Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 3x15 (spanyol LOST)

2014. február 12. 14:00 - Sigismundus

Közelít a Sarkcsillag a Szigethez, van nagy öröm a Fedélzeten. Mindenki pakolgat, készülődik, mert ez lesz az új otthonuk, igaz neve még nincsen. Kapitány és Buborék kapják el épp a pillanatot ahogy a ködből elöbukkan a part, örülnek. Montrero örömében félkegyelműt nevezi ki kapitánynak, míg ő parton lesz. Julianék is összepakoltak a Parton. Felderítették a szigetet, tele van gyilkosokkal, úgyhogy örülnek hogy itt a hajó és újra tengerre szállhatnak. Míg mindenki így örül a különböző dolgoknak, a hajó mellet egy búvár bukik felszínre.

Clipboard04.jpg

Partraszállás, ölelések, rég látott kedves arcok. Kedélyeskedés után a kérdések, Julian tudja hogy Uli nem jött a hajóval, de nem mérges Montrerora, mert érzi a szívében él a fia. Aztán a jelentés, üres volt a Torony, de a sziget az nem, tele van csapdákkal meg fegyveresekkel. Úgyhogy pakoljunk...Mielött tovább elemezhetnék a témát, megjelenik a tegnapi repülő, és ledob valamiket ejtőernyővel a sziget belsejébe. A repülőt hallják persze a feketemaszkosok és Piti is, a bozótban lopakodva valahová.

Oktatóban Gamboa nézegeti kislánya fényképét és elmélkedik valami érzelmesen. Ekkor érkezik Esmelácska, aki szeretné, ha a szigetre lépésük egyben kapcsolatuk új szintre lépését is jelentené. Mondjuk szexel a parton meg hasonló romantikus jódolgok. Ideje hát visszarázódni a valóságba, borostás finoman közli a lánynal hogy ők ketten nem szállnak partra, mert jön értük a nagyhatalmú Alexander, butácska apja.

Clipboard05.jpg

Buborék kapitány elégedett rangjával, mindenki mosolyogva tiszteleg neki. Aztán felfedez egy felháborító rendbontást, valaki vizes lábbal ment a kabinsoron, ez csúszásveszélyes. Aztán amint követi a nyomokat, valaki hátulről berántja épp a 18-as kabinba, ami az övé. Part, Kapitány dönt, ő és Julian mennek gyorsan Ainoáért és Pitiért a Kunyhóhoz, a tehén kamerája alapján tudják az utat. Többiek maradnak itt. Persze nem így lesz, jelentkezik a Ramiro, Palomares Cho trió hogy bemennének a bozótosba megnézni mit dobott le a repülő? Híszen máshonnan szállhatott fel, lehetnek más szigetek is, válaszokat kaphatnak! Így legyen, mennek. De előáll a Julia, Salome, Vilma trió is, hogy ők is mennek, menteni Nagylányt és hülyegyereket. Nincs mit tenni, Ricardo nem változott meg, lágyszívű maradt, jöhetnek.

Clipboard08.jpg

Pitinek amúgy nincs baja. Megyeget a maszkosokkal, miután megint leveszik, a vörös kalóznő azt is elárulja, Roberto Schneider valamilyen hibájából kell naponta 10 órán át viselniük. Arab alvezére meg ad Pitinek rágót. Aztán hívás érkezik a kalóznőt keresi Alexander a tengeralattjáróról. Hogy hagyják a repülőt, ha azt keresik, figyeljék inkább a partraszállt hajósnépséget. Ő meg majd a Sarkcsillagon maradtakkal foglalkozik.

Ainoa felébredt végre, és nem találja se Maxot sem a ruháját. Így csak egy fekete inget kap fel, meg a pisztolyt és vár. Mert kint zörög valaki. Megérkezik macskaképű, némi reggelivel, és mert amilyen lovagias, kimosta a lány ruháját is. Nagylány el van varázsolva, és folytatnák az éjjel megszakad évelődést. De ekkor, minden riasztó, és zaj és egyéb nélkül betoppannak a megmentő különítmény Valeriástól. Van öröm, ölelések, nevetés, meg minden, csak Montreronak kissé borús a tekintete. Mert megint aligsemmiben találták nagyobbik lányát egy nemkedvelt férfi mellett.

Clipboard11.jpg

Másik megható találkozás, Sarkcsillag 18-as kabinjában. A búvár aki berántotta Buborékot, az nem más mint Marimar. Könnyes, és boldogan ölelkezős az első pár másodperc, majd Buborék zokogva közli hogy ő nem Roberto, és kirohan, Marimar nem érti. ( A jelenetet, biztos vagyok benne, a két színész nem egyidejü szereplésével vették fel. Nincs egy olyan beállás sem, a nagy ölelkezés során, amelyen mindkettejük arca látszik egyszerre. Vagy az egyik arc közelről, vagy a másik. Nem ez volt az első ilyen ügyes, alig észrevehető trükk az El Barcoban) Még akkor érzelmeskedjünk de ne sokáig. Kunyhóban elkezdenek végre összepakolni a lányok, és ekkor Salome közli Juliannal, hogy megmozdult a baba. Majd Max szól, hogy Piti rádiója bekapcsolt. De hülyegyerek (illetve dehogy is az, helyén az esze) nem a hajósokkal beszél. Hanem a vörös kalózhoz intéz egy hosszú-hosszú találós kérdést, melyeben ha "ha 20 fegyveres megy a Kunyhóhoz megfigyelni a bentieket, az feltünő, szóval mikorra érnek oda? - a válasz hogy 15 percen belül, és lehet hogy megölniük kell, nem megfigyelni.. "

Clipboard19.jpg

Adás végeszakad, de Montreroék értik, figyelmeztetést kaptak, készüljenek. Menekülni már késő, épp belefutnának a maszkosokba. Ráadásul Kapitány valamiért magával hozta a vörös mappát is. Szóval védekezés, de mivel? Van két pisztoly, kapitánynál és lányánál, erre Max előszed a padló alatti rejtekből pár sörétespuskát, így már van esélyük.

Sziget, Bozót. Másik felderítőkommandó. Cho mutogatna valamit merre forduljanak, de leintik. És megkérik hogy beszéljen nyugodtan spanyolul, mert a srácok rájöttek már rég hogy érti amit mondanak neki. Ramiro olyat is mond fájdalmas arccal, hogy tudja ő milyen valamit eltitkolni a többiek elől – nos ez kissé félreérthető volt. A félreérthető mondat sok mindent megmagyarázott volna Chonak és Palomaresnek. Nevezetesen miért nem jött össze Ramiro egy lánnyal sem, miért nem táncolt soha egyel sem, és miért kezdett olyan sok időt Gamboa társaságában tölteni. Ramironak lassan kezd leesni hogy bizony igaz a mondás, mely szerint, aki az ördögnek szolgál, az kínnal lesz kifizetve. Sorolja hát, neki ott volt Pilar szerelme, majd Esmela kezdett sokan mások felé forogni, ő meg rettegett Gamboától De csak nem úgy van az, hogy meleg lenne, és szerelmes a kolumbba, bárhogy is biztatja Palomares. Hogy ő egy felvilágosult katolikus pap, megértené. A csendes kis erdőt hamarosan üvöltözés majd verekedés zaja dúlja fel.

Clipboard29.jpg

Sarkcsillag, Ebédlő. Gamboa figyeli komor arcal a boldogan partraszállni készülő diákokat, és Esmela sem boldog már. Elmeséli a kolumbnak hogy apja még rosszabb is tud ám lenni mint ahogy ő ismerheti, ezt ő mint lánya tapasztalta. Majd rádióhívás, Montrero, vázolja a helyzetet, ostrom alá kerülnek. Borostás felmentő csapatot ígér fél órán belül, de addig is ad pár tanácsot. Ha van olajoskanna, vagy gázpalack, azt rakják ki az Kunyhó elé, fákhoz, bokrokhoz. De csak félig álcázva. Úgy hogy ők bentről egy lövéssel eltalálják, de aki kintről jön az ne vegye észre ezeket. Aztán adásnak hirtelen vége, mert Alexander és Victor jelenik meg az Ebédlőben, egy csomó rosszarcúval. Gyorsan lehajtják a diákokat egy Raktárba. Majd Alexander egy öntelt dumát ereszt meg a pocsék hajókávéről, meg hogy 18 évesen lett milliomos, meg hogy mára 7 hajója van, egy nem-szerető lánya, meg egy áruló barátja. Végül csak a lényegre tér, hol a vörös mappa? Kolumb visszakérdez, hol az ő lánya? Itt van ő is, Evelyn integet is fentről a Hídról vidáman.

Clipboard23.jpg

Kapitányi kabin, ide vonult vissza Buborék. Benyit hozzá 80éves Öregúr és Marimarról kezdi kérdezni, mire félkegyelmű elrebegi hogy szerinte nem való hozzá, butához csak buta való. Öreg szerint viszont mindenkihez az való aki szereti, és bevezeti Marimart a kabinba. Mert a lányt bolyongás közben megállította a folyosón 80éves Öregúr (úgy tünik az ő különleges képessége az hogy felfedezi a titokzatosan érkező búvárruhás idegeneket), és rendezi kezdte a dolgokat.

Clipboard15.jpg

Sziget, Kunyhó, minden ablak bedeszkázva, matracozva, fegyverek megtöltve, Valeria elrejtve az öntöttvas kádban. Lehet a mindenkit izgató fontos kérdésen rágódni. Montrero azt kezdi megbeszélni haverjával, hogy vajon mi volt lánya és Max közt itt az éjjel? Meg mi lehet az oka hogy lánya egyik kapcsolatból a másikba ugrik, ha az előző kudarccal ér véget, elöbb Gamboa, majd Ulisses, most meg.. Julian sem jártasabb a nő lélekben, csak a kezét tárogatja szerteszétt. Naná hogy Vilmának is ez jár a fejében, meg is kérdezi miközben olajbombát készítenek Valeria lufijaiból. Milyen volt macskajancsival az éjjel? - semmilyen, nem volt semmi. Mert ugyan egyre jobban bejön Ainoának, de ha becsukja a szemét még Ulissest látja. Vilma magyaráz, még nem szakítottak lélekben, de jobb lenne ha elengedné bájgunárt már végleg. Nem lesz könnyű, idő kell hozzá, de csak így szabad újba beleugrani. Ricardo megteszi a maga nehézkes beszélgetését Maxal, a lényeg számára hogy ő nem akarja korlátozni lányát kapcsolataiban, csak ne legyen boldogtalan. Salome meg, Julian segítségével, lőni tanul, mert lőni is akar majd. És akkor ennyit a spanyol nők egyenjogúsági harcának aktuális állásáról.

Clipboard30.jpg

Aztán - ahogy már ez lenni szokott – felgyorsulnak az események, és pár embernek nagyon el lesz rontva a napja.

Sarkcsillagon Alexander tovább okoskodik arról milyen is ha lánya van az embernek, neki például egy engedetlen jutott – így alázza Esmelát. Rátér arra is hogy jobb lett volna ha Ernesto is a lányával törődik, hogy nevelhesse. Így adva a kolumb tudtára hogy még tart a feladata. Ernesto kis habozás után elárulja hogy a vörös mappa az a Szigeten van a Kapitánynál. Victor rádiózik vörös kalóznőnek, az visszajelenti büszkén hogy beküldik érte Gamboát, mert velük van. Victor fáradtan visszaszól, az egy hamis Gamboa, és mindenkit megölni. Hoppá, Pitire hirtelen puskacsövek tucatjai irányulnak. De a borotás és Esmela kis világa is összeomlik, Evelynt lehívják az Ebédlőbe, Ernesto boldogan megölelné, de a kislány Alexandert szólítja papának.

Clipboard33.jpg

A Kunyhónál Max pár mondatban összefoglalja, hogy nagyon szivesen belemenne Ainoával egy kapcsolatba, mert érzi az illatát egy szobában, ahonnan már kiment a lány, meg hasonló dumák, amitől elakad a lélegzet, és szaporábban ver a szív. Szerencsére Ainoának nem kell válaszolnia, mert ebben a percben végre megkezdődik a Kunyhó ostroma.

Clipboard34.jpg

Vörös kalóznő beüvölti hogy három másodpercük van átadni a mappát. Ők ez helyett mind a padlóra borulnak, mert úgy tudják, Gamboa és csapata úton van, pedig nem. Letellik a három másodperc, a feketegatyások elkezdenek lőni, gondosan megsorozzák az ablakokat, ajtót falat, száll a por. Miután megmutatták a kintiek hogy milyen sok lőszerük van megint szünet lesz. Bent mindenki azt karolja átt akit szeret, Kapitány átrohan a kádhoz, Julia az rendben van. De egy gellert kapott lövedék vagy repesz az megsebezte a kis Valeriát. Ezt nem gondoltam volna, hogy meglépik, hogy egy kisgyerek megsérül.

Clipboard35.jpg

Ugrojunk is gyorsan egy másik gyerekhez. Marimar elsőre Robertonak szólítja, amitől az rohamot kap, közli ő már nem Roberto a rossz, aki szakdolgozatot írt, meg fizikát csinált. Ő már Buborék, aki kifestőkönyvezik és halat pucol, így boldog, nincs Roberto. Csaj hát máshogyan közelítt, mert rohadtul szerelmes. Buboréknak szólítja, közli, ha már nincs Roberto, akkor neki sincsen barátja, de akarna-e a barátja lenni? Félkegyelmű naná hogy akar, így mindjárt játszani is kezdenek, gyerekjátékokkal.

Ebédlőben meg Alexander folytatja szarrágó dumáját, hogy nem volt mit tenni, a kislány magához tért váratlan, így magát adta ki apjának, ő olvasott mesét neki, meg hasonlók. Esmela undorodik, ő nem kapott ilyet kiskorában. Gamboa érti a dolgot, Evelyn már korábban is jól volt, csak kábultan tartották, amikor ő a tengeralattjárón láthatta.... De nincs mit tenni, rádiózik Montrero hogy hol a segítség. A kolumb válaszol, elfoglalták a hajót is. Ricardo erre azt közli, hogy akkor átt kell hogy adja a vörös mappát, mert Valeria megsebesült. Nos, erre Ernesto kifejezéstelen arccal emlékezteti Montrerot a saját szavaira. Amiket fordított helyzetben mondott neki, a jéghegyek közt.." megbízik-e a Valakikben annyira hogy biztos lehet a saját lánya épsége felől? Hisz ezek a Valakik, egész hajók legénységét ölték le, tüntettek el sokakat? De nekik a mappa kell, és addig nem mernek tenni semmit míg meg nem szerzik, csak utána" . Szóval Montreronak kemény döntést kell hoznia. Hogy még drámaibb legyen a szituáció, Valeria elkezd fázni, és arról beszél hogy ő szeretne majd nevet adni a szigetnek.

Clipboard37.jpg

Tovább folytatódik az ostrom, áttérnek a támadók a rövidebb sorozatokra, a bentiek meg egyes lövésekkel tarják őket távol. Azért jut idő a golyózáporban arra is, hogy Julian Salome ölébe hajta fejét meghallgassa kisgyerekük szívverését. Ekkor dönt Ricardo Montrero és elindul a Kunyhó elé kezében a piros mappával. Előad egy szép, érzelmes, tőle megszokott beszédet, amit a rádió a Sarkcsillagra is közvetítt.. Az ő csapatáról, akik szintén élnek lélegeznek, akik túléltek vízesést, viharokat, jéghegyeket. És ha vannak akik ezért a mappáét embereket ölnek, ő nem hajlandó ilyen világot hagyni lányaira. És elégeti a mappát. Lehet hogy hiba volt mert Alexander félrenyeli a pocsék hajókávét, és hiába könyörög Esmela, parancsot ad, rettenetest, hogy öljenek meg mindenkit.

Clipboard40.jpg

Chonak nagy nehezzen sikerült közben szétkaratéjozni a két verekedő idiótát. És felhívja figyelmüket hogy épp a ledobott valami közelében vannak. Nosza rohanank megnézni, és Ramiro felismeri, ez egy szabvány katonai utánpótlásláda. A repülő meg nem a Szigetről érkezhetett, szóval vannak más szigetek is ! Gyorsan kinyítják, és hamar nyilvánvaló lesz, hogy aki válogatta az nagyon jól ismeri őket. Egy új Biblia, szivarok, pelenkák, rágó. Na meg néhány komolyabb lőfegyver... Ja és Cho talált egy külön ejtőernyőt is, amivel emberek szoktak leugrani. Majd elkezdenek kutatgatni a közelben és csodák csodája eléjük áll valaki akiben a Hajó Hősét vélik felfedezni, Ulissest. Aki majd mindenkit megment jól.

Clipboard41.jpg

Kunyhónál lövöldözés folytatódik, de kalóznő új taktikát vet be. Piti még életben, hát szólnak neki, hogy a rágót ki, egy maszkot fel! És kap egy üres pisztolyt majd induljon meg a Kunyhó felé... Választhat hát, vagy a barátai lövik szét a golyóit elöről, mert nem ismerik fel, vagy a feketegatyások hátulról lövik seggbe. Sarkcsillagon Gamboa új, minden eddiginél nagyobb megdumálásába kezd bele. Közli szép lassan Alexanderrel, hogy a mappa elégett ugyan, de a tartalma megvan valaki fejében. Aki a barátai életéért hajlandó is lesz azt átadni. És ő tudja, hol van ez a valaki, hol rejtőzik ez a Roberto Schneider.

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása