Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Emberi tényező 1x01 - Pilot

2014. február 22. 11:30 - sixx

2048-ban vagyunk, mondja a versmondó lány, kissé feleslegesen, hiszen a szöveg ki van írva, és a tekknika ördöge elszabadult, a szellem kiugrott a palackbúl, és nem lehet megfékezni. 400 százalékos emelkedés a bűnözésben, új drogok, fegyverek, aramgeddon. A rendőrség meg ahelyett, hogy lelőne mindenkit, aki csúnyán néz, inkább robotokat fejleszt, és azokat küldi harcba - ez mégsem Ukrajna, hanem az USA, ugyebár. És már ugrunk is fejest egy akcióba FPS-style, a Dreddbíróból ismert Karl Urban segítségével aki egy bazinagy műanyag fegyverrel a kezében lő, szalad, ugrik, majd megy a menetrendszerűen szarba kerülő társát megmenteni. És menten jön az első konfliktus: a robotika alaptörvényeit figyelmen kívül hagyó rendőrbot aszongya neki, hogy ő be nem megy a tűzfészekbe egy embert kimenteni, mert nem stimmol a matek, egy életet nem áldoz be háromért.

Screen Shot 2014-02-21 at 20.36.22.png

Dredd, aki most Kennex néven fut, úgy néz rá, mint egy darab madárszarra a gallérján, és megy. A rendőrbot is, mert a parancs az parancs. Fejbe is lövik. A társ megvan, sérült, de ahelyett, hogy kiabálna, hogy fáj az oldalam, ahonnan a vér ömlik, inkább nekünk, nézőknek tol expozíciós monológot, a Szindikátus tudta, hogy jövünk, honnan? A nem fejbe lőtt rendőrbot (ezek szerint ketten voltak Kennex mellett, elnézést), egy két lábon járó EKG-EEG-MRI-CAT-Röntgen, egy pillantást vet a társra, és közli, hogy vége a dalnak, itt nem lesz happy end. Kennex persze leszarja, fedezzél, bádogember, mondja neki, de a robot osztott-szorzott, és nem marad ott, hogy egy félhullát meg egy okoskodó rendőrembert védelmezzen, másutt is lőnek még, ott nagyobb eséllyel menthet életet vagy mi. Én Kennex helyében most lőttem volna szét a műanyag fejit. Egy pillanat múlva Kennex és a társa is elindul, de egy gránát robban a seggükbe, amitől a) a társ meghal, és b) Kennex lába térdből leszakad. Konfliktusforrás kettő, én is haragudnék a világra innentől. És ha ez nem lenne elég, az ellen még egy gránátot odabasz Kennex irányába. Robbanás.

A következő képen egy csajt látunk mosolyogni Kennexszel, álmom ez, én mondom, más a fényelése a képnek, meg egyébként is. Kiderül hogy Kennex egy szimpatikus arcú kínainál van, hogy az emlékeit előszedjék az agyából és már nem először jár itt, de csak nem tudja rendesen összerakni a Végzetes Bevetés történéseit. Kennex szeretne még egyszer lemerülni az emlékvilágba, de a zugorvos nem tanácsolja, mert 17 hónapnyi kóma után ez veszélyes lehet. És közli vele, hogy az sem tuti, hogy egyáltalán fel tudja majd idézni az eseményeket. A csaj emléke viszont új elem, eddig rá nem gondolt. Kilépünk az utcára, ami úgy néz ki mint a szegény ember Szárnyas fejvadászának egyik díszlete. Kennex a kocsiba ülve bevesz valami pirulát, mire ott terem mellette egy robotrendőr, és vegzálja egy kicsit. Kennex nem szereti a robotrendőröket, ez megint kiderül.

Screen Shot 2014-02-21 at 20.53.15.png

A következő jelentben az is, hogy két lába van megint, mert míg kómában volt, kapott egy robotvégtagot. És a jövő számítástechnikája perszehogy a levegőbe rajzolt grafikus felületre épít, de ez nem meglepő, és sajnos az sem, hogy Kennexnek megvan a csaja legutolsó üzenete, amit előszeretettel hallgat, ha szar kedve van, mert ettől még szarabb lesz neki, és ez így jó. Már 738. napja ezt hallgatja. Az idillt megszakítja Kennex főnöke, aki bejelentkezik, és közli, hogy Kennexnek mennie kell melózni, mert a Szindikátus megint lecsapott. Elindulás előtt kalibrálnia kellett volna a műlábát, de Kennex annyira nem szereti a robotságot, hogy dafke nem teszi meg. Mondtuk már, hogy Kennex nem szereti a robotságot? A rendőrség pont olyan, mint amilyennek egy rendőrséget elképzelünk, csak itt több a nagy képernyő és Minka Kelly. És természetesen az osztag/osztály/óvodás csoport tagjai nem komálják, mert ő túlélt, a többiek meg nem.

Screen Shot 2014-02-21 at 21.04.21.png

Kennex kap maga mellé egy robotot, 785-öt, de tudomást sem vesz róla, sőt, a kapitánynak panaszkodik, hogy ezt így most hogy, az emberekben sem bízok, nemhogy a ezekben. A kapitány viszont leszarja a hőbörgést, ez a módi egy éve, oszt kalap, ha nem tetszik, akkor elővesszük a pszichológus véleményét, aki szerint a büdös életbe’ nem szabadna Kennexet visszaengedni a rendőrség kötelékébe, és szevasz, mehetsz rokkantnyugdíjasnak. Kennexnek ez megfelelne, de itt van ez a legújabb támadás, aminek során pont olyan lőszert használtak a gazok, mint két évvel ezelőtt. Akkor jöjjön a bádogmiska, mondja Kennex, nyomozzunk legott. Az egyik rajtaütőt meglőtték, lehet vele beszélni, de a szindikátusi kapcsolatot azt hanyagolni kellene, mert a kapitány nem bízik senkiben. Nahát. Kennex először a tetthelyre megy ki, hogy találkozhasson Minka Kelleyvel, akit majd később meg fog dugni. Sok technoblabla jön, de elhangzik a Myklon Red neve is, ami nem tudom mi, nem is érdekes, de a régi balhéban is szerepet játszott, így Kennex emlékezni kezd, amitől megszédül és úgy néz ki egy pillanatra, mint aki most húzott le fél liter Stroh rumot.

Screen Shot 2014-02-21 at 21.14.49.png

Kennex megint bevesz egy piros izét, és kicsit vitázik a bádogemberével, aki be akarja köpni, mert tegnap este gyanús környéken járt (ezek a robotok mindent megosztanak egymással), most meg drogozik, és kapott egy kisebb rohamot a tetthelyen, azaz kurvára alkalmatlan rendőrnek. Na persze. Kennex szarik a fejére, és elindulnak, útközben a robotmiska meg kiesik az autóból, mert Kennex kirugdossa belőle. Össze is törik, majd jól ráhátékázzák. Robot nélkül viszont nem megy, így Kennex megy egy haverjához, akit a Karib-tenger kalózai-franchise egyik díszítőelemeként ismerhetünk, és itt egy nagyon okos tudósembert alakít, aki ad egy másik robotot Kennexnek, de nem olyat, mint az előző volt, hanem egy érzelmekkel is felruházott példányt, amit viszont korábban kivontak a forgalomból - pont emiatt. Dorian a neve, nagyon kék a szeme, pedig a bőre kávébarna, és amikor robotkodik, akkor a bőre alatt kék áramkörök jelennek meg. Jó lesz, tessen csomagolni.

Screen Shot 2014-02-21 at 21.36.30.png

Közjáték: gazemberek gazemberkednek és valami high-tech cuccal játszanak.

Dorian kifejezetten idegesíti Kennexet, aki nem akar vele beszélgetni, de hiába, mert a robot nem fogja be a száját. Négy éve nem volt szolgálatban, és nem szereti a szintetikus szót. Kennex szarik minderre. Dorian annyira felkúrja az agyát, hogy odaveti neki, hogy szintetikus kikapcs, mire Dorian ideges lesz, és igen, ez az egyik központi motívum innentől fogva, nem fogjuk részletezni minden civakodásukat, mert minek.

Közjáték: az egyik rendőrt a gonoszok elrabolják, de a robotmiskája végig vette az eseményeket.

Screen Shot 2014-02-21 at 21.45.54.png

Dorian és Kennex a rendőrségen folytatja, ahol persze mindenki beszól nekik, mert két leharcolt modellről van szó, és hahahaha, ez mennyire vicces. Az elrabolt rendőrről van felvétel a robotmiskájától, és perszehogy az a banda rabolta el, ami a reggeli balhét is tolta. Ideje elővenni a csávót, akit reggel meglőttek. Kennex a klasszikus rossz zsaru módszerrel hallgatja ki, azaz félig agyonveri, és Doriant utasítja, hogy updatelje az aktáját, miszerint hiányzik az egyik örlőfoga, mert azt most fogja kiverni. Kennex azt szeretné tudni, de nagyon, hogy minek a Szindikátusnak programozható DNS és Myklon Red. Ezt speciel mi is szeretnénk tudni. A fogoly nem beszél. Kennex lába megint szarakodik így Dorian veszi át a kihallgatást, és rájön, hogy a faszi saját magát lőtte lábon, azaz be akart kerülni a fogdába, vajh miért? Azt mondja, hogy csak menekülni akart a megbízói elől, és elköpi, hol tartják fogva az elrabolt rendőrt. Ez gyanúsan könnyen ment, had tegyem hozzá gyorsan. Kennexék el, a rabot viszik vissza a fogdába de bemegy a budiba, és felöklendez egy kis mütyűrt, amit a vécében elhelyez.

Screen Shot 2014-02-21 at 21.54.52.png

Kennex és Dorian pár emberrendőrrel és robotzsaruval megtámogatva elmennek a címre, amit kaptak a fogolyól, és egy bombát találnak a folyosón, amiről, miután Dorian megvizsgálja, kiderül, hogy nem is bomba. Egy drót van hozzákötve, ami az emeletre vezet, ahol tényleg fogva tartják az elrabolt rendőrt egy golyóálló üvegből eszkábált kalitkában. És egy kamerán át figyelik őket, hogy némi nehezítés is legyen a szopórollerezésben. Kennex most jön rá, hogy szopatják őket a fogollyal, aki éppen úton van egy, a rendőrségi fogdánál biztonságosabb helyre, de mire szólna a rendőröknek, akik szállítják, két dolog történik, egyrészt megtámadják az autót, és az álbomba beindul, és valami gázzal árasztja el a kalitkát (benne a rendőrrel). DRÁMA VAN. Ja, és a gáz lerohasztja a rendőr fejét. A fogolyt a másik szálon kiszabadítják, megölnek egy rendőrt és elpusztítanak két robotzsarut, komoly bajban vagyunk, de sebaj, mert nyomozás indul, és Vogel, a lerohadt arcú zsaru egyik régi ügye előkerül. Kennex bekussoltatja Doriant, aki egyre idegesebb emiatt (helló: vannak érzelmei), és veszekednek.

Screen Shot 2014-02-21 at 23.03.23.png

A geek telefonoz, Vogel vérében Myklon Redet találtak, és ebből Kennex rájön, hogy a Szindikátus rendőröket vett célba. És ahelyett, hogy ezt bárkinek is elmondaná, elmegy a zugdokihoz, hogy az emlékeiben kotorásszanak még egy kicsit. Ez persze nem egy életbiztosítás, DE NNINCS MÁS ÚT, drámai a helyzet, kapjuk a képeket sorban, közben Kennex orrából dől a vér, KÉSZEN VAN, MINT A HÁZ FELADAT, és amikor végre megpillantja a gránátot hajigáló Szindikátus-tagot, AZ A CSAJA BAZDMEG. Ha ez nem dráma, akkor semmi. Dorian ront be a zugdokihoz, és még azelőtt kirángatja Kennexet a múltból, hogy az örökre ott ragadnak, mert ez itten veszélyes üzem ám. A következő jelenet a Szárnyas fejvadászból van megint, kint ülnek az esőben egy kínai kifőzdében, már csak Edward James Olmos hiányzik, a miafasz, te vagy a blade runnner kérdéssel. Kaja helyett beszélgetnek, Kennex elmondja, hogy az emlékképben mit látott, mármint a csaját badassnek öltözve. Dorian emlékezteti Kennexet, hogy megmentette az életét, a lábára meg olivaolajat javall. Mindenhez ért, komolyan. Kennex meg kitalálja, hogy töltsék fel Dorian fejibe Vogel robotjának a memóriáját, hátha összerak belőle valamit. Nosza.

Screen Shot 2014-02-21 at 23.10.26.png

Közjáték: a Szindikátus tagjai egy tetőn gazemberkednek, köztük van az ex-fogoly is. Nagyon komoly műveletnek tűnik.

Kennexék meglelik a kihajított robotot, Dorian előszedi a memóriát és kivetíti a a falra, és baszki, hát a Vogelt elkapó gonoszember nem elmond MINDENT? De. A rendőrség bizonyítékraktárában van valami, ami kell neki. Ezt soha nem értettem, de komolyan. Ha bűnöző lennék, soha a büdös életbe’ nem pofáznám el az ilyesmit, MERT MINEK IS? Mindegy már, most hogy Kennex mindent tud, indulhat a világmegmentés. Telefonoz menten a kapitánynak, hogy zárja le a rendőrséget, mert ma este fogják megtámadni őket. Mire kimondja, az imát mutatott gazemberkedés eredményes lesz, egy bazinagy tartály kéken villan egyet, mire a korábban a budiban elrejtett, kisebb izé meg pirosan, és az épületben tartózkodó összes robot puff, összerogy. Nahát. A világítás is elmegy, de a számítógépek működnek, de mindegy. Az időközben a rendőrségre visszaérő Dorian is megy még mindig, mert más frekin működik, mint az újabb modellek.

Screen Shot 2014-02-21 at 23.41.00.png

A gazemberek egy újabb kütyüt vesznek elő, amiből gázt vezetnek a szellőzőbe, olyat, amitől leszakad a pofája a rendőröknek, akiket korábban beoltottak valami speckó cuccal pont a vegyi- és biológiai támadások ELLEN, de a Myklon Red pont ezt a vakcinát célozza meg, így a gáz csak azokra nézve halálos, akiket beoltottak. Na, mindjárt vége a sorozatnak, mert meghal az összes főszereplő. DE NEM IS, mert Kennex, Minka Kelly és Dorian felrohan a tetőre, ahol lőni kezdenek, sőt, a kapitánynő is ott van, így már nem történhet baj, megnyugodtam. A lövöldözés végén a gazok meghalnak, a gáz nem jut be a szellőzőbe, és csak pár rendőr hal meg, akiket a Szindikátus vezetője menekülés közben lefúj a gázzal. Doriannel is megpróbálja ugyanezt, muhaha. A cucc, amiért meg az egész hercehurca ment? Sok sikert, a Szindikátus letörölte az összes file-t. Nekünk azért megmutatják: egy robotnőről van szó, dobozban. És mi van Kennex csajával? Majd a következő részben megtudjuk. Vagy nem.

Minden, amit a sorozatról tudni lehet, itt megtalálható.

Az Emberi tényező a comment:com-on:

 

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2014.02.22. 11:58:33

Köszi szépen a hosszú és részletes hogyvótot, jókat röhögtem. És extra köszönet a képek mennyiségéért! Nagyon jó kis sorozat ez, kár a részek cserélgetéséért - de másodszor nézve (pláne olvasva) azért könnyebb lesz.

Le Petit Prince · http://le-petit-prince.blog.hu/ 2014.02.22. 12:33:53

Nem tom' fordítási hiba (meg kellene hallgatni eredetiben!), vagy a készítők cseszték el, de: Kennex 17 hónapig volt kómában, a kínai adatbányász pedig azt mondta neki, hogy már 10 hónapja kísérleteznek. Ha a barinős üzenet 738 napos, akkor a küldés időpontjában Kennex éppen harmadik hónapja volt kómában.
Szóval nem stimmel vmi!

mizie 2014.02.22. 20:09:48

Elkezdtem nézni, de a ez a főszereplő fickó borzasztó. Semmi személyisége, semmi színészi munka, mintha Rambo-t néznék. A robot rendőr valamivel jobb, de az is nagyon felszínes. Jobb lesz ez később?

lutria 2014.02.22. 20:19:08

Az az álbomba úgy működött hogy egyszerűen elkezdett forogni,a rákötött drót megfeszült és kinyitotta gázcsapot.
A vécében elrejtett bigyó meg a fém vízcsőre volt rakva,nyilván azért hogy a csővezeték közvetítse a rádióhullámot az egész épületben.
És mindez 2050-ben,amikor már manapság-és több évtizede-sem szokás fémcsövekkel vezetékezni egy házat,vajon hogyan oldanák meg az ORFK-án a műanyag vízcsövekkel?

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.02.27. 00:15:48

A hogyvót hogyan lesz? Ahogy leadták a részeket pasla módon, vagy szépen, rendesen, ahogy azok következnek hivatalosan egymás után?
(mert addig még az első részt sem merem elolvasni, sem megnézni)
süti beállítások módosítása