Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 3x13 (spanyol LOST)

2014. január 29. 13:00 - Sigismundus

Szerencsétlen és szomorú szám a tizenhármas. Majdnem napra pont egy éve jelentette be az Antena 3 hogy vége, finito, selyemkötél, négy rész lesz még, nem negyedik évad. Az alkotók nyilván már korábban tudhattták a biztost, mert ez az a rész amelytől érezhető lesz a sietség. Be nem dobták a kantárszárat, hogy had száguldjon, zuhanjon, azért tartották a színvonalat. De már nem próbálnak magyarázatot adni az apróbb szálakra, néhány nagyobbra sem. Kisérjük hát méltósággal utolsó útjára.

Clipboard02.jpg

Gamboa megy lopni, a Kapitány kabinjába, kivételesen nem fegyvert vagy titkos térképet hanem egy meséskönyvet Valeriától. Le is bukik azonnal és maradéktalanul. Tündibündi ugyanis gyereklogikával kisakkozza, hogy abból nem Estelának akar felolvasni majd, hanem olyan valakinek aki nincs a hajóm, ugye? A búcsúk azok szomorúak elmélkedik a férfi, és ez a tanmese is illik ide. Vannak olyanok ahol fáj elválni, de ezt követheti valami új. És van olyan búcsú, amely után nem marad más csak üresség. Igen, okos kislány vagy, hiányozni fogsz, dícséri a kolumb. Valeria visszadícséri, most már ő is hiányozni fog, bár félt tőle régen.

Sziget, Ainoa és Piti csak nem tartották magukat a parancshoz, és elkezdték kutatni Max nyomait. Találtak is egy kunyhót, és egyetlen pisztolyt előreszegezve kommandózni kezdenek feléje. Hiába mondja hülyegyerek hogy erdő közepén álló kunyhóban csak pszihopata tömeggyilkos élhet a filmek szerint Nagylány csak behatolna. Találnak ugyan egy fotocellára bekapcsoló fényszórót és reflektort, de ez nem visszatartó erő, Ainoa csak úgy benyit. Még furább ez miért nincs bezárva?

Clipboard010.jpg

Gamboa megy pakolni, meg telefonálni a tengeralattjárónak hogy összekészült. Victor visszaszól, készüljön csónakkal, 3 óra múlva ott vannak. Azért Tündibündinek sikerült némi rést ütnie az érzelemmentes szuperkeménység pajzsán, mert Gamboa kéri hogy a lányának is mondják meg, apja közeleg. Victor ezt a maga részéról még válaszra sem méltatja, adás vége. És ekkor kezd csak valami halvány gyanú a borostás fejében megjelenni, mert előveszi az eddig elcsomagolt mappát. Nincs benne más mint szebbnél-szebb gyerekrajzok, Ernesto egy pillanat alatt elveszti frissen visszaszerzett érzelgősségét.

Clipboard05.jpg

Sarkcsillag, Híd. Palomares panaszkodik a erősödő hidegre, meg kezdenek valami fura pattogó hangot hallani, de messziről, a ködből. Majd kezd oszlani a köd, és a radar is valami olyasvalamiket jelez közeledni, amelyeknek 10%a van csak a víz felett, és egy ilyennel szívta meg nagyon a Titanic.

Sziget, Part, Julian elégedetten nudizik, és rádiózik csak úgy az éterbe a Sarkcsillagnak. Hogy itt minden okés, Salome egyre gömbölyübb, a srácok egyre jobban összeszoknak, kókusz és hal van, szerencse nem kell nagyon parancsolgatnia sem. Mert az neki ugye nem megy, legjobban tudja ezt ő maga. És emlékezik is egyet, Julian flash1. Az ifjú Montreroval közösen várták tiszti vizsgájuk eredményét a Sarkcsillagon (Julianra patkószakállat raktak, Ricardoét meg leborotválták, így jelzik hogy ők most 20 évvel fiatalabbak). A vizsgabiztos, egy öreg kaporszakállú tengeri medve aki még Kolombusszal hajózott oda-vissza Amerikába, némi érzelmes beszéd után kijelenti hogy a legjobb eredménye alapján Julia DellaGuadra az új kapitány- Legjobban a kinevezett lepődik meg, legjobban Montrero haver gratulál.

Clipboard08.jpg

Julia nemhiába tudósnő, hamar megfejti az okokat. A tektonikai összeomlás kirántotta a sarkvidékek jégtáblái alól is a sziklákat, így azok elkezdtek sodródni. És mostanra érhetek ide az Egyenlító környékére. De ez nekik nem jelent jót, hogy aránylag magas a hőmérséklet. Mert a jéghegyek amik idáig kibírták nagyrészt lassan olvadozva, most kezdenek igazán szétrepedni. Az pedig olyan mintha egy óriásakna robbanna a tengeren... Úgyhogy riadó, vitorlát le, Palomares fel az árbóc tetejére, mert nagyon kell kanyarogni majd, és a radar nem elég.

Clipboard118.jpg

Sziget, kunyhó, a páros felderítők behatolnak. Az első ami eléjük kerül egy hintaszék, de Sóhajtozó Jákob nélkül, sőt maga a kunyhó is egész nagy és egész berendezett. Igaz por az van vastagon, de az asztalon a kaja az friss, és el van mosogatva. Valószínüleg megtalálták a helyet ahová a kis kamerát vitték a feketegatyások. Még egy kis kutatás, és találnak áramot, hűtőt tele természetesen Coca-Colával. Már majdnem elkezdenének örülni, milyen kis otthonos lesz ez, amikor Ainoa kinyít egy szekrényt. És előkerül egy öltözete fekete gúnya, meg egy furcsa gázálarc.

Sarkcsillag, Palomares az árbócról rádiózza merre fordítsák a kormányt, Kapitány meg kormányoz biztos, remegésmentes kézzel. Julia ezt a pillanatot találja legalkalmasabbnak, hogy egy közös gyerek lehetőségét hozza szóba, és férje nem rántja félre a kormányt a meglepetéstől. Sőt, belemegy az ábrándozósdiba, de hamar visszarántja őket a valóság. A radaron a jéghegyek mellett feltünik egy olyan felszíni objektum is, ami az áramlással ellentétesen halad. Talán a francia hajó?

Clipboard012.jpg

Buborék a kabinjában nagy rendetlenséget talál, a kolumb keresett itt valamit de nagyon. Nem találta meg, úgyhogy maradt hogy megkínozza félkegyelműt, de nem köröm alá dugott gyufaszállal. Nem, nem ez az ő stilusa, inkább a tengeralattjárót emlegeti, és csodák csodája, Buborék többre is emlékszik mint a gyümölcspudingra. Ő is látta a kislányt a kórteremben, keveset beszélt, és csövek voltak rajta. Na az a lány az én lányom, ismeri el Gamboa, és kihúzzák a csöveket, és meghal ha nem adom oda nekik a vörös mappát, 3 órán belül ideérnek. Buborék magában csodálkozik kissé, mert szerinte ha a kislány tudott vele beszélni, akkor nem lehet nagy baja. De hatott a lelki masszázs, megígéri hogy visszaadja, csak van egy kis bibi.

Sziget, part. Miután Julian kiábrándozta magát, arra lesz figyelmes, hogy egy újabb állat, egy farkaskutya jelent meg. Ez kevésbé barátságos, nagy fogai vannak és elállja az utat, Julian és annak összes ruhája közt, ciki. Aztán jön egy felmentő csapat, a kutya hozzájuk rohan, babusgatják. Kiderül hogy nyakörve és neve is van, jólápolt kutya. Nem 5 hónapja kóvályog a Szigeten, az biztos, de már egy ideje éhezett, szegény. DellaGuadrából mindez megint egy emléket hoz elő. Julian flash 2 . Már ő volt a kapitány, Montrero az elsőtisztje amikor a matróz-jelöltek egyiknél megtalált egy kiskutyát ami nagyon aranyos. Ekkor kiderül hogy a kapitánykodásnak kellene emberi oldalának is lennie. DellaGuadra kapitány szerint ez a 24-es szabályzati ponttal ellentétes, és válaszút elé állította a matrózt. Vagy a kiskutyát dobja a vízbe, vagy ő száll ki, és akkor vége matrózképzésének, a Tenger Szeretetének. Szemét egy jelenet, az egész legénység ledöfné tekintetével a kapitányt, a matróz dönt, kiszáll...

Clipboard019.jpg

Sarkcsillag, sikerül elkerülniük az újabb és újabb jéghegyeket, és ekkor Julia azt kezdi felvetni hogy talán mégsem szülne túl hamar. Montrero fejében a gondolat hogy felesége gyakrabban vált irányt mint a hajója, de beleegyezne, várjanak. Nincs szerencséjük, Valeria hallott mindent de úgy értelmezi hogy kistestvére lesz. És megint lehet feszültségoldó cukika jelenetben gyönyörködni. Julia mint doktor elmagyarázná a hatévesnek hogy lesznek a kisbabák, de Montrero az apuka maradna annál a verziónál, hogy a gólyák hozzák őket Párizsból.

Cukiságjelenetnek vége, de kellett mert most nagyon izgalmas jelenetek jönnek.

Sarkcsillag, a bibi a piros mappa papírjaival az, hogy Buborék emlékezett, amikor ezt írta akkor ő rossz volt. Ezért a papirokat betöltötte a Föld utolsó iratmeg- semmisítőjébe, de reméli, hogy a kolumb nem haragszik, igaz? Nem, Gamboa nem haragszik, csak kicsit megint gyengül. De fel nem adja, mert nagyon jól tudja micsoda zsenivel áll szemben. Nem öli meg azért, mert ezzel Buborék megölte az ő lányát.. De akik a tengeralattjárón jönnek, ideérnek 2 és fél óra alatt, na azok haragudni fognak. És megölik a Kapitányt, Valeriát, mindenkit akit Buborék szeret.... Végig se kell mondani a legénységi névsort, félkegyelmű siet kijelenteni, hogy összerakja mint az 1435 darab fecnit. Számítógépagya már dobja is, hogy csíkonként 5 másodperc, az pont két óra, csak a rendszerre kell rájönnie, erre van 30 perce.

Clipboard112.jpg

Sziget, kunyhó. Ainoa azt veszi észre hogy eltünt melőle Piti. Fegyvert szegezve kutatja átt a szobákat és megtalálja egy kád vízben, arccal lefele. De persze ez megint hülyegyerek hülye vicce, rajta volt az egyik álarc, amiről kiderült legalább, hogy van benne kis beépített oxigénpalack is, valamiért.. Piti amúgy fürdőzni szándékozik, mert 5 hónapja nem fürdött rendesen. És ez nagy a kísértés, mert Ainoa is beugrik melléje. Pedro Gironesnek ez lehet a Mennyország, a Sarkcsillag legjobb nőjével, egy kádban. Hogy mégse érezzük olyan viccesnek az ügyet a jelenet záróképét egy gázmaszkos valaki szemszögéből látjuk, ahogy tántorogva közelít a Kunyhóhoz.

Clipboard114.jpg

Sarkcsillag, mindenki nagyon okos lesz fél óra alatt. Az Oktatóban Buborék kiszámolta hogy valamiért a PI, a 3,14 a kulcs és elkezdi a fecniket válogatni, Gamboa meg celluxozza őket egybe. Másik okosság, Julia és a Kapitány rájönnek hogy ez nem lehet a francia hajó, az nem ilyen gyors. Nem lehet más mint a tengeralattjáró, de akkor most miért jött a felszínre? Eddig ha megtámadta őket, mindig lemerülve közeledett.. Valamiért ezek a Valakik akarják, hogy tudja a Sarkcsillag népe, közelednek. Aztán Palomares az árbócról félbeszakítja őket, elhagyták a letöredezett darabkák övezetét. De ez nem jó hír, mert most meg közelednek ahhoz a mega-jégszigethez, amiről az eddigiek csak letöredeztek.

Clipboard119.jpg

Feszültségoldásra van hát szükség megint, Sziget, Part. A Kutya, Miko most meg DellaGuadrát nézte ki falkavezérének, akinek ez nem tetszik. Míg Salome és Vilma kiröhögik, ő megint flessel. Julian flash 3. Montrero Elsőtiszt próbált a lelkére beszélni, de Kapitány őt is rendreutasította durván. Mondván hogy a Gandhi-lelke miatt nem ő lett a kapitány. Aztán az Ebédlőben nagy meglepetés várta őket, a legénység egy emberként közölte DellaGuadra kapitánnyal, hogy ők is kiszállnak a kutyás sráccal együtt. Julian megsemmisülten állt, de Montrero haver is átérezte a fájdalmát.

Clipboard233.jpg

Sarkcsillag, egy erőteljes jobbkanyarral a jégszigettel párhuzamosan hajóznak, van idő kis gondolkodásra. Például, miért nem lövi szétt őket a tengeralattjáró, ha azok a Valakik mindenkit el akarnak pusztítani? Ekkor jön Valeria és mondja hogy mégiscsak kellene búcsúbulit tartani, Gamboának. Hogy miért, hát mert elvitte egy meséskönyvemet hogy a lányának olvashasson, apu... Hoppá. Oktató, és tényleg, papírcsíkok összecelluxozva, egy csomó szám hármasával. Gamboa azért rákérdez, mit is jelentenek, de félkegyelmű ravaszkodna, ő nem tudja már. Mindegy, a kolumb pakol, piros mappa, meséskönyv, jön a hajóm, megyek. Illetve menne, mert az ajtóban megjelenik Montrero kapitány pisztollyal. Amit nem haboz használni már, mint tudjuk.

Clipboard242.jpg

Sziget, Kunyhó. Aiona és Piti feredőznek, kokakólamámorban és egymást dícsérik. Hülyegyerek megpróbál persze nyomulni a lánynál, de nincs könnyű dolga, hisz a két hős még előtte áll, Uli és Max. A hülyeséget kinti zörgés hangja szakítja meg. Nosza pisztolyt ragad a lány és várnak, megszólal a kinti fényszóróval kombinált riasztó is.

Clipboard225.jpg

Sarkcsillag, Híd. Gamboa őszíntén elmeséli Juliának és Montreronak hogy a fontos piros mappa miatt megy a tengeralattjáróra, de Buborék kikotyogja, hogy a lánya is ott van betegen. A kolumbbal így számára a legrosszabb történik, Ricardo Montrero, a nagybetűs aranykoszorús Apa, mélyen, szíve legmélyéről együttérez vele. Hát ezért tette a borostás az elmúlt 5 hónapban mindazt amit tett, a lányáért! De azért felteszi a kérdést Kapitány, megbízik-e Gamboa a Valakikben annyira hogy biztos lehet a saját lánya épsége felől? Hisz ezek a Valakik, egész hajók legénységét ölték le, tüntettek el sokakat? De nekik a mappa kell, és addig nem mernek tenni semmit míg meg nem szerzik, csak utána! És a jég megtörik, ezúttal Gamboa szíve körül, átadja a mappát és a műholdas telefont. Épp jókor, mert Victor telefonál,de már Montrero válaszol, nem adják a mappát! Tengeralattjáró erre gyorsít.

Clipboard271.jpg

Julian flash 4. 3 nap és valahány óra, eddig tartott Julian kapitánykodása, Maontrero vigasztalja, hiába. Ő amúgy most utasított el egy másik hajón egy kapitányi állást mert haverjával akar szolgálni. Innen jött az isteni szikra DellaGuadrának, cseréljenek szerepet! Montrero legyen az embereit megértő népszerű Kapitány, míg ő Julian lesz a kötözködő, mindenkit hajtó Elsőtiszt ! Megegyeztek, ittak rá. Nem rossz az ilyen vezetői felállás, egy hasonló páros vezette évekig sikerrel a BSG Galacticát is.

Clipboard302.jpg

Sarkcsillag, Híd. Julia és Kapitány a gyorsuló tengeralattjárót figyelik, mindjárt eléri őket, közben Palomares jelent, hogy a jégfalban mintha látna repedést. Gamboa meg megsemmisülten hallgat a földön ülve. Itt lepi meg Tündibündi, hogy egy rajzot adjon neki, búcsúzóul, meg egy puszti a lányának. És ezzel sikerül megtörni a maradék jeget is a kolumb szíve körül. Gyorsan felpattan és közli, az a rés lehet a megmentőjük, ha belehajóznak! Palomarest kérdezik, mekkorának, milyennek látszik? Nos, alul is, felül is szűkül, de pont vízvonalban elég széles a Sarkcsillagnak, az alakja... háát izééé.... Nem kell befejeznie, elképzelik, ennyi is elég Doktornőnek, hogy kijelentse, megmenekülhetnek. A tengeralattjárónak ez vízszínt alatt szűk lenne... Úgyhogy feszült másodpercek, majd erős emberes balkanyar és már a jégbarlangban hajókáznak. Ami még veszélyesebb mert szűk, és kanyargós. Úgyhogy Gamboa rohan ki a hajó orrában és irányítt közvetlen, mikor, merre. Elég szorossá válík az út, Palomares magasságában borotválják is kissé a falat a vitorlarudak. De átjutnak, és mindenki örül, mert a tengeralattjáró a túloldalon maradt. Kapitány kiadja hát a parancsot, Buborék fejtse meg, mit tartalmaznak a számsorok. Gamboának pedig megígéri, hogy visszamennek, és megmentik a lányát.

Clipboard2303.jpg

Sziget. Juliannak csak sikerül megbékélnie emlékeivel, és a kutyával. Ainoa és Piti meg, némi ajtókitámasztás, és ijedt kiabálás után, majdnem fellélegeznek, amikor bezuhan egy gázmaszkos fickó. A gázmaszk alól meg Max kerül elő kissé összeverve, ájultan.

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása