Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek (TOS) S01E08 – Miri

2014. január 23. 11:00 - Kapitánylány

Csillagidő 2713.5 Az Enterprise földi segélykérőjelzést fog, egy bolygóról érkezik. Mr. Spock olyan adatokat sorol fel, ami mind a mi Földünkre jellemző, Janice rögtön fel is kiált, hogy ez a Föld, de Kirk lenyugtatja, ez egy másik Föld (ami pont úgy néz ki mint 1967-ben, a jövőben is ugyanott vannak a földrészek).

01-1.jpg

01-2.jpg

A felszínről még mindig nem érkezik semmi válasz, Jim a lesugárzás mellett dönt. A bolygóra letranszportálva megállapítják, hogy a fejlődés megállt a 20. század közepén (én arra tippelek, hogy volt egy szabad forgatási helyszín és ne álljon már feleslegesen, így felhasználták a sorozatban), csak épp az emberek hiányoznak. Kirk talál egy triciklit, McCoy kezdi el nézegetni, ekkor támad rá egy furcsa kinézetű ember, aki azt ordibálja, hogy az enyém. Jim egy pár pofon segítségével lenyugtatja, az idegen arra kéri a főhőseinket, hogy javítsák meg a biciklijét, majd meghal. Doki gyorsan megvizsgálja, a halottunk pár perc alatt vagy 100 évet öregedett. Mozgolódást hallanak, indulnak megkeresni a zaj forrását, de csak egy fiatal lányt találnak, aki nagyon meg van tőlük rémülve. Kirk Spock-ot küldi a biztonságiakkal járőrözni.

02.jpg

Mirit faggatják főhőseink, hová lettek a felnőttek, a lány elmondja, hogy már csak a kicsik maradtak, a nőttek mind meghaltak, doki szerint biztos valami járvány tombolt a bolygón. Járőreinket közben megtámadják, kődarabokat dobálnak rájuk, majd gúnyos gyerekhangokat hallatnak. Visszatérve Spock jelentést teszt, Kirk feljegyzések után akar kutatni, Miri ígéri, hogy elviszi őket oda, ahol a pirulákat osztogatták régebben, kedvesnek tartja Jim-et, de ekkor észreveszi, hogy a kapitányunk is megfertőződött, ő is olyan lesz mint a többi nőtt.

03.jpg

Egy laborban vagyunk, McCoy már a mintákat vizsgálja régi mikroszkóp alatt. Jim érdeklődve kérdi a dokit, hogy vajon Spock miért nem kapta el a fertőzést, Leonard szerint biztos nem szeretik a bacik a zöld vért, a vulkáni frappáns választ ad: úgy látszik a vörös vérnek is meg vannak a maga hátulütői. A hajóról kapnak speciális eszközöket, de küldenének erősítést is, amit Jim visszautasít, nem szeretné ha még többen megfertőződnének. A különböző feljegyzésekből kiderül, hogy a tudósok az élet meghosszabbításán dolgoztak, de mint látjuk nem találták meg.

04.jpg

Spock szerint ez az egész 300 éve kezdődött, és valószínűleg a pubertás beköszöntével indul be a fertőzés (különböző mirigyek kezdenek el működni), ezért nincsenek felnőttek, bár jó kérdés, hogy mégis honnan vannak a gyerekek. Spock a hídról különböző adatokat kap, kiderül, hogy az élet meghosszabbítás célja az volt, hogy az emberek 100 év alatt 1 hónapot öregedjenek. A számításba azonban hiba csúszott, az összes felnőtt meghalt, míg a kicsik életben maradtak, de sokkal idősebbek mint a főhőseink. Kirk beszélni szeretne az életben levőkkel, Mirivel indulnak el sétálni.

05.jpg

Egy csapat kölyök figyeli az utcákat a nőttek miatt, a főkolompos nem érti Miri miért lóg a felnőttekkel, kitalálja, hogy el kell venni tőlük a kis dobozokat, amikkel kommunikálnak egymással, akkor egyedül maradnak. Miri valószínűleg véletlenül odavezeti a kapitányt a gyerekek búvóhelyéhez, Kirk bemegy, de a kicsik ügyesen elbújnak, csak az okoz nagy riadalmat, amikor egy fertőződött ember jelenik meg. A zombi lány rátámad Jim-re, aki kénytelen a fegyverével elkábítani, de a lány nem éli túl, meghalt, Miri pedig zokogásban tör ki, hisz a halott lány csak kicsivel idősebb mint ő.

06.jpg

A hajó számítógépébe minden adatot feltöltöttek, csak várni kell az eredményekre, de Spock már annyit kiderített a papírokból, hogy a beteg emberek lassan megőrültek, egymásra támadtak. Mirinek van még úgy 5-6 hete, de a tiszteknél annál hamarabb folyik le a betegség minél inkább idősebbek, Spock se mehet vissza a hajóra, mert bacilusgazda. A doki felsorolja a tüneteket, majd a fedélzetről megkapják a rossz hírt, csak 7 napjuk van hátra. Mindenki a feljegyzéseket túrja, mert kevés az adat, a hajó számítógépe nem tud segíteni. Ekkor hallják újra a gúnyos gyerekhangokat, mindenki kifut a folyosóra, ezzel felügyelet nélkül hagyva a labort. A főkolompos a szellőzőn keresztül bejut, majd elviszi az összes kommunikátort, a főtisztek már csak a hűlt helyüket találják.

07.jpg

A felderítés során kiderül, hogy az élelmiszer tartalék fogyóban, ha nem találnak valami megoldást, akkor a kicsik is meghalnak hónapokon belül. Mindenki kezd megőrülni, Jim rátámad a dokira, majd véletlenül kiveri Janice kezéből a kémcsöveket, aki erre hisztérikusan kirohan a folyosóra, a kapitány megy utána, Miri meg követi őket. Jim a síró segédtisztre talál rá, akin szintén elkezdett megjelenni a fertőzés, mindig arra vágyott, hogy a kapitány felfigyeljen a lábára, most meg elcsúnyult az a bizonyos testrész. Kirk vigasztalni kezdi Janice-t, persze Miri látja, összezavarodva távozik. McCoy ordít ki a laborból, talált valamit, lehet hogy meg van a megoldás.

08-1.jpgG, mint Gabba

08-2.jpg

A féltékeny Miri tervet eszel ki a gyerekcsapattal: elkapják a segédtisztet, aki után jön a kapitány, így már kettő fővel kevesebben lesznek a nőttek, nem lesz idejük kifejleszteni az injekciót. Az egyik srác kérdezi, hogy a kapitány ugyan miért menne a nő után, Miri szerint azért, mert szerelmes Janice-be. Szerelemes belé? – kérdez vissza a srác, majd kalapáccsal a kezében „bum-bum a fejbe" mondatot kezdi el ismételni, a többiek is csatlakoznak.

09.jpg

Spock és McCoy sikeresen kifejleszti a szérumot, csak az a baj, hogy nem tudják mekkora adagot kell beadni belőle, illetve, hogy használ-e egyáltalán. Jim idegesen rángatja Mirit, azt akarja tudni hol van a segédtisztje. Egyre inkább rosszul vannak, kellenek a kommunikátorok is, a hajó nélkül nem tudják megmondani, hogy a szérum méreg vagy a megmentőjük. Kirk próbálja Mirit meggyőzni, hogy árulja el hol vannak a többiek, mert különben mind meghalnak, még ő is, már látszódik is a fertőzés a lányon, Miri összeomlik.

10.jpg

A srácok egy kis dedós előadást adnak elő Janice-nek, aki nem érti miért tartják fogva. A búvóhelyükre Miri érkezik meg Jim-mel, kéri hogy hallgassák meg a srácok a kapitányt. A következő részt minél rövidebben írom le: Jim próbálja a gyerekeket meggyőzni, de azok nem hallgatnak a szép szóra, közös erővel megtámadják a férfit. Kiszabadul a körből és folytatja tovább a szentbeszédet, egyre többen kezdenek el rá figyelni.

11.jpg

Spock kiadagolja a szérumot, McCoy egyre idegesebb, nincs idejük tovább várni. A vulkáni értelmetlennek tartja a vitát, inkább elmegy megkeresni a kapitányt. Leonard kihasználva az egyedüllétet, beadja magának az orvosságot, a fájdalomtól eltorzult arccal kiállt Spock után, aki gyorsan fut be hozzá, de már csak az ájult dokit találja ott. Kirk érkezik meg a gyerekekkel, sikerült a hajóval felvennie a kapcsolatot. Aggódva térdel le barátjához, de semmi gond, a doki sebei lassan eltűnnek az arcáról, a szérum tehát hatásos.

12.jpg

A hajó fedélzetén vagyunk újra, főhőseink egészségesek. Kiderül, hogy a gyerekeket néhány orvossal magukra hagyták, a parancsnokság meg majd küld tanárokat, meg mindent ami csak kell. Janice megemlíti, hogy Miri igazán szerette a kapitányt, Jim ezt el is ismeri, de idősebb nőkkel nem kezd, majd kiadja a parancsot egy újabb kaland felé.

13.jpg

Címkék: star trek tos
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2014.01.23. 17:41:52

Köszönöm, vettem, már kezdem magak úgy érezni, mint egy két lábon járó trademark...

Janice kontya rulez!

Kapitánylány 2014.01.23. 17:46:30

@Gabba: hát azt a G betűt nem én raktam oda! csak szemfüles voltam és rögtön Rád gondoltam :)

próbáltam minél több képet ellőni róla, ki tudja, hogy még hány epizódban lesz velünk :(

Pácsó Ármándó 2014.01.23. 17:50:08

@Kapitánylány: @Gabba: Először észre sem vettem azon a képen, de találó az aláírás

AaannnaaA 2014.01.26. 12:12:12

Végre hozzájutottam, hogy el tudjam olvasni, köszi szépen!
Az a helyzet ezzel a résszel, hogy nem fog a kedvenceim közé tartozni. Először is a gyerekek közül a főkolompost alakító színész szerintem jóval idősebb Mirinél is - szóval kilóg a lóláb. Másrészről a sztori maga kicsit bugyuta (van ez így a sorozat történetében máskor is, csak most jobban szemet szúrt). Nem tudom megmagyarázni, talán a "gyerekek" nem voltak benne egyáltalán szerethetőek...
A Gorn-os részt várom már nagyon, az annyira gáz, hogy már jó :)
süti beállítások módosítása