Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x16 – Room 147

2014. március 05. 17:00 - Zenóbia

Jé, hogy kirakták nekünk Beckett mellét, az újdonság varázsával hat. Szép mell. Van hullánk is, ne csüggedjetek, a takarítók találják meg a 147-es szobában, sosem jöttetek volna rá, mi? Sejtettem. Justin Marquette kimondottan ezt a szobát kérte, egyedül jött, csomag nélkül, és sms-ezett valakivel míg bejelentkezett, de a holtteste mellett már másik telefon van, amiben nyoma sincs sms-nek, úgyhogy egyelőre nagy rejtély, hogy a szomszéd utcából minek megy valaki hotelbe aludni, ha ráadásul nem is visz magával senkit. A pasas nem túl híres színész volt, míg mellkason nem lőtték, de leginkább a mekiben dolgozott két darab között, meg szexelt Laurával, az egyik kolléganőjével. Túlesünk a szokásos, őt mindenki szerette, töttörö, körökön, hogy a végén bevillanhasson az egyik fickó agyába, hogy hát és az őrült nő, aki valamelyik nap megfenyegette?! Na ja, ő Anita Miller, aki a törzskávézója előtt esett neki Justinnak, behozzák, és már írja is a vallomását, hét perces rész?

6x16_castle1.jpg

Áh, az Castle szerint is uncsi lenne, úgyhogy igencsak felderül az arca, amikor bejön Espo a hírrel, hogy Anita nem lehet a gyilkos, mert atombiztos alibije van az estére. Akkor mégis minek vall, kérdi Beckett, meg mi is. Baszki, jobb lett volna, ha inkább tényleg ő a gyilkos, mert már most kurvára összezavarodtam, mint Samantha. Na szóval, valami olyasmit hámozok ki, hogy a csaj alkoholista, és azt hiszi, hogy Justin volt felelős az ő ivásáért valamilyen módon. De már két éve tiszta, viszont kb. két hete nem nagyon van képben, hogy miket művel. Viszont kockáról-kockára leírja, hogyan nyírta ki Justint, és a helyszín alapján stimmel a sztori. De ő nem is láthatta a helyszínt, mert bizonyíték van rá, hogy nem volt ott. He? A veszekedésre emlékszik, figyelmeztetni akarta a férfit, hogy veszélyben van, még pedig tőle, mert megérzése támadt. Szuper. És eljött a világvége, Castle-nak nincs elmélete az ügyre, a fiúk szóhoz sem jutnak. Anita azért kap egy elmeorvosi vizsgálatot, bár az nem magyarázza meg a sztorit, de legalább tudni fogják, hogy teljesen kretén-e, vagy csak félig.

6x16_castle2.jpg

Dr. Holloway szerint beszámítható, és vélhetően tényleg az, csak valaki elérte, hogy az utolsó két hete homályba vesszen, mindezt nagyon alaposan, mert a fiúk megtalálják a határidőnaplóit, és az utsó két hét mindenhonnan hiányzik. Rejtélyes-rejtélyes. És ez még durvább is lesz, mert most meg jön egy szakállas mackó, aki szintén beismeri a gyilkosságot, és pontosan ugyanúgy tisztában van a részletekkel, mint Anita. Akkor eddig egy Anita, meg egy Sam, lesz még szerintetek? Remélem. Sam sem emlékszik az utolsó két hetére, meg arra sem, hogy egyáltalán ismerte-e Justint, csak arra, hogy dühkezelési problémái vannak, és hát nyilván dühös lett rá, ha egyszer megölte. Beckett eddig bírta cérnával, mit hülyítik őt ezek a kretének, nyilván összejátszottak, és most meg egymásnak falaznak. De nem, ha összeeresztenék őket, képesek lennének ölre menni az életfogytigért. Samnak is atombiztos az alibije, ugye ezt mondanom sem kell? Khmm. És mindjárt itt is van még valaki, aki csatlakozna hozzájuk a gumiszobában, Dwight, a könyvvizsgáló.

6x16_castle3.jpg

Szabadidejében természetesen mellkason lő embereket, akik a 147-es szobában szállnak meg. Castle végre előhámoz egy elméletet valamiféle közös tudatról, aranyos erőlködés, kap is érte egy mosolyt. Azt most így közbevetőleg megemlíteném, míg megjelenik még valaki, hogy bevallja a gyilkosságot, hogy Beckett azon aggódik, hogy Alexis miatta nem költözik haza, hanem lakik továbbra is a lepratelepen, ahol még PI-vel laktak, míg együtt voltak, de már nem. Fog is vele beszélni erről, ha jól sejtem, és egyébként meg Alexisen eléggé látszott a megviseltség, úgyhogy rá is férne némi családi kör, hogy megint a megszokott arcát láthassuk. A fiúk szerencsére találnak egy közös pontot Sam és Anita életében, de az nem egy közös tudat, hanem egy nagy kopasz ember, aki a piros furgonjával mindkettőjük lakásánál járt, két héttel ezelőtt. Az egyik szomszéd lefényképezte, mert gyanús lett neki, meg mert kurvára ráér, és nincs jobb dolga, mint a függöny mögül sasolni. A könyvvizsgáló kicsit csalódott, hogy nem mesélheti el, hogyan lett belőle gyilkos, viszont ő is ugyanolyan szimbólumot rajzol a kezére, mint Anita a papírra, de nem tudja, miért.

6x16_castle4.jpg

A végére meg is sértődik, hogy szarnak a vallomására, őket csak a hülye piros furgon érdekli, amit akkor látott a lakásánál, amikor hazafelé tartott az önismereti tréningről. Ez is retardált. A furgon tulajdonosa Miles Madsen, és őt látta Anita a kávézó előtt Justinnal beszélgetni. Miles természetesen eltűnt a föld színéről. Míg keresgélik, itt a kiváló alkalom, hogy Kate megérdeklője Alexistől, hogy vajh azért nem költözik-e haza, mert őt utálja, vagy más oka van. Alexisnek ugye szerintetek is béna most a haja? Lehet, hogy emiatt bujdokol. Na jó, nem, és nem is Beckett miatt, hanem egyszerűen csak annyira bejött Castle kezdeti monológja Pi-ről és az összeköltözésről, hogy az már kínos. A rózsaszín köd, oké, hát erről mindenki tudna mesélni szerintem, vagy inkább nem mesélni, hanem tüntetőleg úgy tenni, mintha sosem álltunk volna össze hülyékkel, pedig de. Kate-nek úgy tűnik sikerül meggyőzni, hogy ne büntesse magát feleslegesen, épp elég büntetés volt papaya steaken élnie hónapokig. Jaja, tudom, hogy ezt minden hogyvoltban megemlítem kb., de hát mit tegyek, mély nyomot hagyott bennem a dolog.

6x16_castle5.jpg

A lelkizésnek az vet véget, hogy a fiúk rájöttek, hogy ezek hárman mind szektatagok, amire persze nem emlékeznek, de egy el nem követett gyilkosságra meg igen, úgyhogy ez mindegy is. Az Örök Horizont Intézethez kapcsolja őket Madsen, illetve a szimbólum, ami az ÖHI jele. Megmutatják az utat az igazi énedhez, a beavatási szertartásba ugyan némelyek belehalnak, de nekik biztosan eluralta a gonosz a legbensőbb valójukat. Dr. Bauer már tudja, hogy jönnek, mert ő mindent tud, pedig nincs is itt, de ezért van a videótelefon. Madsen már régen nem dolgozik náluk, évek óta, és a hármas sosem volt tag, és sosem fognak házkutatásit szerezni ellene, mert a legfőbb bíróság elnöke is iszonyúan meg akar világosodni. Ez így is van, úgyhogy Beckett azt gyanítja, hogy Bauer valamiért nagyon el akarja tüntetni annak a nyomát, hogy ez a három szerencsétlen valaha is kapcsolatba került az ÖHI-vel, és ennek elintézésével bízta meg Madsent. De mi köze az egésznek Justinhoz? Azt még nem tudjuk, de azt igen, hogy mindhármuk vérében kimutattak valami olyan szert, ami képes átírni, netán törölni is a memóriát.

6x16_castle6.jpg

Valaki tehát kieszelte a tökéletesen elmebeteg gyilkosságot, ami már olyan mértékű összezavarásra épül, hogy pont ez lesz a veszte. Leültetik mind a három kvázi gyilkost, mert kell lenni valami apróságnak az emlékezetük szélén, ami elvezethet az igazi gyilkoshoz. Végigmennek apránként a sztorijukon, és az egyetlen ami nem stimmel, az a víz a hűtőben, mert az egyik szerint öt víz volt, a másik szerint meg hat, de amúgy meg ki az a deformált, aki épp lelőni készül valakit, de előtte azért megszámolgatja a vizeket a hűtőben. Castle okos fiú, és rájön, hogy nem is láthatták azt a szerencsétlen vizet, mert pont takarta a hűtőajtó. Úgyhogy ők nem ezt a hűtőt és nem ezt a szobát látták, hanem egy másik Best Traveler Hotel, másik 147-es szobáját, ami pont ugyanilyen, kivéve a hűtőt. Három héttel ezelőtt, amikor is egy egész szintet kibérelt ott az ÖHI, minő véletlen. Mint ahogy az már nem az, hogy Justin ott volt akkor, mert Bauer felbérelte, hogy színészkedjen már neki, egy képzelet-terápia programon.

6x16_castle7.jpg

A programnak az volt a lényege, hogy a mentálisan problémás embereket rávezetik arra, hogy Justin maga a problémájuk, és az ő képzeletbeli lelövésével a problémájuk is megszűnik létezni. Csak a terápia túl jól sikerült, így egyre többen kezdték azt hinni, hogy tényleg megölték Justint, ezt meg nem hagyhatták, úgyhogy inkább kitörölték ennek az egész intermezzónak a nyomait a rendszerből. Meg az emberekből is. Mármint majdnem. De nem ölték meg Justint, viszont ha nem ők, akkor valaki olyan, aki még tudott a terápiás videóról. Amit nem más, mint a Kahn Post szerkesztett, akiknek Pam dolgozik, Justin egyik kolléganője a színtársulattól, de nem az, amelyiket dugta. Mert hogy, Pam bátyját anno véletlen kinyírta az ÖHI egy beavatási szertartáson, és ő most a szerencsétlen, egy napra felbérelt színészen keresztül döntötte romba a szektát. Juppi. Alexis hazajött, ez viszont tényleg juppi! Nézzétek csak:

6x16_castle8.jpg

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ralome 2014.03.06. 15:50:07

"Alexisnek ugye szerintetek is béna most a haja?" - HAJjaj, de még mennyire.

Neoprimitív 2014.03.08. 06:51:52

Hátha valaki meg akarja próbálni: egy ebéd 2 főnek Nathan Fillion-nal, szállás és utazás is fizetve, csak 10 dollárért: my.charitywater.org/nathan_fillion

2014.03.12. 21:46:21

"És eljött a világvége, Castle-nak nincs elmélete az ügyre, a fiúk szóhoz sem jutnak." Na igen, én is megörültem, mint majom a farkának, hogy legalább itt nem jött ki valami nettó f.szság a száján.
Ja, és rohadtul nem bánom, hogy Pi távozott...
süti beállítások módosítása