Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Emberi tényező 1x02 - Bőr

2014. február 28. 09:00 - candyperfumegirl

Ahogy a sixx által megénekelt Pilotból megtudtuk, az Emberi tényező egy 2048-ban játszódó sci-fi sorozat, aminek a világában a technikai fejlődés már olyan mértékben felgyorsult, hogy a rendőrség képtelen felvenni a harcot az újgenerációs high-tech gazemberekkel. Ezért minden rendőr mellé kiutalnak egy rendőrnek programozott androidot , hogy némileg ellensúlyozzák az alvilág fölényét a rend őreivel szemben. Meg persze humán oldalon is akadnak még szerencsére olyan tökös példányok, mint főszereplőnk, John Éomer Kennex nyomozó. Társa pedig a robotzsaruk közt is ritkaságnak számító, szintetikus lélekkel ellátott, tehát ÉRZŐ (ebből következően lobbanékony, vicces és cinikus) Dorian lett, egészen új lendületet adva így a tradicionális akciófilmes egy fehér meg egy fekete zsaru felállásnak. Az első epizód végére már egészen bromance-re emlékeztető hangulatban humorizáltak egymással, this is the beginning of a beautiful friendship, ahogy azt sejteni lehetett. Volt még a Pilotban szó Kennex nyomozó szomorú múltjáról, geciemberekhez átállt excsajáról meg az ún. Szindikátusról (különösen genya high-tech bűnözők elit alakulata), akik kimondottan a zsarukat vették célba. Na ezek most pont nem kerülnek elő a második epizódban, lesz viszont randivonal, vicces Dorian, szuperújkori prostitúció és rengeteg szexrobot, több nem is kell, hogy jól beinduljon a sorozat.

skin01.png

A heti ügyet felvezető jelenetben egy nagyon kék szemű férfit látunk egy nagyon vörös prostival (robot?) , és emberünk az enyelgés közben mindenféle kétes kelléket vesz elő és alkalmaz . Nem, semmi 50 Shades jellegű segédeszközről nincs szó, csupán valami speckó szkennelésnek veti alá a nőt, aki pedig váltig állítja, hogy ez szükségtelen, mert minden teszten átment, és csak pucsít meg néz csábosan, mint akit erre programoztak. Emberünk hajthatatlan. Közben két rosszarcú érkezik a színre, akik befújják az arcukat valami spray-vel, amitől a fizimiskájuk kivehetetlen lesz a biztonsági kamera képein, és két mell-lövéssel elintézik a kékszeműt, majd egy DNS-kiiktató gömböt (ne kérdezzétek) elgurítva távoznak – vörös robotprostival együtt.

 skin02.png

Már érkeznek is a helyszínre a munka hősei, az épület előtt meg nagy a fennforgás valami miatt, pár kisgyerek le is kapcsolja Doriant, te robotzsaru vagy? Az hát, húzza ki magát az érző robot, majd a gyerekek betalálják Kennex nyomozót is, aki csak hogy bizonyítsa, nem olyan nagy cucc, ha valakinek szintetikus testrészei vannak, jól beleállít egy épp kéznél levő vadászkést a combjába. Kislányok visítva el, Robotzsaru Dorian meg megjegyzi, hogy társának van még mit csiszolni a szociális képességein, már ami a gyerekekkel való kommunikációt illeti, biztos a macskákat is rühelli, pont olyannak tűnik. Na dolgozzunk is, CSI 2048 már pont elvégezte a dolgát a helyszínen, de minek, amikor Dorian egy pillantásból megállapít annyi mindent, amennyi Grissomak és csapatának egy 45 perces epizód alatt sem sikerül. DNS-t itt a csudagömb miatt nem fognak találni, de letölti máris a biztonsági kamera felvételeit, amin kiszúrja, hogy a rosszarcúakal együtt távozott prosti – akinek már nem jutott az arcot elhomályosító spray-ból – szintén robot. Ezt sejtettük.

skin03.png

Irány a futurisztikus rendőrkapitányság, ahol mire főszereplőink odaérnek, az okosok már tudják, hogy ki volt az áldozat: egy szexrobotokat gyártó üzletember, aki nemrég csődöt jelentett, és a FuturNAV lefoglalta mindenét. Lehet most menni átnézni a cuccot, hátha akad közte valami érdekes. A lefoglalt ingóságok között további szexrobotok vannak, meg peres iratok, amikből kiderül, hogy áldozatunkat találmányokkal kapcsolatos visszaélés miatt beperelte a volt társa. Aki nem mellesleg éppen most indított önállóan szexrobot nagykert. Máris van egy gyanúsítottunk. Van még egy érdekes infónk, Jócsaj detektív (akivel Kennex nyomozó már diszkrét szemezést folytatott az első részben is) telefonál, hogy addig nézegették a biztonsági kamerák felvételeit, amíg ki nem szúrták, hogy a robotnő emberi DNS-t hagyott a helyszínen, márpedig az ilyesmi teljesen szabályellenes. Ráadásul egy nemrég elrabolt nő DNS-ét. Érdemes lesz ennek is utánanézni.

skin04.png

Mielőtt megfeledkeznénk erről a kulcsfontosságú információról, gyorsan meg is mutatják nekünk rosszarcúakat, amint éppen egy helyes barna mamit rabolnak el egy parkolóházban. Maminak volt egy helyes kisfia is, akit otthagytak, mert nem veszik hasznát, így viszont nekünk van egy szemtanúnk. John magabiztos léptekkel közeledik, hogy majd kihallgatja a gyereket, mire Robotzsaru égetni kezdi (ráadásul Jócsaj előtt), hogy nem kéne, amennyire te értesz a gyerekekhez, még megállna a fejlődésben szegény, sőt mi van, ha a kabátja alatt egy kiscicát is rejteget? John jelzi a társának, hogy igazán bekapcsolhatná a képernyővédőjét, igenis kihallgatja a srácot, akivel egy játékzsiráf odaajándékozása révén sikerül is szót érteni, és kiderül, hogy anyut egy nagy ezüstszínű autóval vitték el. Ez is valami.

skin05.png

Jócsaj nyomozónőt úgy tűnik, azért tartják, hogy az ilyen semmi információkból secperc alatt megtalálja geciemberek tartózkodási helyének pontos koordinátáit, és felajánlja az odavezető leggyorsabb útvonalat. Most is kiderítette, hogy van egy ezüst szedán valami cseles rendszámmal, ami folyton változtatja a számait, mert ez 2048, a bűnözők már ilyet is tudnak. Kocsiban van még alkalom John és Robotzsaru közt némi haverkodásra meg lelkizésre, ha ilyen jól elbeszélgettél a kissráccal, hogy lehet, hogy soha nem beszéltél a lelőtt társad kisfiával? Kennex nyomozó arcán a ráncok hirtelen mélyülnek pár barázdával, majd jelentőségteljes hallgatásba burkolózik, szembe kell nézni azzal a setét múlttal, nincs mese.

skin06.png

Következik az epizód legjobb jelenete, Kennex nyomozó és Robotzsaru megjöttek a szexrobot showroomba gyanús expartnert kifaggatni, nem ölette-e meg a volt társát egészen véletlenül mostanában. Itt szép kis tablót láthatunk a jövő változatos szexrobot kínálatából, van itt minden a klasszikus svéd stewardess fazontól kezdve a távol-keleti egzotikumig, sőt még fiúrobot is a nemi egyenlőség végett, megnyugodtam. A jelenetben az a legjobb, hogy miközben Kennex adná a higgadt és profi zsarut, totál mellébeszél, mert mindenféle robotcsöcsök meg seggek villannak be a látóterébe, és ez rontja a koncentrálóképességét, amin persze Robotzsaru jót röhög magában. Az azért még kiderül, hogy áldozatunk elcseszte a cég pénzét, mert mindig újabb és újabb találmányokkal kísérletezett, így a legnagyobb megrendelőjük, valami albán cég elfordult tőlük. Ez már annyira gyanúsan hangzik ember és robot rendőrünk fülének is, hogy ennek az albán bandának haladéktalanul utána kell nézni. Egy robotzsarunak ez nem lesz probléma, meghekkeli a cég adatbázisát pillanatok alatt, és előszedi a vevők adatait, már meg is van az albánok törzshelye, megy ez.

skin07.png

Következő programpont, hogy el kell menni helyszíni megfigyelést végezni a szexrobot bárban (!), ahol az albánok jó eséllyel folytatják a működésüket, tanult rendőreink emberi DNS-t keresnek a magukat itt prostituáló szexrobotokon. Geciemberek a biztonsági kamerán figyelik a rend őreinek ténykedését, majd úgy döntenek, inkább bemutatkoznak nekik személyesen, mert az úgy sokkal udvariasabb. Üdv Kennex nyomozó, ne tévesszen meg a tipikus rosszarcú fizimiskánk, sem az igénytelen tetkóink meg a nagyon gyanús akcentusunk, nem vagyunk mi rossz emberek, csak mi is ráálltunk a szexrobot gyártásra, és az üzlet virágzik. John belengeti előttük a vörös szexrobot képét, nem mi gyártottuk, jelzi az ellen, de hasonlót bármikor előkerítünk a raktárból, ha arra van a nyomozó úrnak gusztusa. Hagyjuk, ezt, veletek nem sokra megyünk, hajtja el őket Kennex, de szerencsére Robotzsarunak beépített hazugságvizsgálója is van, rögtön megállapítja, hogy ez a kedves külföldi úriember itt a pofájukba hazudott éppen szemérmetlenül.

skin08.png

Jócsaj nyomozó is megdolgozott a fizetéséért közben, megtalálta azt a bizonyos, váltakozó rendszámmal álcázott ezüst szedánt, és már fel is töltötte Dorian merevlemezére a GPS koordinátáit. Tanult nyomozóink a helyszínen ezüst szedánt nem, viszont egy leginkább Gollamra emlékeztető nyúzott robothullát találnak, amiről Robotzsaru egy felismerőszoftver gyors lefuttatása után kicsit szomorúan meg is állapítja, hogy a szállodai szexi vörös szexrobot maradványa. Be kell vinni a geek robottechnikushoz, hogy mondjon valami okosat. Geek megállapítja, hogy törölték a robot memóriáját – mily meglepő- Kennex ügynök közben egy sokkal fontosabb kérdésen töri a fejét: mégis miért nyúzták meg? Talán azért, mert emberi bőrből állították elő a bőrét, márpedig az ilyesmit a geciemberek biztosan nem akarják nagydobra verni?

Újabb autós jelenet következik, melynek során remekül lehet az új partnerek közti baráti szálakat szorosabbra fűzni. Kiderül, hogy Robotzsaru csinált John haverjának egy profilt a Randivonalon, mert a golyói alapos elemzése után (nem akarom tudni) úgy ítélte meg, hogy erre sürgető szükség van. Különben egy potenciális zsarufeleség már be is lájkolta, de nem mondja el a kis ravasz, milyen a csaj, inkább Kennex mondja el, milyen lenne számára az ideális nő. Hát átlagmagas, barna és okos, legalábbis okosabb, mint ő. Na jól leszűkítetted a kört a világ női lakosságának úgy 70%-ára, gonoszkodik Robotzsaru, meg még azt is hozzáteszi, hogy tulajdonképpen körülírta ám Jócsaj kolléganőt. Aki pont ebben a szent pillanatban tud telefonálni, és ebben a zavarodott állapotában Kennex csak robothangon tud neki válaszolni, amit partnere jól ki is parodizál. Egy robot gúnyolja ki a robothangot, észleltem egy hajszálrepedést a tér-idő kontinuumban.

skin10.png

Jócsaj infójának a lényege az volt, hogy végre lokalizálták az ezüstszínű kocsit meg a hozzá tartozó geciembereket, és rajtuk ütnek. Rosszarcúak elmenekülnek, de velük utazott egy csini szexrobot is, aki azt se tudja, milyen rendezvényen van, így őt el lehet kapni, kihallgatni, megvizsgálni. A robot bőrén az egyik elrabolt nő DNS-ét fedezik fel, tehát neki is szintetikus emberi bőre van, ami sokkal kelendőbb a piacon. A kikérdezés során váltanak pár sokatmondó pillantást Robotzsaruval, vajon lesz a sorozatban robotszex? Ennél jelenleg sokkal fontosabb, hogy a vörös szexrobotot képről felismeri, sőt ugyanazt a szöveget nyomja, mint vörös a nyitójelenetben, „velem beszélgetni is lehet, lényeg, hogy jól érezzük magunkat, stb.”, vagyis ugyanaz készítette és programozta őket. Elhangzik a „Yuri” név is, aminek hallatán nyomozóink szeme felcsillan, már megint az albánok, vissza kell menni a szexrobot bárba de hirtelen, és berúgni a pinceajtót, hátha ott vannak a fogvatartott elrabolt lányok.

skin11.png

Fogvatartott elrabolt lányokból az epizód során 2-3, egyenként 5 másodperces jelenet során annyit láttunk, hogy NAGYON rossz nekik, mert rosszarcúak lekötözték őket, és valami injekciózós procedúra során vettek mintát a bőrükből, az egyikük bőre már elég szörnyen néz ki. Hőseink bazinagy fegyverekkel és elszánt arccal közelednek, miközben sűrű vágások során mutatják a geciembereket is a bőrgyárban a lányok körül tüsténkedni. Egyszer csak kitalálják, hogy fel kéne szívódni gyorsan, mert jönnek a zsaruk, akik tényleg egyre csak jönnek, de annyiszor láttuk már ezt a Bárányok hallgatnak megoldást, hogyha nem totál más ajtón fognak a rendőrök berontani, mint ahol rosszarcúak tanyáznák, komolyan meg leszek lepve. Nem okozott a sorozat ezen a ponton meglepetést, naná, hogy nem találták meg a bőrgyárat.

skin12.png

Azért a bár pincéjében Robotzsaru felfedez valami érdekeset: egy alkatrészt, amit belé is beépítettek, és a régebbi (hibás) robotszériánál volt jelentősége, mert GPS jeleket bocsát ki. Márpedig ha ezeket a szexrobotokba is beépítették, akkor elkapott szexrobotban is van, és ha megnézik, hol aktiválták először, akkor megvan az ő előállítási helye, és a labor. Ezt a nemes feladatot Geekre bízzák, aki mindenféle esetlen, akaratlan szexuális célzás kíséretében bevizsgálja szexrobot modulját, megvan az infó, és minden meg is van oldva. Rajtaütés, geciemberek, elrabolt csajok megvannak, az egyikük már meghalt, de a legutóbb elrabolt kisgyerekes anyuka egész jól van, mehet is vissza a fiához, ami tényleg szívmelengető jelenet.

skin13.png

Hőseink ezek után dagadó mellkassal sétálgatnak az irodában, és az általános faszagyerekségnek Jócsaj is tanúja. Szerencsétlenségükre Robotzsaru most éppen a szemétkedő szoftvert futtatja, mert mindenáron bele kell ugatnia abba a kis flörtbe, ami társa és a kollegina között már majdnem kialakul. Ja, de rögös út lesz ez, ami az esetleges jövőbeni dugáshoz vezet. Megtudjuk még, hogy szexrobot csajt formattálni kell, amitől Robotzsaru kicsit elszomorodik, és elbúcsúzik tőle. Ez egyébként tényleg szomorú jelenet, mégis mit lehet mondani egy robotnak a halála előtt, a „jobb helyre mész” szöveg itt elég erőltetettnek hat. Egy jelenet van még hátra, Kennex nyomozó 2 év után csak elmegy a lelőtt társa családjához, hogy elmondja a kisfiának, az „apád egy hős volt” summájú történetet, nagyon időszerű volt ez már.

Minden, amit a sorozatról tudni lehet, itt megtalálható.

Az Emberi tényező a comment:com-on:

 

 

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komplikato 2014.02.28. 17:43:12

" társának van még mit csiszolni a szociális képességein, már ami a gyerekekkel való kommunikációt illeti"

Hát pedig ...
SPOLER
Az bizony az egész évadban nem lesz jobb. :P
Sőt.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.02. 13:04:32

Összecsereberélt sorrenddel is élvezhető és követhető? Nem azért kérdezem, mintha jól esne rugózni ezen a témán, hanem mert nézném+olvasnám, de nem merem :(

AaannnaaA 2014.03.02. 13:53:46

@Biri, a MacskaBagoly KrokodilCápa: Bár nem engem kérdeztél, de a sorozat szívem csücske, így ha megengeded, azt tanácsolnám, hogy a minél jobb élmény érdekében várd meg míg lemegy az évad, aztán nézd meg a megfelelő sorrendben. Én már láttam eredetiben, és nyáron tuti ledarálom a helyes sorrendben még egyszer. Amúgy szerintem jó kis sorozat, csak ajánlani tudom!

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.02. 13:57:27

@AaannnaaA: Mi már másik poszt alatt pedzegettük a témát :) Számít is a véleményed, befolyásolt is, akkor maradok az eredeti tervnél, kivárom az összes részt, és úgy nézem meg. :)

AaannnaaA 2014.03.02. 14:00:09

@Biri, a MacskaBagoly KrokodilCápa: Remélem a hogyvótíró nem vág nyakon ezért, hogy ilyesmit tanácsoltam :)

Pácsó Ármándó 2014.03.02. 14:03:29

Csinos az a csajszi az utolsó képen

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.02. 14:03:36

@AaannnaaA: Nem úgy ismertük meg, szerintem nem fog :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.02. 14:06:16

@Pácsó Ármándó: Olyan vagy, mint Hastings Kapitány, mindig elhomályosítja a tisztánlátásodat a vörös haj. :)

Pácsó Ármándó 2014.03.02. 16:35:09

@Biri, a MacskaBagoly KrokodilCápa: A biológia a hibás!

vasszűz 2014.03.02. 19:09:44

Ez gyakorlatilag egy ilyen nyomozós sorozat lesz?

candyperfumegirl 2014.03.08. 18:42:37

@AaannnaaA: nem váglak agyon, mindenki úgy néz ki, ahogy jól esik, csak majd tessék jönni kommentelni. ;)

mkrumpli 2014.04.28. 16:01:12

"egy DNS-kiiktató gömböt (ne kérdezzétek) "
én most kezdtem el nézni és ha jól vettem ki, akkor nem kiiktatógömb volt, hanem egy bomba tele DNS-el, aztán abból halásszák ki, ami nekik kell.
süti beállítások módosítása