Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A törvény nevében 1x03 - The Locked Room (18+)

2014. február 24. 11:00 - sajó d.

Egyre jobban szorítja az idő a két nyomozót, akik követik az elhagyatott templomtól vezető nyomokat. Rustnak egyre gyanúsabb, hogy sorozatgyilkosról van szó, Marty pedig épp totál elkúrja a magánéletét. Egy másik gyilkosság is képbe kerül illetve elhangzik az első név is, akit összefüggésbe hoznak az egész üggyel. Lehet megvan a gyilkos?

0300.jpg

Maradtunk az előző rész cliffhangerét jelentő templomnál, de azon kívül, hogy nagyon helyszínelnek, semmi mást nem mutattak. Helyette Johnny Knoxville és Elvis Presley szerelemgyere prédikál valamiféle sátortemplomban. Ez a Feltámadás Gyülekeze, ide vezettek a nyomok az elhagyatott templomból. A helyszínen Rust ripityára alázza Martynak a vallásmániásokat, Marty ezen már meg sem lepődik. Redneck Rust a kihallgatótiszteknek is elmagyarázza ezt, ha nem lenne egyértelmű mit gondol a vallásról. Tényleg nem lennék a két nyomozó helyében, amikor redneck Rust egészen aprólékos részletességgel magyarázza el, hogy az életünk alapvetően lószart sem ér. Aztán vissza az időben és végre kikérdezik a jampi pajeszes prédikátort.

0301.jpg

 Ahhoz képest, hogy 20 éve prédikál egész fiatalnak tűnik a fickó. Billy Lee Tuttle-nél tanulta a "szakmát" és korábban az ő gyülekezetüknek a központja volt az elhagyatott templom. A furcsa falrajzokat is a kölykök rajzolták, legalábbis ezt állítja. Két hölgy elmondja Martynak, hogy a halott prosti egy magas, sebhelyesarcú férfival járt néha a gyűlésekre, de nem tudják azóta mi történt Dora Lange-gel. Közben Rust keményebbre fogja és a helyi creepet kezdi el faggatni. A srácot azért tartoztatták le, mert egy iskola előtt maszturbált. Az elképesztően nyomorult külsejű férfi szerint rossz gyógyszert írtak fel neki, ezért történt vele mindez. Rust érthető módon a creepre gyanakszik, de a prédikátor biztosítja, hogy biztosan nem ő a tettes. Neki ugyanis levágták a golyóit az árják a börtönben miután lecsukták.

0302.jpg

Így viszonylag nehéz szexuális gyilkosságot elkövetni, hiába erősködik a bűnösségéről Marty. Rustnak egyre gyanúsabb, hogy egy sorozatgyilkost keresnek. Azonban Marty kezdi feladni az ügyet, mivel alig van idejük rá és a kapitány inkább lepasszolná az egészet a különleges osztagnak. Egy útszéli kajáldában megint kemény vitába mennek bele és egymás hibáit próbálják elemezni. Persze Martynak esélye nincs Rust ellen, hiába próbálkozik. A kihallgatóknak gyanús, hogy Rust ennyire ragaszkodott az ügyhöz, azonban Marty megvédi a volt társát. Megint visszaugrunk az időben és Rust Marty feleségével beszélget a konyhában. Visszahozta a fűnyírót és cserébe lenyírta náluk is a füvet. Milyen rendes ember már ez a Rust, nem?

0303.jpg

Marty szerint kurvára nem és nagyon kiakad azon, hogy a munkatársa helyette nyírja a füvet. Rust, hozzám bármikor jöhetsz mosogatni és porszívózni! Marty olyan hangnemben mondja, hogy "soha többet nem akarom, hogy lenyírd a füvem", mintha Rust a feleségét vegzálta volna análisan. Persze ebből is Rust jön ki jobban, szegény Marty egyre nagyobb idiótát csinál magából. Otthon Marty és felesége az egyik kislányukkal beszélget, aki szexelő embereket rajzolt az iskolában. Ha egyszer nekem is ilyenen kell átmennem, akkor lehet várok még pár évet a gyerekvállalással. Pont erről kezd el magyarázni kopasz Marty is a tiszteknek, hogy mennyire nehéz dolog apának lenni.

0304.jpg

Az anya szerint a kislány sokat kérdezősködik apja hollétéről, majd Marty felesége is ezt teszi. Itt jön a kötelező szenvedés, amikor a feleség kiakad a férj munkája miatt, aki viszont képtelen rendesen kezelni a helyzetet. Marty arcán látszik, hogy a felesége mondandójából csak annyit hall, hogy "nyenyenyenye blablablabla". Cserébe Marty annyira elképesztően rosszul hazudik, hogy képes az egész életét a Kengyelfutó gyalogkakukkhoz hasonlítani. Mindez azonban kit érdekel, amikor jöhet a kötelező szexjelenet?!

0305.jpg

Kopasz Marty aztán elmeséli a kihallgatóknak Rust mennyire remek volt a jó zsaru szerepben. Vissza is váltunk a múltba, ahol egy sebhelyes férfit hallgatnak ki. Rust tényleg zseniálisan adja az együtérzést, még a valláskártyát is bedobja olyan hitelességgel, mintha nem beszélt volna 10 perccel korábban kövér idióták gyülekezetéről a templomsátornál. Redneck Rustról kiderül, hogy elképesztően jó statisztikái vannak, ő pedig bevallja, hogy különleges érzéke van mások gyengepontjainak megtalálásában. Közben a bicskájával neki esik az egyik üres sörösdoboznak. Ismét vissza a múltba, Rust az alváshiányát használja fel adatnyálazásra és korábbi gyilkossági ügyeket próbál összekötni valahogy. Ezután Marty felesége duplarandit szervez, hogy találjanak valami nőt szegény Rustnak.

0306.jpg

A meglehetősen awkward randin Rustról kiderül, hogy szinesztéziás, Marty pedig észreveszi a szeretőjét egy másik férfivel. Találkoznak a bárpultnál, ahol Marty annyira lejáratja magát, ahogyan csak egy felnőtt családos ember képes a szeretője előtt. Le is húz két feles rumot biztos, ami biztos. Itt kicsit tinidráma irányt vesz a történet, a párok elmennek ultralassú countryra táncolni. Hihetetlen, hogy Rust még lassúzni is úgy lassúzik, mintha földönkívüli lenne. A sörösdobozával játszó redneck Rust jön megint és azzal döbbenti meg a két kihallgatót, hogy sose kellett neki 10 perc annál, hogy rájöjjön kihallgatás alatt, hogy bűnös-e a gyanúsított. Kopasz Marty aztán a család fontosságáról és az élet jó dolgairól kezd magyarázni, miközben a visszaemlékezésében épp megérkezik a kocsijával a szeretőjéhez.

0307.jpg

Nem is akárhogyan, a kocsival keresztülhajt egy gyerekbiciklin. Ugyebár Rust kislánya is úgy halt meg, hogy biciklizés közben elcsapta egy autós a járdán. Marty felelősségre vonja a szeretőjét, aki nem akarja beengedni a házba. Ez nem nagyon zavarja és betöri az ajtót. Egy meztelen férfit talál a házban, betöri vere a gardróbot, majd a nő ágyára nyomja a rendőrjelvényét mutogatva. Egy dolgot akar azonnal tudni: leszopta őt a csaj vagy sem. "Csak egy kicsit" válaszolja a szegény srác, mire Marty lelép a helyszínről. Közben Marty felesége Rustnál kérdezősködik a férjéről, de Rust elég ügyesen próbál kimaradni ebből az egészből. Eddig tartott a magánéleti válság, másnap Rust új nyommal fogadja a picsa másnapos Martyt.

0308.jpg

Rust egy korábbi halálesetet kötött össze az üggyel és még két napért könyörögnek a rendőrkapitánynak, mielőtt elvenné tőlük az ügyet. El is indulnak nyomozni, Marty pedig Rustot kérdezi arról lehet-e egyszerre két nőt szeretni. Rust természetesen totál használhatatlan választ ad és valamiért egy 30 évvel későbbi árvízről kezd el beszélni. Megérkeznek egy vízparti kisvárosba, ami tisztára olyan, mintha a Waterworldben lenne. Megtalálják a képen látható áldozat nagyapját, aki egy cajun rákász. Elmondja, hogy a lánynak volt egy Ledoux nevű fiúja, aki elég rossz családból származott. A Ledoux-család hollétére azonban a férfi azt válaszolja, hogy már csak egy-két rokon maradt, mert évről évre kevesebben vannak az Andrew hurrikán miatt. Reggie Ledoux volt a lány a pasija és a nagyapa odaadta a lány évkönyvét a nyomozóknak, hátha tudnak kezdeni vele valamit.

0309.jpg

Az évkönyből Rust kideríti, hogy a lány iskoláját a Tuttle Alapítvány pénzelte, annak a férfinak a szervezete, akinél prédikálni tanult a rész elején látható szupervallásos fickó. Az iskola azóta lepusztult és csak egy füvet nyíró férfit találnak, bezzeg neki nem anyázik Marty. Ő mondja el, hogy a hurrikán tette tönkre az épületet és nem érte meg felújítani. Közben Marty bejelenti a központnál Reggie Ledoux-t. A nyilvántartás szerint nyolc hónapja nem jelent meg a felügyelőtisztjénél és elég kemény priusza van. Nemi erőszak miatt már megvádolták egyszer, majd végül lecsukták egy droggyár miatt, ahol metamfetamint és LSD-t készítettek. Azt a két kábszert, amit Dora Lange és Ledoux halott nője testében is találtak. Két évet töltött rácsok mögött és nem más volt a cellatársa négy hónapig, mint Charlie, vagyis Dora Lange pasija. Végre beindult az ügy, az egymásra mosolygó nyomozók még a szirénát is felteszik a kocsi tetejére. Rust állami körözést ad ki Ledoux-ra, és pár pillanatra megint a kihallgatóban járunk, ahol a sörösdobozokból embereket kezdett el gyártani redneck Rust. Végül egy bozótos helyet mutat a kép Rust hátborzongató narrálásával, ahol egy gázmaszkos férfi alsógatyában, macsétával a kezében sétálgat és néz ki állati ijesztően. Talán ő Reggie Ledoux?

0310.jpg

Minden, amit a sorozatról tudni akarsz itt elolvasható.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChatNoir 2014.02.24. 12:27:42

Tyű de jó hogy megtaláltam a hogyvoltot! Kétszer megnéztem a részt, egyszer felirattal, egyszer szinkronnal, hátha nem tudok olvasni, de basszus egy csomó dolog nem tűnt fel (áthajtás a biciklin, Tuttle Alapítvány - mondjuk meg se jegyeztem a prédikátor nevét); sőt még vissza is tekertem, mert nem értettem, hogy állt nekik össze a Ledoux-féle kép, valahogy nekem kimaradt az, hogy "Marty bejelenti a központnál Reggie Ledoux-t". De így már tök izgi! Örülök!

mikka 2014.02.24. 13:19:30

embertelenül fos HBO fizetett reklám

Mr. Rocketfinger 2014.02.24. 17:40:21

@mikka: nézni nem kötelező, a véleményedre meg franc se kíváncsi.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.02.24. 20:07:14

Nagyszerű! Számomra ettől a résztől indult be maga a sztori, azóta falom. Az 1-3 részben "ágyaztak meg neki", megismertük (hiszed, mi?) a főszereplőket. Meg az elkövetőt (hiszed, mi?)
Köszi a HV-t. Egy élmény volt.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.02.24. 20:39:07

@Biri a KrokodilCápa: és végre már nem csak úgy néz ki, hogy egy névtelen fantomot kergetnek körbe körbe
Ez az alsógatyás, gázmaszkos faszi rám is a frászt hozná, ha előbukkanna, hörgő -flegma hangalámondás ide-vagy oda.
Ohó, és nini, az én vaksi szemem a rossz vagy tényleg van előtte az utolsó képen ott egy olyan ágacskákból összetákolt piramis, mint amit korábban már láttunk?
Ha meg ennyit emlegetik a kormányzó dolgait, tuti hogy valamiféle köze lesz hozzá *tipp* filmekben nem szoktak csak úgy véletlenül ennyiszer emlegetni magasrangú politikusokat

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.02.24. 20:47:00

@Hüpna: Naná, hogy nem! De itt a hv-n még hátrébb vagyunk, ki ne góráljanak minket, bojlerezés miatt, ssssss :D
süti beállítások módosítása