Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 1x07 - Éjszakai vágta

2014. március 18. 13:00 - Szencsike

Bostonban, 1775. április 18-án kezdünk, egy bizonyos Paul Revere éjjeli vágtáján. Ő a hírvivő: akit csak meglát, utasítja, hogy adja tovább: jönnek az angolok! A hír szájról szájra terjed a lakosság körében, míg Mr. Revere és a csapata újabb vidék felé vágtáznak. Őket azonban üldözi valaki: a most még nem Fejnélküli Lovas, vagyis a Halál. Revere csapata elhullik, mintha számítottak volna a Lovas jöttére. Ugorjunk a jelenbe: Crane a bőség zavarával küzd, ugyanis Abbie bevásárolt neki. Több karton konzervkaja, több liternyi ivóvíz. Crane-ből kibújt a környezetvédő énje, pazarlás amit manapság művelnek a kajával és a vízzel. A begyűjtésnek oka van: Crane megszabadult a Fej nélküli Lovastól, mint gonosz lélekbitorlójától, de így tisztán még védtelenebb. Corbin kis házikójában meghúzhatja magát baj esetére, ezért a készletezés. Nemsokára napnyugta, Abbie kidobja Crane-t a szabadkőműves csoportnál, ahol megbeszélhetik a Lovas elleni támadást. Abbie kimarad ebből, szimplán mert a Kőművesek nem kedvelik a nőket a soraikban.

1.png

Abbie beérvén a városban összefut exével, akire rájött a békülhetnék. Abbie végül belemegy egy kávéba, hátha nyugton hagyja őt, ezt másnap kortyolgatják majd el. Nem is sejtik, hogy valaki figyeli őket. Beesteledett, Luke indul haza az őrsről, ám egy régi ismerős szólítja meg egy kis sikátorból. Andy „bicsaklott nyakú” Brooks, hát nem halt meg, büszkén viseli a gonoszok jelét a kezén, és ő figyelte a párost korábban. Andy figyelmezteti Luke-ot, hogy hagyja békén Abbie-t. Andy lesz az, aki megvédi őt, senki más nem mehet a közelébe. Háború közeledik, Luke-nak döntenie kell, melyik oldalra áll, ha itt az idő. Emberek közelednek, Luke a léptek felé fordul, két zsaru sétál el arra, mire visszafordul Andy sehol. Abbie végzett mára, a kocsiban lesi meg a mobilját, mert Crane üzenetet hagyott neki. Végre túlesett a sokkon, micsoda találmány a mobil, majd a legmélyebb tisztelettel megígéri, hogy közben jár Abbie-ért az SzK gyülin, hadd legyen ott ő is. Ez az SzK gyüli nem indul zökkenőmentesen, mire Crane megérkezik,, máris van a koloniál házban négy lefejezett halott. A Lovas ott van, Crane szerzett egy lőfegyvert, Abbie is megérkezik a házhoz, de nyílt harcra nem kerül sor, a Lovas távozik.

2.png

A helyszínelés már zajlik, a parancsnok annyit kér Abbie-től, ne a Lovasra hivatkozzon a jelentésben, ez őrültségnek hangzana, öngyilkosság legyen, de bármiben segít a párosnak. Az SzK-ról kérdez, Crane törizne róluk egy kicsit, de a parancsnok van annyira művelt, hogy az alapokat ismerje, viszont azt még ő sem tudta, hogy az SzK egy ősi háborút vívott. Crane egyik halottról leszedi a gyűrűt, egy helyszínelő hallgatózik, mikor a kapitány Abbie-t kéri a jelentés kiszínezésére, mert még a fejek is eltűntek.. Abbie Cranet keresi, a férfi egy másik szobát túr fel, az SzK könyvtárban kell lennie valaminek a Lovas elpusztításáról. Látszik rajta, hogy ideges, de még idegesebb akkor lesz, mikor meglátja a könyvben a kitépett oldalakat. Crane mikor a Lovassal harcolt, megígérte magának, ha  törik ha szakad, a Lovas halott lesz. Lefejezte ugyan, de 250 év múlva mindketten feltámadtak. A Bűnevő elválasztotta őket egymástól, de amíg él, a Lovas megölése a legfontosabb célja. Azonban egy arckép, Jefferson tábornok arcképe új gondolatokat szül. A képen a nyaknál van egy vágás, mintha lefejeznék, mi van, ha a Lovas a saját koponyáját keresi? A terv: meg kell találni a Lovas koponyáját és el kell pusztítani!

3.png

A parancsnok nem hisz a fülének, egy bizonyítékot nem fog megsemmisíteni, a Lovas feje ugyanis a rendőrség tulajdona. Abbie gondoskodik arról, hogy a parancsnok neve ne merülhessen fel, de ez az egyetlen járható út. Pech, a fej egy másik laborban van, és mielőtt egy újabb szónoklatba kezdene egy titkárnőféle érkezik, van három hívása: egy FBI, egyik halott Szk felesége és a parancsnok saját felesége, a gyerek születésnapja ügyében. Crane a lelkiismeretre apellál, a Lovas nem fog megállni, addig öl, ameddig meg nem kapja amit keres, és a parancsnoknak rengeteg embert kell a halott hozzátartozójáról tájékoztatni. Újra jön a titkárnő, a kerületi ügyész is telefonált, de a parancsnok menni készül, Abbiék nem kapnak választ a kérésükre.

4.png

A parancsnok a laborba megy, a kutatófickó őszinte bánatára semmit sem tudtak meg  a koponyáról. Egyik vizsgálat sem talált semmit, se DNS-t, se egyéb használható valamit. Hát ez van, a parancsnok vinné a fejet, doboz, zacskó ha van, az jól jönne. A laborba váratlan vendég érkezik, a Lovas. Rögtön lelövi a tudóst, a parancsnok a saját szemével is láthatja a bizonyítékot Abbie-ék szavaira. A Lovassal tűzharcba keverednek, a parancsnok egy mátrix mozdulattal idejében elhajol a Lovas fejszéje elől, fogja a fejet és menekül ahogy tud.

5.png

Abbie-ék megkapják a fejet, a parancsnok döbbenten meséli, hogy a labor kamerái ki lettek iktatva, vagyis semmi bizonyíték nincs a Lovasról. És igen, elhisz már mindent, amit mondanak neki, bár még maga sem tudja pontosan, hogy a kormányzónak meg a többi fejesnek, ő mit mondjon erről. A férfi távozik, ideje elpusztítani a koponyát. Próbálkoznak mindennel, kalapáccsal, savval, robbanószerrel de semmi. A nagyágyú egy ipari autózúzó gép lesz, irány a roncstelep. Crane egy lámpásokat vesz észre a közeli parkolóban, beugrik Paul Revere, lámpásokkal figyelmeztetett, ha támadás készült. Egy ég, ha szárazföldön, kettő, ha tenger felől jönnek, de négy lámpás mit jelent? Odarohannak a lámpásokhoz, a halott SzK tagok fejei. Úgy is mondhatjuk, hogy fejet fejért. A fejek ezüsttel vannak bekenve, szintén Paul Revere találmány, erősebb lesz a fényük. Ugorjunk 1775-be, Crane egy rejtekhelyen tartózkodik, itt bujdokol Sam Adams és John Hancock is. A közeli templomtoronyban két lámpás ég, vagyis a tenger felől jönnek az angolok. Crane figyelmeztetni akarta őket, de meglátta, ahogy Adams Reverének ad egy szabadkőműves könyvet, útmutató hogyan győzzék le az angolokat. Egy démoni heptagram szerepelt  a könyvön, ördög csapda  a neve. Corbin aktái között is volt erről egy magyarázat. Vagyis a könyvben nem az angolok, hanem a démonok legyőzéséről írnak. Crane kiokoskodja, hogy a Halál lovasa üldözte Revere-t. Ez a rész elején látott jelenet, de Revere egy angol zsoldosnak hitte őt. A könyvet kereshette, lehet a kőművesek frissítették ezt, miután Crane levágta a fejét.

6.png

Másnap egy közeli múzeumba látogatnak, ahol a gyarmati időkről van kiállítás. Az idegenvezető egy szép mesét mond Paul Revere-ről a gyerekcsoportnak. Abbie célirányosan elindul a másik irányba, Crane a kölykökkel tart. A vezető csak meséli a történelem lájt verzióját, Crane dühösen szól közbe, ahogy azt Móricka elképzeli! Abbie rángatja ki a törihamisításon felháborodott Crane-t a teremből. Abbie beszélt a kurátorral, a kézirat Londonban van, három hónapos tengeri út, sopánkodik Crane. Ám a jó hír, hogy digitalizálták, neten megtalálják. Crane-nek lövése sincsen a netről, de ha ez jó hír, akkor jó hír. Crane és a számítógép kapcsolata döcögve indul, de legalább ki tudja nyomtatni a könyv fontos oldalait, 5 példányban, hátha eltűnne, mint a képernyőn. A szöveget kódnyelven írták, ez Crane asztala, rögtön nekilát a feltöréshez, ehhez Abbie bezzeg nem ért, nem úgy mint őangolsága. Abbie telója jelez, hamarosan kávézni megy Luke-kal, de az ügy jobban leköti, vélhetően lemondja, igaz ezt is Crane dörgöli az orra alá. A kapitányságon Luke tiszta ideg, folyton Andy szavai járnak a fejébe, és rejtélyes estekről kutat a neten. Abbie most hívja, de nem veszi fel, így a lány hangpostára mondja a „Bocsi most épp nem érek rá” üzenetet. Abbie a katakombákban sétálva telefonált, indulna vissza, ha Andy nem tartóztatná fel. Szegény srác hiába halott, de az ura nem engedi valóban meghalni. Mellékesen Abbie-t szeretné megvédeni.

7.png

Az irodában Crane megint ismerkedik a számítógéppel, most sikerült elővarázsolni egy szexchat oldalt. Köszi, de tisztes párkapcsolatban él, de a barna, bögyös, melltartós kisasszony csak nem tűnik el. Inkább lehajtja a laptopot, a kinyomtatott papírral többre megy, de a napfény megcsillan a lovas fején, Crane-t megszállta az ihlet. Nézegeti a fejet, a szöveg feltöréséhez szükséges kód, Cicero, a fogakra lett felírva. A csatornában Andy kétes értékű infókat adna át Abbie-nek, hogyan ejthetik csapdába a Lovast, megölni nem tudják. Ezzel párhuzamosan az irodában Crane szintén rájött egy megoldásra. Abbie után siet és meglátja a lányt és Andy-t. Rácsodálkozik, hogy él a kis besúgó, de van egy üzenete a Lovasnak. Sötétedés után a temetőben akar vele találkozni és a fejét is visszakaphatja.

8.png

Abbie-ék visszasétálnak az irodába, Crane összefoglalja mit tudott meg, majd rátér mit is fognak csinálni. A könyv szerint egy boszorkány segítségével olyan igézetet kell a Lovasra szórni, amitől azt hiszi, hogy a Hold is Nap. Katrina, mint lehetőség, kiesik, más boszorkányokról Abbie nem tud, de hála a modern technikának egy UV-lámpák segítségével csapdába ejthetik a Lovast, az SzK-nak van egy börtöne, ahol fogva tarthatják. Már csak elő kell készülni, a segítség a parancsnok lesz. Koponyákat festegetnek csalinak, ágakat gyűjtenek be, a katakombában jeleket rajzolnak fel. Közben Crane sztorizik Thomas Jeffersonról, Abbie és a parancsnok sokkal többet tud a nagy amerikairól, mint Crane, aki együtt harcolt vele. A nagy amerikai nem vetette meg a rabszolgalányokat az ágyban. Szegény naiv Crane, még egy mondását is ellopta tőle a vezére.

9.png

Néhány perc és napnyugta, ám Abbie Luke miatt rágja magát, nem biztos, hogy menne a dolog. Folyton titkolóznia kéne, hazudnának egymásnak, így meg semmi értelme sincsen. Crane mosolyog, Katrina is hasonlóképp gondolkodott. Ám Katrina valóban szerette őt, másképp meghalt volna a háborúban és most nem lenne itt. Áldozatokat kell hozni, hangzik a konklúzió. Elég a moralizálásból, idő van, besötétedett, irány a temető. A Lovas pontosan érkezett, Crane felhívja magára a figyelmet, meglóbálja a fejet, indul az üldöző futam. Crane a katakombákba csalja a Lovast, aki útközben jópár hamis fejet talál. Abbie-t veszi üldözőbe, a lány elcsalja egy megjelölt helyre, Crane egy közeli beugróban várja Abbie jelét, amire felkapcsolja az UV-lámpákat. A lovas fogságba esett, Crane megbéklyózza, a parancsnok még mindig döbbenten nézi a foglyot. A hármas jó munkát végzett most, de mi lesz később?

Minden, amit a sorozatról tudni lehet

Az Álmosvölgy legendája a comment:com-on:

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.18. 20:00:30

Hány perces is egy epizód, úgy 40-50? Nekem a duplája kellett a megnézéséhez. Rejtély!!! Fejtörő!!! Misztikum!!! Folklór!!! Folyton meg kellett állnom, és megcsócsálni a kapott infókat. Kiélveztem minden percét. és Pletykák!! (korabeli Blikk: Jefferson és a rabszolgalány és gyerekeik) :)
Humor!! Amikor a régmúlt századbeli Halál becsattog egy zsákmányolt géppityuval, azon felnevettem, de csak azért mert bunkó vagyok, semmi érzékem a finomságokhoz.
Abbie egyre jobb fej, most már lehet a barinőm, nem bánom.
A végén kicsit betojtam, hogy évadzáró volt, de szerencsére nem.
Még mindig csámcsogok a sztorikon.
A hv-t is dicsérem, nem vitás, és köszi!

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.03.18. 22:53:52

@aggyistenbiri: és milyen epic zene szólt a zárójelenetben :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.18. 23:05:14

@Hüpna: Katarzis! Fasza! Anyám, életemben nem használtam ennyi felkiabálójelet.

Szencsike 2014.03.19. 14:19:58

@aggyistenbiri: Ugye, hogy kezd beindulni :) Évadzáróig még 5 rész van vissza, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz velük :) Azt hittem, mikor Abbie menekül, hogy ott marad..., váá mi lesz a Lovassal!? A bűnevő bácsiból többet is hozhatnának, a parancsnokról már várom mi derül ki, Luke meg... áttér szerintem a sötét oldalra, Andy miatt betojt rendesen....

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.19. 19:28:59

@Szencsike: Ó, igen, a parancsnokot is bírtam, most hogy látta a dolgokat, talán már nem fog annyit tamáskodni ő sem.
Ebben a maradék 5 részben remélem kapunk a másik 3 lovasból is, még ők is nagyon érdekelnek.
Szétizgulom magam. Jujjj milesz.
süti beállítások módosítása