bárányokat. Monroe nekiugrik az öregnek, mert neki van esze. A kis kadétok simán visszamennek, és elárulják a rejtekhelyüket. Miles közéjük ugrik; Monroe-t lenyugtatja, Genéket pedig útjukra engedi, de azért ő is velük tart. A bozótosban közben, mint két dögkeselyű, a Neville-fiúk figyelnek. Az őrnagy megérzi, hogy zavar támadt az erőben. Jason is érez valamit, de valószínűleg ez az érzet egészen más természetű, ugyanis a távcsövön keresztül megpillantja Charlie-t. Ajjaj, szerelmi drámát vizionálok.

handle it.jpg

Úton a foglyokkal. Miles azon moralizál, hogy ugyan most megmenthetik ezt a két gyereket, de ha harcra kerül a sor, akkor így is- úgy is lesznek áldozatok. Rachel megérti, de nem akar újabb „járulékos veszteséget” Monroe nagyzolási hóbortja miatt, elvégre Danny is az volt. Elérnek Kim apjának házáig, ám az öreg nem fogadja őket tárt karokkal. A Hazafiak jól teledumálták a fejét, úgyhogy most inkább Gene lőné széjjel. A helyzetet az menti meg, hogy Kim elmondja, hogy mit csinálnak velük a táborban. Illetve csak mondaná, mert nem emlékszik semmire. Az apja megvizsgálja a sebhelyet az arcán, és azt veszi észre, hogy a lány szemhéjára belülről (!) egy számot tetováltak, erre kiakad. Kim is, mert ahogy apja felolvassa a számokat egyből fegyvert ránt, lelövi a fatert, és már töltene is újból. Amikor a fegyver befuccsol, a lány késért nyúl, és a saját torkát vágja át vele!

tattoo.jpg

Feszültségoldásképp kapunk egy újabb tábortüzes jelenetet. Priscilla bebújik volt férje mellé melegedni, és persze szex lesz a dologból. Ugorjunk! Neville Trumant győzködi, hogy adjon mellé egy pár embert, és ők ketten kapják el Monroe-t. Ezzel Truman bizonyíthat Doyle-lal szemben, és Neville is teljesíti a feladatát. Win-win, a hülyének is megéri. Truman flashback-kel egyet ennek hallatán. Hat hónappal az elsötétedés után Guantanamón volt szolgálatban. Ételt osztott a raboknak, mert még életben volt az a parancs, hogy működtetni kell a börtönt. Truman ennek nem látja sok értelmét, hiszen már hónapok óta nem jött hír Washingtonból. A főnöke nem vevő az árulással felérő hőzöngésre, de hirtelen hajókürtök hangja szakítja félbe unalmas hétköznapjukat, és bámulatosan gagyi CGI-hajók tucatjai lepik el az öblöt. Az amerikai kormány nagyjai kirándulnak egyet. A börtönbe. Hát ezt is megértük.

bay.jpg

Monroék táborában válságtanács van. A fiú szemében is ott a tetoválás, ebből még gond lehet. Monroe és immár Miles is a gyerek likvidálását támogatja, mert háborúban nincs helye az érzelmeknek, okosan kell dönteni. Rachel ez egyszer nem akar okos lenni, mert eddig ezt tette, és lám mi lett belőle: a fia belehalt, ő meg majdnem elvesztette a józan eszét; hát ebből köszöni, de nem kér. A vitát nem tudják befejezni, mert megérkezik a Neville-Truman álomcsapat, és lövöldözni kezdenek. A harc hevében tanúi leszünk néhány nagy találkozásnak. Monroe és az őrnagy püfölik egymást vehemensen. Monroe a "ha az én életem vagy a te feleséged élete közül kell választani, akkor halál a ribancra"-elvet követve nagy nehezen legyűri Neville-t. Az őrnagy fiacskája eközben előbb Charlie-val, majd a nője új pasijával, Connorral fut össze. Az előbbi leüti, az utóbbit pedig ő veri majdnem péppé. A kis elfuserált drogbárót az apja közbelépése menti csak meg. Rachel elengedi a foglyot. Miles lelőné, de Rachel addig könyörög neki, hogy végül becsicskul inkább, és leereszti a fegyvert. Nevillék még lövöldöznek egy kicsit, de Miles és kis csapata végül sikeresen megmenekül.

bitch.jpg

Másnap van is nagy lecseszés Truman irodájában. Doyle osztja az eszet. A lényeg, hogy Trumannak ezentúl a budi használatára is engedélyt kell kérnie. A parancsnok erre flash-sel egyet. Egy évvel az elsötétedés után Jack Davis védelmi miniszter összehívta gondosan megválogatott embereit, többek között Allenfordot, és Trumant, hogy nagymonológot tartson az új világrendről, és a szép új Amerikáról. A lényeg, hogy az elnök már úgyis halott (lezuhant a repülője), ha az alelnököt elteszik láb alól, akkor ő következik a sorban. Vissza fogják foglalni a kontinenst. A derék amerikaiak 70%-a odavész, de sebaj, hulljon csak a férgese! Allenford közbekotyog, hogy nem lesz elég emberük, mire előlép Doyle az átnevelő központok zseniális tervével.

NWO.jpg

Mileszék egy újabb rejtekhelyen. Rachel próbálja vigasztalni a férfit, hogy jól döntött, amikor nem lőtte le a kadétot. Miles nem olyan biztos ebben. Hogy a napja még jobb legyen az udvaron Bass várja, hogy ugyanazzal csesztesse, mint az előbb Rachel, csak más előjellel. Milesnak elege van, és kérdőre vonja a haverját, hogy ha egyszer nem a várost akarja megmenteni, akkor mégis mit akar? Bass próbál terelni, de Miles nem olyan ostoba, mint amilyennek néha látszik, és simán leveszi, hogy Monroe egy apa-fia királyságot építget a Hazafiak hulláin. Bass tehát lebukott, de válaszul visszatámad: neki legalább van célja, és Miles miért harcol? Miles szótlanul lelép.

Miles.jpg

Willoughby-ban tovább folyik a szarkavarás. Neville arra próbálja rávenni Trumant, hogy tegyék el láb alól Doyle-t. Doyle pedig közben ellentámadásba megy át. Behívatja magához Jasont, felolvassa a fiú szemébe tetovált számot, és kiadja a parancsot a bezombult srácnak, hogy mondjon el mindent az apja terveiről. 200 mérfölddel arrébb kialudt a tábortűz, és amíg Aaron békésen pihenget, Priscilla begyalogol az erdőbe, és haverkodik a szentjánosbogarakkal. Ez meg most hogy? És miért? Folyt köv.

Címkék: Revolution
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása