Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Bridge 1x03 – Rio

2014. február 21. 11:00 - Zenóbia

Nahát, végre egy kaktusz! Charlotte férjét temetik a farmon, született nyáron, meghalt nyáron, a mellette levő sírkő pedig szeretett feleségére, Charlotte-ra vár, akit nem is szeretett. Karl lánya is itt van, meg a nő is a háttérben, akiről nem tudjuk, hogy kicsoda, de így ránézésre nem az a szerető típus. Sonyáék a legújabb gyilkosságok helyszínén, és már tudják azt is, hogy a bevándorlók tízen voltak, a hullák meg csak kilencen, Mariát valaki felvette az út széléről. Kérdés, hogy jobban járt-e, mintha ő is meghúzta volna a szarinos vizet. A gyilkos módszere változik, állapítják meg mind a hárman nagyon okosan, bírónő-prostituált-bevándorlók, üzenet-videó-telefonálás, én nem lettem ettől különösebben okosabb, de ez mondjuk teljesen mindegy is. Sonya kiszúr valamit a környéken, Marco lohol utána fel a dombra, ahonnan a gyilkos végignézte, hogyan halnak meg a bevándorlók. Akkor viszont azt is, ahogy Maria kikúszik az útra, fel is vette, a lány ott alszik a hátsó ülésen, be is takargatta, nehogy megfázzon.

1x03_bridge1_640.jpg

Marco nem hord a farzsebében távcsövet, pedig most jól jönne, de Sonyának sasszeme van, így kiszúrja Steve lakókocsiját. Linder épp a reggeli pedikűrjét végzi, meg simogatja a heget az alkarján. Egész sokáig tartott, míg ideért az FBI, de most már itt vannak, Hanknek velük is meg kell birkóznia, meg ráadásként a helyi seriffel, aki teljesen fogyatékos, a kalapját is fordítva hordja. Hank mellé adja Timet, akinek ettől végérvényesen tönkre fog menni a bélflórája, hogy együtt vizsgálják át az új-mexikói határátkelőt. A seriff összepisili magát örömében, de Hank szerint csak hülyének tetteti magát, mert a legváratlanabb pillanatokban jelenik meg, viszont simán felnyársalta a prérifarkast. Charlotte-nak nem csak meghalt a férje, aki sosem szerette, de a férje alkoholista lánya Kate, szintén utálja, mint a szart, és a sznob szomszédok alig várják, hogy visszamenjen pincérnőnek Tampába, vagy nekik édes mindegy hova, de semmiképpen nem fogják bevenni a köreikbe, maximum felszolgálni. Sonya és Marco már Steve lakókocsiját döngeti, de ő elment egy rendes pedikűröshöz, mert nem boldogult mégsem maga.

1x03_bridge2_640.jpg

A grilljén nem hagyott egy félig átsült fület sem, viszont a hordójából kiderül, hogy női ruhákat égetett benne. Még ekkor sem törhet be Marco, bármennyire is ügyködik a kiskésével, mert Sonya a rendes utat választja, és házkutatásit kér. Ehhez otthonosan lecsücsülnek Steve kanapéjára, mintha kezdenének összeszokni, ez itt most egy tök jó jelenet szerintem. Frye teljesen kretén, mielőtt betérne Hank irodájába, az őrs egyik sarkában szippant egy kis kokót, biztos ami biztos. Hanknél ott ücsörög Frye főnöknője, de ettől még nem lesz bőbeszédűbb, és nem mondja el, miért őt választotta a gyilkos közvetítőnek, már ha tudja egyáltalán. Mindenesetre egyezséget kötnek, mindenki mindenről tudni fog, persze. Egyből meg is kapja feladatba, hogy irány Juarez, és próbálja kideríteni, hogy mi van Mariával, az életben maradt bevándorlóval. Talán elkiabáltam ezt az összeszokás dolgot, mert Marco megkapta a főügyészségtől Sonya feljelentését a mentőautó miatt, amit nem is hajlandó visszavonni, hiszen ez a szabály. De legalább ad kölcsön amerikai pénzt Marconak, hogy vehessen Kitty-nek virágot a szülinapjára.

1x03_bridge3_640.jpg

A temetés után mindenki hazament, kivéve a nőt a háttérből, most épp Rio-val, Karl kedvenc lovával társalog. Ő küldte Flagmant a babsalátával, ami nem jött be, de hátha majd a személyes ráhatás. Ő is csak arra apellál, hogy Charlotte nem akar újra szegény lenni, és nyilván nem, de az alagutat ettől még mindig le akarja zárni. A következő lépés már muszáj, hogy Rio levágott feje legyen Charlotte ágyában. Frye és Mendez Juarezben bandukol, amikor megint csörög Frye telefonja, és emberünk közli vele, hogy Maria nála van, és akkor kapják vissza, ha összeszednek neki négy nagyon gazdag embertől egy millát. Karl Millwright az utolsó név, Frye-nek is ismerős, ő volt a leggazdagabb ember El Pasoban. Míg meg nem halt, de ha hinni lehet a babsalátásoknak, akkor már az sem biztos, hogy gazdag volt egyáltalán.  A sivatagban nagyon sötét kapucniban téblábol az emberünk, miközben kifejti, mit ért dialektika alatt. Arra kíváncsi, hogy akik amúgy nagy ívben szarnak a mexikóiakra, vajon akkor is így tesznek-e, ha csak rajtuk múlik egyikük élete?

1x03_bridge4_640.jpg

Az emberrablás már az FBI hatásköre, de ez nem igen zavarta Sonyát abban, hogy felvegye a négy emberrel a kapcsolatot, Charlotte már be is futott. Marcora emlékszik a hídról, meg Sonyára is, ezért aztán vele nem is hajlandó szóbaállni. Kedvenc fojtogatónk híre is elért az őrsre, és egyből leesik nekik, mert okosak, hogy a helyszín egyezik Steven Linder címével. Charlotte nem sokat árul el Marconak, csak annyit, hogy a férjének voltak titkai, és nem hozta magával borítékban a negyed milliót. Marco feleségét valahogy nem számítottam rá, hogy máshol is látni fogom, mint esténként, ahogy otthon várja a férjét, de mégis. Alma tanárként dolgozik, így első körben értesül róla, hogy Gus megint leadott egy tantárgyat, ami nem annyira vicces. Marco is milyen boldog lesz a hírtől, ide látom. Steve-et beviszik, mert Wanda az ő szomszédja volt ugye, nagyon aggódik is a nő macskája miatt. Aztán a lényegre térnek, ugyan miért éget női ruhákat a hordójában, és ugyan miért találja ezt viccesnek, és miért hordja magánál az egyik lány fényképét, aki náluk járt a szállón? Steve teljesen zavart, és még mindig úgy beszél, hogy nem mozog a szája, és nem vallja be, hogy mexikói lányokat öldös hobbiból, de azt igen, hogy a lány a képen a húga, Marina, akit nem látott 15 éve.

1x03_bridge5_640.jpg

Marco nekiesik, ami ugyanúgy nem használ, bizonyítékuk meg nincs ellene, hogy ő lenne a nagy mahinátor, úgyhogy elengedik, és Sonya hisz neki, rejtély. Mondjuk abban eléggé biztos vagyok, hogy Steve-nek fél éves logopédiai képzésre lenne szüksége, hogy szépen artikulálva ki tudja ejteni a dialektika szót. Viszont a lányok leöldöséséhez ez nem annyira követelmény. Alma és Gus betér az őrsre, elvileg azért, mert Alma aggódik Gus miatt, gyakorlatilag meg azért, hogy lecsekkolja Sonyát. Gus oda meg vissza van tőle egyből, Alma már kevésbé, mert hiába elmebeteg, ha jól néz ki. A két csodariporterünk még mindig Juarezben, és még mindketten élnek, bár Frye-t nem sok választja el, hogy őt lőjék fejbe az utca közepén fényes nappal. Itt így megy ez, Daniel kiborul, Mendeznek szeme sem rebben, ha ez így folytatódik Frye leszázalékoltatja magát, mire véget ér az évad. Mivel a hidat lezárják a lődözés miatt, így Mendez kénytelen hazavinni magával Frye-t. Ő egyből nekiesik a laptopnak cikket írni, Frye meg kér egy kis tequilát, aztán beilleszkedik a családba, ahol sok a facér lány, megy ez neki.  

