Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A törvény nevében 1x04 - Who Goes There (18+)

2014. február 27. 09:00 - sajó d.

Nagyon felpörögnek az események a nyomozás körül, Marty és Rust nemsokára eljut Reggie Ledoux-hoz, az elsőszámú gyanúsítotthoz. Ehhez azonban keresztül kell verekedniük magukat egy illegál bulin, egy sztriptízbáron. egy motoros klubon és egy fegyveresekkel teli gettón. Akciófilm HBO-módra, na.

0400.jpg

Rögtön Charlie Lange-nél kezdünk, akit Marty és Rust hallgat ki újra sokkal rosszabb hangulatban, mint először. Azonban fölösleges keménykedni, mert Charile iszonyatosan kiakad, amikor megtudja, hogy volt cellatársát, Reggie Ledoux-t gyanúsítják ex-neje meggyilkolásával. Az idióta meztelen képeket mutogatott annak idején Ledoux-nak, akiről kiderül, hogy elég ijesztő figura volt. Mester volt a konyhában, de nem spéci rántottát főzött, hanem képes volt mindenféle random szerből valami ütős kábítószert kotyvasztani a raboknak. Állítólag állati kemény cuccot főzött olyat, ami még a sokat megélt rabokat is kikészítette. Az egyik alkalommal mesélt Charlie-nak arról, hogy van egy hely, ahová a gazdagok járnak ördögöt imádni és feláldozzák a nőket illetve a gyerekeket. Öreg kövekről és arról a Sárga Királyról beszél, amiről Dora Lange naplójában is olvastak. Ledoux-nak még egy tetkója is volt, pont a spirál, amit Dora Lange tarkóján találtak. Ez annak a csoportnak a jele.

0401.jpg

Marty együttérzően leül Charlie mellé, hogy milyen nehéz lehet egésznap egy elmebeteg őrültségeit hallgatni, közben Rustot bámulja. Mielőtt lelépnek Rust szemrebbenés nélkül közli Charlie-val, hogy az ex-neje halálát valószínűleg ő váltotta ki azzal, hogy meztelen képeket mutogatott róla. A két nyomozó utána Tyrone Weems után ered, Ledoux egyetlen ismerőséhez. Visszaugrunk kopasz Martyhoz, aki elmondja, hogy Ledoux-nak szinte semmi rokona nem maradt, akin elindulhattak volna. Ezután mindenféle felvezetés nélkül látjuk Martyt, ahogy egy tárgyaláson vallomást tesz és azt hazudja a bíróságnak, hogy drogok miatt tört rá a volt szeretőjére nemrég. A lány nem túl boldog a tárgyalás után, de Martyt rohadtul nem érdekli. Helyette elmondja a kollégáinak, hogy kit keresnek.

0402.jpg

Valahogy sikerül felkutatniuk Weems édesanyját, aki azután nem látta a fiát, miután eladta a mikróját és Weems volt csajához irányítja. Marty nem siet, mert épp egy sztriptízbárban nyomozhat tele női seggekkel. A pultost kezdi kérdezgetni, de válaszok híján inkább megfenyegeti. Kiderül, hogy az éppen egy szál csöcsben táncoló hölgy stricije maga Weems, akit metamfetaminárulásért tiltottak ki a helyről.

0403.jpg

Megvan a nyom, azonban Marty két ajtó elé helyezett táskára ér haza, rajtuk egy levéllel. A szerető annyira nem vette jó néven, hogy Marty megpróbálta bemártani őket a hatóságoknál, ezért mindent elmondott Marty feleségének. Marty családi élete romokban, ezért a munkába menekül és követni kezdi az előző esti sztriptíztáncost, valószínűleg kicsit be van már csípve, legalábbis nagyon huzogatja a viszkis flaskát a volán mögött. Egy városszéli illegál buliban találja magát, ahol mindenki nagyon partizik és valószínűleg rommá van drogozva. Meg is találja Tyrone Weemset, nagyjából másfél percre volt szüksége. Követi a vécébe és izomból beleveri a fejét a falba, miközben szerencsétlen épp a piszoárba brunyál.

0404.jpg

A csávó hamar köp Ledoux-ról és kiderül, hogy Ledoux kizárólag egy motorosbandának főz, akik a Vas Kereszteseinek hívnak. Ezután Marty zseniális módon oldja meg a szitut, a fegyvert a pali fejéhez tartva követeli, hogy csukja be a szemét és számoljon el százig, ő pedig közben szépen lelép, mintha ott se lett volna. Gyorsan le is adja a drótot Rustnak. Közben redneck Rust arról beszél, hogy ebben az időben vett ki szabadságot, hogy a beteg édesapjához menjen látogatóba. Visszaugrunk Martyhoz, aki a kórházban próbál békülni a megcsalt feleségével, siker nélkül. Marty csak ront a helyzeten, a jelvényét lóbálva keménykedik az orvosok előtt. Váltunk, és már Rustot látjuk, aki kinyit otthon egy dobozt, amire még John Rambo is csettintene egyet.

0405.jpg

Végül meghúzza az üveg Jamesont, hogy világossá váljon mind a két nyomozó nagyon szereti a viszkit. Rust hirtelem ott terem a kórházban és elrángatja a magát lejárató Martyt. Egy kocsmában beszélik meg a nyomozás terveit és Rust megkéri Martyt, hogy hagyja ki a családi ügyéből, hiába próbálja őt is belerángatni. A nagy lelkizésben még Rust cigijét is kiveszi a kezéből, ami minden dohányos halála, ha kocadohányossal lelkizik. Végül még is csak Rusttal kapcsolatban hangzik el a "faszfejség Michael Jordanje" hasonlat. Rust lakásán kiderül, hogy a Rambo-doboz arra az esetre van, ha egy régi ügye előkerülne. Rust elmondja Martynak, hogy korábban beépült ebbe a motorosbandába és máig nem tudják, hogy zsaru volt, mivel egy rajtaütésen három golyót kapott és mindenki azt hiszi halott. Valószínűleg ez az a három lövés, ami miatt később hónapokra idegszanatóriumba került, amiről az első részekben beszéltek. Rust vázolja, hogy be kell épülnie ismét, hogy eljussanak Ledoux-hoz, de ebből ki kell hagyni a zsarukat.

0406.jpg

Úgy néz ki Marty jobb híján Rusthoz költözik, aki tintával és cayenne paprikával lövi be magát, hogy heroinfüggőnek tűnhessen. A terv kezd összeállni, márcsak elsőosztályú kokainra van szükség. Redneck Rust közben hazudik tovább, hogy ő a leukémiás apját látogatta ebben az időszakban. Ez az első alkalom, hogy a kihallgatóknak mondott sztori és a visszaemlékezés cselekménye egyáltalán nem fedi egymást. Rust ellop egy hatalmas csomag kokszot a rendőrségtől, szóval ez a probléma is megoldva. A biztonság kedvéért azért ő is felszippant egy kiadós adagot belőle, hogy még autentikusabb legyen a karaktere. A kihallgatók kopasz Martyt zaklatják, hogy Rust apja sose volt leukémiás és nem is hallottak felőle 30 éve a lakhelyén. Redneck Rust pedig remekül falaz múltbéli önmagának. Ezután Marty felesége próbálja bevonni a családi balhéba Rustot, de ő helyette nagyon szépen elmagyarázza, hogy hagyják már őt békén a picsába ezzel az egésszel. Eltelik egy kis idő, Marty és Rust pedig nagyban készül a bevetésre.

0407.jpg

Rust bejut a motorosbanda törzshelyén VIP-szekciójába, ahol a főnök azonnal helyet kínál neki maga mellett. Szépen előjön a fedősztorival a múltja miatt, mivel tényleg mindenki halottnak hitte. Rust drogbizniszt akar összehozni a főnökkel és úgy adja a rafkós narkóst, ahogy az a B-filmes tankönyvben megvan írva. Marty azonban kezd beparázni és Rust után keresgél a klubban. Marty, ne legyél már barom! A főnök valami cuccal kínálja Rustot, ő pedig gond nélkül felszippantja, de még így is hibátlanul nyomja a fedősztorit. A főnök kezébe nyomja a rendőrségi kokaint, amiért cserébe metamfetamint akar. Azonban a biznisz csak úgy jöhet létre, ha Rust bevállal egy melót a motorosoknak. Közben a kamionos külsejű Marty próbál bejutni Rusthoz, de csak a rúdtáncoslány bámulása marad neki.

0408.jpg

Végül szabályosan kirúgdossák a helyről még jó, hogy nem verték agyon.Közben Rustot agyoncuccoztatják és kiderül, hogy a motorosok elraboltak egy fekete drogdílert. Az ő brigádját készülnek kirabolni, méghozzá rendőrruhában. Marty csak lazán olvasgat a kocsiba a rendőrségi rádiót hallgatva, miközben Rust és a banda épp úton vannak egy kizárólag feketék lakta helyet kirabolni. Egyébként nem tudom ki az az idióta, aki elhiszi, hogy léteznek befont szakállú rendőrök, mindenesetre a társaság annyira autentikus, mintha a Magyar Gárda menetelne egy óvodai ballagáson. A társaság rátöri az ajtót az egyik lakásra és fegyverekkel kényszerítenek mindenki, hogy maradjon nyugton szépen a fenekén. A szétnarkózott Rust talál egy kissrácot az egyik szobában és elbújtatja a fürdőkádban. Azonban a környékbeliek kezdenek kiakadni.

0409.jpg

Betörik az ablakot, mire az egyik fogvatartott anyázni és parasztozni kezd. A morcosabbik motoros erre pofán veri, majd nemes egyszerűséggel arcon lövi pisztollyal. Itt elszabadul a pokol, tűzpárbaj kezdődik és Rust valamiért leüti a főnököt és a nyakánál fogva rángatja magával. Sikerül megszökniük, de én csak most veszem észre, hogy Ruston végig bőrdzseki volt, szóval nem értem minek kellett a rendőrruha. Egy időre elveszti a főnököt, mert két helyivel kell verekednie, de szerencsére ismét elkapja és elbújnak egy bokorban. A környék szép lassan háborús övezetté változik.

0410.jpg

Sikerül meglépniük és átmászni egy kerítésen, szerencsétlen kopasz motorosnak valószínűleg fogalma sincs, hogy mi történik, miért veri agyon a haverja miközben éppen szökni próbálnak. Az utolsó pillanatban megérkezik Marty a kocsiva és eliszkolnak a helyszínről. Rust elmondja a kopasznak, hogy nem nyomja fel a zsaruknál, ha megmondja neki hol lakik Ledoux. Válasz híján ütni kezdi a férfi fejét, aki csak nyöszörögni képes. A zsaruk ellepik a környéket, de a két nyomozónak sikerül lelécelnie a legfontosabb informátorral a hátsóülésen.

0411.jpg

Minden, amit a sorozatról tudni akarsz itt elolvasható.

 

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

breach tru di walls 2014.02.27. 12:21:12

Az az utolso 8 perc zsenialis.

t0thl 2014.02.27. 12:34:49

Az egész sorozat zseniális. Végre valami minőségi a Breaking Bad után.

szepi79 2014.02.27. 12:44:06

nekem a motoros bandás rész nem tetszett. újra beépülni közéjük, csak azért, hogy 1db embert megtaláljanak... ágyúval verébre tipikus esete. plusz ennél több idő lenne. kicsit filler résznek éreztem a mostanit.

rockjano 2014.02.27. 12:50:48

@szepi79, első ezen a néven: Igen kicsit az…de majd a következő két rész nagyon ott lesz… ne aggódj :-)

szepi79 2014.02.27. 13:35:21

@rockjano: tudom, láttam már őket :) (sőt, a 7. rész promóját is :D )

Sydney Briar életben van! 2014.02.27. 17:41:52

Igen, ez a rész még nekem sem annyira... De az 5.,6...Az igen! Viszont rám eléggé depresszív hatással van, de nem tudom nem megnézni. Nagyon drámai sorozat, különleges hangulattal. M.M. meg, ú, anyám...

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.02.27. 18:54:48

nekem is megvolt az a fura érzés a résszel kapcsolatban végig hogy "Oké, de ki a gázálarcos faszi?!"
"Ezután mindenféle felvezetés nélkül látjuk Martyt, ahogy egy tárgyaláson vallomást tesz és azt hazudja a bíróságnak, hogy drogok miatt tört rá a volt szeretőjére nemrég." De furi, felirattal néztem, de nekem ez nem jött át,hoyg konkrétan ellenük tanúskodik, azt hittem dramaturgiailag azért kell a random bírósági tárgyalás, hogy civilizált körülmények közt futhasson össze a csajjal, aki a bíróságon dolgozik (olyan gyorsgépelő, irathozogató titkárnőféle)
"Visszaugrunk Martyhoz, aki a kórházban próbál békülni a megcsalt feleségével, siker nélkül. Marty csak ront a helyzeten, a jelvényét lóbálva keménykedik az orvosok előtt." Szép példája annak, hogy képes egy felnőtt -elvileg- felelős férfiember lecsúszni egy kezdő óvodás szintjére. De most komolyan, ott volt neki a gyanúsan modellaklatú pikk-pakk felesége, aztán a szeretőjét ugyan elvenni nem akarja de azt se akarja hogy a csaj másfele nézegessen, aztán meg keménykedéssel próbál visszatörleszkedni az asszonyhoz....
De utána, amikor Rust és Maggie beszélgetnek, zseniális volt :D Az a "védőbeszéd" amit Rust lenyom annyira karakteridegen volt tőle, hogy egyértelmű, hogy azért mondta, hogy a csaj kiakadjon rá és hagyja békén mindkét fél mint üzenetküldözgetőt XD Ugyanez, amikor gyorsan elhadarja Martynak hogy szerinte már békülne az asszony, szegény Marty meg úgy bele van pistulva a bánatba, hogy észre se veszi...
"Egyébként nem tudom ki az az idióta, aki elhiszi, hogy léteznek befont szakállú rendőrök, mindenesetre a társaság annyira autentikus, mintha a Magyar Gárda menetelne egy óvodai ballagáson." - ennek kevésbé szalonképes verzióját látni Rust arcán is, amikor megmutatják neki a rendőrjelmezeket XD
De mi van a gázálarcos fickóval????

KopaszMercis 2014.02.27. 19:50:36

Nem, a legjobb az a newsroom 1 szezon 4.ik resz utolso 10 perce...

sántán sándor 2014.03.02. 22:36:39

az az utolsó 8 perc vágás nélkül nem semmi.

g-ko 2014.03.03. 16:56:19

@Hüpna: Szerintem is egy random bírósági tárgyalás volt, nem hiszem, hogy a saját ügyében írta volna a jegyzőkönyvet a szeretője.

ChatNoir 2014.03.04. 10:59:22

Nekem sem tetszett ez a rész, tök tölteléknek éreztem, nem igazán láttam, mennyiben viszi előre a sztorit, és nekem sem esett le, hogy a bírósági tárgyalás miről folyt, nekem is csak egy tárgyalásnak tűnt. Úgyhogy már kezdtem elgondolkodni, hogy mi a fene van, hogy ennyire nem vagyok képes érteni ezt a sorozatot?! De látom, más is fennakadt a rostán :) Viszont az 5. rész nagyon izgi volt, nagyon kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből a végére...

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.03.04. 20:52:54

5.től tetszik, de azóta viszont nagyon. Szépen építkeznek egymásra a részek, amik nem voltak tiszták korábban, később azok lesznek. @Hüpna: Szervusz Drágám.
süti beállítások módosítása