Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 4x09 - The Ones You Love (A szeretteink)

2014. március 17. 11:00 - Gabba

Kérem szépen, ha hiányoltuk volna a váratlan fordulatokat és a mázsás súllyal arcon csapó cliffhangereket ebből az évadból, akkor most ez a hiányérzet letudva, mert most olyat kaptunk, hogy a fal adta a másikat. Még most is remeg a kezem a klaviatúrán, pedig már túl vagyok némi szíverősítőn. A raktárban kezdünk, Artie a leltárban azt ellenőrzi, melyik fontos ereklyét nem sikerült Adrian atyának megszereznie, amikor a pap váratlanul megjelenik előtte. Artie nem hisz a szemének, hogy a frászba járkál maga ki-be ebbe a szuperbiztonságos épületbe? A pap lenéző mosollyal mutatja neki D.B. Cooper ejtőernyő-kioldó zsinórját, hát ezzel itt. Majd a leletek közül felkapja és eldobja Thomas Jeffries XIX. századi ausztrál sorozatgyilkos bumerángját, ami lever néhány cuccot a polcokról, mire a riasztó bekapcsol, a pár sorral odébb rendezgető Myka és Pete rohanva indul Artie felé. A pap még gonosz mosollyal súg valamit Artie fülébe és sietve eltűnik, még mielőtt Mykáék odaérhetnének. Pete remekbeszabott mozdulattal elkapja a gyilkos bumerángot, Artie pedig sápadt arccal magyaráz: Azt akarta, hogy újra használjam az asztrolábiumot, és megfenyegetett, hogy ha nem teszem meg, titeket fog megbüntetni. Főcím.

Ones01

Nincs tehát többé titkolózás, Artie beavatja végre Mykát és Pete-et is, és tájékoztatja a Régenseket és Mrs. Fredericet is. Ez utóbbi jelenleg egyébként titkos küldetésen van Steve Jinks-szel, de Artie azt persze nem árulja el, hol. Most viszont a legfontosabb az Adrian utáni nyomozás, Claudiánk máris jelzi, hogy a pap által a közelmúltban használt hamis címről három csomagot adtak fel három városba: Colorado Springsbe (Colorado), Yumába (Arizona), és Menlo Parkba (Kalifornia). Az elsőben Tracy lakik, Myka terhes húga, a másodikban Amanda, Pete volt felesége (a 3x04-ben már találkoztunk vele), és a harmadikban Claudia bátyja, Joshua (vele az 1x04-ben), ez utóbbi most éppen valami nagggyon titkos projekten dolgozik, amit Artie szerzett neki. Pete, Myka és Claudia már indul is, Artie és Leena a raktárban marad és újabb infókat próbál szerezni Adrian atyáról.

Ones02

Elsőként Mykát kövessük, aki éppen leparkol húga háza előtt, Tracy nagy örömmel üdvözli. (Mi is megvidámodunk, hiszen a szerepben az Alias és a Dollhouse óta szívszerelmünk, a csodásgyönyörű Amy Acker látható.) Mindketten hepik, dejólnézelki, mutasdmagad, holvanKevinaférjed, üzletiúton, majd irány a gyerekszoba, tele játékkal és mindenféle édibédi ruhákkal. Myka random témák feldobásával igyekszik leplezni az arcára kiülő „ó, bakker, ennyi cucc közt hogy találom meg a gyanús ereklyét” kifejezést. Bennünk is kezd valami rossz érzés elhatalmasodni, mert Tracy szeme időről-időre gyanús zöld fényben izzik fel, ajjaj. Amíg lemegy a konyhába teát főzni, Myka a semlegesítő sprayvel sorra lefújkálja a rucikat, de semmi reakció, viszont a lila foltot nem tudja ledörzsölni róluk, a születendő gyerek így majd egyből mehet ÚTE meccsre. Tracy elkészíti a teát és Mona Lisá-s bögrébe önti, majd zölden villogó szemmel még valami súrólóporral is ízesíti, mondtam már, hogy ajjaj?

Ones03

Nézzük meg Pete-et, aki a Yuma melletti légibázison beszélget Amandával: Úgy néz ki, drágám, hogy megint van egy kis hókusz-pókusz problem, akárcsak az előző évadban, közli Pete. Történt veled valami szokatlan az elmúlt napokban, nem, semmi, viszont Amanda postán kapott egy kis bőrdobozt, amiben azonban nem volt semmi. Pete bedobja a semlegesítő tasakba, de nem történik reakció, Amanda viszont nem érzi túl jól magát, olyan, mintha lázas lenne, majd egyszer csak elájul. Irány a kórház, de a nő láza folyamatosan emelkedik, a dokik nem találnak ellenszert. Na tessék, ajjaj a négyzeten.

Ones04

Claudia megérkezik Joshua titkos címére, útközben folyamatosan hívja telefonon, de bátyja nem veszi fel. A lakásba lépve aztán megtudja az okot: Joshua egy asztal mellett áll mozdulatlanul, sárga borostyánfolyadékba dermedve. Ajjaj a köbön. A raktárban Artie töltött revolvert vesz magához, és elindul ellenőrizni a lopásérzékelő rendszert. Claudia csörög be Leenának és elmondja a borostyán dolgot, a bongyorhajú gyorsan utánanéz, milyen ereklye okozhat ilyet. Először Georges Cuvier paleontológus zsebkendőjére tippel, benne arannyal hímzett szitakötő, de Claudia ilyet nem talál a szobában. Következő tipp az idősebb Plinius mini tekercsre írt tanulmánya a borostyánról, a tekercset Claudia meg is találja a trutyiba dermedt Joshua ökölbe szorított kezében. Ki kéne venni onnan, de hogyan?

Ones05

És milyen titkos misszión jár eközben Mrs Frederic és Jinsky? Ők bizony a Vatikánban vannak, Artie és Pete az évadnyitóban ugyebár itt találta meg az asztrolábium mutatóját a liftben, a mostani késérő, Domenico atya el is mondja, hogy fogalmuk sincs, hová tűnt a liftből az emeletet jelző kar. A Fekete Gyémánt Testvériség ellen viszont nem hajlandó nyomozni mondván, hogy a Vatikán nem szokta magát beleártani mások dolgába. (Na persze, szerencséjére a plafon nem szakad rá a fejére.) Elvezeti Jinkséket abba a titkos könyvtárszobába, amit a Testvériség használt pár hónappal azelőtt, majd magukra hagyja őket. Mrs. F és Jinks szétnéz a teremben és az elölhagyott ételmaradékokból és szivarcsutkákból megállapítják, hogy a rend tagjai nagy hirtelenséggel hagyhatták el a szobát, sőt a félelmetes arcberendezésű főnéni szerint az is lehet, hogy nem önszántukból. A helyiség átvizsgálása közben Mrs F észleli, hogy Steve váratlanul eltűnt, pedig ez ugyebár a főnéni specialitása. Pillantása a falon lógó festményre esik, amiben néhány papi reverendába öltözött alak közt ott áll a megdöbbent arccal néző Jinksy! Ajjaj a negyediken.

Ones06

Tracy hozza a teát Mykának, aki zavartan lóbálja kezében a semlegesítő spray flakonját: Spéci gombaölő szer van benne, és azért használtam, mert ez a kis rugdalózó csupa gomba volt, ugye, milyen jófej nagynéni vagyok? Tracy erről nincs teljesen meggyőződve, mindenestre zölden csillogó szemmel átadja a Mona Lisás bögrét, de szerencsére pont ekkor becsörög a videohívó. Myka indulna felvenni, de Tracy ragaszkodik hozzá, hogy előtte kóstolja meg ezt a különleges teát, kicsit huzakodnak, közben a bögre leesik és a finom tea nagy füstöléssel kezdi felmarni a szőnyeget. Myka kimegy a szobából, a magára maradt Tracy mintegy transzban elkezdi feltakarítani a foltot a már korábban tönkretett rugdalózóval. Pete telefonál amúgy, Myka gyorsan elmondja neki, hogy Tracy meg akarja mérgezni, de eddig még nem találta meg az ezért felelős ereklyét.

Ones07
Pete is elmondja, hogy Amanda milyen rosszul van, de közben Myka észreveszi, hogy egy méretes konyhakés hiányzik a falitartóból, ezért gyorsan lerakja. A kórházban Pete aggódó arccal átkarolja Amandát, közben a vállán észrevesz egy vörösen izzó tetoválást: macskafej, alatta KOTIK felirat. De nekem sosem volt tetkóm, fogalmam sincs, hogy került oda, mondja Amanada. Pete végigsimítja Amanda vállát, mire a nő kínjai váratlanul megszűnnek, helyette viszont Pete kezdi magát ugyanolyan szarul érezni. A tetkó ugyanis átkerül az ő karjára és felsiklik a vállára, ahol vörösen kezd izzani. Myka hívja Artie-t, a főügynök szerint valamilyen testvérgyűlölő ereklye okozza a tüneteket Tracynél, mindjárt utánanéz. De Pete is becsörög a saját bajával, amire viszont Artie kapásból tud válaszolni. Kotik (oroszul cica) volt a konspirációs neve a II. Sándor cár ellen merényletet elkövető Ignatyij Grinyevckijnek. A támadást nitroglicerinnel töltött palackkal hajtotta végre, ami viszont őt is megölte. Akkor én is fel fogok robbanni?, kérdezi Pete.

Ones08

Vágd ki, tanácsolja röviden Artie és bontja a vonalat, mert közben ismét megpillantotta Adriant a raktárban. Pete ezzel a szép feladattal Amandát bízza meg, a volt nej némi habozás után neki is látna a műveletnek, ám a tetkó mindig odébbcsúszik a szike elől. Kivágni tehát sehogy sem sikerül, Pete testhőmérséklete viszont folyamatosan emelkedik, sőt már a sugárzásérzékelő is bekapcsol, ajjaj a sokadikon. Nincs más megoldás, Amanda az egyik robbanásálló bunkerhez vezeti Pete-et, könnyes szemmel elbúcsúzik tőle és bevallja, hogy tulajdonképpen még mindig szereti. Pete fájdalmas mosollyal még arra kéri, hogy majd nevezzenek el róla valamit, de lehetőleg ne plázát, majd magára zárja a bunker ajtaját.

Ones09

Tracyről mintha lement volna a transz, szokásos vidámságával hívja magához Mykát, rugdos a pici, gyere, tapintsd meg! De ez csak csel, mert Tracy előkapja a konyhakést, bunyózni kezdenek, catfight yeah! Közben a testvéri szeretet jegyében válogatott gorombaságokat és gyerekkori sérelmeket vágnak egymás fejéhez. A küzdelemből végül a mégis csak titkosügynök Myka kerül ki győztesen, és a gyerekszobában megkötözi Tracyt. Pont ekkor csörög be Pete a bunkerből, hogy elbúcsúzzon ügynöktársától. Elmondja a dobozt, a tetkót, az emelkedő lázat, mire Myka is lázasan gondolkodni kezd. Rájön, hogy a tetkót vissza kell juttatni a dobozra, a gond csak az, hogy Pete nem elég hajlékony ahhoz, hogy annyira hátra tudjon nyúlni a dobozzal. A sok gyúrás helyett inkább jógáznom kellett volna, mondja Pete kétségbeesetten. De az utolsó pillanatban beugrik a megoldás: háttal rá kell feküdni a dobozra! Az akció sikeres, a tetkó rákerül a doboz fedelére, Pete láza elmúlik, Amanda alig hisz a szemének a sértetlenül előkerülő exférj láttán. Akkor most szerezz nekem egy helikoptert, Coloradoba kell mennem, kéri Pete szokásos közvetlen modorában Amandától.

Ones10

Claudia feltúrja a netet borostyán-témában és máris látjuk, amint rettenthetetlen öntőmunkásnak öltözve, kezében hegesztőlámpával áll Joshua előtt. A lánggal melegíteni kezdi beborostyánozódott bátyja karját, majd amikor a borostyán megolvad, leönti egy nagy pohár jeges kólával. Igaza van a reklámnak, tényleg a jéghideg Coca Cola az igazi, mert a nagyfokú hőmérsékletkülönbségtől a borostyánréteg végigreped és immár könnyedén lepattintható a szerencsétlenül járt Joshuáról. Claudia kiveszi az ökölbe szorított kézből a Plinius tekercset és bezacskózza, a siker teljes, Joshua magához tér. Bár kicsit megretten húga öltözéke láttán, Claudia mosolyogva megnyugtatja: Csak az idei Halloween jelmezötletemet akartam neked megmutatni. Végül azért elmondja a teljes sztorit, Joshua viszont értetlenkedik: De hát honnan tudhatott Adrian atya erről a titkos helyről, hiszen ezt Artie szerezte nekem és senki másnak nem mondta el. Itt valami nem kerek, ért egyet Claudia, hiszen korábban Artie azt mondta neki, nem tudta, hol dolgozik Joshua a titkos projekten.

Ones11

Artie ezalatt Adriant üldözi a raktárban, végül rá is lő és megsebesíti, és elszánt arccal közli vele, tesz róla, hogy többé ne jusson ki a raktárból. Pete megérkezik Colorado Springsbe, Myka röviden vázolja az elmúlt órák eseményeit, hozzátéve, hogy ezek után valszeg kissé nyomott hangulatú lesz majd a családi vacsora hálaadáskor. Myka már az egész házat átkutatta, de az ereklye még mindig nincs meg. Fogadjunk, hogy a szemetesben, a kidobott csomagolópapírok közt nem nézted, veti fel Pete és igaza van. Jó lesz viszont sietni, mert Tracy kezd egyre szarabbul kinézni. (Elnézést a szóért, de ez nekem duplán fáj.) A kukabúvárkodás során előkerül egy zsinórral átfogott régi szalagparóka, ez lesz a gyanús lelet, de a bezacskózáskor nem történik reakció. Gyorsan agyalni kezdenek és arra jutnak, hogy esetleg ketté kell vágni a zsinórt, ha már egyszer testvérgyűlölő ereklyéről van szó. Elő a nagykéssel, nyissz, és igen, a hatás elmúlik, Tracy magához tér és értetlenül néz körbe a feldúlt gyerekszobában. Volt egy erős szélvihar, de még időben becsuktam az ablakot, ugye, milyen jófej nagynéni vagyok?, mondja meggyőzőnek szánt mosollyal Myka. (Az ereklye amúgy II. Mehmed szultán selyemzsinórja volt.)

Ones12

És mi újság a Vatikánban? A magára maradt Mrs Frederic nem esik kétségbe, nem az a típus, mint tudjuk, leakasztja a képet a falról és a vásznat kiveszi a keretből. Vár pár pillanatot és egyszer csak hopp, Steve előugrik a képből. Megtudjuk, hogy a kép keretét Rembrandt képeinek fő keretezőmestere készítette a juszaasz akác fájából, ami az egyiptomiak hite szerint az élet fája. Aki megérinti a keretet, azt fogságba ejti a keretbe feszített festmény, nyilván Adrian így csalta tőrbe a Testvériség tagjait. A képbe zárt papok sorra előugranak, utolsónak maga Adrian. Mivan??? Mrs F is nehezen tudja leplezni meglepődését, és kérdésekkel támad az atyára, de kiderül, hogy az soha életében nem járt a raktárban. Ó, vazze, kezdek rosszat sejteni.

Ones13

Claudia becsörög Mykáéknak, Artie hazudott nekünk, hadarja, elmondva a Joshua dolgot és azt is, hogy ő korábban telepített egy lopásérzékelőt a raktárba, ami az utóbbi időben semmilyen ereklyeeltűnést nem jelzett, bár Artie szerint ugye több lelet is eltűnt. Gyerünk vissza a raktárba, adja ki az ukázt Pete. Ott időközben annyi történt, hogy Artie bronzosította Adriant és megnyugodva sóhajt fel, végre vége a rémálomnak. De mégsem, mert a következő pillanatban azt látja, hogy a bronzosító üres és Adrian ott áll mögötte. Artie kétségbeesetten rálő, de a pap ezúttal nem sérül meg. Leena érkezik futva és rémülten néz a főügynökre, majd sírva arra kéri, térjen magához, hiszen jó ideje figyeli őt és látja, hogy Artie milyen sokszor beszél valami elképzelt személyhez.

Ones14

Artie lassan magához tér, szeme előtt leperegnek a közelmúlt történései és rájön, hogy csak kitalálta Adrian atya cselszövéseit, valójában mindent ő maga csinált, tétován matató ujjai elő is húzzák zsebéből az alakváltó Tubman gyűszűt. Az asztrolábium hatására tehát ő maga lett az a gonosz, amitől annyira tartott! Mrs Frederic hívja Leenát, azonnal hagyd el a raktárt, utasítja, de a lány képtelen megmozdulni. Artie indulna a Sötét Kamrába az asztrolábiumért és magából kivetkőzött arccal csak annyit mond Leenának: Az utamban állsz! A raktár felé száguldó Pete-re hirtelen valami nagyon rossz érzés tör rá és kéri Mykát, hívja fel gyorsan Leenát. A Farnsworth azonban csak hosszan csörög, nem veszi fel senki, ugyanis Leena ott fekszik vérbe fagyva a raktár padlóján! Bazmeg, bazMEG, BAZMEG!

Ones15

Címkék: warehouse 13
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.03.17. 14:47:13

Kedves Hogyvótíró Társam! Legyél olyan jó, és pislants át ide föléd az aktuális Person of Interest hogyvóthoz, mert ott szervezzük a következő blogtalit, ami Nélküled nem lenne az igazi. :)

higeona 2014.03.17. 15:06:26

@AaannnaaA: Nem nézegetted ennek a résznek a képeit egész véletlenül?
Remek hogyvolt lett, még keresem az állam.

AaannnaaA 2014.03.17. 15:14:53

@higeona: Csak Gabbának üzenni ugrottam be ahhoz a hogyvóthoz, ami legkönnyebben elérhető volt, de most, hogy megnéztem, csendben vigyorgok :)
(Gabba, csak hogy értsd, a színésznő, aki itt Tracy-t játssza, a PoI-ban egy nagyon fontos szereplő, Forrás. Kicsi a világ, na.)

Gabba 2014.03.17. 19:14:52

@higeona: én kb. fél napon keresztül ismételgettem a poszt utolsó három szavát

higeona 2014.03.18. 08:40:33

@Gabba: szerintem ezzel nem vagy egyedül

W.Jack. 2014.03.19. 11:42:28

Köszönet a hogyvoltért, vártam már nagyon, hogy leírjam azt a sok mindent, ami csütörtök éjjel ennek a résznek kapcsán eszembe jutott. Aztán elolvastam amint megjelent, és rájöttem, hogy amit ösztönből reagáltam volna, azt Te már odaírtad a végére, és jobb lesz, ha kicsit eltávolodok (időben) ettől a résztől, hátha majd másképpen látom, és lesz kevésbé kifejező, de összeszedettebb véleményem.
Viszont így alaposan átolvastam a linkelt olvasnivalókat, sok-sok pirospont és hála értük :) Idősebb Pliniusról olvasgatva, ehhez a mondathoz érvén: "Enciklopédiáját a művelt olvasóknak szánta, és a tényanyagot igyekezett anekdotákkal élénkíteni, tarkítani, amelyeknek az a célja, hogy az olvasó ne csak racionálisan kötődjön az olvasott anyaghoz, hanem belső kapcsolatot teremtsen vele," láttam azért némi párhuzamot :)

Visszakanyarodva sorozathoz: tényleg úgy kezdtem el nézni ezt a részt, hogy milyen jó kis izgalmaknak, több szálon futó eseményeknek nézünk elébe. Pár résszel ezelőtt meg már sikeresen lebeszéltem magamat arról, hogy esetleg Artie lenne a gonosz (bár azért ott lógott a levegőben, hogy az is lehet, hogy talán mégsem Adrian lesz az), de nem fordult meg a fejemben, hogy ilyetén fordulatot vegyenek az események.

Amikor itt tartottam a nézésben "A támadást nitroglicerinnel töltött palackkal hajtotta végre, ami viszont őt is megölte. Akkor én is fel fogok robbanni?, kérdezi Pete." még mosolyogtam is, hogy nahát, Neked mostanában ilyen robbanós részek jutnak itt is, meg Onedin vonalon is.

Sőt: még ezen is jókat mosolyogtam, hogy igen, ez pont az a fajta epizód, ami könnyed szórakozást nyújt: "A sok gyúrás helyett inkább jógáznom kellett volna, mondja Pete kétségbeesetten."
Aztán eljutottam a végére én is oda, hogy mi van?????? Szó se róla, dramaturgiailag remekül volt felépítve, hogy festmény a Testvériség foglyul ejtett tagjaival, Claudia gyanúja, Leena nem megy onnan, mert meg akarja oldani a helyzetet, Pete rossz előérzete, és Leena a földön......

Pár napja nyugtatgatom magamat, hogy nem, nem "áldozták fel" Leenat (bár ha úgy vesszük a csapatból az ő karaktere a legfeláldozhatóbb) és nem Deb (vagy minek hívták a nem szimpi gyógyszerészcsajt) kap majd a jövőben nagyobb szerepet. Inkább Amy Acker, vagy Jeri Ryan legyen többet szerepeltetve.
Szóval felettébb kíváncsi vagyok a folytatásra.

Gabba 2014.03.19. 13:17:42

@nughop: van ennek a sorinak egy olyan tulajdonsága, hogy az évadzárók előtt 1-2 résszel nagyon belehúz. Bár ez az évad 20 részes, viszont kint a 10. után volt kb. fél év szünet, úgyhogy esélyes még valami arculcsapás csütörtökön a félévadzáróban

W.Jack. 2014.03.19. 13:24:45

@Gabba: Ezek szerint akkor "Ajjaj a sokadikon" várható. Nehezen akar holnap este lenni.
De mivel megemlítődött Menlo park, és erről eszembe jutott A Menlo-parki varázsló, gyorsan újraolvasom Thomas Alva Edison életregényét, akkor gyorsabban telik majd az idő :)

Gabba 2014.03.19. 13:49:18

@nughop: én hetek óta nem merek semmilyen raktáros oldalra klikkolni, nehogy belefussak valami spoilerbe

(látom, erős szél fúj a Balatonnál is)

W.Jack. 2014.03.19. 13:55:15

@Gabba: Én csak most hétfőn jöttem rá, hogy tök jó ötlet volt feladni a gimiseknek szabadidős elfoglaltságnak, hogy nézzék németül a sorozatot, és utána majd megbeszéljük. Erre elkezdték hétvégéken bandába verődve nézni, és már előrébb járnak nálam két résszel, így nem győztem őket fenyegetni, hogy aki meg meri említeni, annak nem szurkolok majd az érettséginél :)

Szél az van, nem is kicsi, de még a soritól fogom a fejemet :)

Gabba 2014.03.19. 15:13:42

@nughop: nem nem szurkolni, hanem megbuktatni, aki spoilerkedik :)

W.Jack. 2014.03.19. 19:58:42

@Gabba: Mivel én eredetileg egy, maximum két hétre vállaltam el az érettségire való felkészülés folyamatosságának fenntartását, amíg az állandó tanerő gyengélkedik, és ezt teljesen kívülállóként tettem / teszem, ilyenekkel nem nagyon tudnék fenyegetőzni :)
Más kérdés, hogy azóta már hónapok teltek el, és én kitartóan megyek órákat tartani, ők meg lelkesen csinálják, amit kérek. Nekem remek időtöltés, meg szórakoztató is, és furcsa módon - bár nem osztályozom őket, nem érettségiztetek majd - nem tudnék rájuk panaszkodni.
Spoilerezés kapcsán meg érezték, hogyha szeretnék, hogy továbbra is átdumáljuk a történelem tételeket is, akkor jól viselkednek :)

W.Jack. 2014.03.20. 23:00:07

@Gabba: Nem szoktam nehezen találni a szavakat úgy általában, de most.............. nem tudnám kulturáltan megfogalmazni azt, amit gondolok.

Ha hasonlóan nehezen menne a megnyugvás, mint egy hete, akkor kapsz egy jó hosszú esti mesét, hátha az segít: soundcloud.com/nughop/csipog-h-sv-ti-toj-s

Gabba 2014.03.20. 23:50:17

@nughop: kemény volt, számítottam is rá, de végül túltett mindenen várakozásomon.

ki is végzem a maradék konyakot és meghallgatom az esti mesét

W.Jack. 2014.03.21. 06:11:49

@Gabba: Én is azt hittem, felkészültem arra, hogy nagyon váratlan fordulatot vesznek az események, de csak kapkodtam a fejemet, hogy "ajajj-mivan???-b+" és ezt a 3 kifejezést variátam végig.

Nem szoktam összevissza álmodni minden baromságot, de most sikerült. Lehet, hogy nekem is kivégzést kellett volna eszközölnöm, bár egy teljes üveg Hennessy nekem is az lett volna:)

Kapitánylány 2014.04.02. 09:13:05

@Gabba: most sikerült végre utolérni magunkat, és mit mondjak, ugyanaz a véleményem mint neked, rendesen odatettek a készítők, basszus!
süti beállítások módosítása