Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szépség és a szörnyeteg 1x07 - Out of control

2014. január 29. 11:00 - Alice Page

Ott hagytuk el, hogy hiába a nagy összebékülés, Vincent mégis vérbe fagyba ébred az éjszaka közepén, és nem a sajátjába. Eközben mit sem sejtő egyetemisták pettingelnek egy alfadeltagammaomega házibuli keretében, de a parkban fekvő szétmarcangolt holttest látványától azonnal alábbhagy az ifjonti hév. Remélem, mindenki összerakja az elméletet, amit idővel Cat is össze fog rakni… De hol van ez még! Hősünk egyelőre vigyorogva pakol a Vincenttel tervezett romantikus hétvégi kiruccanásra, még a brutálisan megmurdált srácot is sokfogas mosollyal köszönti. Tess pedig szerzett két jegyet a tűzoltók naptárbemutató bulijára, az élet szép.

1a.JPG

Vincent a raktárszobában lehányja vérrel itatott ruháit és a maradékkal kicifrázza a fürdőszobát is, az alkotók nem sajnálták az anyagot. JT nem buta fiú, egyből kirakja a képletet, de Vincent azért a zuhanyzóból kilépve drámai arccal és fedetlen felsőtesttel be is jelenti a letagadhatatlant: valami történt. Nosza, EEG-re vele, semmi. Minden okésnak tűnik, továbbra sem lehet tudni, mi indítja be a reakciót. Mindenesetre DzséjTí szerzett altatópisztolyt, ügyes. Vincent kénytelen lesz elhalasztani a víkendezést, hacsak nem óhajtja álmai nőjét is feltrancsírozni. Kellemetlen a helyzet, megint hazudniuk kell. Ahogy jobban belemennek az előző este megmaradt emlékeinek felidézésébe, Vincent fura fejet vág, majd látszólag eszméletét veszti. Pedig nem, csak átcsusszan az erőszakosabbik mentális állapotába, majd nekitámad barátjának, aki szerencsére még időben meghúzza a ravaszt. Persze Cat a legjobbkor érkezik, de JT lerázza, így új titkuk – egyelőre – biztonságban van. Annyi még kiderül, hogy a gyilkosság és Vincent tudatvesztése ugyanazon a környéken történt, a jelek tehát nem túl pozitívak.

2.JPG

Az őrsre visszaérve Catet nem sok újdonság fogadja, hacsak nem számítjuk az Evan mellé frissen beosztott kriminalisztika szakos gyakornokot, aki lógó nyelvvel és idiótán vigyorogva csahol körülötte, meg mindenki számára érthetetlen szlenget tol. A holttest megtekintésekor nem csak a nyilvánvaló karomnyomokat találják meg (hello Cat), hanem egy posztmortem, pipa alakú bemetszést is a bokánál. Ez utóbbi ismerős Evannek, aki nem csak szép, de nagyon okos is. Korábbi holttestek képeit nézegetve meg is találja a másik esetet: az egyetemi bonclaborból ellopott testen volt hasonló,néhány hónappal korábban. A lányok az egyetemen is körülszaglásznak, de azon kívül, hogy a halott fiú, Derek egy igazi faszparaszt volt, aki csak a nála kisebbeket bántja, nem sokra jutnak. Az ébredező Vincent szembesül a pusztítással, amit majdnem véghezvitt, és JT szembesíti a ténnyel: lehet, hogy megölt egy omegabétagammás fiút.

3a.JPG

Elérkezik a várva várt tűzoltós-buli. Tess annyira ki van éhezve, hogy az már nem is vicces. Érdekes módon az eseményre alig szállingóznak a nőnemű egyedek (mennyire reális ez, kéredem én), míg a 12 naptárfiút számos pajtásuk kísérte el, így a lányok elég jó eséllyel indulnak. De sajnos minden jónak vége szakad egyszer, és máris új nap virrad, és az egyik, Derek által érzelmileg sokat és alaposan bántalmazott fiú kihallgatásán ülünk. A srác nem bírta a gyűrődést, ezért el kellett hagynia a gammaalfaomegát. Az elmélet szerint a fiú elrejtőzött a szülei házában, egy sötét sarokban megnövesztette a körmeit, majd jól agyonkarmolta Dereket. Ez persze hülyeség, de a srác vallomása új nyomot szolgáltat a további kutatáshoz: képbe kerül a campus területén álló harangtorony, ahol a legtöbb omegabétaalfás heppöning történt. Vincent persze ide is követi Catet, lemondja a sátrazást, és bedobja a „lehethogyénvagyokagyilkosakitkeresel” kártyát. Minden nő erről álmodik. Cat persze nem hiszi, hogy ő tette, ezt pedig JT elemzése is megerősíti. Hogy kinek a vérében pocskolt Vincent, az továbbra is rejtély.

4.JPG

Evan az esetek közti összefüggések felfedezését követően a toronyba siet, hogy a helyszínt is megvizsgálhassa, további, a pipához hasonló jelek után kutatva. Értetlenül szemlélgeti a toronyban talált strandlabdát meg cipőt, de nem sokáig, mert valaki hátulról leüti – szerencséjére Cattel éppen videofonáltak, így Joe Vezír gyorsan el tudja indítani a keresést. Az eligazítás során a hiányzó láncszemek is a helyükre kerülnek: az egyetemi boncteremből ugyanaz lophatta ki a testet „gyakorlásképp”, aki Dereket megölte. Ez pedig ki más lehet, mint a kis buzgó mócsing gyakornok – a kis köcsög szándékosan kérette magát ahhoz az őrshöz, ahol az általa lemészárolt srác kiköt majd. A srác lakásában kutakodva a lányok benéznek az ágy alá is, ahol korábbi híres new york-i gyilkosságokról szóló újságcikkeket találnak kivágva – köztük egy kép egy strandlabdáról meg cipőkről. A gyilkos tehát a korábbi eseteket másolja, a lányok dolga most az, hogy kitalálják: melyik lesz a következő. Cat a metrós gyilkosságra tippel (melyet nem mellesleg Vincent követett el néhány muirfield-es sérelmére), és láss csodát, a harangtorony közelében van is egy nagyon hosszú és még annál is elhagyatottabb metróvonal.

6.JPG

Cat természetesen tudja, hogy NY összes rendőre is kevés lenne a teljes metróvonal átkutatására, így Vincentet kéri fel a nemes feladatra. JT szokásos puffogása közepette átadja az altatópuskát, és vészt jósol. Evan figyelemre méltó arcéle még szebben rajzolódik ki a homályos alagútban. Be van szarva, ez jól látszik, de férfias sármjából mit sem veszít. Hiába próbálja a gyilkost lebeszélni a felszabdalásáról, az máris nekilát és a combjába állítja a kését. Vincent eközben megint elhagyja önmagát és átalakul, Cat pedig nem lövi meg az altatópisztollyal, hanem hagyja eltűnni az alagút sötétjében. Evan szerencséjére, ugyanis Vincent éppen idejében érkezik és szaggatja apró cefetekre a fiút - nem Evant, hanem a másikat. Szanaszéjjel fröcsög a vér, Evan csodálatosan angyali arcát is beszennyezve. Vincent valószínűleg őt is megkóstolta volna, de Cat néhány figyelmeztető lövéssel elüldözi. Evan persze mit sem látott az esetből, így Cat könnyen kamuzik neki összevissza arról, hogy nem látta, ki vagy mi végzett az elrablójával. Hiába próbálja szegény srác bizonygatni, hogy ugyanaz történhetett az alagútban vele, ami Cattel anno az erdőben az anyja megölése után. Bár mindenki lehurrogja, szépen lassan szorul a hurok Vincent nyaka körül: nem csak Evan nyomoz utána, hanem JoeVezír is a körözöttek listájának élére helyezi.

8.JPG

Búcsúzóul JT alaposan megdorgálja Catet, amiért nem altatta el Vincentet, amikor az átalakult. A lány azzal védekezik, hogy csak így tudta megmenteni Evant – de nem számolt az árral, amit Vincentnek kell emiatt fizetnie. Ekkor megmutatja neki a kábé atombiztos vasajtóval záródó, belül rácsos bunkert, ahová Vincent zárta magát. Cat tiltakozik, és ki akarja onnan hozni, de nem lehet: minden jel szerint ő maga az, aki előidézi az amnéziával és erőszakossággal járó rohamokat.

9.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása