Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Álmosvölgy legendája 1x02 - Vérhold

2014. február 11. 15:00 - Szencsike

Álmosvölgy egy csendes, amerikai kisváros. Vagyis csak az lenne, ha nem járkálna ott mindenféle bibliai halálhozó lény és egy boszorkánysággal visszahozott 18. századi tudós. Ez lenne Ichabod Crane, aki a nyitójelenetben az erdőben menekül a halálhozók elől. Bizony, üldözi őt mind a négy lovas árkon-bokron keresztül, fuss Crane, fuss, ha kedves az életed! Crane fut, ahogy a lábai bírják, de útakadályba ütközik. A fák gyökerei megtámadják és lehúzzák a mélybe, a négy lovas már nem tehet semmit. Crane egy üregbe zuhant le, társasága is van, Katrina az. Biztonságos a hely, és a hölgy ismét elmondja a szokásos tájékoztatót: Crane mentse meg a világot, mert a négy lovas elhozza a világvégét. Egyiküknek levágta a fejét, ő bosszúra szomjazik és hozza a brancsot. Mielőtt a kis gruppettó összeállna, jönnek a gonoszok, akik kikövezik a hódítók útjait. Az első gonosz a Vérholddal érkezik, és közéjük tartozik. Kik közé, azt nem tudjuk meg, de Crane állítsa meg, mielőtt ölne. Egy rémalak az üreg tetejéhez ér, lenéz, Crane felébred a lidérces álomból. Fejben és lélekben a 21. században van, és rohanna szövetségeséhez, Abbie Mills hadnagyhoz, de házi őrizetben marad.

1.png

Abbie a századostól kap egy kis fejmosást. Corbin seriff halála nem tisztázott, hiába állítja a lány, hogy egy fejlevágás és egy halálosztó fejetlen lovas tiszta ügy. Plusz az elkövetőt ő és két másik rendőr is látta. Ám a két másik rendőr visszavonta a fejetlen lényről szóló vallomást, ismeretlen tettes, rossz időjárás miatt nem láttak tisztán, ez már normálisan hangzik. És mi van Andy Brooks kollégával, a nyaka Pez-adagolókat megszégyenítően hajlékony? A százados a biztonsági kamerák felvételét mutatja meg, Brooks egyszerűen nekirontott a tükörnek és úgy nyaklott ki a feje. Abbie felidézi magában az igazat, vagyis a lény törte ki a srác nyakát, mielőtt beléptek volna Crane-nel és ezt el is mondja a felettesnek. Crane is szóba jön, nem minősül szavahihető tanúnak, hisz időutazásról beszél. A párbeszéd közben látjuk, ahogy a tanú épp ismerkedik az alapvető XXI. századi technikákkal, például lámpa, zuhany, hajszárítóval megszárított ruha, kávékészítés, vagy tévénézés. A százados egyiküket sem tartja őrültnek a szó klasszikus értelmében, de mivel ők ketten épkézláb magyarázattal tudnak szolgálni, megkaphatják az ügyet. A seriff temetésén sem lesz itt, mivel városon kívül lesz egy ideig, ám szabadon dolgozhatnak.

2.png

Crane a kiutalt szállodai szobában már lyukat sétált a padlóba, mire Abbie megjelenik nála. A hadnagy nem vitázik vele a házi őrizet jogosságáról, de hozott fánkot, mint alapvető élelmiszert. Crane beszámol álombéli Katrináról, Abbie-nek egy homályos figyelmeztetés nem elég, így is épp elegen nézik hülyének. Crane nem érti, hogy a látomások elfogadásában mi a fura, hisz ha senki nem hisz ebben, a városkára csúnya jövő vár. Eközben a hullaházban hajlott nyakú Andy feltámad, a feje már nem simul a hátához, mert az ura nagy reccsenéssel visszaegyenesítette a helyére a fejét. Elmondja az utasításait, Andy-nek nem tetszik a feladat, de hát egy sötét, természetfeletti lényt nem érdekli a panaszkodás. Andy szájából előhúz két fonalat, majd húzza tovább és a reflex-öklendezés után egy medál kerül elő a srácból. Valakit ki kell engedni.

3.png

Crane a járőrkocsiban eszegeti a fánkot, kezd beilleszkedni, igaz felháborodik a kaja árán, túl magas a fánkra kivetett adó. Abbie nem erről akar tárgyalni, hanem Crane és Katrina házasságáról, hogy lehet, hogy évekig együtt éltek és nem tudott arról, hogy a nő boszorkány? Crane szerint Katrina óvatosságból nem mondta el, hisz akkoriban sok nőt megégettek e vád miatt, ráadásul Katrina féltette őt és az országot is. Szívjóságból nem mondta el, hogy boszi, hát ez őrület, mondja Abbie, és Crane is egyetért, de a fánkadó nagyon felhúzta az agyát, kész lenne forradalmat is kirobbantani, hisz a függetlenségi háború is a pénzügyek miatt tört ki. Abbie csak annyit kér tőle, ne beszéljen ilyen dolgokról, mert visszavihetik a diliházba, valami fedősztorit kell kitalálni. Közben a feltámadt Andy a nyakán nagy tokával és rendőregyenruhában, elköt egy rendőrautót. Abbie-ék Corbin seriff temetésén vannak, a lány felidézi a seriff halálának körülményeit, láthatóan megviseli a mentora hiánya. Crane a távolból figyeli a szertartást, majd elsétál Katrina sírjához. Felidézi az álombéli szavait: közülünk való. Abbie-nek meg is mondja, ki lehet a keresett személy: egy boszorkány.

4.png

Gyorsan esteledik ebben a sorozatban, Andy megérkezett egy sírbolthoz, és a medállal felnyitja azt. A sírból kiszáll egy torz női alak, mintha leégett volna róla a bőr, ám felismerhetjük azt, aki lenézett ő az epizód elején Crane-re. Andy elmondja a küldetését, a lénynek meg kell keresnie, akiket elvesztett. Illetve átad egy üzenetet, amivel lényegében felhatalmazza, hogy embereket öljön, így visszakapja eredeti formáját. Kicsivel később Andy gyorshajtás miatt leállít egy férfit, Jeremy Furth-nek hívják. Andy nem tesz vele semmit, csak bocsánatot kér, nem személyes ügy, majd elhajt. Jeremy kocsija bedöglött, a rádió összevissza váltja az állomásokat, de pár méterre a kocsitól feltűnik a lény. A rádió egy Frank Sinatra Witchcraft dalán állapodik meg, a nő a kocsira ugrik, majd elégeti az áldozatát.

5.png

Másnap reggel Crane a boszorkányok tulajdonságait ecseteli, a holdciklus szabályozza az erejüket. Abbie szokásához híven hárít, egy bibircsókos banyát fog üldözni, ahelyett, hogy FBI-os lenne, milyen szomorú az élet. Crane érti, hogy Abbie mit nem ért, az ő világát Washington tábornok dúlta fel, mikor beavatta a háború titkába, tudja, hogy milyen nehéz elhinni a hihetetlent. A seriff halála csak nehezíti a tisztánlátását. Abbie-nek sokat jelentett, hisz megmentette az életét. Miután a tesójával látták a lényt, Jenny-t intézetbe zárták, Abbie meg elkallódott, drogozott. Az akkori pasijával betörtek egy gyógyszertárba, de rajtakapták őket, a srác elmenekült, Abbie-t elkapta Corbin seriff. Dutyi helyett egy vendéglőbe mentek, a férfi rendelt egy fagyis almáspitét. Amíg a fagyi elolvad, Abbie-nek döntenie kell: dutyi vagy változtat az életén. Az eredmény ismert, a seriff apja helyett apja lett. Viszont a múlton merengést egy hívás szakítja meg, jelentették egy fura esetet. Megtalálták Jeremy-t, a kocsi és a férfi egyaránt szénné égtek. Crane nagyon gondolkodik, a hulla feltépett mellkasa alapján tudja ki a tettes.

6.png

Crane története: Crane és az ezrede visszatért Albany melletti kis táborukba. A Hold abban a negyedben járt, amit Katrina vérholdnak hívott. Sajnos a táborhely leégett, az emberek szénné égetek. Crane érezte, hogy valaki van az erdőben: egy nőt látott elbújni a fák közül. Egyre többször fordultak elő ilyen gyilkosságok, ezzel párhuzamosan a környéken egy sötét boszorkányokból álló csoport bukkant fel. Serildának hívták a vezetőjét, és az angolok szövetségre léptek vele. Abbie megerősíti a boszik infóját, kutatni kell a seriff aktáiban. Viszont a seriff irodáját kiürítették, Abbie megtudakolja, hol vannak a cuccok, Crane várjon. Crane nem sokáig marad egyedül, egy tiszt lép hozzá és arcoskodni kezd vele, miért  jár szabadon gyanúsított?. Szerencsére megjön Abbie és lecsendesíti a kollégát, Irving százados kérésére Crane tanácsadóként részt vesz a munkában, majd mennek is. Crane-nek feltűnt, hogy a rendőr (Luke) és Abbie nem közömbös egymás iránt, együtt jártak, de szakítottak. A másik infó, hogy Corbin cuccait az archívumba vitték, amibe csak engedéllyel lehet belépni. Crane viszont tud egy másik bejáratot, amíg odajutnak, cseveghetnek egy kicsit a volt kapcsolatról. Abbie nem a bőbeszédűségéről híres, de a lényeg annyi, hogy akkor szakítottak, mikor a lány jelentkezett az FBI akadémiára. Az alagsori bejárat megvan, legalábbis a helye, mert az ajtót befalazták, Crane szétveri a falat, így átjutnak a titkos folyosóra. Még a háború alatt ásták ki, így tudtak felszerelést szállítani.

7.png

A séta során megtalálják azt a járatot is, ahová a boszorkányok csontjai kerültek. Katrina csak elterelésként kapott sírkövet, senki nem tudja, hogyan halt meg. Egy másik járatban régi lőporos ládákat találnak, de menni kell tovább, míg végül megtalálják az irattár titkos bejáratát, ami nincs  volt befalazva, és könnyen kinyílt. A helyiségben réges-régi bútorok, és aktahalmok tömege, ám nevezetes hely, a lexingtoni csatát itt tervelték ki. Abbie megtalálta a keresett aktákat, indulhat a munka. Közben Andy figyel három játszó gyerkőcöt, kirúgják az útra a labdát, egyikük utánaszalad, és Andy-től kapja vissza a lasztit. Kyle Hemmington lehet a következő áldozat. Serilda anyaga megvan, a helyi jóboszorkák segítéségével elkapták és halára ítélték. Utolsó szavai szerint, akik közrejátszottak a halálában, megfognak halni, ha eljő a vérhold. A békebíró vezetékneve Furth, a kocsis áldozat is Furth, vagyis a leszármazottakat öli meg, hogy visszatérjen. A Furth-család házasság útján a Hemmington-családdal is rokon, vagyis irány a Hemmington-lak. A kis Kyle lefekvéshez készül, de nem tud elaludni. Először a macska veri fel, majd zajokat hall, ezért elindul megkeresni az anyját. Anyunak nyoma sincs, viszont a földszint bejárati ajtó tárva nyitva, be kell csukni, de Serilda a házban van és elkapja a srácot. Anyu fürdőzik, mikor meghallja a gyerek kiáltásait. Leszalad, a gyerek és a nő eltűnt, beront Abbie és Crane, mi történik itt?! Meghallják a srác kiáltásait, semmi baja, egy sarokban kucorgott, Cranek feltűnik, hogy a szekrényről valamit elvittek. Ott a halott férj fényképe van és mellette az urnájának kellene lennie. Kyle-t adoptálták, nem ő az utolsó leszármazott.

8.png

Abbie és Crane tettre készek, a vérhold mindjárt itt van, Serildának már csak fel kell támadnia. Ezt viszont nem szabad hagyni, vagyis meg kell ölni és elégetni. Meg kell őt találni mielőtt az átalakulása teljes lesz, így először az alagutakhoz veszik az irányt, hisz a feltámadáshoz csontok is kellenek. Andy már javában ás, Serilda az elégedettek nyugalmával figyeli a kis rabszolga munkáját. Andy megtalálja a csontokat, de Crane és Abbie közelednek, ám sajnos elkéstek. Crane kap egy pisztolyt, kettéválnak. Abbie úgy érzi mintha követnék, követik is, Andy az, de a lány nem lát senkit. Serilda a testét állítja össze és a hamvakat szórja szét görög varázsszavakat mormolva. Crane találja meg az újjáéledő Serildát, Crane rálő, de az hatástalan a boszorkány ellen, majd eldobja a fegyvert. Abbie is utoléri őt, felszedi Crane fegyverét, többet is lőhetett volna, korholja a társat, a férfi lőtt volna többet is, ha tudja, hogy sorozatlövő, de mindegy, irány a puskaporos készlet. Serilda akkor éri utol őket, mikor keresik a lőport és kiderül, hogy Katina ejtette őt csapdába, cserébe a gonoszak Katrinát a világok közötti síkba toloncolták (amerikai verzióban a feliratozták a boszi szövegét, a magyar szinkronosban nem). Crane és Abbie gyorsan fedezékbe bújik, mikor Serilda a ládákhoz ér, Crane elhajítja a fáklyáját, de ne robban semmi. Serilda mosolyog, de szerencsére a fáklya parazsa berobbant mindent. Serilda halott.

9.png

Nehéz nap áll a páros mögött, Crane Katrina kiszabadításán töri a fejét, Abbie a régi életét kívánja vissza. Érthető mindkettő, de a régi életüket egyikük sem kapja vissza. Crane egy kis kedélyjavítóért, kávéért indul, Abbie gondolkodhat. Corbin seriff irodájában mozgást észlel, és ott ül a seriff. Ha már szellemesdit akar játszani, legalább segítsen és mondja meg, mi történik itt. A seriff segítség helyett pszichológust játszik, a lány a félelmei miatt nem akarja felismerni, hogy sokkal többre is képes lenne. Abbie ezen elgondolkodik, a seriff azt tanácsolja, hogy ne féljen a 49-es számtól. Crane visszaér a kávéval, de az irodában már nem ül senki. Ugrás egy 49-es számú szobára. Ott egy lány nagyban nyomja a fekvőtámaszokat, mikor egy nővér bejön az esti gyógyszeradaggal. Jennifer Mills, áll a lapon, tévképzetek diagnózissal, és nyugtatót szed. A nővérke ellenőrzi, hogy bevette-e a gyógyszert, a lány tünetmentesnek vallja magát, hisz szedi a gyógybogyót. Nővérke el, Jenny kiköpi a bogyót és széttapossa azt a földön. Egy vasrudat kitámasztva húzódzkodásokat csinál, a falon kint van az újságcikk, amiben leírják, hogy a Mills-lányok szörnyeket láttak. Az a villany rakoncátlankodni kezd, ajtóban felbukkan egy szörnyalak, de mire Jenny hátrafordul, senki sincs ott.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőkekóla · https://www.youtube.com/watch?v=xKcbYUwmmlE 2014.02.12. 09:26:50

Nem olvastam el, de el fogom ha este megnéztem. Megmosta már a haját a nyugdíjas hajolaj reklám, s Armani modell? :)

Szencsike 2014.02.12. 10:21:43

@szőkekóla: Antitaft reklám már több-kevesebb sikerrel már fürdött :) Lehet hajat is mosott, mert vizes volt :D

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.02.12. 21:59:55

@Szencsike: Mutathattak volna többet is belőle a zuhany alatt :D
vagy ha már itt tartunk, akkor a feltámadó bosziról söpörhette volna le valaki a kritikus pontokon az "üszkös fadarab" dizájnú cenzúracsíkokat...

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.02.12. 22:27:33

Crane nagyon sandán tud nézni. Azt bírom. Szép színész.

szőkekóla · https://www.youtube.com/watch?v=xKcbYUwmmlE 2014.02.13. 11:04:50

Héló-héló, mi van már itt? :) Osztályozgatunk, osztályozgatunk? :)
Feltámadt a "Meghalós", éljen. Nekem ez jött le, és végre kezd szépen folyni a cselekmény. Az első részben túl sok volt egyszerre az információ, de már lassítottak.
Jó volt a leírás is, meg ez a rész is.
De megyek Vámpírnaplózni, két résszel el vagyok maradva. :)
süti beállítások módosítása