Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 2x10 - The Three Amigos

2014. február 03. 11:00 - Smokey the bear

Ha valaki arra számított, hogy a 2. évad közepére is megmarad a kezdeti lendület, akkor most valószínűleg csalódni fog. A téli álomból kicsit még ásítozva, álmosan csoszogva indult be az élet a posztapokaliptikus, áram nélkül maradt Amerikában. És itt most nem a zombikra gondolok, bár, ha úgy vesszük, Monroe végül is visszatért a sírból, szóval van némi összefüggés. Nézzük sorra a történéseket! Truman és Shaw késve érkezik a gimibe, már csak az összeégett holttesteket találják, köztük Hornét, akinek az összeesküvős kitűzője olyan remek anyagból készült, aminek a tűz sem árt. Kicsit arrébb Charlie és Monroe kommandózik, hogy kiszabadítsa Gene-t. Van is meglepetés, amikor az öreg meglátja Bass-t, akinek saját kezűleg adta be a méreginjekciót pár résszel korábban. Monroe gyorsan túllendül a kérdésen, és viszi Matheson-papát Milest menteni. Útközben Gene kicsit meghökken azon, hogy az egy szem életben maradt unokája micsoda gyilkológép lett. A rejtekhelyre érkezve van egy kis családi összeborulás. Rachel megbocsájt az apjának. A doki gyógyításba kezd, felvágja Miles elfertőződött karját, és valami gyógykukacokat ereszt beléje. Fúj.

worms.jpg

Másnap Aaron Cynthia sírjánál szomorkodik, és eszébe jutnak a nanogyerek szavai Spring Cityről. Rachel csatlakozik, és értetlenkedik egy sort. Aaron valószínűleg sokkot kapott, és a városnak biztos nincs semmi jelentősége. Anyám, és ez a nő vetett véget a civilizációnak! Gene érkezik, és Canossát jár. Ő volt ugye, aki Aaronékat feladta. A geek nem játssza el a nagyhalált, csak beszól egy rövidet a dokinak, és azt mondja, nem tőle kell bocsánatot kérnie, hanem Cynthiától. Szar lehet most Gene-nek lenni.

apologise.jpg

Miles magához tért, a kukacok jó munkát végeztek. Whisky-t kér, mert a vizet nem bírja, hehe. Rachel örömködik, de jön Monroe, és elrontja az általános jó kedvet. Céltudatos a fickó, jelzi, hogy ő mindenkit megmentett, akit kellett, itt az ideje, hogy végre Miles is elmondja, hol van a fia. Miles terel, most itt van rájuk szükség, de a haverja addig erősködik, hogy elárulja, a fiút Connornak hívják. Végül azt is felajánlja, hogy nemcsak felfedi a lakhelyét, de el is viszi hozzá Monroe-t. Annyi év hazudozás után végül is ennyit igazán megtehet, de ezt már csak én teszem hozzá.

solution.jpg

Vándorlós rész következik. Nevillék a Fehér Házba tartanak, nagy az izgalom. Miles is felcihelődik, és magával hívja Rachelt is. Ki nem találjátok miért? Nem a lelkiismeret hajtja, csak eddig, ha ő és Bass együtt csináltak valamit, akkor valaki meghalt. Bullshit, barátom, de mekkora! Rachelnek nem nagyon fűlik a foga hozzá, hogy Monroe-nak segítsen. Érthető okokból. Végül mégis Milesszal tart. Azzal búcsúznak a többiektől, hogy egy hét múlva visszatérnek. Three amigos, mi?

amigos.jpg

A Fehér Házban buli van, a sznob fajtából. Juliát az új férje bemutatja a vezérkari főnöknek, aki történetesen a fickó felettese. Neville úgy bámulja a jelenetet, hogy majd felrobban, és Allenford utasításait is alig hallja meg. Félrevonul a feleségével, és némi családi belvillongás kezdődik. Julia szerint meg kell ölni a vezérkari főnököt, mert akkor az új férje léphet a helyére. Ő majd addig sutyorog a fülébe, hogy végül Neville-t előléptetik, és minden szuper lesz. Az őrnagy érdekesnek tartja, hogy véletlenül pont Julia új férje lesz az utód, meg is kérdezi, hogy akkor mindez tényleg csak azért lesz, hogy neki jobb legyen? Julia bőszen bólogat, hát persze, sőt mindkettejüknek jó lesz.

forus.jpg

Aaron levelet ír, majd megy a saját, a halálból való visszatérés óta elég diszfunkcionálisan működő feje után. Charliék másnap reggel veszik észre az eltűnését, és ketten kétfelé indulnak a keresésére. Gene felfedező útja lesz érdekesebb. Egy mezőn áthaladva egy pár szekérre lesz figyelmes, az oldalukra csillagos-sávos zászló van felfestve, és Willoughby-ba tartanak. A hazafiak be is engedik a különös szállítmányt, és Gene még azt is megtudja, hogy jön belőle több is egy pár nap múlva.

waggons.jpg

A három jó barát úton van Monroe fiához, közben megpihennek, és elbeszélgetnek egy kicsit. A téma persze a nagy családi újraegyesülés, amire közel 25 év után Miles nem lát sok esélyt. Monroe jogosan dühöng, elvégre Miles és Emma titkolták el előle a gyerek létezését, nem ő taszította el magától, és ennyit különben is megérdemel. Csak látni akarja a fiát, ha kell, vagy tud, akkor pedig segít neki. Rachel csendben van, csak a pofákat vágja. Monroe rá is kérdez, hogy mégis mi a baja? Nagy apai ösztönei úgy látszik elfeledtették vele azt az apróságot, hogy közvetve ő ölette meg annak a nőnek a fiát, akivel most együtt keresik az övét.

parents.jpg

A fantasztikus hármas tovább folytatja az útját, Mexikóba! Miles ide vitette a fiút, mert Emma révén vannak ott rokonai, és Mexikó valamiért gazdagabb, mint a szomszédos államok. A sors iróniája, mi? Monroe nem igazán tudja megemészteni a tényt, hogy a fia egy ilyen helyen van. A határt katonák őrzik, nem egyszerű átjutni. Végül Rachel oldja meg a dolgot, paradicsomszedőnek jelentkezik, és miután szőkesége leveszi a lábáról a főnököt, gyorsan maga mellé rántja a társait, hogy akkor ők is jönnének, jó? A fickó beleegyezik, irány Mexikó!

Mexico.jpg

Gene beszámol a felfedezéséről Charlie-nak. Elindulnak megnézni, mit rejt a többi, éppen úton lévő kocsi, de előtte még lelkiznek egy kicsit. Nagypapi csodálkozik, hogy Charlie nem szidta össze az árulásáért. A csaj csak annyit válaszol, hogy nem szokott öreg emberekkel kiabálni. Hm, nagyon megnyugtató. Megtalálják a szekeret, Charlie pedig hatékonyan kezeli az helyzetet, megöli a hozzá tartozó katonákat. Gene kiakad, ez az össze-vissza gyilkolászás, azért mégsem normális. Unokája értetlenül néz, nem tesz semmit, szívesen. Fellebbentik a ponyvát, és a titkos szállítmány nem más, mint több karton narancs.

orange.jpg

A Fehér Házban még mindig áll a bál. Itt az idő a terv végrehajtására. Julia beszélgetést kezdeményez a vezérkari főnökkel, mialatt Neville a közelükbe sunnyog, és már majdnem beleönti a mérget a férfi poharába, de akkor Allenford egy piszlicsáré feladattal elszólítja. Az esélyt elszalasztották, ami nem is tér vissza egyhamar, mert küldönc érkezik, hogy az elnök beszélni akar a fejesekkel. Juliának méreg sem kell, ahogy az őrnagyra néz, a pillantásával ölni tudna. Szép is a szerelem, na.

Julia.jpg

Úton a paradicsomföldre. A mexikói flörtölni kezd Rachellel, ami utóbbinak semmi jót nem jelent. A nő inkább lelépne, de Miles marasztalja, elvégre nincs hova menni. Monroe megunja a szolgaságot, elveszi a fegyvert a mexikóiaktól, szélnek ereszti a többi munkást, és átveszi a szekeret. Puesta Del Sol a végállomás, Miles itt hagyta a fiút. Monroe-t nem vidítja fel a hely látványa. Kérdezősködnek, Rachel beszél a helyiekkel spanyolul. Kiderül, hogy Connor nénikéje és bácsikája 8 éve meghalt. Monroe szeme felakad, mégis mióta nem látogatta a fiát Miles? Valami gáz lehet, mert Connor nevének hallatán a helyi Antonio Banderasba oltott Robert Downey Jr. már nem olyan készséges.

search.jpg

Allenford visszatér az elnöktől, valami hivatalos papírt is kapott, és eléggé ki van borulva. Jason posztol az ajtaja előtt, így pont kiszúrja a titokzatos papírköteget. Közben a szülei újból egymás torkának ugranak. Julia Neville-t hibáztatja az elszalasztott lehetőségért. Amikor az őrnagy a zavaró külső körülményekre (az őt szemmel tartó főnökére) hivatkozik, kibújik végre a szög a zsákból. Julia kiakad, hogy a férje (az ex) úgy beszél, mintha még mindig biztosítási ügynök lenne. Ő nem akar magának középszerű életet, Neville megígért neki egyfajta életszínvonalat. Neville erre belemászik a nő arcába, és közli, hogy szereti, és mindent megad neki, amit kér, de ne feledje, kivel beszél.

nevilles.jpg

Mexikóban a helyzet változatlannak tűnik, senki nem tud semmit. Egy lány felvilágosítja hőseinket, hogy a helyi nehéz fiúk bandája a Nunez-kartell, húzzák meg magukat. Nem nagyon lesz foganatja a dolognak, ugyanis Monroe pont az egyikükbe köt bele. Egy fiatal sráccal szájalnak oda-vissza, amikor Miles megjegyzi, hogy most már akár apa-fia beszélgetésre is válthatnának, ugyanis a srác Connor. A fiú ledöbben elsőre, de nem vágja hanyatt magát a hír hallatán. Az anyja felől kérdezősködik; Miles közli vele a halálhírét, csak éppen a körülményekről nem beszél. A szitu több mint kínos. Connor elzavarja az apját, és a miheztartás végett hozzáteszi, hogy nem akárki ő, elvégre 30 embere van. Monroe lekicsinylően beszél vele, nem banda ez, csak tökfejek gyülekezete. Nem tudom mire akkora az arc ex-elnök úr! A fia addig értetlenkedik, hogy Monroe bevallja ki is ő valójában. Na, ez már némi érdeklődést vált ki a srácból. Nunez vezér szólítja Connort, szóval a családi drámának egyelőre vége.

father and son.jpg

Este a tábortűznél Monroe Milest hibáztatja a dolgok alakulása miatt. Tegyük hozzá, nem minden jogalap nélkül. Rachel Miles védelmére kel; Connort bárhol nevelték volna fel, végül ugyanolyan bandavezért lett volna belőle, mint most, hiszen Monroe vér folyik az ereiben. Én meg csak halkan jegyzem meg, hogy a történet kezdetén a két férfi közül inkább Monroe volt a puhapöcs, az már más kérdés, hogy aztán mivé nőtte ki magát, Miles óvó kezei között. Bass visszavág: szóval, ha Charlie felnő, akkor ő is véget vet a világnak, mint az anyja? Touché. Miles lezárja a vitát. Nem tudja, és soha nem is tudta Bass-t apaként elképzelni, most meg már úgyis mindegy, felejtse el az egészet. Ha egy kicsit természetesebbre írják a jelenetet, akkor most Monroe jól pofán vágná. De nem. Persze.

forget it.jpg

Újra a Fehér Ház. Végre este van, aludni térnek a legények. Kivéve Allenfordot, aki elhagyja a szobáját, hogy Jason besurranhasson, és elborzadva tanulmányozhassa a „véletlenül” elöl felejtett iratokat. Az apja is akcióba lendül. Belopódzik a vezérkari főnök szobájába, miközben az mosakszik, hátulról megragadja, és beleerőszakolja a mérget. A fickó kileheli a lelkét, a terv végrehajtva. Kicsit később Allenford megy felverni a Házat a halálhírrel. Julia új férje automatikusan előrelép egyet. Neville is ott van, és amikor egyedül marad a feleségével, figyelmezteti, hogy ne örüljön nagyon, mert amint ők ketten hatalomra jutnak, szemrebbenés nélkül kibelezi vetélytársát és utódját.

threat.jpg

Monroe visszamegy a városba, hogy a fiával beszéljen. Connor nincs lenyűgözve, rögtön neki is szegezi a kérését, hogyan is halt meg az anyja. A terelő válaszból rájön, hogy az apjának is köze lehetett hozzá. Ezért sem akar Monroe-hoz közeledni, mert sejti, hogy okkal tartották tőle távol. Bass eszet oszt, és már azt hihetnénk, hogy fia sanyarú sorsa miatt aggódik, amikor előadja, hogy ők ketten, együtt még sokra vihetnék. A Monroe Köztársaságot ő már aligha viheti tovább, de szívesen átadja a kormányzás lehetőségét Connornak, mert a hatalom apáról fiúra száll, ugye. Vagy Rachel szavai ültették el a bogarat a fülébe, vagy tényleg ennyire szánalmas, már nem is tudom. Connor köszöni, nem kér a nagy tervekből, inkább elfogatja, és Nunez elé vezeti aput. Mibe, hogy a szekeres fickó a főnök?

son.jpg

Miles is megneszeli Monroe eltűnését, és Rachellel elindul a bajba került haver megmentésére. A nő nem lelkes. Willoughby-ban közben Truman nagy szavai kíséretében narancsosztás van. A hálás polgárok csak azt nem láthatják, hogy a gyümölcsöket szorgos kezek némi vegyi anyaggal turbósítják előtte. Aaront is viszontlátjuk egy pár perc erejéig. Eljutott Spring Citybe, ahol rajta kívül csak néhány ördögszekeret fújdogál a szél. Vagyis csak úgy tűnik, ugyanis váratlanul egy shotgun társaságában megérkezik a városka egyetlen lakója. Grace.

Címkék: Revolution
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása