Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 1x06 - A bűnevő

2014. március 11. 11:00 - Szencsike

Egy gyors és lényegre törő összefoglalóval kezdünk: Crane és Abbie elmesélik, kik is ők, mik is ők és miért hozta össze őket a balsors: Meg kell menteni a világot az Apokalipszistől! Ezután irány egy ifi baseball meccs, a mi komoly, normális Mills hadnagyunk egy kiabálós hárpiává változik a meccs hatására, neki ez a kikapcsolódás. Crane persze ott ül mellette és tőle tanulja meg a baseball értelmét. A szabályok állandóak, csapatmunkára épül, az utolsó és legfontosabb: nincsen diszkrimináció. Lényegében az amerikai álom, csak a sportra kivetítve. Crane belelkesül, és cifra szavakkal illeti a bírót, aki épp nem csinált semmi rosszat. Egyébként remélem rendszeresen mossa a ruháit, mert már hatodik része és az idővonal szerint sokadik napja hordja ugyanazt az összeállítást. A meccs végeztével irány haza, a párosunk barátsága tovább mélyült, a következő lépés egy Mets meccs lesz. Crane gyalog indul haza, már ismeri a terepet, ha eltévedne. Egy rövid kitérőt tesz a temetőbe, hátha Katrina sírjánál homlokon csókolja a múzsa, de csak egy altató lövedék találja el és öltönyös fazonok húznak rá csukját.

1.png

Abbie békésen autózik haza az esti szürkületben, de az arca egyre bambább és egy látomást lát. Egy réges-régi házba tér vissza, egy roncs babakocsiból sírást hall, de gyerek helyett egy rongybabát talál benne, a hall ajtajában kivont fejszével meg a Fej nélküli Lovas áll. Menekülés közben berohan egy szobába, ahol boszik kántálják a varázsszavakat, majd eltűnnek és Katrina üdvözli Abbie-t. A házikó egy másolat, eredetije régen a házaspáré volt, most egyfajta átjáró, ahol Katrina tud a Tanúkkal kommunikálni. A Lovas másnapi felbukkanására és Crane elrablására figyelmezteti Abbie-t. Sajnos Crane hollétéről nem tud semmit, de egy bizonyos Bűnevő megtalálhatja és leveheti Crane-ről az átkot, ami összeköti a Lovassal. Crane-nek meg kell tisztulnia. Napnyugta előtt meg kell találni az átoktörőt, különben baj lesz. Abbie-nek több infó kell, Katrinát egy erő húzza vissza a Purgatóriumba, Abbie visszakerül a valóságba, ahol majdnem elcsapja egy teherautó.

2.png

Másnap reggel Abbie mindezt szépen elmeséli a főnökének. Ő feltesz néhány logikus kérdést, amik burkoltan Abbie józan eszét próbálják előcsalni, nem kéne hinni fejetlen lovasokban és átkokban. A főnök összeköti a szüzességet és a szkeptikusságot: a szüzességét már elvesztette, de a szkeptikusságától egyáltalán nem akar megválni. Ám legyen, Abbie dolgozhat és társ kell neki: Jenny. Family re-union part 2. A csajok találkozáskor kiosztják egymást, ahogy tőlük megszokhattuk, mikor Abbie bedobja a Bűnevő nevet, Jenny-nek nincs több kérdése, cselekedni kell. Crane eközben felébredt, egy gyertyákkal megvilágított csuda rejtélyes helyen van. A vallatója egy könyvet mutat neki, ebben van egy beszámoló Ichabod Crane-ről. Crane egy szép monológgal elhallgattatja a férfit: kideríti személyazonosságát, J. Rutlidge, Edward Rutlidge a Függetlenségi Nyilatkozat egyik aláírójának a leszármazottja. Bűbájjal védi magát a gonosz erők ellen, és a szabadkőművesek társaságához tartozik, az ujján az egylet gyűrűjének fehér sávja. Mindezt egy mandzsettából, védőrúnákból és a gyűrű hiányából állapította meg. Rutlidge tudni akarja, kicsoda valójában Crane hisz már sokszor becsapták őket. Az ő kis titkos társaságába sokszor beszivárgott már egy kamu Crane, ha ő az igazi, hol hallotta először a Káoszból Rend kifejezést.

3.png

Ezt egy bizonyos Arthur Bernard mondta, egy felszabadított rabszolga, aki kiállt az amerikai függetlenség mellett, a saját otthonában fogták el és ott lesz a kihallgatása egy lázító dokumentum miatt, amit állítólag ő írt álnéven. Az elfogásakor Crane még az angolok oldalán harcolt és ő lesz Bernard kihallgatója. Crane akkoriban hűen követte a parancsokat, de a fickó úgy néz rá, mintha tudná, hogy nem lesz baja. A helyi közösség gyógyítója kér belépést, ő volt Katrina, Crane részéről ez a szerelem első látásra pillanata, Katrina ezt jól titkolja, de a négerrel úgy néznek össze, mintha tudnák, hogy Crane nem fog rosszat tenni. Katrina érzi, hogy a férfi vívódni kezdett. A jelenben, Abbie és Jenny kutatnak, Bűnevő minden kultúrában jelen van, értelemszerűen a bűnösök lelkét tisztítja meg. A mi bűnevőnk már több országban is járt, halálraítélt rabokat látogatott meg, az utolsó szavuk mindig a „Megtisztultam” volt. Jenny sokáig követte őt, de két éve nem tud róla semmit. A múltban folyik Bernard kihallgatása, veréssel próbálkoznak Crane emberei, de nem törik meg a fickót. Elkezd démonokról, háborúról beszélni, Crane szerint őrült. A jelenben Rutlidge állítása szerint napokig tartott a művelet, de semmit sem tudott meg. Pár nap múlva Crane egy kivégzésen felügyelte a rendet, három embert akasztottak fel. A közösség nem lázadó fajta, ez feltűnt a hősünknek, beszélt a tábornokával a kivégzések haszontalanságáról, de ő Crane-t fenyegette meg árulással. Crane hallgatott, a tábornok dolgavégeztével elment, de egy pillanat műve volt az egész: amikor Crane ránézett a férfi arcára, az démonira torzult.

4.png

Később Crane és a doktornő a tó partján találkoznak, Crane össze van zavarodva, nem tudja hova tenni a démonokat és a saját lelkiismeretét. Katrina biztatja, hogy nézzen szembe a valósággal, ő egy tanúságra képes ember, látott egy démont, ha jól dönt, azzal meghatározza a végzetét. A világnak jó emberekre van szüksége. A jelenben Abbie-ék az aktákat túrják, ám eddig semmit sem találtak. Jenny-nek feltűnik, hogy Abbie mennyire meg akarja találni Crane-t, ennek egyszerű az oka. Egész életében úgy érezte, hogy nem tartozott sehova, szoros kapcsolata egyedül Jenny-vel volt. Miután Jennyt kezelni vitték, Abbie ismét egyedül volt, ameddig Corbin seriff a szárnyai alá nem vette. Corbin meghalt, de Crane belépett az életébe és adott egy olyan célt neki, amiért érdemes küzdeni. Miután végigmondja a szép beszédet, bekattan neki a megoldás. A fegyenclistát és a látogatási listát összevetve rájön, hogy a Bűnevő mindig az előző körben meghalt fegyenc nevét használta a soron következő látogatásnál. Az utolsó ismert név: Ian Kellett, igaz neve Henry Parrish.

5.png

Akkor irány hozzá, Connecticut államba. Megvan a férfi lakása, Abbie személyazonosság lopásra hivatkozva mehet be hozzá, a tag egy megtört öregembernek tűnik, hajlott háttal, csendes beszéddel. A lány nem csinál titkot abból, hogy tud a férfi valódi énjéről, a férfi viszont nem használja már a képességét. Ez a képesség abból áll, hogy látja az emberek lelkének legmélyén lappangó titkokat, olyanokat is, amiket az adott ember magának sem vallana be. Ezeket ő mind magába szívja, meggyógyítva a másikat. Egy idő után viszont saját magáról nem tudott semmit, ha folytatja, neki vége. A lányok is tanúsítják, hogy nem könnyű adottságokkal együtt élni, de ez most tényleg fontos. Ha Crane-t nem választják el a Lovastól, az a férfi halálát jelentheti. Úgy tűnik, hogy a Bűnevő felfogta, mit jelent az első Lovas megjelenése, de bepánikol, és kitörne a lányok közül. Abbie megragadja, és mindketten látnak valamit: Crane tartózkodási helyét. Föld alatti csatornában van, egy ajtón egy körző és egy négyzet. A szabadkőművesek jele. Abbie vinné a férfit, de ő nem fog menni, a lányok magukra maradtak.

6.png

Jenny és Abbie az Álmosvölgy alatti katakombát járják, Jenny szerint a Szabadkőművesek a jófiúk táborát erősítik, bár Crane elrablása ezt árnyalja. Crane eközben tovább meséli a Bernard sztorit. A tábornoka megunta, hogy nem tudott meg semmit, hát itt a vége. Crane vigye a férfit az erdőbe és lője le, mint egy kutyát. A kivégzőhely felé tartva Bernard beszél, Katrinára hivatkozik, a férfi csatlakozzon az amcsikhoz, mert olyan titkokat tud meg amitől megváltozik az élete. Katrina bízik Crane-ben, Bernard Katrinában, így ha most lelövi, elveszti az esélyt, hogy Katrinával legyen és bűnös lesz a lelke. Crane felemeli a pisztolyt, Bernard induljon el, hát itt vége, Crane lő. De csak megsebesíti a férfit, ha valaki vérnyomok után kutatna errefelé. Bernard ekkor mondja ki a Káoszból Rend jelszót, ezzel Katrina és Washington tábornok is tudni fogja, hogy megbízhatnak benne. Bernard elindulna, ám Crane tábornoka biztosra megy, egy rejtekhelyről ő maga lövi le a négert és Cranet veszi célba. Crane megtámadja őt és hasba szúrja, a tábornok átváltozik egy démonná, de egy közelítő lovascsapat miatt menekülnie kell. Crane eljut a kórházba, ahol Katrina dolgozik, kimondja a lánynak a jelszót, de a sebesülése miatt a karjaiban esik össze.

7.png

Ez hát Crane bűne, nem mentette meg Bernardot a haláltól, ennek súlya azóta is kísérti. Rutlidge végre rájön, hogy Crane nem csaló, és testvéreként üdvözli őt. Crane történetét Katrina írta le, Crane-nek beugranak Katina korábbi szavai: a testvérei meg akarják őt ölni. Katrina ezért rejtette el őt, nehogy a Kőművesek megtalálják, mert tudtak a kötelékről, ami összeköti őt a Lovassal, így ha egyikük meghal, a másik is vele hal. Katrina és a boszorkányszövetsége egy oldalon állt a függetlenségi háború vezetőivel, de Crane elrejtésével árulóvá vált. Rutlidge szívesen befejezné a 250 évvel ezelőtti munkát, azzal a különbséggel, hogy Crane-nek kell kioltani a saját életét, mintegy megbosszulva Bernard halálát, a nagyobb jó érdekében és ha ő meghal, a Lovas is halott lesz. Hoznak egy dobozt, abban van amivel megölheti magát. Kint Abbie-ék végre megtalálják a titkos bejáratot, két fegyveres az útjukat állja, de elég határozottak a lányok, így bemehetnek.

8.png

Találkoznak Crane-nel, Rutlidge-ék négyszemközt hagyják őket, Crane elmeséli, miért is fogja magát feláldozni, Abbie beszámol a Bűnevőről és Katrina utasításáról. Crane ugyan meglepődik Katrina és Abbie kapcsolatán, de attól ő még meg fog halni egy nagyobb jó érdekében. A saját sorsáról ő fog dönteni, ha ő meghal, a Lovas is meghal és nem folytatja a pusztítást. Abbie tiltakozik, a kezükben a megoldás, de Crane már döntött. Elég sokáig élt és elég sokat látott, hogy tudja az élete teljes volt. Abbie kénytelen belenyugodni ebbe a döntésbe, de Crane-nel marad, sok embertől nem tudott elbúcsúzni, ez más lesz. Crane megissza a varázslötyit, ami kinyírja őt. Utolsó szavaival bocsánatot kér Abbie-től.

9.png

Abbie és Katrina is szólongatják Crane-t, aki még a tudatánál van, lassan hat a lötty. De egy másik hang is felhangzik, Parrish meggondolta magát, remélhetőleg még idejében érkezett, Crane nem fog még meghalni. Kiküld mindenkit, majd leül Crane-nel szemben, szerinte ő az, aki miatt rájött, hogy van értelme magára venni a Bűnevő szerepét. Ejt egy vágást Crane tenyerén, a kiserkenő vért megkóstolja és látja a Lovas csatamezei érkezését. A lovas ott él benne, de ki lehet űzni, ha megbánja a legnagyobb bűnét, ez lenne Arthur Bernard esete. A következő pillanatban maga Bernard ül Crane-nel szemben, Crane dühös a fickóra, annyi mindent megtett, Bernard mégis halott. Érdekes, hogy Bernard másképp látja, ha ő nem hal meg, Crane sosem jutott volna el a végzetéhez, Crane az, aki bűnt lát abban, ami történt. Ameddig Crane így gondolkodik, a Lovas csak erősebb lesz. Ha megbánja az önmarcangolást, a vérkötelék megszűnik Crane és a Lovas között, és Crane szabad emberként szállhat vele szembe, a szövetségesével együtt, ez lenne Abbie. Crane végre hinni kezd, kimondja a megtisztító szavakat, a vére az asztalra folyik ki, ahol az kettéválik. Visszatért Parrish, aki egy kenyérdarabkát márt az egyik vérfoltba, és megeszi azt. A lámpák villogni kezdenek, a föld megremeg, Crane tiszta lett. Abbie-vel együtt ő is megkönnyebbül, remélhetőleg, Parrish és a Kőművesek szövetségre lépnek a kis csapattal. Az örömködésnek Parrish vet véget, érzi, hogy  Lovas felébredt. Az erdőben jár, megtalálta azt a helyet, ahol Crane aludt.

Minden, amit a sorozatról tudni lehet

Az Álmosvölgy legendája a comment:com-on:

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőkekóla · https://www.youtube.com/watch?v=xKcbYUwmmlE 2014.03.13. 10:39:31

Még az előző részt sem láttam, de majd csak jut rá idő egyszer. :-)
süti beállítások módosítása