Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szépség és a szörnyeteg 1x09 – Bridesmaid up!

2014. február 13. 15:00 - Alice Page

A „hibátlan neologizmus”-díjas címmel ellátott epizód Cat és Heather koszorúslány-ruhapróbájával indul. Szerencsére elfeledhetjük a korábbi részek egyikében megcsodált zöld hányadékot (bár azért mindenkinek ráégett a belső merevlemezre), hiszen a lányok egy földig érő bordó csodában szándékoznak édesapjuk új asszonyának elvételezéséhez hozzájárulni. Vincent természetesen az ablakpárkányon ül, mekkora creep ez a srác, ha nem nézne ki jól, akkor valószínűleg egy pszichoterror-sorozat alapélménye lenne a kép, ahogy Catet meglátva beugrik az ablakon és jól körbemustrálja. Szánakoznak egy kicsit a tényen, hogy bár ők egy szép pár, mégsem örvendhet velük a világ, hiszen rejtekezni kénytelenek. Valamiért ez az önként vállalt szívás mindig új élményként hat rájuk, pedig ez már a kilencedik rész, na mindegy.

1a.JPG

3.JPG

Megtörve érkezik Cat az őrsre, ahol Tess támogatására sem számíthat. Valahogy nem éri fel aggyal, hogy a lány érzelmi reakciók szintjén a mohák és zuzmók komoly vetélytársa. Próbálkozni persze ér, ha valaki élvezi, hogy a legjobb barátja csak a szemit forgatja rá. Beszéljünk inkább az ügyről. Irány a meggyilkolt üzletember (aki társkereső mádám ügyfele volt) kecója, ahol Cat, mint a véres rongyot mutatja az óvszer-csomagolást, itt bizony AZ történt, akárki meglássa. A fehér szőnyegen piros folt (vééééér?) – majd Evan eldönti, azért tartjuk. Vincent JT-nek nyekereg egy sort az áldatlan állapotokról, de az állandó szájtépését már blokkolja az idegrendszerem, jobb is ez így mindenkinek. Cat és Tess nem képesek túllendülni az esküvői kísérő-topikon, de talán nem is kell: Cat akár el is mehetne a mádámhoz, hogy az fickót kerítsen neki, miközben tudták kívül kihalgattatik. A főzseni el is megy Szörnyellához, és rövid nyekegés után meggyőzi arról, hogy totál nyominger, akin csak a titoktartás megszegésével lehet segíteni (azaz a papírok kitöltése előtt végigmutogatni neki a hercegválasztékot). Egy jól időzített pillanatban Cat elejti, hogy egyik ügyfelük elhalálozott, amire Szörnyella és a közben befutó férje is megzuhannak lelkileg. A nő azt is elejti, hogy melyik csajjal volt randija a nevezett ügyfélnek, és hogy a lány kétségbeesett üzenetet hagyott a rögzítőjén előző este „valamiszörnyűdolgottettem” tárggyal.

4.JPG

Catet otthon megint Vincent várja. A lány a próbavacsorához öltözködik, közben pedig a félresikerült reggelről mesél. Ti. arról, hogy mindenkinek elmondta Vincentet, de mégsem. Meg hogy oviban szerelmes volt abba Vincent Zalensky nevűbe, amitől a mi Vincentünknek, amilyen széplelkű, eszébe jut, hogy ő akár bizony el is mehetne Cattel az esküvőre, majd vigyáz, nehogy letépje valaki arcát. Nem jó ötlet ez, magyarázza neki Cat türelmesen, sokféle irányból rávilágítva az ötlet idióta voltára. A próbavacsin minden rendben megy addig, amíg Brooke (az ara) át nem adja a Vincet Kowalsky ültetőkártyát a másnapi lakodalomra. Mindenki majd’ megmakkan az örömtől, hogy Cat végre bepasizott. Másnap a melóhelyen is erről folyik a szájtépés, de néha beszélnek az ügyről is persze. Vincent nagy nehezen levágja, hogy nem mehet lagziba, erre felajánlja JT testét. Mármint kísérőnek. Fent nevezett olyan örömmel néz a szmokingviselés elébe, mintha nyilvános kasztrálással fenyegetnék.

7.JPG

Szörnyella a kihallgatóban, ügyvédestől. Felmerül ugyanis a gyanú, hogy nem más, mint őnagysága ölte meg az ügyfelet. A lány, akivel összehozta, „visszaeső” volt – ugyanis első három alkalommal tilos a szex, ez a csaj viszont rendszeresen megszegte ezt a szabályt, kikapós volt, na. A hívás is erről szólt, a „szörnyű dolog”, amit elkövetett, nem a fószer meggyilkolása volt. Szörnyella tagad. Cat szembesíti a ténnyel, hogy vörös körömlakkot találtak a szőnyegen, mire a mádám büszkén lengeti az ujjait, én ugyan nem lakkozok, erre varrjál gombot. Nem is a kezén hordja a lakkot, mondja a reggeli tudományát villogtatva Cat, görgess vissza, és láss csodát. Szörnyella megtagadja a további tereferét. Tess és Evan az irodában JT fantomképében gyönyörködnek, a raktárban Vincent meg Cat társkeresős profilapját olvasgatja fájdalomtól eltorzult arccal.

9.JPG

Eljön a lagzi estéje, mindenki bulizik, Cat egymaga szomorkodik az asztalnál. De nem sokáig, jönnek a barátnők, akik közösen sajnálják, és akik közül ráadásul az egyik válik, így az eseményből egy nagy nyomor-összeméricskélés lesz. Egészen addig, amíg Cat meg nem pillantja Vincent rettentően férfias, sudár alakját a függönyök közül elősejleni. Öröm, bódottá’. Zene lassul, fények le, párperces vadromantikus andalgás a tömeg közepén. Senkinek nem gyanús semmi. Ezt követően a parkban vígan csacsognak arról, hogy ki mit enne vacsorára, de amíg Cat visszamegy rendelni, Evan megállítja (Heather hozta el, aki tökszerelmes belé persze, tökérthető módon), és a legújabb szörnygenetikai vizsgálatairól tájékoztatja. Soha jobbkor. Node a lényeg, hogy a titokzatos szörny génjei gyors ütemben mutálódnak, és mire hármat számolunk, végleg átalakul, és szanaszéjjel szaggatja a szomszédságot. Catnek több se kell, hazaküldi Vincentet. A (félig) ifjú párnak tartott pohárköszöntője közben azonban rájön, mekkora hiba volt ez, és hogy a szerelem akkor is szerelem, ha közben attól kell félned, hogy kibeleznek. Nosza, bepattan Heather kocsijába, és Vincent után indul. Nem számítva arra, hogy valaki leszorítja majd az útról, és súlyos balesetet szenved.

10.JPG

Pár törött borda, meg némi fejsérülés. Ennyivel úszná meg Cat, ha a másik autóból nem éppen Szörnyella tűsarkú cipői tipegnének elő. A nő vélhetően nehezményezi, hogy a rendőrségi nyomozás eredménye a jövőben igencsak megnehezíti majd az eleddig kellemes életét. Ez lehet az oka annak, hogy pisztolyt fog a törött visszapillantó mögül kipislogó Cat-re, majd lő. Illetve lőnek, mert hát Cat sem kispályás. Szörnyella húzta a rövidebbet, Cat még szuszog, szerencséjére Vincent a közelben járt véletlenül, és az ajtó letépésével kimenti az autóból. De hova menjen vele, hogy még ne legyen késő? Ebben a feszült pillanatban érkezik Evan, akinek nyilván elege lett a félrészeg Heatherből, ráadásul álmai nője már amúgy is lelépett, így hazafelé tartanak ők is. A baleset helyszínét látva kiszáll az autóból, és a fényszórók kereszttüzében a Catet karjában tartó Vincent felé pillog. Vérnyomás a toppon, függöny.

11.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása