Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Klondike - 3. rész: Winter is coming

2014. március 06. 22:01 - Nico Tindeath

Amíg az első két epizódban csak úgy mellékesen el-el mélázva mondott nagy bölcsességeket a Jack Londont idéző narrátor, addig most már csak az üres közhelyek zengenek a hófedte alaszkai hegyek közt. A természet arra emlékeztet minket, hogy az ember is csak egy állat. A halál úgy keresi az embereket, mint ahogy az emberek kutatnak az arany után.

Hogy egy másik sorozat idézzünk: Winter is coming. És a tél Alaszkában nem olyan, sült gesztenyés, a hóesésben önfeledten korcsolyázós, száncsilingelős romantika. Hogy megint csak idézzek: “Megmondom nektek milyen a tél... Hideg lesz, kurva nagy, baromi szürke lesz, soha nem múló, életfogytig tartó”. És akkor ehhez képzeljük a meggyötört arcú, hidegben vacogó Bill Murrayt.

Na ez vár egész Klondike-ra, bónusz meg a tífusz, ami így is már az út mentén hagyja a szürke arcú hullákat, hogy aztán az egész város kerülgesse a testeket napokig. Nemsokára indul az utolsó komp, ezért a haszonlesők már hajójegyet adnak azoknak, akik odaadják földjüket, és ezzel lemondanak arról, hogy végül aranyat találjanak az egyik sáros, gödör mélyén. Bill nem akar elmenni, inkább egyre mélyebbre ássa magát a domboldalban. Új társa pedig nagyon köhög, ami ugye lehet a tífusz, meg a pipa is.

kellvlcsnap-2014-03-07-00h13m15s112.png

Klondike 1. rész

Klondike 2. rész.

Hogy a történet bonyolódjon:

  • Billnek tűzifára van szüksége, és még több fára a bánya bővítéséhez
  • A társának, Joe-nak orvosra.
  • Belinda, a fűrésztelep tulajdonosnője, Bill bányájának résztulajdonosa a Grófot akarja lenyomni, a kinek van több ingatlana Dawson sárban cuppogó főutcáján című versenyszámban, ezért sürgősen készpénzzé tenné a bánya tulajdonjogait
  • A Grófnak a hullaház és a raktárból átalakított templom is kell, egyrészt a Belindával folytatott Monopoly miatt, másrészt vélhetően puszta gonoszságból.

De még mielőtt egymásnak feszülnének az eltérő akaratok, és Bill kénytelen lenne zaciba dobni a bánya másik felét is, még láthatjuk, hogy a Gróf milyen rohadt gonosz is, majdnem olyan gonosz, mintha csecsemők máját enné tartármártással és krumplipürével. A bárban vagyunk, hiszen olyan ez mint a kopott rakétamászóka a Havanna-lakótelepen, itt lógnak unalmukban a helyi rossz arcok. A Gróf kurvát vesz magának, egyenesen Sabine-t, az első részben még hölgynek tűnő selyemszoknyás szépséget. A selyemszoknya is kicsit sáros és kopott már, Sabine sem akkora hölgy, de azért arra mégsem számít, hogy a Gróf aprókkal dobálja majd az eső áztatta főutcán, és azt üvölti neki, hogy vetkőzz, megvettelek, és megvettem a véleményed is. A lányt szorult helyzetből Belinda menti ki, aki megveszi estére a prostit, aki egy pillanatig félre is érti ezt, de Belinda gyorsan előad egy korai feminista beszédet a férfiakról és a nők erejéről, majd elviszi a lányt a paphoz. Hogy az faragjon belőle tisztességes nőt.

kellvlcsnap-2014-03-07-00h06m18s44.png

Na de vissza a férfiakhoz és az aranyhoz. Illetve először kukkantsunk be a rendőrfelügyelőhöz, aki ugye letartóztatott két indiánt Epstein meggyilkolása miatt. Az egyik vén, és béna az ujja, a másik meg dugós puskával lőhetne legfeljebb, már ha a kisiskoláskorú indiánok játszanának ilyesmivel. A rendőrfelügyelő azért kicsit gyanakszik, de a kormány embere rendet akar: indiánoknak kell lógnia a bitófán, hogy mindenki lássa, hogy itt aztán ne lehet csak úgy gyilkolászni.

Pedig lehet, és ezt a Gróf gyorsan meg is mutatja, ha valakinek kétségei lennének. Megvenné a szabó kis boltocskáját, de Belinda kicsi rálicitál, így ott, a kopott kis műhelyben kétszáz dollárról kétezerre ugrik fel az ár. A szabó persze a kétezret választja, aláír, majd lövés dörren. A Gróf inkább mégsem adna kétezer dollárt az ingatlanért, és rövidre zárta az adásvételt, mint Putyin az Ukrán forradalmat. Belinda meg csak áll ott remegve, és valószínűleg ő is azon gondolkodik, hogy mégis, miért van az, hogy őt bezzeg nem puffantják le.

kellvlcsnap-2014-03-07-00h11m19s232.png

De vissza Billhez, aki éppen megpróbál némi tűzifát keríteni, mert ugye ha megfázik, hát itt aztán nincs Aspirin, kórház, meg meleg, túlcukrozott tea, amit a modortalan, unott ápolónő mér ki két szelet margarinos kenyér mellé. Egyetlen fatörzsért élet-halál harc folyik, baltával esik egy megtermett aranyásó Billnek, de a gyilkosság elmarad: Bill kivillantja hollywoodi mosolyát, és az egész Yukont egy pillanatra elárasztja a civilizáció fehér fénye. De komolyan, öldöklés helyett csak kiüti az ellenfelét, aztán hazavonszolj a férfit a családjához, sőt később még tűzifát is ad nekik. Jó, hogy nem invitálja őket egy kis ötórai teára, hogy pár vajas sütemény elfogyasztása közben beszélgessenek filozófiáról és a tudományos fejlődés társadalmi hatásairól.

Na és akkor Belinda megérkezik az éjszaka közepén egy szekérnyi fával. Miközben kipakolnak és persze vadul flörtölnek, a lovak megbokrosodnak, a szekér a mélybe zuhan, az átázott Belinda pedig Bill kunyhójában fűzőre vetkőzik. Ebből kefe lesz, rikkant fel a bennünk élő Való Világ néző, de hát csak beszélgetnek a civilizációról, meg a a természet erejéről.

“Bill, maga olyan más” - mondja Belinda

“Igen, igyekszem hetente egyszer megfürödni” - vágja rá Bill.

kellvlcsnap-2014-03-07-00h07m42s115.png

Na jó, és aztán mégiscsak egymásnak esnek, miközben ropog a tűz. Tényleg olyan az egész mint a Való Világ hat, na jó, nincs benne fasszal helikopterezés.

Másnak reggel Belinda másnaposságra panaszkodik, és finoman jelzi, hogy nem volt ez olyan jó ötlet. Mondom, hogy a Való Világ 6 ez. Főleg, hogy még ármánykodás és bunkóság is van itt: Belinda eladja a bányát Bill feje felül, a szerencsétlen aranyásónak mindössze egy napja van, hogy kifizesse az adósságát Soapy Smith-nek. Ehhez viszont aranyat kéne találnia.

A Klondike minden csütörtökön este tíztől a Discovery műsorán. Ismétlés vasárnap este tizenegytől.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.03.07. 12:03:42

"Billnek tűzifára van szüksége, és még több fára a bánya bővítéséhez"

Ez tipikusan olyan klisé, mint a birodalomépítős számítógépes játékokban.
//Billnek, hogy felhúzza a 20-as szintű bányát, 4000 fára, és 500 kőre van szüksége....// :)

agika88 2014.03.07. 13:46:05

@venomspawn: és a fő sztori is az, h aranyat is kell ásni, szóval meg is van a 3 gyűjtögethető nyersanyag, ami minden ilyen játéknak kötelező eleme. :D

2014.03.07. 14:31:04

@agika88: Nosza, gyártsunk 10 parasztot és kezdődhet a móka :)
süti beállítások módosítása