Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Da Vinci démonai 1x03 – A rab (18+)

2014. február 12. 09:00 - Smokey the bear

Bevallom őszintén, hogy miután megnéztem ezt a részt, komolyan elgondolkodtam azon, hogyan írom meg róla a hogyvótot, mert valahogy nem nagyon akaródzott némelyik jelenetet újra látnom. A cím mellett ugyan van már egy 18-as karika, de elférne még mellé vagy három. Így jártam, bezzeg, ha a Szomszédokról írnék! Az csak unalmas, de legalább a szereplők nem csonkítják meg saját magukat. Na, de ne szaladjunk ennyire előre! A nyitó képsorokban alaptörténése, hogy Riario ismét Rómában van, és egy börtönben, egy titokzatos, csuklyás rabbal játszik. Szó szerint, valami táblajátékot. A fogoly a taktikára vonatkozó tanácsokkal látja el, miközben egy abesszíniai rabszolganő ellátmányt hoz a grófnak. A lány láthatóan odáig van Riarióért, amit valahol azért meg tudok érteni. A fura csak az, hogy a vonzalom kölcsönös. A gróf saját maga nevelte, tanította a lányt, és nagyon meg van elégedve, mert engedelmes, az Urat szolgálja és beszélni a nyelvet. Milyen igaza van, ezzel nagyjából le is írta a hittanos bulira nőszerzési céllal érkező legények főbb preferenciáit.

slave.jpg

Miközben megy a játék és az okítás, rövid jelenetekben látjuk, mit csinál a többi szereplő. Lucrezia jelentést ír Riariónak, majd megszökik otthonról. A férj eléggé piperkőc, sőt Lucrezia elejtett szavaiból úgy tűnik, talán a másik kapura játszik. A nőnek tehát egyszerű dolga van, legalábbis ami a házból való kijutást illeti. Megtalálja a rejtekhelyet, magához veszi az új feladatot jelző iratot, és elhelyezi a mélyedésben a saját jelentését. Már épp elsietne, de Dragonetti, az őrség parancsnoka az útját állja, elvégre kijárási tilalom van, még a Lucreziának is. A nő nem ijed meg, csak emlékezteti a katonát arra a nyilvánvaló tényre, hogy az ő személye sokkal becsesebb Lorenzo Medici számára, mint a férfié, szóval csinálhat, amit akar, ebből büntetés ugyan nem lesz. Dragonetti el. A kijárási tilalom ellenére nagy a forgalom. Lucrezia útját egy rózsával ellátott hintó keresztezi. A nő felismeri a kocsit, és beszáll. Odabent már Lorenzo üldögél, aki isten tudja hogy talált pont oda, pont akkor, mindenesetre nagyon ki lehet éhezve, mert ott helyben elkezdi letépni a ruhát a szeretőjéről. Lucrezia ruhája veszélyes terület, a nő fejében rögtön megszólalna a „titkos üzenet, száll a szélben” című klasszikus, már ha ismerné, ezért inkább némi orális kényeztetést ajánl fel Lorenzónak. Így van ideje a sarujába csempészni az írást.

almost.jpg

Leonardo a zsidó könyvéből kitépett lapokat bámulja. Az 1470-es éveket írjuk, ő még nem tudja, hogy Dél-Amerikát látja, úgyhogy egyre csak gondolkozik, miközben emberi tetemek oszladoznak békésen az asztalán. Becchi alkalmatlankodik, ideje lenne, hogy a művész úr megszemlélje a fegyverek tömeggyártását. A bűz neki is feltűnik, de Leo elhajtja. Egy kicsivel később már a műhelyben vagyunk, ahol javában gyártják az ágyúcsöveket. A vak öreg az előző részből ül a fő helyen, és az elkészült árut ellenőrzi kopogtatással. Giulianónak az isten több szépséget adott, mint eszet, ezért, mint a vadbarom veti rá magát Leonardóra, mert nem érti mi ez az egész. Leo felvilágosítja, hogy ha a csövek kongása megváltozik, az azt jelenti, hogy rossz minőségűek. És valóban; kiderül, hogy a jó szakik kevesebb ként használtak a gyártáshoz. A vita közben Leo egy kanállal védi az arcát, hogy Giuliano szájszagától-e, vagy valami mástól, azt nem tudjuk meg. Lorenzo csendre inti az öccsét, ami annak nagyon nincs ínyére.

smell.jpg

Leo a feszkót levezetendő megint madarakat vesz a piacon, szabadon engedi, majd bámulja őket. Ezt nem tudom megunni – mondja. De én igen- nyöszörgöm a képernyő előtt csendesen. Lucrezia is odakerül valahogy, és próbálja újra behízelegni magát a férfihoz, de az ahelyett, hogy kapna az alkalmon, inkább féltékenykedik egy sort. A nagy vásári forgatagban egyszer csak egy borzalmas női sikoly hangzik fel. Egy mocskos és meglehetősen őrült apáca kelti a zajt, akit Vanessa rögtön felismer, mert egy zárdából jöttek. Giulianót is odaeszi a fene, vesztére, mert a nő erre őt és családját kezdi el átkozni, majd egy váratlan pillanatban magához ragadja az egyik őr tőrét, és kiszúrja a saját szemét. Nabazdmeg. Giuliano kezeli a helyzetet, lekever egy pofont az őrnek, akinél a tőr volt, és hazazavarja a nézelődőket. Egy rövid bejátszás erejéig ismét látjuk Riario játszmáját, csak hogy biztosak legyünk benne, az ő keze van a dologban.

eyes.jpg

Leo hazaér, és egy széttört tojás látványától megvilágosodik. Az ismeretlen földrész partvonala pont összeillik Afrikával és Európával, tehát egykor biztos egyben voltak, csak szétváltak, mint a tojáshéj. Lemeztektonika, bravó, a földrajztanárom, ha nézi, most nagyon örül. Andrea is, hogy Leo ilyen okos, de őt speciel jobban aggasztják az oszladozó hullák. Nico érkezik rohanvást, mert Vanessa visszament a zárdába, és tekintve az előbb történteket, talán jobb lenne érte menni, nehogy őt is megszállja a démon. Leo egy kis pöcs, már megint üvöltözik, hogy őt mindig, mindenki csak ugráltatja, pedig. Nico besértődik, és annyit kér tőle, hogy majd akkor is így sírjon a szája, amikor majd ismét őt, vagy Vanessát használja kísérleti alanynak.

remember.jpg

Palazzo de Medici. Giuliano érkezik az őrült apáca hírével. Úgy kellett ez nekik, mint púp a hátukra. Róma hatalma erősödik, és most még itt van ez az Isten haragjával fenyegetőző őrült. A Szépfiú arra kéri a bátyját, hogy ezt hadd intézze ő. Lorenzo átgondolja, és „ugyan mi baj lehetne belőle” alapon elküldi az öcsit rendet tenni a démoni apácák között. Becchinek vannak kétségei a sikert illetően, de ennél nagyobb gond is akad. Az öreg tanácsos elbeszélget Lorenzóval a kémről. Róma túl bizalmas infókat tud, a téglát a családi barátok között kell keresni, mi több, lehet, hogy pont a famílián belül. Becchi finoman, de határozottan Clarice-t gyanúsítja meg, mert a nő Orsini bíboros rokona, és a családja Rómában él, talán a hozzájuk írt leveleiben kikotyogja a titkokat. Lorenzo kikéri magának a vádakat a felesége nevében is, ugyanakkor arra utasítja bizalmasát, hogy mindenkit hallgasson ki az ügyben.

blame.jpg

Na most jön csak az igazán para rész. Giuliano a zárdába tart, amikor egy erdei úton egy őrült apáca megtámadja őt és kíséretét. Alig gyűrik le, előkerül egy újabb, akit csak úgy sikerül megállítani, hogy a Medici keresztülszúrja egy karddal. A zárda még gázabb, az udvaron egy levágott női kezet találnak. Az őrség egyik tagja megy is buzgón csókolgatni a helyi szent szobrának lábát, nehogy baj érje. A többiek folytatják útjukat az emeletre, ahol vagy egy tucat őrült és sikoltozó apáca vonaglik. A rendfőnöknő jön, és elzavar mindenkit, démon ez kérem, nincs itt semmi látnivaló, tessen menni imádkozni! Nem csípi Giuliánót, mert rossz a híre, de a váratlanul betoppanó Leonardót is legszívesebben a pokol kénköves tüzében látna viszont, mert elcsábította Vanessát, és tessék mi lett, ez is ott fetreng az egyik ágyon. Igazából nehéz eldönteni melyik az ijesztőbb, a zilált Vanessa, vagy a vén szipirtyó főapáca.

mad.jpg

Lorenzo otthon nagy számolásban van, hogy eszünkbe juttassa, a Medici-család tulajdonképpen bankár família, valakinek a pénzügyekkel is foglalkoznia kell. A felesége jön, hízeleg. Amikor Lorenzo elmondja Becchi vádjait, Clarice azt javasolja, férje legyen óvatos, és ha rá gyanakszik, akkor nyugodtan olvassa el a leveleit, mert ott ugyan nem fog semmi kompromittálót találni. A nő felvilágosítja a férjét, hogy tud a Lucreziával folytatott viszonyáról, de nincs kifogása ellene. Elismeri, hogy valahol a férjének is ki kell engednie a fáradt gőz, és egyébként a végén, úgyis mindig visszajön hozzá. Szavainak egy kis meztelenséggel ad nyomatékot.

clarice1.jpg

clarice2.jpg

Zárda. Giuliano "kinek a micsodája a nagyobb" versenyt játszik Leóval. Mivel épkézláb ötlete nincs a megoldásra, Leonardo veszi a kezébe az irányítást. Átkutatják az erdőt mérges gomba és pókok után. Leonardo higanymérgezés jeleit kutatva még az apácák festményeit is végignyalogatja. Ez aztán az ügybuzgalom! Mivel semmi eredmény, ezért már ő is a gonosz közbeavatkozására gyanakszik. Erre a végszóra érkezik Mercuri és kis csapata. Naná, hogy ördögűzés lesz. A Vatikán talán rá van állva az ördög csatornájára, hogy tudták, mikor kell jönni?- hangzik el az első igazán vicces komment Leonardo szájából. A főnöknő lehűti, ők hívatták ide a szent különítményt. Mercuri bele is fog a „gyógyításba”, aminek persze fojtogatás lesz a vége. Sebaj – mondja buja örömmel az arcán Mercuri-, mielőtt a fedetlen keblekkel (hogy máshogy) szenvedő apáca meghalt, látta az igazi hit fényét felcsillanni a szemében. A következő szerencsés a sorban Vanessa lenne. A csajszi Leót hibáztatja, hogy a rossz útra csalta, és az általa ajánlott világban nincs is napfény, csak sötétség, majd lesmárolja hősünket. Leonardo hajnalig kap haladékot a kórság megállításra, különben Mercuri jön. Tisztítótűzzel.

healing3.jpg

healing2.jpg

healing4.jpg

Rég nem látott Riario jön rapportra a pápához. A zárdában a helyzet fokozódik, egyre több a halott. A Szentatyát nem izgatja a dolog, mindig vannak áldozatok. A Mediciek fegyverkeznek, és a pisai püspök kinevezését is akadályozzák, jogos hát az Isten büntetése. Riario egyetért, de Leonardónak kegyelmet szeretne kiharcolni, mert a szerkezetei még jól jöhetnének a Vatikánnak. Kicsit túllépi a hatáskörét, amikor arról tart kiselőadást a pápának, hogy mi lenne az Isten akarata, ezért a Szentatya rendreutasítja. Amikor Riario atyának szólítja Szentatya helyett (elszólás lenne?), megcsókoltatja vele a pápai gyűrűt, majd estére magához rendeli a gróf kedvenc szolganőjét, csak hogy Riario is érezze a törődést.

holyness.jpg

Csajbunyó, vagyis csak lenne, ha a kék sarokban nem a szentéletű Clarice állna. Mediciné a „szerelemhintó” (de szép is ez), segítségével magához csalja Lucreziát a kápolnába. Miközben a falon a saját és a Medici család tagjainak képmását szemléli, elmondja vetélytársának, hogy mindent tud a viszonyról, és egy percig se higgye, hogy jelent valamit a férjének, mert voltak már neki más szeretői is. Csak annyit kér, hogy most, amikor a kém miatt amúgy is feszült a helyzet húzza meg magát egy kicsit, és ne kompromittálja Lorenzót, mert az egy dolog, hogy az ő méltósága már oda, de a férje politikai előmenetelét ez a kis affér nem veszélyeztetheti. Lucrezia érdeklődik, hogyan képes megtűrni őt, mint szeretőt a férje mellett? Érkezik is nyomban a megsemmisítő válasz Clarice-től: azért, mert tudja, hogy Lucrezia képe soha nem lesz az oltárra festett alakok között. Hopp és kopp. Lucrezia már menne is, de Becchi feltartóztatja. Másnap délre kihallgatásra hívja a nőt és a férjét a kémkedés miatt. Lucrezia látszólag belemegy, de azért a kocsisnak meghagyja, hogy este jöjjön érte, mert Lorenzónak szüksége lesz rá.

deal.jpg

Vanessa egyre aggasztóbb állapotban van, a szenvedésének úgy akar véget vetni, hogy egy kötéllel a nyakában leveti magát a kolostor tetejéről. Leo és Szépfiú megmentik. Igyekezni kéne azzal a megoldással! Hirtelen beesteledik, és Giuliano megy keménykedni egy sort az pápai őrséggel. Bár ne tenné, mert a nagy szájalásnak az lesz a vége, hogy kikotyogja, milyen fegyverei vannak a városnak. Kicsit arrébb Leo ostyával eteti a szerencsétlen Nicót, hátha abban van a méreg. Mikor a fiú megijed, hogy ez az őrült megöli, felhívja a figyelmét, hogy szerinte nincsenek veszélyben, mert érdekes módon csak a hívek pusztulnak, a maguk fajta eretnekek nem. Amint ez kimondja, ordítás hallatszik az udvarról, a Szent Antal bokáját csókolgató katona is megőrült. Gyorsan lefegyverzik, és végre Leonardo is rájön arra, amit mi már az elejétől fogva tudunk: a szobor lába valami méreggel van bekenve, ezért aki megcsókolgatta, az most mind odafent fekszik Mercuri „gyógykezelésére” várva. Leo szentjánosbogarakból eszkábál lámpát, és mint a CSI az UV lámpával, kimutatja a mérget a szobron. Gyorsan felrohan az emeletre, ahol még pont megállítja Mercurit. Tudja, hogy milyen növény okozta a mérgezést, és persze rögtön össze is írja, mi kell az ellenszerhez. Vanessa életben marad.

foot.jpg

Lucrezia éjjel a Medici-kúriába viteti magát. Az egyik könyvespolcon kémkedésre utaló bizonyítékot (levél, római pénz és pápai pecsét) helyez el. Közben Lorenzo az istállóban van, és Becchivel beszélget. A téma a kémkedés, természetesen. Alig hagyja el a helyet az öreg, felbukkan Lucrezia, és Lorenzo tiltakozás ellenére felajánlkozik. Azzal győzi meg a férfit, hogy már úgyis mindenki látta, hogy a szeretőjével van, ha most egyedül kimegy, még azt hiszik, nem bírja már az iramot. Ez hat, Lorenzo nekiesik a nőnek, egy karámban, hátulról. Gyorsan túl is esnek a nem túl romantikus együttléten. Lucrezia kihasználja az alkalmat, és elülteti a bogarat Lorenzo fülébe, hogy az áruló biztos valaki olyan, aki nagyon közel áll hozzá, és akiről fel se merné tételezni a dolgot. Becchinek vagy Clarice-nek meszeltek.

quick.jpg

quick1.jpg

Vanessa csókja nem múlt el nyomtalanul. Leonardo megmérgeződött, és most hallucinálni kezd. Egy sor ijesztő dolgot lát, az asztalán fekvő beszélő hulláktól kezdve, saját maga élve boncolásán át, a zombivá maszkírozott Riarióig. (Ahogy Blake Ritson alias Riario ebben a jelenetben kinéz, azzal meglett felnőtteket lehetne riogatni mellesleg.) A megmaradt apácák a környék összes piócáját ráaggatják hősünkre, hogy meggyógyítsák. Amikor magához tér, még arra is marad ereje, hogy egy pár mondatot váltson Mercurival. A lényege, hogy csókoltatja Riariót. Hazaérve megkéri Nicót, hogy Zoróval helyezzék végre örök nyugalomra a műhelyben oszladozó hullákat.

aaaa.jpg

A rész végi kisszínesekből több dolog is kiderül. Először is az, hogy Lucrezia helyezte a mérget a szobor lábára, az anyag pedig abban a fiolában volt, amit Riario adott neki egy résszel korábban. Másrészt, hogy a nő, Becchi szobájában rejtette el az árulkodó nyomokat. Lorenzo persze bedől neki, és tömlöcbe záratja a régi bizalmast. Csak egy dolgot nem tudunk meg, ki Riario játszópajtása. A férfi a játék végeztével azt mondja a grófnak, hogy nagyon nehéz eldönteni, melyik stratégiát kövesse az ember, és csak hittel ezt nem lehet megoldani. Legalábbis ő nem tudná, ez a különbség kettejük között. Riario elegánsan megkocogtatja a börtön rácsait: valóban, de nem az egyetlen.

A Da Vinci démonai a comment:com-on:

17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.02.12. 18:39:42

Ez egy nagyon finom szarkupac, nekem mint légynek nagyon ízlik.

Az elején a stratégia oktatás a Rab részéről nagyon tetszett, kb 3szor hallgattam meg, na.
Nekem elég az egy darab 18as kör is, mi legyek nagyon éljük ám a csúnyaságokat, na.

Da Vinci színész még mindig nem barátom, ellenben Lorenzo...és még kép is van róla.

Köszi! Továbbra is maradok.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.02.12. 20:27:42

CSI:Firenze :D Klaricsének nagyon örültem, a kettőse a Szeretővel nagyon tetszett. Kedvelem.
Árulás, szemétség pipa. Becchit sajnálom.

Vallás-Tudomány: 0-1
Személyes megjegyzés: Beraktam volna a csecsemőt tartó szentember szobrát kígyóval a fején képet.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.02.12. 22:06:18

Még csak az első részt láttam, de gondoltam elolvasom a hogyvoltokat, hogy érdemes-e folytatni, mert elsőre nem nyűgözött le. Háááát ezek alapján enyhe szélesedő sátáni mosollyal állapítom meg, hogy érdemes lehet adni neki még egy esélyt :)

Smokey the bear 2014.02.12. 22:14:36

@ExBiri Árnyékmacska: jelentem, a hogyvolt-kompatibilis legyeket nagyon szeretik errefelé;)

Lorenzo szerencsére sokat szerepel, de azért majd igyekszik mindig becsempészni egy-két jófajta képet róla.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.02.12. 22:16:43

@Hüpna: Ha szereted az ármánykodást, még akkor is ha a Jók vannak szopóágon, akkor nézd :)
(én a gonosz stratégákkal vagyok, hisz ismersz)

Smokey the bear 2014.02.12. 22:24:07

@Hüpna: örülök, hogy meghozta a kedved:) Eléggé ide-oda csapong a sorozat, majd meglátjuk mit hoz a negyedik rész...

Smokey the bear 2014.02.12. 22:26:22

@ExBiri Árnyékmacska: melyik jelenetben volt ez a szobor, emlékszel még rá? Nekem most hirtelen nem rémlik.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.02.12. 22:45:58

@Smokey the bear: Emlékszem, persze. Leonardo haluzik, (élve boncolják és a többi) és pont azelőtt van, mint amit utolsó képnek kiraktál. (nálam 00.52-kor)

Smokey the bear 2014.02.12. 23:00:53

@ExBiri Árnyékmacska: tényleg, most már megvan! Na meg az is, hogy miért törlődött a fejemből oly hirtelen, tekintve az utána jövő képet:)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.02.12. 23:05:00

És ahogy a Rab suttogja a végén: Ahogy egy játszma véget ér, kezdődik egy újabb.

Jaj de szeretem az ilyeneket. :)

szőkekóla · https://www.youtube.com/watch?v=xKcbYUwmmlE 2014.02.15. 17:28:38

A jól sikerült hogyvolt után én is kíváncsi lettem a sorozatra. Feszegeti a határokat rendesen, és gondolom lesz még pár húzós jelenet. Számomra ez az utóbbi idők egyik legjobban kivitelezett szériája, ami ráadásul még izgalmas is. Tökéletesen eltalált karakterek, és az ágyas, ajaj. :)
Vajh' ki lehet a rabosított?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.02.16. 18:16:59

@ExBiri Árnyékmacska: Most néztem meg :D
Tetszős volt ez a haluzós/ördögűzős rész, és még a CSI Firenze szentjánosbogaras UVfénytől is el tudtam tekinteni:) A végén Leonardo látomása frankón durva volt :) (Még jó, hogy a HV felkészített rá előre), Riarionak meg kimondottan jól áll a vérzuhatag.

nicu71 2014.03.02. 22:59:12

végre én is elkezdtem,egyszerűen jó nézni,komolyan!
EGyvalaki nem tetszik,valahogy Lorenzo ágyasa nem elég végzetesen vonzó,valahogy kevés,még Pálmai Anna éteri,csodálatos és érzéki orgánumával együtt is...

Smokey the bear 2014.03.02. 23:55:33

@nicu71: Nekem is ez bajom, már az elejétől. A Clarice-t játszó színésznő olyan, mint Tom Riley (Leonardo) nőben. Nagyon hatásosnak kéne lennie, de valahogy nem az. Simán szerepet cserélhetne Lorenzo feleségével.

nicu71 2014.03.03. 00:58:44

@Smokey the bear: Várj...Clarice az a Lorenzo felesége,akiről meg beszélünk aza kis Lucretzia!:)De tényleg...hiába van mindig ilyen swarowski ékkő a szeme sarkában,vagy a homloka közepén,valahogy nem az az átütő,démoni szépspg...a csecsei is elég nyamvadtak/de még mindig jobbak ,mint Vanessáé./
Egyébként a szereplőgárda fele ismerős .Clarice a true Bloodban,Nico a trónok harcában,a pápai ördögűző pedig a Tudorokban.
süti beállítások módosítása