1x03_bridge6_640.jpg

Sonya a nyomozás képeit ragasztgatja szépen akkurátusan a táblára, Frank meg tudja használni a google-t, de még mindig nem érti, mi az a dialektika. Szerencsére Sonya ilyen intelligensebb fajta nyomozó, úgyhogy vázolja,  hogy az ellentéteket hangsúlyozza a két ország és a lakói között, mondjuk ezt eddig is tudtuk. Kitty-nek szülinapja van, és Marco átadja neki a virágot, szeretettel, Sonyától és tőlem. Sonya segítségkérően néz Frankre, mikor Marco megmagyarázza neki, hogy ez nem konkrét hazugság, hanem csak füllentés a jó ügy érdekében, és azt ér. Ez annyira összezavarja, hogy a következő képet már csak úgy odabassza a tábla közepére, semmi fejben colostokkal méricskélés. Steve a húgát keresi a hajléktalanok között, Steve-et meg a fojtogatós pasi, de nem veszi észre, mert az elbújik három darab levél mögé. Charlotte egymaga próbálja feleszegetni a temetési menüt, ezzel el is lenne úgy két napig, ha nem kopogna az ajtón Marco. Mi a fenét keres nála éjnek idején, vajon? Hát, Sonya rendesen kibaszott vele, mert az egy dolog, hogy feljelentette, hogy átengedte a mentőt a hídon, de a többi kollega azt is hozzátette a sztorihoz, hogy Marco pénzt fogadott el.

1x03_bridge7_640.jpg

Charlotte, aki most először egészen emberközelinek tűnik, ad neki egy pohár bort, meg egy igazolást, hogy nem fizette le, bár nem érti, miért bánt a feltételezés egy mexikói rendőrt. De Marco nem az a mexikói rendőr, akit le lehet fizetni. Viszont az a mexikói rendőr, akit el lehet csábítani. Most akik abban bíztak, hogy ha ő olyan ember, aki nem hagyja magát lefizetni, meg olyan, akinek van kedves, aranyos terhes felesége, és ez azt jelenti, hogy sosem fog félrekúrni, és minden vasárnap templomba jár, azok már kezdhetik is köpködni a monitort, de ne sokáig, mert különben lemaradtok a következő - bimbózó barátság van a levegőben - jelenetről Mendezzel meg Frye-val. Frye nem érti, mi a fenét keres a lány ezen a szeméttelepen a családjával, amikor lenne pénze lelépni, és hogy nincs neki is hat gyereke, mint az unokatesóinak, és hogy került ő egyetemre, egyáltalán. A franc se gondolta volna, de ha Mexikóban tanult nő akarsz lenni, akkor az a legjobb, ha leszbikus vagy.

1x03_bridge8_640.jpg

Frye okosan kikövetkezteti, hogy akkor nem bújnak össze a kanapén, pedig már a zokniját is levette. Jó, aki akar, köpködhet tovább. Bár előbb még azért a kanapén szépen elhelyezett plüss tigrist meg plüss párducot kár lenne kihagyni. Stokes, a minden lében kanál seriff teljesen kretén, akkor sem ismerne fel egy mexikóit, ha az sombreroban danolna neki. Hát, sejthető volt, hogy nem ő fogja megoldani ezt az ügyet. Nahát-nahát, Sonyának pasija van. Aki nyilván perverz, hogy újra találkozni akar vele, de azért elkéri a számát, és meghívja vacsorázni. Sonya nem megy, mert nem eszik csak smacket, és rögtön az elején tisztázza a szabályokat, lásd a munkahelyen nem szexelek, de a számát azért megadja. Charlotte fehér szatén neglizsében integet Marco után, amikor zajt hall az istállóból, mondom én, hogy Rionak levágták a fejét. Nem pont, de fellógatták az istállóban, és elvágták a torkát. A végére a gyilkos újra üzen, kikötözte Mariát a sivatagban kifeszítve, és odaállított mellé egy kamerát, hogy élőben nézhesse végig a nagy mocskos fehér világ, ahogy megsül a szegény kicsi mexikói lány. Baszki.     

1x03_bridge9_640.jpg

Címkék: bridge
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása