Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szépség és a szörnyeteg 1x08 - Trapped

2014. február 06. 11:00 - Alice Page

Cat nem viseli jól a Vincenttől való eltiltást, bár azért próbálkozik – kezdetnek egy dupla randit abszolvál Tess-szel és két jóképű tűzoltóval. Villognak a fények, hidegek a sörök, mosolygósak a fiúk, de hősnőnk búval cifrázott ábrázatából világos: nincs még túl az elmúlt napok viharos eseményein. Lelkének háborgása természetesen senkit nem érdekel, főképp azt az orvgyilkos-jelöltet, aki egy koncertet követően rálő a helyi Jusztin Bíberre. A srác kábé tizenhat lehet, hatalmas arccal, cuki menedzserrel és egy táskányi rosszindulatú ellenrajongói levéllel érkezik az őrsre, ahol a lányokat kapja bébiszitterül. Cat elegánsan Tess-re hagyja a nemes küldetést. Helyette JT-nél sms-ben érdeklődik Vincent hogyléte felől, választ azonban nem kap.

1.JPG

Evan eközben csendes alagsori kuckójában továbbra is az átélt borzalmakon vekeng. Nem tudom hibáztatni, elvégre egyszerre ketten próbálták csodálatos lényét megsemmisíteni a póklakta alagútban. Mindenesetre vad DNS-elemzésbe kezd, és elég közel kerül Vincent titkához, Cat pedig az agyérfaszgörcshöz, amit a nyomok kétségbeesett eltüntetése fog okozni neki. De ne fussunk ennyire előre, most ott tartunk, hogy rásózza az önjelölt pop-ikonka nem túl szerelmes leveleit, hogy keressen rajtuk az esetleges gyilkosra árulkodó jeleket. Eközben Vincent és DzséjTí nem vesztegetik a drága műsoridőt. JT kitalálja, hogy ha endorfinokból és nyugtatókból kotyvasztott elegyet juttat Vincent testébe, az előidézi azt a begőzölt állapotot, amely általában amnéziával megspékelt „holafenébenvagyok”-jellegű ébredésekben csúcsosodik ki. Ezt elkerülendő egy ketrec két oldalán helyezkednek el, Vincent bent, JT meg, ugye, kint, és hadd szóljon. Vincent nagyokat kezd pislogni, majd hirtelen fekete-fehérben (najó inkább valami monokróm szürkészöld ez, de mindegy) megjelenik neki Afganisztán, és a DNS-változtatós móka első napjai. Aki még megjelenik, az nem más, mint Cat anyja, Vanessa Chandler. A doktor, aki mindezt felügyelte (irányította?). Hoppá.

2a.JPG

Eközben Bíber Cat asztalánál ülve próbál Tess-szel flörtölni, aki az epizód végére valószínűleg agyonveri a kis verebet, ha nem vigyáz. Cat is befut, hallgatja egy darabig a srác szövegét, de végső soron megint a távolmaradás mellett dönt. Tess és Bíber kocsiba ülnek, Cat pedig Vincentékhez indul, hogy szembesüljön a legújabb fejleményekkel: anyu valószínűleg a Muirfield embere volt. Hogy többet tudjanak meg a sztoriból, Vincent megint bezárja magát, és felkészül egy újabb dózisra JT házi betyárvegyeséből. Ezúttal is Afganisztán a helyszín, ahol a sármos katona épp egy nő társa előtt vág fel az új szuperképességeivel, amikor a csaj arca elborul és minden előzetes jel nélkül felborítja az asztalt. Nem is látják többé, Chandler doktornő pedig aggodalmas arccal járja onnantól a laktanyát. Vincent rá is kérdez a dolgok állására – kiderül, hogy a DNS-biznisz mellékhatásaként néha elborulhat az agyuk, és ennek keretében akár kisebb mészárlásokat is végezhetnek. Remek kilátások, de senki ne aggódjon, mert Chandler már dolgozik egy szérumon a mellékhatások kiküszöbölésére. Vincent kicsit nehezen tér vissza az itt-és-mostba, de némi nyöszögtetés után csak sikerül kitisztulnia, indulhat a megoldás keresése.

2.JPG

Aminek végkifejleteként Cat meg sem áll a szülői házig, ahol az apjától Vanessa kutatásai és muirfieldes múltja után érdeklődik. Kelletlenül bár, de lehull a lepel, így a lány megkezdheti a kutakodást a gondosan elrejtett (értsd, a gardrób hátuljában felhalmozott, korábban soha nem észlelt) dobozok között. Az első dolog, amit megtalál, egy csoportkép, ahol anyja egy csapat muirfield-es kutató között álldogál – egyértelmű bizonyítéka annak, hogy ő is a gyanús bagázs tagja volt. Hipphopp előkerül az olívazöld jegyzettömb is, amivel Vincent látta grasszálni Vanessát, és szerencsére sasszemű JT a falnak támasztott ájfónon videofonálva kiválóan tudja instruálni Catet, hogy merre lapozzon, sőt, el is tudja olvasni a szérum receptjét. Az őrsön futó gyilkossági kísérleti ügy immár egyértelmű mellékszállá silányodott, most is csak annyi derül ki, hogy behívták Bíber egyik rapper ellenfelét, aki valójában tök csípi, csak hát a zene az kemény terep, ott nem lehet ilyen attitűddel megnyilvánulni. Akkor ez egyből semmi, továbbra is rejtély, ki utálta legjobban Bíbert. Biztos, ami biztos alapon persze ez a srác is bepróbálkozott Tessnél.

3.JPG

A szérum elkészítéséhez nem elegendő JT házi laborja, ehhez komoly cucc kell. Olyan, mint Evan kütyüi a rendőrségi laborban. Cat bejuttatja JT-t az őrsre, majd eltereli a még mindig régi ügyek online aktáit nyalogató Evan figyelmét, hogy a boncterem őrizetlenül maradjon. Konkrétan elhívja magával egy helyszínre, az ajtót azonban kipeckeli, hogy JT beosonhasson. Nevezett nem is rest, már keveri is a koktélt, arra azonban nem számít, hogy Tess épp akkor akar majd hullát mutogatni az új spanjának. Szerencsére még időben felkapja Evan otthagyott köpenyét, így nem foglalkoznak vele. Munkája végeztével kisurran a laborból. Evan és Cat eközben a menedzser irodájában turkálnak, és elég ütős nyomra akadnak. Egy képkeret hátához rögzített pendrive-on a pasi életregényét találják, amelynek utolsó fejezete üres… de a címe szerint Bíber haláláról fog szólni. Tatttatttattaaaaaaam.

5.JPG

JT-t otthon egy üres, szanaszét tört ketrec fogadja, így nem elhanyagolható mértékű pánikkal a búráján nézelődik, és várja, hogy Vincent kettéharapja. Közben az őrsön szívszaggató jelenet bontakozik ki: a tényekkel való szembesítést követően a nagyarcú popsztárból előbújik a kisfiú, akit megbántott és átvert az, akiben a legjobban megbízott. Először nem is hiszi el, amit hall, de a saját szemével kell meggyőződnie arról, hogy mindez igaz. Nem úgy Vincent, aki megint a belső 3D-s videojátékban időzik, és éppen Chandler doktornőt próbálja megmenteni egy tiszttől, aki le akarja fújni az egész szörny-akciót és végezni akar a kontrollálhatatlan katonákkal. Amíg a fejében zajlik a jelenet, addig a valóságban kevés választja el JT felmócsingolásától. De legalább megtudjuk, honnan van a szexi vágás az arcán. Befut Cat, aki segít JT-nek visszahozni Vincentet, a kedélyek hűlni látszanak. JT beszámol a szérumról, és mutatja a kis fehér patkányt, akin ki fogja próbálni. Vincent nem bírja jól a várakozást, és különben is torkig van, ezért lesz, ami lesz alapon inkább magába vágja a tűt.

7.JPG

Bíber éppen interjúról indul hazafelé a menedzserével, aki telefonál valakivel. Az utcára lépve fegyveres ront a sztárra, a menedzser pedig egy villanyoszlop mögé ugrik. Szerencsére a csapat is felkészülten érkezett: Tess hajléktalannak öltözve leszereli a támadót, Cat megbilincseli a csőbe húzott menedzsert, Bíber pedig nem is Bíber, hanem egy másik fiatal srác golyóálló ködmönben. Az igazi Bíber hálájában azt sem tudja, hova legyen, de azért próbálkozik: Tess csomagtartójába pl. beszerel egy DJ-pultot, aminek hangszórói a parkoló összes autós riasztóját beindítják. Természetesen írt is egy számot a lánynak, akivel ezentúl bff-státuszban tolják. Cat is kap egy ölelést. Minden rendeződni látszik… Amíg Tess meg nem kérdezi Evan-t, hogy mi van az új gyakornokával, akit a laborban látott. Nem nehéz a sztori folytatását vizionálni.

8.JPG

Cat nehezen dolgozza fel az anyjáról szerzett új ismereteit. Azonban Vincent látomásaiból tudja, a nő mindent megtett a katonák megmentéséért és a kísérlet biztonságos mederben tartásáért, és ez némi felmentést ad neki a szemében.  Virágot visz neki a temetőbe, ahol Vincent várja. Elmúltak a mellékhatások, az ellenszer hatott. Újra együtt lehetnek, azonban ez nem változtat azon, hogy Vincent egy szörnyeteg. De kit érdekel. Csók továbbra sincs, pedig már majdnem. Talán majd legközelebb. Addig is itt egy visszafogott mosoly az újra szende Vincenttől.

10.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása