Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doctor Who (Ki vagy, Doki?) NS01E13 – The Parting of the Ways – Csata után találkozunk (évadzáró)

2014. január 23. 13:00 - Kapitánylány

Ott folytatjuk, ahol múltkor befejeztük, vagyis a Doktor megígérte Rose-nak, hogy érte megy. A dalekok kicsit idegesek az Idő Lord miatt, Rose-t faggatják, hogy mit fog tenni most a Doki, de a lány nem mond semmit. Az egyik dalek észreveszi a TARDIS érkezését, rakétát lőnek ki rá, szerencsére az erőtere megvédi, simán landolnak Rose körül, bár felvettek egy potyautast, de azt Jack simán lelövi. A Doktor megvizsgálja a halott dalekot, majd kirohan a hajóból megnézni magának a többit is, az ősellenség próbálna rálőni, de a férfit megvédi az erőtér. Az Idő Lordot érdekelné, hogy élték túl az Időháborút, erre a választ a Dalek Király adja meg, elmesélve, hogy sokasodtak meg az emberek felhasználásával. A Doktornak nagyon nem tetszik, amit lát, ezek a dalekok sokkal rosszabbak az elődjeiknél, a távozás mezejére lépnek.

01.jpg

Visszatérnek az ötös műholdra, ahol a Doki bekapcsoltatja az asszisztenssel az összes adócsatornát, hátha ez feltartóztatja a dalekokat, a Föld azonban védtelen, a műholdról se sikerült mindenkit evakuálni, de a legnagyobb baj, hogy a dalek flotta is elindult a bolygó ellen. A Doktor eszeveszetten belekezd egy tervbe, a delta hullám átprogramozásával ki lehetne a dalekok agyát égetni, csak egy kis gond van, nincs rá elég idő. Rose a Dokinak segít, míg a többiek elindulnak az 500-as szintet megvédeni, azonban előtte Jack érzelmes búcsút vesz mindkettőjüktől.

02-1.jpg

02-2.jpg

Jack próbál még önkénteseket szervezni a műholdon rekedtekből, de nem sokan állnak mellé, a gyávák a kapitánytól kapnak pár tanácsot, legfőbb, hogy maradjanak csendben. Rose mellékesen megkérdezi, hogy nem lehetne-e, hogy a TARDIS-szal visszamegy egy héttel korábbra és úgy akadályozza meg a történteket? A Doki szerint ez nem lehetséges, csak annyit tehetne, hogy elviszi Rose-t innen, de a lány nem tágít mellőle. A delta hullám nem úgy alakul, ahogy kellene, de a férfinak már is egy új ötlete van: a hajóval keresztül tud hatolni a saját idővonalán, irány a TARDIS. Rose-t az irányítópult mellé állítja, majd kirohan a hajóból és a szónikus csavarhúzóval beindítja azt. Holo-Doktor jelenik meg, az 1. számú vészprogram indult be, amely feladata hazavinni a lányt a saját idejébe. A Doki elmondja, hogy a TARDIS nem térhet vissza hozzá, mert nem akarja, hogy az ellenségei keze közé kerüljön, Rose-nak hagynia kell, hogy elenyésszen az idő során. Az Idő Ura végül csak annyit kér a lánytól, hogy legyen boldog. Rose kétségbeesetten próbálja visszairányítani a hajót, de az nem engedelmeskedik neki, végül Mickey is megjelenik az összetört Rose mellett, meghallotta a landoló TARDIS hangját.

03.jpg

Jack Rose-t keresi, de a Doktor közli, hogy már nincs itt, hazaküldte. Harkness érdeklődik, hogy állnak a delta hullámmal, a fődalek jelentkezik be, aki elmondja, hogy ha még időben is készen lesz a Doki a fegyverrel, a sugár nem fog különbséget tenni ember és dalek között, mindenki elpusztul az Idő Lord keze által. A Doktort az érdekelné inkább, hogy mit jelent a Gonosz Farkas, de a fődalek szerint ez nem tőle származik, nem az ő tervének a része.

04.jpg

Jackie, Mickey és Rose egy kis restiben beszélgetnek, Rose teljesen oda van, hogy nem tud a Doktornak segíteni, majd kisebb hiszti rohamot kap, kifut az étteremből. Jack Lynda-t állítja be főfigyelőnek, ő lesz a szeme és a füle, közben megérkezik a dalek flotta is. Mickey próbálja újra visszarángatni Rose-t a hétköznapi életbe, de a lány nem is figyel rá, a Gonosz Farkas szavakat veszi észre az aszfaltra leírva, valamint körbe a falakon. Ebből azt szűri le, hogy tud segíteni a Doktoron, fut is vissza a hajóhoz.

05.jpg

Elindult a megszállás, a dalekok a 494-es szinten hatoltak be. Közben Rose a TARDIS-ban bele akar nézni a hajó szívébe, így szeretne kapcsolatba lépni vele, hogy visszavigye a Doktorhoz. Még az se érdekli, hogy ha ott meghal, úgy se maradt már neki itt semmi, Mickey nagyon örül ennek a felfogásnak. A műholdon a dalekok egyre előrébb érnek, nem fog rajtuk a sima lőszer, egyre több ember hal meg. Mickey egy kisautóval próbálja kinyitni a konzolt, de a lánc elszakad. Az előőrs már a 495-ös szinten jár, amit az android véd, sikerül pár dalekot megsemmisítenie, de végül szétlövik. Lynda aggódva közli, hogy a szellőzőjáratokon keresztül indultak el, de nem csak felfelé, hanem lefelé is, a gyáva túlélőkhöz, mindenkit megölnek.

06.jpg

Jackie próbálja meggyőzni Rose-t, hogy adja fel, de a lány csökönyös, nem fogja itt hagyni a hajót. Bevallja, hogy találkozott az apjával, ő volt az, aki fogta a kezét a halálánál, Jackie sírva rohan ki a TARDIS-ból. A dalekok közben a Föld ellen indultak meg, sorra bombázzák le a földrészeket. Mickey és Rose már kezdené feladni, amikor Jackie jelenik meg egy autómentővel, talán annak nagyobb az ereje. Az utolsó védőállás indul harcba, de nagy a túlerő, Lynda is meghal, csak Jack és a Doktor maradt még életben. Az autómentő segítségével próbálják a konzolt felnyitni, végül sikerül is, Rose belenéz a TARDIS szívébe, a hajó útnak indul vele. Jack lőszere elfogyott, a dalekok végeznek vele. A Doktor végszóra készült el a fegyverrel, azonban végül nem használja, gyáva egy egész bolygónyi embert elpusztítani, ő is kész a halálra.

07-1.jpg

07-2.jpg

07-3.jpg

Mindenki meglepetésére megjelenik a TARDIS, amelyből Rose lép ki, belenézett az idő örvénybe, amit a Doktor szerint nem szabadott volna megtennie. Egy dalek próbálná megsemmisíteni, de az nem sikerül neki, Rose visszafordítja a sugarat. Elmeséli, hogy ő maga a Gonosz Farkas, önmagát teremtette meg, képes ezeket a szavakat mindenhova szétszórni időben és térben, ezzel vezette ide önmagát is. Az Idő Lord kéri, hogy vessen ennek végett, mert az örvény kiégeti az agyát, de a lány nem hajlandó, meg akarja védeni az ő Doktorát, majd szemléltetés következik a hatalmáról: simán eltünteti az egész dalek flottát. De még ekkor se tudja elengedni ezt az erőt, életre kelti Jack-et. A Doki végül meggyőzi a lányt, egy csókkal veszi vissza az idő örvény energiáját, majd visszairányítja azt a hajóba. Közben a magához térő Jack már csak az elinduló TARDIS-t látja, ott hagyták az ötös műholdon.

08-1.jpg

08-2.jpg

Rose tér magához a hajóban, nem nagyon emlékszik semmire, a Doktor közben látja, hogy beindult nála a regenerációs folyamat, el kezd fura módon búcsúzkodni. A regeneráció elkezdődik, elmeséli a mikéntjét az ijedt lánynak, majd egy végső isten veled után átváltozik. Üdv új Doktor!

09.jpg

Címkék: doctor who
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.23. 19:32:14

Azért itt nagyon irigyeltem Rozit :)

Valaki segítsen már, pls: amikor a doki meghal/átalakul, és megjelennek az Ood-ok elbúcsúztatni, és az egész világegyetem neki énekel, na az melyik részben is volt, és mi volt az a zene,annyira imádtam!
(tudom, kikurkászhatnám, de a gugli most nem a barim).

Kapitánylány 2014.01.23. 20:48:30

@aggyistenbiri: nekem ez jött be nagyon, ez a Doctor Donna dal az ood-októl
www.youtube.com/watch?v=Akb2hyw1aNg

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.23. 20:52:14

@Kapitánylány: IGEN!!! 'AZ' a bizonyos jelenet ezzel a zenével annyira ütött, hogy még az én kőszívemet is megrepesztette.
Csilliárd köszi, hogy előkerítetted. Szerizlek! Ennyire: -> !!!!!! !!!!!!!!!!!!

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.23. 20:59:36

@Kapitánylány: Úúúúúú, tényleg, EZ is nagyon egetrengető volt! Nagyon tudnak ezek az Ood-ok játszani az érzelmekkel! (még az enyémmel is)
Ismét köszi, ismét szeri, ismét felkiáltójelek.

Pácsó Ármándó 2014.01.23. 21:04:55

@Kapitánylány: (Birinek leesett már szerinted kivel beszélget?)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.23. 21:07:16

@St. Pácsó Ármándó: Ezt komolyan kérdezed? Már annó az ős-Grimmek alatt is hívtuk Kapitánylánynak, keresd vissza.

Pácsó Ármándó 2014.01.23. 21:13:00

@aggyistenbiri: Nem mond má hogy tudtad a Star Trek meg ez kezdetétől, hogy Nau az?

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.23. 21:30:41

@St. Pácsó Ármándó: Lepődj meg, a nickname miatt gyanakodtam először. A star trek-et pl nem olvasom, ahogy azokat sem, amiket nem nézek, ennek ellenére mindig rápillantok, hogy ki az író.

Pácsó Ármándó 2014.01.23. 21:49:04

@aggyistenbiri: Akkor csak én voltam olyan vaksi és figyelmetlen :-(

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.23. 22:07:33

@St. Pácsó Ármándó: Rég volt, nem emlékszem rá pontosan, hogy ki kezdte, de egy idő után rendszeresen hívtuk Kapitánylánynak, egyszer még Nughop is magára vette a megszólítást mint vitorlázós lány.

Pácsó Ármándó 2014.01.23. 22:15:37

@aggyistenbiri: Hogy te mikre nem emlékszel kedves, izé, a neved most nem ugrik be. Kértem már bocsánatot?

W.Jack. 2014.01.23. 22:23:26

@aggyistenbiri: Na, ez viszont nekem nem rémlik, szitul az agyam :) Kapitánylány nekem mindig is Nau volt :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.23. 22:42:24

@nughop: @St. Pácsó Ármándó: OK, meg fogom keresni, de nem ma, most nincs hozzá türelmem. Addig, amíg nem bizonyítom az igazamat, maradjunk továbbra is annyiban, hogy:
(Birinek leesett már szerinted kivel beszélget?) Elvárt válasz: Nem
További szép estét.

W.Jack. 2014.01.23. 22:46:56

@aggyistenbiri: Nem, nem, nem! Tessék mosolyogva aludni menni, kérlek! :) Én sejtettem, hogy a Kapitánylány nick Nauhoz köthető, egy ideje már Pácsó is tudta. Szerintem csak csodálkozott, hogy a női megérzés ezt Neked már rég megsúgta :)
Nem kell, hogy megkeressed, elhiszem Neked, attól, hogy kiment az én fejemből, még biztosan volt rá példa.

Is 2014.01.23. 23:13:40

Ej,de jó kis rész volt ez is!
Azért, ha jól emlékszem, a Gonosz Farkas vonal nem csak ennyiből állt, nem Rose volt a végső megoldás rá, ugye? Hiszen még Donnánál is visszatértek.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.23. 23:23:25

A Bad Wolf-ra már rá sem mertem kérdezni. Nem láttam mindegyik részt, és nem akartam még ostobábbnak tűnni.

Arkhia 2014.01.24. 00:59:20

@aggyistenbiri: Bad Wolf később is Rose miatt tér vissza, ő a végső magyarázat. A múltba és a jövőbe is kivetíthette a szavakat, figyelmeztetésül is, azért bukkan fel Donnánál megint. Meg az öböl is Bad Wolf volt, de annak semmi köze nem volt a többihez.

W.Jack. 2014.01.24. 12:51:24

@aggyistenbiri: Na akkor most újult erővel kezdelek újfent ostromolni, hogy tessék már elfelejteni, megbocsátani, mosolyogni :) lh3.googleusercontent.com/-r0SZXeaYLRo/UuJSs1lYteI/AAAAAAAAAK4/CEf0yUSS3X8/w640-h400-no/F%25C3%25BCrbiri.jpg

(Jelzem: innen már csak egy lépés választ el attól, hogy elénekeljem Neked Brenda Lee hangnemben azt az egy sort, hogy "I'm sorry, so sorry, that I was such a fool" és hidd el, azt senkinek nem akarhatod :))

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.24. 17:44:52

@nughop: Drága Aranyvirágszál, rád egy percig sem haragudtam, nem értem miért vetted magadra :) a montázs nagyon tetszett, csak tényleg nincs miért...szeri van.

W.Jack. 2014.01.24. 18:28:34

@aggyistenbiri: :) A jelek szerint valami genetikai hajlamosító tényező lehet, de a kutatások (tudom, hülye az, aki ilyenkor hóban, fagyos földben kutat ás:)) még nem igazolták 100 százalékosan ezen tézist :)

@St. Pácsó Ármándó: Nos, az pár Don, azaz pardon akart lenni, de csak halovány csókot kaptam a múzsától, így nem voltam kellően kreatív :)

Pácsó Ármándó 2014.01.24. 19:13:20

@nughop: Így utólag logikus!
(Most viszont abból nem értek semmit amit Birinek írtál felettem :-)

W.Jack. 2014.01.24. 19:21:36

@St. Pácsó Ármándó: Biri írta, hogy nem érti miért gondoltam azt, hogy velem lenne baja, és mivel már volt ilyen szuperszenzibilis félreolvasásom, ebből arra következtettem, hogy ez valami velem született rendellenesség lehet :)

Pácsó Ármándó 2014.01.24. 19:24:40

@nughop: Aha! Most már ez is világos!
süti beállítások módosítása