Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Bridge 1x05 – The Beast

2014. március 07. 11:00 - Zenóbia

Tulajdonképpen én azt hiszem eléggé bírom Senor Galvan és a dagadt Ju Jitsu kerülő emberének az eszmefuttatásait. Most épp arról, hogy ő vajon sorozatgyilkos-e, vagy nem, de nem, mert nem erőszakolja meg, majd darabolja fel apróra, majd eszi meg az áldozatait, hogy aztán a csontjaikból berendezzen magának egy emlékmúzeumot. Szuper. Sorozatgyilkos az, aki élvezi az ölést, nézzük, Galvan mire jut magában a fickóval, akit kikötöztek egy székhez, és már félig agyonvertek.  Az üzlet érdekében, mert muszáj megtalálniuk Hector Calacát a hurokjával együtt, hogy ne rontsa nekik tovább a levegőt.  A pasi végül elárulja, hogy Hector Steve Lindert keresi, mert az ellopta a barátnőjét. Galvan úgy döntött, hogy ő nem sorozatgyilkos, mert lám, most sem állt fel a farka, amikor fejbe lőtte ezt itt a széken. Most már nem csak Hector keresi Steve-t, kezd nem túl egészséges méreteket ölteni a népszerűsége. Marcoéknál idilli vacsorajelenet a konyhában, Gus a telefonját nyomkodja, de ez sztem ma már nem zárja ki az idilli vacsi fogalmát. Az mondjuk meg nem fordulna a fejemben, hogy Sonya csenget az ajtón, pedig de.

1x05_bridge1.jpg

Gus elolvad, ahogy meglátja, ez úgy látszik állandósulni fog nála. Sonya  azért jött személyesen, mert a telefont Marco nem vette fel, ez a kirakod az ajtón visszamászik az ablakon tipikus esete, Sonya leszarja, hogy vasárnap este van.  Gedmant azonosították a hotelben, ahol sűrűn megfordult Cristinával, ergo ez személyes ügy volt a Mészáros részéről. A közös vacsi alatt Gus le nem veszi róla a szemét, ráadásul a nő még életében nem látott más kaját a smack levesen kívül, úgyhogy az enchilada több mint gyanús neki. Hihetetlen, a vacsi közepén kibassza az asztalra Marco tárcáját azzal, hogy ezt ott hagytad Charlotte-nál. Öö. Köszi. És tudja még fokozni a dolgot, mert nem ízlik neki Alma főztje, nyilván meg is mondja. Este amikor Marco leveszi a nadrágját az ágy mellett, kiesik a farzsebéből a pénztárca, innentől Almának nincs több kétsége, főleg, hogy az ominózus megcsaltál-e kérdésre az a roppant frappáns válasz érkezik, hogy kivel? Ne már. Marco szedheti a cumóját, Sonya romlásba fogja dönteni, először a karrierjét, aztán a családi életét, mi van még?

1x05_bridge2.jpg

Az FBI megszállta az őrsöt, és senkit nem engednek Gedman aktájának a közelébe, mert közéjük tartozott. Az első nyom, ami összeköt két áldozatot, hogy Gedman készítette Cristináról azt a videót, amit a gyilkosunk folyton elküld üziben. Gyöngy itt is volt, a pénz mellé helyezte, lassan összejön egy karkötőre való legalább. Marco inkább elmegy Linder után nyomozni, mert szüksége van némi távolságra Sonyától, végül is meg tudom érteni, ja, és amúgy az őrsön aludt, ha aggódtatok volna érte. A bolti lopás miatt bevitt lány mégis lényeges, de azóta már érte jött az apja, az anyja meg eltűnt már két napja, mondjuk ez az infó annyira nem zavarja az apját abban, hogy ott hagyja a parkolóban, mert az új feleség nincs gyerekekhez szokva. Maria még nem tért magához, Frye is erre vár, meg Sonya is, és ha már mindketten erre várnak, akár beszélgethetnek is a kórházi folyosón, ott születnek a legnagyobb barátságok. Most nem, csak mondom. Frye szerint a pasi bolonddá tette őt is, meg az FBI-t is, Sonya meg úgy van vele, hogy ő is tud kellemetlent kérdezni, úgyhogy belemászik a drog témába.

1x05_bridge3.jpg

Depressziósoknak itt a szuper megoldás, a drog jó móka és belőve nem utálod magad annyira, mint alapállapotban, ezek szerint Frye is legalább annyira nehezen viseli el saját magát, mint a körülötte élők. Steve szuperszexi alsógatyában vasal, amikor besétál a nappalijába Hector, az elmebeteg pszichopata. Ez tényleg az egyébként, már rántja is elő a hurkot, tudom, hogy elloptad a nőmet, de esélyt sem ad a válaszra, már fojtogatja is. Steve nem elég gyorsan, de azért kapcsol, hogy jé, itt egy forró vasaló, úgyhogy fejbebassza vele Hectort, aztán belenyomja az arcába, végre valami hatékony. A végszóra befut Marco is, akivel a beakasztott láncon át társalognak, mert bent kupi van. Van, aki így hívja a hullát a konyhában. Basszus, még nem is hulla, kezd magához térni, ez mindent túlél. Marconak leesett, hogy mit értett Steve azon a múltkor, hogy embereken segít, mivel havonta vagy tízszer járkál át Juarezbe, nehezen hiszi, hogy a kiváló mexikói kajáért. Ez nem egy szívbajos pasas amúgy, szép lassan visszasétál a konyhába, megragadja a vasalót, elhelyezi a végső ütést, aztán megy kezet mosni. Na, akkor most már tényleg nem fogja Hector megtalálni Evát.

1x05_bridge4.jpg

Steve vajon otthagyja szektás Bobnak, vagy elmegy érte, egy újabb pusziért? Az őrsön még mindig arra várnak, hogy az FBI megunja az akták nézegetését, addig is versengenek, hogy kinek szarabb. Hanknek gyökérkezelése lesz, szerintem nyert. Marco az egyik priccsen aludt, és ha már itt tartanak, akkor vázolja Sonyának, hogy mi vezetett ehhez. De hát házas vagy. Nem mondod. A társak fedezik egymást, nem pedig szép lassan-aprólékos munkával szétcseszik a másik életét, legalábbis erről próbálja meggyőzni Marco. Fejlődik a lány, mert felajánlja neki, hogy akkor ma alhat nála. Ennek hogy fog örülni Alma, ide látom. Marco arca egy tanulmány. Bolti szarka kislányunk rendületlenül tör át a kizárólag szembe áramló tömegen, hogy átjusson Mexikóba, kérdés mit kezd magával, ha egyszer átjutott. Steve nincs valami jó erőben, mert már attól kiköpi a tüdejét, hogy a konyhából kihúzza Hector hulláját a nappali közepéig, aztán rájön, hogy még a véres agyvelőt is fel kell mosnia, az életnehéz. De hát ahol erő nincs, van ott ész, elő a folpackkal, beszarok. Amikor a szőnyegbe tekeri, talál valamit Hector hátán, amit zsebre rak, de akárhogy gúvasztom a szemem, akkor sem látom, hogy mi a franc az.

1x05_bridge5.jpg

Marco meglepetésszerűen meglátogatja Frye-t a szerkesztőségben, ma ilyen látogatós napja van. Ide kávét is visz, sok a közös bennünk, például Gedman darabjai, hát ez aztán remek közös pont tényleg. A kávé nem véletlen, leborítja Frye asztalát, és lenyúlja a mobilját, fifikás-fifikás. Besétál a kórházba, mert Maria magához tért, Sonya meg csak les, hogy hogy nyúlta le a mobilt. Marco leboltolja Mariával, hogy addig ne mondjon semmit, míg meg nem kapja a menedékjogot, mert különben már zsuppolják is vissza a túloldalra, aztán sosem jut el Houstonba a gyerekéhez.  Alma kollégájának feltűnik, hogy nincs minden rendben otthon, és hát nincs is tényleg, mert amikor az ember egy olyan gyereket vár, akit a férje már valójában nem is akart, és még félre is dug, amitől végképp rájössz, hogy szarik rád, akkor az nem vicces annyira. Gusnak sem az, mert az apja azzal sem törődik, hogy Alma nem lenne köteles vele is foglalkozni, mert nem az ő fia, de ez egy rendes nő, és nem tölti ki máson a csalódottságát. A kleptomán gringó kiscsaj nem biztos, hogy megéri a reggelt Juarezben anélkül, hogy el ne vinnék kurvának, de meglátjuk, egyelőre szomorúan néz egy lépcsőről.

1x05_bridge6.jpg

Sonya mérges, hogy Marco késlelteti a nyomozásukat ilyen hülyeségekkel, mint Maria menedékjoga, és már Kitty sem rajong érte, mióta ő fogadja Charlotte hívásait, amikre Marco szarik válaszolni. Steve nem a szerencse fia mostanság, iszonyúan küzd még mindig azzal a hullával, de legalább most már úgy bebugyolálta, mint egy múmiát. Kihajítja az ablakon, persze rá a lent parkoló kocsijára, aminek betörik a szélvédője. A kretén. Frye telefonja is megcsörren végre, és emberünk hamarosan Sonyával társalog a benti telefonon, ha már sosem megy haza. A lényeg, hogy ha ő tudott róla, hogy mit művelt Gedman a szabadidejében, akkor az egész hivatal is tudta, csak őket nem zavarta a dolog. Charlotte és Marco a Hearts Coffee Shopban randiznak, ennél bizarrabb helyet nehéz lett volna találni ehhez a beszélgetéshez. Graciela Rivera-é az alagút Charlotte birtokán, és az övé is marad, amíg csak úgy akarja, mert van akkora hatalma, hogy teljesen tönkretegye Charlotte életét. Úgyhogy Marco azt tanácsolja neki, hogy játsszon a kivárásra, és csak élje az életét. Nélküle. Mert neki is hosszútávra kell terveznie, szinte hallani, ahogy a kávézót díszítő szívek szilánkokra törtek, óh.

1x05_bridge7.jpg

Sonya közli Marcoval, hogy az FBI eleve tudott Cristina videójáról, hát ezért nem engedték őket az akták közelébe. De majd most.  Maria megkapja a menedékjogot, ami a nap jó híre Marco számára, Hank meg pislog nagyokat, amikor a szupercsapat együtt távozik Sonya lakására, b. friendship meg minden. Az amerikai leányt csak felszedte a lépcsőről egy szimpatikus mexikói srác, söre is van, neki meg ennyi elég, mert annyi esze sincs, mint egy kavicsnak. Mando kulcsra zárja az ajtót, a kulcs a zsebébe vándorol, a húga/felesége/jóistentudjakije meg mehet a szobájába, míg ő leitatja a gringát. Charlotte úgy döntött, hogy egy este alatt akar tüdőrákot kapni és alkoholistává válni, de egy üveg bor elég bátorságot ad neki, hogy felhívjon valakit a múltból. A hülye gringát kimenti a lakásból Esme, futni azt legalább tud. Marco megkérdi Sonyát a hűtőre ragasztott képekről, Jim Dobbs rajzolta őket, aki a látszat ellenére nem gyerek, hanem agykárosodása van.

1x05_bridge8.jpg

Mennyire jó jelenet ez most, ahogy átbeszélnek egymáshoz az ágyukból. Jim Dobbs ölte meg Sonya nővérét, aki pincérnőként dolgozott egy autós pihenőben. 18 éves volt akkor, Sonya pedig 15. A hülye gringáért Mando váltságdíjat követelt volna a szüleitől, azoktól aztán követelhetett volna napestig mondjuk. De most Esmével sétálgatnak a hangulatos Juarezben, ahol egy kerítés mögött nyolc lány, nyolc rózsaszín kereszt, megölte őket a La Bestia, aki lehet egy ember, vagy kettő, vagy százkettő.  Már igazán kezdek kíváncsi lenni, hogy a fenébe fog kapcsolódni a sztorihoz ez a kiscsaj, de helyette Steve-et kapom, aki nem hiszem el, még mindig azzal az egy rohadt hullával küzd, jobban jár, ha nem kezdi el hivatásszerűen űzni ezt a műfajt. Már a sivatagig eljutott, látszatra végigvonszolta már vagy három hegyen-völgyön.  Maria irtó boldog, hogy mehet Houstonba, és mikor már úgy tűnik, hogy nem mond semmi lényegeset, és Sonya mindjárt kitépi a kezéből a vízumát, akkor kinyögi, hogy rács volt az autóban belül. Mint egy rendőrautóban. Hmm.

1x05_bridge9.jpg

A gringa és Esme búcsúznak, sose gyere vissza, ha nem akarsz te is egy rózsaszín kereszt lenni a kerítés mögött. Esme nővére is ott van, mert egy reggel felszállt a buszra a gyár felé menet, és sosem tért vissza. Cristina? Charlotte-hoz megérkezik Tampából egy fickó, akivel nincsenek nagyon rosszban, úgy tűnik. Ha bemennek, megmutatja az új tetkóját (netán egy kaktusz?), a Pilatesen kigyúrt dögös özvegynek. Izgi. Tim közli Sonyáékkal, hogy de jó, hogy jöttök, már mehettek is tovább, mert Gedmant az FBI elküldte egy pszichiáterhez, és meg is van a doki neve, Peter Meadows. A lopós lány hazaért, kulcs a lábtörlő alatt, ilyen még tényleg van?! Steve eljutott így két nap alatt az ásásig, mire végez, pont annyira kilesz, hogy befekszik ő is a gödörbe Hector fölé, szevasz. A faszomba, jöhettetek volna hamarabb is, mielőtt kiásom a kurva gödröt, mondhatná Steve Senor Galvannak, ha bírna beszélni, de nem bír. Galvannak ugyanis kell a hulla, mégis mire? Bebalzsamozza?  A pszichiáter autójában van rács, és mellesleg itt a kapocs, ugyanis ő a leányzó apja. Ő volt, mert momentán kivágták a nyelvét, és beapplikálták a gigájába, szép látvány. A lány a szekrényben, és azt mondja, látta a La Bestiát.

1x05_bridge10.jpg

Minden, amit a sorozatról tudni kell.

A The Brige a comment:com-on:

Címkék: bridge
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása