Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A törvény nevében 1x05 - The Secret Fate of All Life

2014. március 05. 13:00 - sajó d.

Össze-vissza ugrálunk az időben és a kihallgatások elérkeznek a lényegi részükhöz. A nyomozók eljutnak Ledoux-hoz és látszólag megoldják a gyilkosságot, de a kihallgatók kérdései egészen más irányt vesznek. Mi történt a Ledoux ügy után Martyval és Rusttal? Mit akarnak a rendőrök? És egyébként is, miért utal minden harmadik apró részlet valamelyik korábbi epizódra?

0500.jpg

Rusttal nyitunk, aki egy kocsmában kuksol az előző részben elrabolt motorosfőnökkel, majd egy kövér, szakállas pacákhoz ülnek le. Ő bonyolítja a kokain-metamfetamin cserét motorosfőnök közbenjárásával, akit mostantól hívjunk mi is Gingernek. Ginger elég jól fedezi Rustot, de a szakállas ürge nem megy bele a bizniszbe, mert nem tetszik neki Rust arca. Akkor most ezzel az egész beépülős cselnek lőttek? Nem úgy tűnik, mivel Marty közben kocsival követi a szakállas palit, akit Dewallnak hívnak. Rust is úton van a hátsó ülésen összekötözött Gingerrel, majd redneck Rusthoz ugrunk vissza, aki arról mesél, hogyan jutottak el Reggie Ledouxhoz. Ő viszont a nyomozási aktákat akarja látni.

0501.jpg

Nagyon úgy néz ki, hogy Rust és Marty megérkeztek Ledoux tanyájára és Rust alaposan körbenéz. A nyomozók nagyon tudni akarják, hogy történt az eset, ezért kopasz Martyt faggatják, de teljesen fölöslegesen. Miközben meséli a fekősztorit, közben a két fiatalabb énjük és kerüli ki a csapdákat, amik Ledoux házához vezetnek. Rendesen el van rejtve a ház az már biztos. A bozótosban hasalva meglátják Dewall, ahogy kinyitja az egyik konténert. Redneck Rust már megint nyomja a bullshitet, miszerint ők az elejétől erősítést akartak hívni, majd kopasz Marty veszi át a szöveget és képzelt tűzpárbajról hadoválnak, mint akinek Vietnám-flashbackje van. Pedig a valóságban szép lassan közelednek a házhoz.

0502.jpg

Egyébként állati hülyén áll Marty az a Pink Floyd-póló, mint amikor a faterod be akar illeszkedni a haverjaid közé és hátrafordítja a baseballsapkát. Marty megy be először a házba, ahol megjelenik egy félmeztelen törölközős ember tele tetkókkal. Mögé lép és pisztolyt tart a tarkójához, végül kikíséri a házból az udvarra. Elég ijesztő tetkói vannak a szőke fazonnak. Megkapja a bilincset és Marty benéz a másik épületbe. Közben az időben nem sokkal az események utánra ugrunk, ahol Marty is már tűzpárbajról beszél, pedig ugye még egy lövés nem dördült el. 

0503.jpg

A szőke férfiről Rust levágja, hogy ő Ledoux, de a kérdéseire a pali csak valami fekete csillagról képes hadoválni. Közben kijön a konténerből Dewall is kezében egy csomó vegyszerrel, de Rust pisztolyának csövével találkozik. Ledoux állitólag látta Rustot álmában, Marty pedig egy ajtót készül felnyitni éppen. Valami olyat talál, amire nem számít, legalábbis ez látszik a fején. Marty kijön az épületből és se szó, se beszéd közelről kiloccsantja Ledoux agyvelejét. Az ijedtségtől Dewall szaladni kezd, de csak a saját aknamezejükre fut, ahol felrobban. A sokk után redneck Rust meséli a fedősztorit, de közben már visszatérünk a sztorihoz, ahol Marty beküldi Rustot megnézni mit talált a másik épületben. Két emberi test látszódik a sötétben. Gyerekek, ezért Rust egyáltalán nem haragszik, hogy Marty kinyírta Ledouxt. Rust szépen szétlövi a környéket, hogy megalapozzon a fedősztorijuknak.

0504.jpg

Rustot és Martyt hősnek állítják be a tisztek és a részleteket mesélik, miközben a két gyerek testék cipelik ki a tanyáról. A háttérben megjelennek a rendőrök. Mindkét gyerek borzalmas állapotban volt, ájultan cipelték őket. A két nyomozó beér a kapitányságra, ahol álló ovációt és tapsvihart kapnak. Már öntik is a whiskyt Marty kávés bögréjébe. Martyt előléptették, Rust kitüntetést kapott és úgy tűnt minden rendbejött. Marty görkorizik a gyerekeivel a háttérben a volt feleségével, szóval egész jól alakulnak a dolgok. Marty próbál békülne az exével, még a piát is letette öt hete. Gratulálunk Marty! Kopasz Marty aztán a következő évekről mesél. Rust talált magának egy nőt, Marty újra összejött a feleségével és meghitten vacsoráznak. A kikérdezőket ez annyira nem érdekli szerintem, mert Rust kihallgatási technikája felől érdeklődnek. Semmi titok nincs, egyszerűen mindenki bűnös szerinte. Kopasz Marty visszaemlékezése azonban elég keserű és a nyomozók átkát kezdi el részletezni. Gondolom arra fog kilyukadni, hogy szakmai kötelesség félrekúrni. Közben a környékre megérkezik egy dzsip és kiszáll belőle egy taplig feketébe öltözött lány. Talán ő Marty egyik lánya, gondolom sok probléma lehet vele, azért öltözik korai Avril Lavigne-nek.

0505_1.jpg

A családi vacsi nem túl izgalmas, Marty idősebbik lánya épp a visszafeleselős korszakát éli. Rust pedig meghitten ölelkezik a nőjével a tévét bámulva. Ok, most akkor miről fog szólni a maradék fél óra és három epizód? Marty lánya valamit csinálhatott, mert a nagyon dühös Martynak kellett éjszaka hazafuvarozni. Kiderült, hogy az egyik járőr talált rá egy furgonban, ahol két sráccal kefélt. Nem csoda, hogy Marty ennyire ki van akadva, de az anyja is elég nehezen viseli. A lány elküldi Martyt a picsába, aki egy óriásit lekever neki, amiért a gimis kurvák kapitánya lett a lánya. Ha jól sejtem ő volt az a lány a kettő közül, aki pár résszel ezelőtt lebukott, hogy szexelő embereket rajzolgatott az iskolában. Már megint redneck Rust magyaráz dimenziókról meg univerzumról, de van egy sejtésem, hogy csak az időt húzza talán azért, hogy befejezze a több rész óta készülő alkotását sörösdobozokból.

0506.jpg

Pontosan ehhez hasonló pozícióban voltak a játékbábúk, amikkel Marty lányai játszottak szintén pár résszel ezelőtt. Ugrunk az időben és Rust már megint kihallgat valakit, valami patikarabló szerencsétlent. Egyértelműen csőbe próbálja húzni a fazont, akinek látszólag egy döglött hörcsöggel egyenlő az agyi szintje. Konkrétan kimondatja a csávóval, hogy elkövette a kettős gyilkosságot. Mire a pali erre rájön próbál alkut kötni Rusttal. A férfi állítólag tud a korábbi gyilkosságról, amit nyomoztak korábban. Azt mondja, hogy sose kapták el a férfit és még mindig gyilkol. Rust kezdi felkúrni magát, de a férfi ragaszkodik az elméletéhez. Befolyásos emberek állnak a gyilkos mögött és hajlandó mesélni a Sárga Királyról. Rust bekattan és elkezdi hülyére verni a csávót. A sorozat kezdete óta itt volt először érezhető, hogy elbaszott egy fontos lehetőséget. A kollégái el is küldik a kihallgatásról. Redneck Rust már megint nyomja a transzdimenzionális bullshitet, amivel szerintem legalább annyira fel akarja idegesíteni őket, mint Martyal tette a kocsikázások során. Vissza az időbe és Rusttal elindulnak valahová nyomozni. Az autóban Ledoux megöléséről beszélgetnek és Rust próbálja összerakni a képet a Sárga Királyról. Kezd összeállni a fejében az ügy, hogy miért akarták elvenni tőlük az ügyet annak idején.

0507.jpg

Visszamennek kihallgatni a kettős gyilkos patikarablót, de kiderül, hogy a férfi felvágta az ereit és meghalt a cellában. Elég gyanús véletlen összeesés, ezért Rust látni akarja a kamerafelvételt. Azon látszik, hogy volt egy telefonhívása a férfinek, de semmi más nyom nem magyarázza az öngyilkosságot. Rust ezért kéri a híváslistát és kikéri a cellát őrző tisztek aktáját is. Megérkeznek egy külvárosi kietlen területre, ahonnan állítólag a hívás jött. Rust logikusan megállapítja, hogy innen egy ügyvéd nem telefonál a védencének, szóval valaki mondhatott valamit a férfinek, amiért megölte magát. Ennyi is a sztori, mert kopasz Marty már Billy Lee Tuttle-ról kérdezik. Tudják, akitől a prédikátor is tanulta a szakmát és aki rengeteg iskolát pénzelt. Köztük azt is, ahová egyszer elmentek nyomozni és ahová a korábbi vízbefúlt lány is járt. Kiderül, hogy Tuttle 2010-ben meghalt. Marty hallotta már ezt, szegény összekeverte a gyógyszereit, de a két rendőr figyelmezteti, hogy pont abban az időszakban jött vissza Rust Louisianába. Kopasz Marty berág és figyelmezteti őket, hogy vagy elmondják mi a faszt akarnak vagy most azonnal lelép. Rust közben kocsikázni indul és visszatér a legelső gyilkosság helyszínéhez, a fához.

0508.jpg

Ott talál egy furcsa fészket és az egyik ördögcsapdát a fáról lógva. Kopasz Marty és kihallgatók kapcsolata eddig tartott, Marty megállapítja, hogy valójában redneck Rust hallgatta ki őket, nem pedig fordítva. Redneck Rust megkapja végre az aktát, de nem túl elégedett, ezt már ő is ismerte. Az egyik meggyanúsítja, hogy egész végig kamuzott nekik, mire a másik kihívja egy kis beszélgetésre a partnerét. Rust közben visszamegy a lepusztult iskolaépülethez, ami még mindig kurva ijesztő. Megint redneck Rust a soros, a kihallgatók több bizonyítékot adnak neki. Az első kérdése természetesen az, hogy hogyan sikerült a friss gyilkosságot távoltartani a sajtótól. Csak nem befolyásos ismerősökkel? Erre semmit sem reagálnak, de elmondják neki, hogy többször is látták őt a helyszínen szaglászni. Kopasz Martynak még egy fotót is mutatnak, amin látszik Rust arca a háttérben és afelől kérdezik, hogy hol volt ennyi ideig a volt kollégája és hogyan került elő.

0509.jpg

Állítólag Rustnak van egy raktára valahol, amit nem hajlandó megmutatni a rendőröknek. Gondolom ott tartja a nyomozati anyagait. Rust kiköti a tiszteknek, hogy szerezzenek házkutatási engedélyt, akik utalgatni kezdenek arra, hogy esetleg ismerték őt korábban a Ledoux-k, vagyis kezd egyértelművé válni, hogy itt valamit rá akarnak húzni Rustra. Ő csak mosolyog és kéri, hogy akkor tartóztassák le. Feláll, megköszöni a sört és otthagyja a rendőröket. Kifelé kiderül, hogy végig a volt munkahelyén ment a kihallgatás. Elköszönésképpen "company men"-ként köszön el tőlük vagyis utalhat arra, hogy ők azoknak a bizonyos befolyásos embereknek a beosztottjai lehetnek. A fiatalabb Rust még mindig az iskolában nyomoz és különböző rajzokat talál a falon. Kopasz Martynak már egyértelműen utalgatnak, hogy itt Rust a gyanúsított. Úgy kötögetik a múltbéli szálakat, hogy Rustot hozzák ki az egész sorozatgyilkosság főszereplőjévé. Konkrétan elhangzik, hogy az anno vízbe fulladt Rianne Olivier-t nem is Ledoux ölte meg, hanem Rust. Sőt, a kettős gyilkos patikarabló halála is az ő műve. Kopasz Marty kezd tanácstalanná válni, dehát  a gondolkodás sose volt erőssége. Megint Rustot látjuk az iskolában nyomozni, majd kopasz Martyt faggatják. Rust gumikesztyűben vizsgálja meg az iskolában talált ördögcsapdát, de nem derül ki még mindig mi ez az egész.

0510.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beengedő vilma (törölt) · www.liverpoolfc.com 2014.03.05. 14:52:37

minden fórumon lenézik martyt, pedig ő itt az igazi ász ;) majd meglássátok.
ez a rész jobb volt mint a gagyi 4.

Violence is the last refuge of the incompetent 2014.03.06. 06:03:18

"Mindkét gyerek borzalmas állapotban volt, ájultan cipelték őket." A kissrác szerintem már hallott volt, amikor kihozták...
süti beállítások módosítása