Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A törvény nevében - 1x02 - Seeing Things (18+)

2014. február 17. 12:00 - sajó d.

Ott folytatta Marty és Rust, ahol az első rész végén abbahagyták. Az eltűnt kislányról most nem volt szó, viszont alig negyedórát kellett várni az első csöcsös-segges szexjelenetért. Egyre durvább részletek derülnek ki Rust múltjából, aki kezdi magát az egész munkahelyével megutáltatni. Csak Marty pártfogásában bízhat, de egyszer nála is kihúzza a gyufát.

0200.jpg

Redneck Rust elkalandozásával kezdődik a rész, amikor is a feleségéről és a fiáról beszél. Elnézést kér miatta a két felügyelőtől, majd hozzáteszi, hogy pont emiatt szeret egyedül lenni. Az asztala kezd hasonlítani minden lógós egyetmista íróasztalára vizsgaidőszakban: üres sörösdobozok, összegyúrt cigis doboz, hamutartónak használt bögre és egy viszkis flaska. Tippem szerint úgy a negyedik résznél kezd majd el látszani rajta, hogy tök részeg. A kis kiállás után visszatérnek arra, ahol az első részt befejeződött, vagyis a fészerben talált fatákolmányra, amihez hasonlót a gyilkosság helyén is láttak.

0201.jpg

Marty és Rust felkeresi az áldozat édesanyját, aki egy idő után nem éppen szokványos válaszokat ad a lánya apjának hollétére. Beindul Rust Sherlock-faktora és az idős asszony habogása közben aprólékosan felméri a terepet. Látszik rajta, hogy mélyen vallásos, arról is mesél, hogy a lány egy hónapja járt itt és azt mondta neki, hogy elkezdett templomba járni. A templomot érintő kérdésre azonban látszólag súlyos migrénes fejfájást kapott, nem tudott rendesen beszélni és a miatyánkat mantrázta. Még mielőtt azt hinnénk, hogy megszállta az ördög kiderül, hogy évtizedekig egy vegyi üzemben dolgozott, azóta vannak súlyos fejfájásai.

0202.jpg

Mielőtt kikérdezték volna az áldozat barátnőjét, kopasz Marty az Koreát megjárt tengerészgyalogos apjáról és Rust kommunikációs problémájáról beszélt. Azt most már biztos, hogy Dora Lange keményen cuccozott, de a barátnője sem tudja milyen templomba járt pontosan, de elirányítja őket valamiféle menedékhelyre a tó mellett. Útközben próbálják megfejteni az indítékot, de amíg Marty csak egy beteg gyilkosságot sejt az apa részéről, addig Rust komplikáltabb, látomás-jellegű gyilkosságról beszél, ami nem puszta agresszióból történt. Egy rövid montázsban mutatják be, hogy a két szereplő hogyan tölti a szabadidejét otthon. Marty a felesége mellett ébred a gyerekei kacagására, Rust pedig csak bámulja az apró kis tükröt a teljesen üres lakásában. Másnap a kocsiban a családi vacsora kerül szóba és Rust először mesél Martynak a lánya elvesztéséről és a válásáról. A történetet már redneck Rust folytatja.

0203.jpg

Őszintén beszél arról, hogy nem való emberek közé. Ez a munka megváltoztatta, túl kritikus az emberekkel és leszívja az energiájukat. Ezért is él egyedül egy kis lyukban a kocsma mögött, négy napot dolgozik a többit pedig piálással tölti. Marty is, akinél megint ugrottunk egyet vissza az időben és egy fiatalkori csínytevést mesél a haverjainak a kocsmában, amikor a lakótársa azzal ijesztett rá, hogy a háta mögött feldugta az ujját a seggébe. Tényleg ezt mondja és kollégák nagyon nevetnek én inkább úgy teszek, hogy ezt nem is hallottam. Kopasz Marty szintén a munka nehézségeiről és a család okozta stresszről beszél, majd ismét a múltban kiderül, hogy szeretőt tart. Persze ezt kopasz Marty így szó szerint nem mondja ki a kihallgatóknak. Marty konkrétan egy bilincset visz ajándékba a fiatal szeretőjének, akivel pillanatok alatt egymásnak esnek, a bilincs is hamar felkerül Marty kezére.

0204.jpg

Összesen egy epizódot és 15 percet kellett várni, hogy jöjjön az HBO-s szoftpornó, Marty csöcsökkel rendesen felvértezett csajának köszönhetően. A dramaturgiai funkcióját megértem ennek a jelenetnek, azonban ezek a brutális Playboy-dudák nagyon erőltetettnek tűnnek és nem feltétlenül van rájuk szükség ebben a sorozatban. Amíg Marty a múltban épp megcsalja a feleségét, Rustnak hallucinációi vannak vezetés közben. A kábszerügyiseknél eltöltött ideje és a gyakori gyógyszer- illetve droghasználata miatt olyan szinten roncsolódott az idegrendszere, hogy rendszeresen látomásai vannak. Persze ez nem csoda, ha valaki négy évig beépített rendőr volt a drogmaffiában. De ez csak felvetés, mert redneck Rust elmondja, hogy ha nem tudnak róla, akkor valószínűleg az az ügy még mindig titkosítva van. A témához illően múltbéli Rust már egy lepukkant motelben néz ki nagyon lerobbant arccal az ablakon, miközben az előző részben kihallgatott prosti a Qualuude-adagját méri ki neki.

0205.jpg

A prosti sem néz ki jobban, Rusthoz hasonlóan szintén eléggé le van robbanva, láthatóan megverték. Rustnak pirulánként 3 dolláros árat ígér, ő azonban 200-ért inkább megveszi az egész üvegcsét. A lány örül, hogy Rust nem csak úgy elvette tőle a cuccot, nagy örömében fel is kínálkozik neki. Rust persze köszöni szépen, de jól el van punci nélkül. Pedig ingyen kufircról lenne szó! Rust már is Dora Lange után kérdezősködik és sikerül kiderítenie, hogy az áldozat barátnője által említett menedékhely valójában egy kurvatanya, ott érdemes keresgélnie. Közben Marty és a szerető végeztek, a nyomozó pedig figyelmezteti a lányt, hogy vigyázzon magára a gyilkos miatt. Gyorsan előkerül az a téma, hogy a lány többet akar, Martynak azonban tökéletes ez a helyzet. Másnap a melóban találkoznak, az öltözőben Rust meg is említi, hogy Martynak érdemes lenne lezuhanyoznia, mert bűzlik a pinától. Marty kicsit bepöccen.

0206.jpg

Rust megint megcsillantja a Sherlock-faktort és elmondja, hogy nem kell szó szerint bűzleni a pinától ahhoz, hogy megállapítsa mi a helyzet. Marty rohadt dühös, a szekrényhez szorítja Rustot, aki azonnal rákulcsol a kezére. Szépen meg is mondja neki, hogy ha nagyon erősködik, akkor egy mozdulattal eltöri a csuklóját. Enyhén szólva nem válnak el jó hangulatban, a kocsiban szigorúan csak a nyomozásról beszélnek. Kopasz Marty már arról beszél, hogy Rust kábszerügyis múltja mennyire jól jött a nyomozáshoz. Az autószerelő műhely két dolgozója úgy tesz először, mint akik semmit sem tudnak a kurvatanyáról, erre Rust visszakíséri Martyt a kocsiba és visszamegy egyedül a műhelybe.

0207.jpg

Rust nem baszakszik, nemes egyszerűséggel leüti az egyiket egy benzines kannával, a másikat pedig a torkánál fogva nyomja le az asztalra, hogy megkapja a válaszait. Lehet tippelni végül mennyire járt sikerrel. A bordélytanya el van rejtve az erdőben és valójában egy trélerpark az egész tele prostikkal. A helyszínről kiderül, hogy a helyi seriff engedélyével üzemel és az őket fogadó nő ismerte az áldozatot. Sőt, a barátnőjét is megtalálják. A lány semmi újdonságot nem mond: a pasija börtönben van és elkezdett teplomba járni. Kösz a semmit! Szerencsére otthagyta az áldozat a táskáját. A barátnőről kiderül, hogy fiatalkorú, ez rendesen felidegesíti Martyt, de a trélerpark madamja szépen leoltja őt a francba. Távozás előtt Marty egy köteg pénzt nyom a fiatal lány kezébe, hogy kezdjen valami mást az életével. Rust közben megtalálta az áldozat naplóját tele nagyon furcsa szöveggel és egy szórólappal.

0208.jpg

A szöveg alapján Marty persze megint az egyszerűbb verziót vázolja, miszerint az áldozat valószínűleg kissé ostobácska lehetett, azért írt ennyi baromságot. Rust azonban lát egy mintát a sorokban és arra gyanakszik, hogy valaki a nő tudtán kívül növelte módszeresen a drogadagját, ezért írt egyre elborultabb dolgokat. Visszatérünk redneck Rusthoz, akiről kiderül, hogy négy hónapig elmegyógyintézetben kezelték, majd a lánya halálának részleteit kezdi el mesélni egészen a válásig és a kábszerügyisekhez kerüléséig. Itt tudtuk meg, hogyan lehetett beépített ember Rustból. Egyszer szitává lőtt egy drogost, aki éppen egy csecsemőnek próbált metamfetamint befecskendezni. Az ügyészség két lehetőséget adott neki: mehet a sittre vagy átképzik beépített ügynöknek. Nem is akármilyennek, az összes ügynökséget hozzá irányították, amikor beépített ember kellett. Egyszer megölt három kartelltagot, de az őt ért golyók miatt megsérült, így került az említett elmegyógyintézetbe. Felajánlották neki a rokkantnyúgdíjat, de elutasította és átkérette magát a gyilkosságisokhoz. Így lett végül Marty társa.

0209.jpg

Rövid autós jelenet után Marty a gyerekei nagyapjánál van a kölykökkel. Marty és az apósa fölösleges vitába szállnak a régen minden jobb volt/nem is volt régen minden jobb témában. Aztán a nyomozásra hivatkozva le is lépnek gyorsan. A két nyomozó házról házra járva kérdezősködik az áldozat felől, végül a strihelő prostiknál kötnek ki. Az izgi rész helyett azonban Marty és feleségének civakodását kell bámulnunk. Marty aztán felmegy a két lányához szólni, hogy kész a vacsora, ők közben egy balesetben elhunyt kisgyerekről beszélnek és babáznak. Csak itt nincs rózsaszín Barbie ház.

02010.jpg

Redneck Rust megint a lánya haláláról beszél, mostmár talán kezd ez kicsit sok lenni. A rész első harmadánál is világos volt, hogy a tragédia miatt is lett olyan amilyen, nem kéne már ezt tovább ragozni. Végre ismét visszacsöppenünk a nyomozásba és kiderül, hogy Martyék nyakába varrtak egy teljes új egységet. A háromfős szupercsapatot bízták meg az okkult gyilkosságok kivizsgálásával vagyis pont azzal, amin egy ideje már melóznak. A díszes társaság a parancsnonk és a kormányzó nyomására került a képbe, ennek biztosan nagyon örülnek majd mindketten, Rust csak úgy odaköp egy elképesztően megalázó mondatot a nyomozóknak Marty legnagyobb elégedettségére. Előbbi érezhetően nehezen viseli a dolgot, a rendőrkapitány azonnal behívatja mindkettőjüket.

0211.jpg

Quesada kapitány azzal kezdi, hogy Rust mostantól tartsa meg a véleményét magának vagy mondja el Martynak privátban, de szeretné ha alapvetően befogná azt nagy pofáját. Rust még keménykedik egy kicsit, de Quesada hamar lehűti. A főnöke el akarja őket távolítani, amiért ennyire lassan haladnak. Kizárólag Martynak köszönhető, hogy egyáltalán dolgozhat az ügyön. Quesada baromi dühös és csak pár pillanatra van attól, hogy megfossza őket az ügytől. Rust még mindig egy szociális analfabéta, próbál magyarázkodni, de Marty megmenti a helyzetet. Annyit kér, hogy a hónap végéig még had nyomozzanak, amibe a rendőrkapitány végül beleegyezik. Visszaugrunk kopasz Martyhoz, akinek most kezd leesni, hogy rá akarják húzni a vízes lepedőt volt társára. Marty arcáról üvölt, hogy innentől kezdve igyekszik bevédeni Rust seggét. Újabb ugrás után már a szórólapon látott templom felé tartanak, ami szó szerint a semmi közepén van. Itt van egy egész látványos hallucinációja Rustnak a madarakkal, amik az áldozat nyakán látott ábrának formájában mozognak. A templomban aztán megtalálják azt a nyomot, amivel végre Quesada kapitány is befoghatja a pofáját.

0212.jpg

Minden, amit a sorozatról tudni akarsz itt elolvasható.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2014.02.17. 17:21:34

ez egy nagyon jó kis poszt (meg az előző is), köszi.

g-ko 2014.02.20. 11:56:28

@fofofo: csatlakozom, ez is nagyon jó volt, köszi.
süti beállítások módosítása