Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Emberi tényező 1x04 - Az ív

2014. március 14. 09:00 - candyperfumegirl

Geek epizódja lesz ez, ami örömteli, mert egyrészt a brit Office óta bírom a pasit, másrészt meg itt is az ő karaktere az, ami sok potenciált rejt, még akkor is, ha első blikkre eléggé klisés a figura. Nyitójelenetben Geek Rudy pislog nagyokat valami high tech laborban, háttérben ismeretlenek arról beszélgetnek, hogy valaki nem veszi fel a telefont, és ez nem rá vall, tehát szarban a haza, és Geek egyre idegesebb. Gondol egyet, majd kiránt a falból egy csövet, ömlik a gáz mindenfelé, kiront a laborból, és menekülőre fogja, majd megjelenik fekete képernyőn a „24 órával korábban” felirat. Hú, de kellemes Alias flashbackem lett hirtelen.

bends01.png

Megkapjuk máris a szokásos barátkozós jelenetet Kennex nyomozó és Robotzsaru társa között, most nem a járőrkocsiban kóstolgatják egymást, hanem együtt ebédelnek, tehát szintet léptek. Bár az ebéd viszonylag egyoldalú tevékenység esetükben, tekintve, hogy Robotzsaru nem fogyaszt emberi táplálékot, ő inkább társa vérét szívja unalmában. Miután kimondatja vele, hogy modortalanság egy japán étteremből úgy távozni, hogy nem ettek meg mindent, amit eléjük raktak, berendel Kennexnek egy élő meztelencsigát. Akinek persze súlyos pontveszteséget jelentene a macsófaktorból, ha finnyáskodva pofákat vágna vagy öklendezne, ezért gyorsan bekapja a csigát és csak kicsit fordul fel a gyomra utána. Pasik.

bends02.png

Na lássuk végre, ezen a héten milyen mocskos ügy után fognak nyomozni hőseink. Magányos férfi ül egy kocsiban, és a feleségének telefonál, elhangzik, hogy gyerek is van, meg nagyon szeretik egymást, ez az ember nem éli meg a következő jelenetet. Bevetés van vagy mi, ő meg egy szakácsnak nevezett figura találkoznak pár gyanús alakkal egy sötét sikátorban, és egy bizonyos Bishoppal való randevút követelnek. Mert van náluk valami neonzöld folyadék, amit egy éppen kéznél levő testőrrobot azonnal le is tesztel, 84%-os tisztaságú az anyag, jó cucc, beszélgethetünk. Bishop előkerül, szakácsot szó nélkül lelövi, majd emberünk hasába nyúl bele kicsit, hogy kihúzzon onnan egy adóvevő szerkezetet, tudtam, hogy be voltál drótozva, zsaru vagy.  Zsaru még egy utolsó szalmaszálba kapaszkodva bedobja a „nem egyedül jöttem” örökzöldet, de ezt ezek a geciemberek nem  veszik be, és fejbe lövik.

bends03.png

Kennexék érkeznek a helyszínre, megtudjuk, hogy a narancssárga bélésű bomber dzseki még 2048-ban is divat, legalábbis Kennex nyomozó nem hajlandó másban kilépni az utcára, valamint hogy a sárga helyszínelő szalag már digitális, ez mondjuk tetszett. Térjünk a lényegre, a lelőtt zsaru kocsijában azonosították a zöld anyagot, amire úgy ráizgultak a rosszemberek. Robotzsaru rögtönzött előadást tart nekünk a szuperújkori drogismeretből Benzunpropine-nak hívják a cuccot, valami ritka tengeri algából lehet nyerni a hatóanyagát, kurva gyorsan képes függőséget kiváltani, és a beceneve The Bends (Az Ív). Rendőreink arca sötétül, na ezt nemár, hogy a jó Cooper rendőr drogokkal üzletelt, Kennex nyomozó is vagy 5-6 éve nagy haverságban van vele, ez így nem áll össze.

bends04.png

Erről érdemes lesz kicsit elbeszélgetni a rendőrség belső köreiben is, érkezik már Barros kapitány, a drogos részleg vezetője, akinek már első blikkre nagyon ellenszenves feje van. John jobban jár, hozzá a csinos özvegy érkezik egy kis vigasztaló ölelkezésre. Barrostól megtudjuk, hogy Cooper az a türelmetlen fajta zsaru volt, aki mindig mindent azonnal akart, és ha nem tudta elkapni azt a drogkartellt vagy csúcskategóriás geciembert, aki éppen a legjobban szúrta a szemét, akkor bekattant egy kicsit. Ja, ismerem a típust, sandít Kennex felé Főnökasszony, vagyis tisztáztuk, hogy Cooper csakis jó zsaru lehetett. A baj az, hogy hivatalos megbízása nem volt a Bishoppal való találkozóra, csak magánakció lehetett, amit elég nehéz lesz bebizonyítani, hogy jó ügy érdekében történt, és nem akart ő is beszállni a drogbiszniszbe, de erre van még vagy 35 percünk az epizódból.

bends05.png

Özvegy is szolgáltat hasznos információt, volt egy kis tóparti házuk az isten háta mögött, Cooper ott szeretett bütykölgetni ezt-azt, asszonyka meg megbízott benne, sosem firtatta a dolgot. Jó lesz ezt rögtön lecsekkolni. A ház gyönyörű, idilli természetközeli helyen van, Kennex gyomra ezt nehezebben veszi be, mint a meztelencsigát, mert ő kemény. Szmogos, lepukkant ipartelep, vas és beton, az való egy vérbeli macsóhoz. Házikót meg mire odaérnek, már felforgatták, de az okos rendőr tudja, hol kell keresni és találni valami hasznosat, Kennex ki is halászik egy kis adóvevó készüléket a kéményből, bingó?

bends06.png

Bingó, erre ment a drót adása, amit emberünk az akció előtt lenyelt, úgyhogy most a teljes rendőrőrs végighallgathatja volt kollégájuk életének utolsó perceit a délelőtti kávé mellett, nem valami szívderítő program. Tanult rendőreink kicsit megakadnak azon, hogy Cooper TÉNYLEG szemtől szemben állt a Bishoppal, mert az akkora elit maffiafőnök, hogy eddig még soha senki sem tudta megközelíteni. Közösen kiokoskodják, hogy a geciember éppen konkurenciája kiiktatásán fáradozik nagy erőkkel, és mivel a droghoz nehéz hozzájutni, és kurva gyorsan rá lehet kattanni, már sikeresen meg is növelte rá a keresletet. A rögzített beszélgetésből az is kiderül, hogy Bishopnak még mindig kell egy méregkeverő, mert akit Cooper vitt oda, azt inkább agyonlőtte, nem volt neki szimpatikus.

bends07.png

Kennex zseniális ötlete, hogy be kell épülni az ellenséghez, és majd ő kiadja magát szakácsnak. Főnökasszony ezen csak azért nem kap röhögőgörcsöt, mert úrinő, te John, aki még egy tojásrántottát sem tudsz megfőzni? Kennex ebben lát némi igazságot, mert a főzési tudománya kiderül a kajarendelésben, az akció komolyságához mérten meg tényleg olyasvalakit kéne találni, akinek nem volt felmentése kémiából. Itt jön a képbe Geek Rudy, akit pillanatok alatt meg is lehet győzni, igen, ott leszünk, igen, lesz erősítés, igen, lesz rajtad GPS, igen, te választhatod ki, milyen ruhát viselsz az akció során. Rozsdás robotfejek meglesznek most pár napig nélküle is, Geek Rudy terepre megy.

bends08.png

Eddig jó, már csak azt kéne tudni, hogy lehet eljutni a Bishophoz, egy ilyen kaliberű főgenya címét csak nem lehet kinézni a telefonkönyvből. John és Robotzsrau most majd beveszik magukat a város legrosszabb környékén található legsötétebb késdobálóba, az ilyen helyeken mindig akad egy-két segítőkész delaer, akit jól meg lehet vesztegetni. Az ilyen helyeken viszont a robotokat nem csípik valamiért, mondja Kennex, úgyhogy Robotzsaru kint marad. Az ajtó még szinte be sem csukódott nyomozónk után, amikor máris látványosan távozik az ablakon keresztül, gyönyörű röppályát leírva. Úgy látszik, az ilyen helyeken nem szeretik a nagypofájú macsó zsarukat sem.

bends10.png

Közben Jócsaj meg egy ellenszenvesebb zsaru, akit még ember nem látott mosolyogni Geek Rudy alteregójának személyiségrajzán dolgozik, de egy olyan helyen, ami leginkább egy katedrálisra emlékeztet. (a vallás vajon elveszti jelentőségét a jövőben, ezt akarják mondani?) Drogok kotyvasztásáért ült, majd jó magaviseletért kiengedték, kitűnő diploma a Harvardon, ilyesmi, Geek eközben méregkeverői ruhatárának összeállításán fáradozik. Be is libben James Bond öltönyben, Harry Potter szemüvegben ÉS Indiana Jones kalapban, zseniális. Grumpy zsaru persze húzza a száját, de Jócsaj biztatóan mosolyog, az öltönyt mindenképpen megtartjuk. Mehet az oktatás, Grumpy roppant bicskanyitogató módon baszogat, persze csak segítőkészségből, Rudyank tartania kell magát a karakteréhez nyomás alatt is. OK, ezen a teszten átment, mehet a méregkeverés, amibe Geek kicsit túl nagy elánnal és még nagyobb nemtörődömséggel vág bele, sikerül is lyukat ütni az egyik éppen útban levő statisztarobot fején, fussunk neki talán még egyszer.

bends09.png

Közben Kennex és Robotzsaru sikeresen bevarrtak egy dealert, aki pillanatok alatt meg is törik, ha elengedik az előzetesben levő csaját, elvezeti őket a Bishophoz, ez könnyen ment. Gyorsan le is egyeztetnek egy randveút, G-Rudy is útnak indulhat, de még gyorsan át kell venni a feladatait, mert kurva ideges, és ettől feledékennyé válik. Lényeg, hogy az a cél, hogy Bishop kimondja, hogy dropban utazik, és nyert ügyük van. Különben meg követik majd Geeket, és hogy biztosan ne tévesszék szem elől, Geek megiszik egy olyan kimutathatatlan GPS löttyöt, amit már nagy sikerrel alkalmaztak az Alias 4. évadában is.

bends11.png

Geek Rudy bevetésen, sötét sikátorban battyog a találkozóra, I have a bad feeling about this. Rendőrség poloskái persze követik, és ezt 2048-ban szó szerint kell érteni, a lehallgatókészülékek konkrétan csótányoknak vannak álcázva. Rosszarcúak jönnek, Rudy meg reflexból bemutatkozik a valódi nevén, mert ennyire rutintalan. A rendőrségi lehallgatószobában egy emberként fejeli le mindenki az asztalt, Geek meg menti a menthetőt az "ez csak a becenevem" sztorival. Robotzsaru ezen a ponton elégeli meg a bénázást, lesz ami lesz, ő bemegy utána, mert ez így jó eséllyel kinyíratja magát a következő mondatával. Csak ki kell iktatnia a beépített adóvevőjét, és a rosszarcúak nem fogják tudni megmondani róla, hogy rendőrségi robot. A dealben persze nem volt benne, hogy egy robotember is kíséri a méregkeverőt, úgyhogy Robotzsarut az ellen marcona, kidobóember külsejű robotja egy kicsit megszorongatja üdvözlésképpen. Geek Rudy ment, ó ez csak egy kiszuperált játékrobot, kabalából tartom, meg akasztófázni szoktam vele unalmas óráimban.

bends12.png

Gazemberek átmenetileg felhagynak a cseszegetéssel, lássuk, hogy tud drogot keveni ez a kisember, ha jó a cucc, akkor talán nem verjük agyon hirtelen. Rudy már jól begyakorolta a dolgot, 95%-os tisztaságú szert kever, amitől hirtelen kisimul a ránca az összes geciembernek. Sőt, még maga a Bishop is előkerül az egyik lombik mögül, Jócsaj meg már ezerrel rajta van az arcfelismerő programon! Bishop neve Gavin Maxwell, egyre jobban megy itt minden, vajon hány perc kell a szarcunami elindulásához? Nem sok, mert Bishop most megitat Rudyval valami olyan löttyöt, ami kiiktatja a korábban lenyelt folyékony GPS-t, majd azt mondja, akkor most irány a valódi labor. Erre Kennexék is megindulnak, mielőtt eltűnne mindenki a színről, Robotzsaru is kiteker egy nyakat a rend kevdvéért, de Geeknek és a Bishopnak már hűlt helyét találják.

Egy rosszarcú azért itt maradt, amelyik nem tudott elég gyorsan futni, most őt lehet vallatni legalább, hátha kiszednek belőle valami érdekeset. El is mondja, hogy ez a Maxwell nevű kopaszember, amelyik elvitte G-Rudyt ki tudja hova, na ez nem a Bishop, mert az igazi Bishopot senki nem láthatja! Na ebből most megtudtuk, hogy akkor az igazi Bishopot ismerjük, ki melyik rendőrre tippel? Ehhez jön még hozzá, hogy megtalálják a GPS-ellenanyagot a földön, ami nem létezik, hogy geciemberek birtokában legyen, hacsak ki nem vitte valaki a rendőrségi laborból, mert friss fejesztés.

bends13.png

Jócsaj jobb híján olvasgatja még egy kicsit NemBishop Maxwell aktáját, aki benne van a rendőrségi nyilvántartásban, mert drogüzelemekért egyszer már elkapták, csak Barros kapitány valahogy kiengedte. Hoppá. Ami azt illeti, már érkezik is Rudyhoz, akit nem ismer fel, kapitányok nem figyelnek szaros kis robottechnikusokra. Kapitányasszony meg felhívja, hogy az időjárásról beszélgessen vele, meg a hétvégi teniszparti részleteit egyeztessék (kb. ilyen fajsúlyú infók a nyomozás jelenlegi állásról), és Bishop Barrosnak ez nem gyanús, mert pont addig pofázik, amíg be tudják mérni a helyét. Ezek után Rudy előad a korrupt kapitánynak egy olyan monológot, amiből én egy szót nem értettem, Barros meg is kérdezi, hogy te nem csak főzöd, hanem fogyasztod is a drogokat, igaz, barátom? Lényegtelen, meló van, kéne keverni egy kis cuccot, hadd ámuljon a kapitány.

bends14.png

Geek beveszi magát a laborba, és próbálja kitalálni, hogy mi legyen, közben meg Bishopék hívogatnák azt az emberüket, akit Kennexék elkaptak, és nem vszi fel, ami nem vall rá, tehát gáz van, szóval hirtelen visszacsöppenünk a nyitójelenetbe. Tudjuk, mi jön, Geek csövet szakít, kitör, menelül, és kap egy golyót a karjába. Robotzsaru is előkerül, mert követte őket, és most egy jó kis badass robot vs robot verekedés keveredik a T-Kidobóember modellel, csak úgy szakadnak a hardverek és égnek az áramkörök. Jön Kennex is, aki Barros kapitányt éri utol, aki sörhassal és magas koleszterinnel már nem fut olyan gyorsan, mint atletikus alkatú nyomozónk a műlábán, szájon is lesz most vágva de nagyon. És már kezdené a "neked annyi öcsém, mert én kapitány vagyok, senki nem fog neked hinni és kicsinállak" summájú szöveget, amit Kennex egy lövéssel rövidre zár, nem kell itt szarozni. Közben meg lettek szorongatva kicsit Robotzsaru áramkörei is, de mivel ő az egyik főszereplő, ezért a kidobóember feje lesz elválasztva a testétől a jelenet végén.

bends15.png

A rendőrségi össznépi ünneplés főszereplője ezúttal Rudy, aki csak őgy fürdik a dicsőségben, és Kennexék vannak olyan rendesek, hogy hagyják kicsit érvényesülni. Özvegy is megérkezik, és megköszöni Johnnak, hogy tisztázta a férje nevét, ő is csak ezeket a geciembereket akarta elkapni, és úgy néz ki, azért ment inkognitóban, mert nem bízott a saját főnökében. Mint kiderült, joggal. Most érdemes áttenni az ünneplést egy ún. zsaru-bárba, ahol horribilis, indokolatlan mennyiségű csaj várja, hogy tökös zsarusztorikat hallgasson nedvesedő bugyival. A jóságból Geek Rudy sem akar kimaradni, és Kennexék megszavazzák, hogy ez most neki is kijár, úgyhogy bepattanhat a hátsó ülésre, ha a bárban nem mondja el senkinek, hogy ismeri őket. Áll az alku, indulhat a buli, Geek meg alig várja következő terepgyakorlatát, egészen belejött.

Minden, amit a sorozatról tudni lehet, itt megtalálható.

Az Emberi tényező a comment:com-on:

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása