Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szépség és a szörnyeteg 1x06 - Worth

2014. január 21. 13:00 - Alice Page

Bár a tv2 aljas módon eltávolította műsoráról az elmebeteg önfeláldozásnak és böszme mártíromságnak méltó emléket állító hőseposzunkat, azonban továbbra is küldetésemnek érzem, hogy bármely kis létszámú olvasóközönséget hitelesen tájékoztassak a fejleményekről. Hiszem, hogy megfelelő mennyiségű szabadidő és érdeklődés a diszfunkcionális kapcsolatok iránt, valamint az ncore legális filmletöltés szentháromsága mindnyájunk számára meghozza majd, amit a sorozattól remélünk, bármi legyen is az. De ne szaladjunk ennyire előre. Jelenleg ott tartunk, hogy szegény Cat kockásra háziasszonykodta magát, de hiába várta Vincentet, aki egy híd tetejére exponálta magát. A magyarázatot keresve jelen epizódban vadul méri a vérnyomását, amikor Cat megérkezik a raktárba és kérdés nélkül magyarázkodni kezd az Evannel történt nyálcseréje miatt. Vincentet láthatólag nem érdekli a sztori, de valójában tudjuk, amit tudunk.

8a.JPG

A napi ügy is prezentálja magát: csinin kiöltözött lány igen teátrálisan ejti ki a kezéből a két üveg repibort, amikor egy kortárs művészeti galériában holttestet talál. Az ő pánikja azonban eltörpül Cat-é mellett: nem elég, hogy az édesapja vele egykorú csajt készül elvenni, az esküvőn pedig koszorúslányként kell részt vennie ennek minden nyűgével, hanem este közös vacsira is meghívást kap. Pechjére a foglalás négy főre szól, a nyomorhullám pedig akkor borítja el teljesen, amikor fater kap az arra haladó Evan-ön és jól meghívja őt is. Az én szívemet is elfacsarítaná a gondolat, hogy mások számlájára toljam az arcomba a jól átsütött sztéket, és a lecsurgó húslevet Evan itassa fel az államról egy selyemszalvétával. Borzalom! Tess és Cat még a helyszínen is ezen kérődzik, ahelyett, hogy szegény lelőtt festő, Nicholas ügyére fókuszálnának. Az ifjú művész kiállítása aznap nyitott volna, illetve nyit – a sónak mennie kell, kérem, mondja Tess, és senki nem tiltakozik. Némi fehér szálakon kívül nincs más nyom, csak annyit tudunk, hogy a srácot olyan ölte meg, akitől nem számított rá. A kocsinál azért Cat szétflörtöli az agyát Evannel, ezt látná Vincent, az Everestre idegeskedné magát.

1a.JPG

Nicholas anyukája egy volt barátnőről és egy képek áráról szóló telefonos vitáról mesél, Tess pedig szinte semmit nem talál a srác bankszámláján – a galéria tulaja nagyon lehúzhatta, gyanúba is keveredik rögtön. Cat beszámol Tessnek a csókról, mert már unja, hogy a társa állandóan Evannel baszlatja – szar stratégia. De nincs idő többre, hív a kötelesség, és a koszorúslány-ruhapróba. Közben egy tündéri idill: DzséjTí a nőjével skype-ol. Cukibb, mint Boo és Buddy együttvéve (guglizd ki), kajak. Vincent persze otromba tahó módon hazaérkezik, így Sarah kap az arcába egy billentyűzetet. A két srác próbálja kisakkozni, mitől szállt el Vincent agya útban a vacsorára – JT két másodperc alatt összerak egy elméletet, miszerint a féltékenység butította 1.0-sra, majd robot-üzemmódban feltornázta magát a hídra. Eszmefuttatását követően a Cat-fanklub helyettes elnökeként érzelmei bevallására bíztatja Vincentet.

3.JPG

A ruhapróbát inkább hagyjuk, ha megnézed a képet, megérted. Mindenesetre az ótvar ruha (ez a vállfán se lehetett szép basszus) összehozza a csajokat, jókedvű karattyolásba kezdenek, majd Brooke-nak (ara) rohannia kell. A másik kettő az utcán még látja, amint valami random pasi a szájába mászik, ő pedig ellöki. Cat lenyomozza, Brooke házas, bumm. Egyből árulkodik faternak, de az tudta, hogy Brooke válása még folyamatban van, a volt férje pedig nehezen kopik le róla. Cat tehát megint úgy járt, mint az egyszeri srác, aki dyson airblade-be pisált. Közben Nicholas műtermében képeiről duplikátumokat találnak, a számláin pedig mindössze párszázas eladásokat, míg Marco, a galériatulajdonos ezrekért értékesíti a képeit. Végre előkerül a nevezett is, aki szarik az egészre, és tagadja, hogy pénzt mosott vagy embert ölt volna. További adalék, hogy Nicholas a halála előtt lefoglalózott egy lakást, ahová a barátnőjével készült beköltözni, mégsem volt itt szakítás?

4.JPG

Cat a kiállítás-megnyitóra igyekszik szaglászni, a fürdőszobában mögé lopakodó Vincent persze épp most akar lelki életet élni. Érkezik Evan, zsír, legalább elmehet vele a megnyitóra, ha már körömpörköltöt nem ehetnek. Vincent nem adja fel, magánnyomozással próbálna visszakerülni a pixisbe, közben JT-t csúfolja a nője miatt, tiszta dedó. A helyi újságossal kezdi Queens-ben, ahol nem mellesleg ő is felnőtt. Megszerzi a remélt infókat, és hiszed vagy nem, az újságos még őt is felismeri – illetve összekeveri az apjával. Valószínű. A megnyitón eközben összeáll a kép, szó szerint. A festmények mindössze díszletként vannak jelen, a potenciális vevők az ajánlatot a festmény előtt álló lányra teszik. Vagy fiúra, mivel Evan is nagy büszkén újságolja, hogy ajánlatot kapott. Meg egy hívást a labortól: a gyilkos valószínűleg nő. Cat rövid bolyongás után talál egy csajt, aki teljes átéléssel szapulja a hazug pasikat, akik megjátsszák az érzelmeiket, míg prosituáltként az ügyfelekkel legalább tudja, hányadán áll – ő lehet a barátnő?

6.JPG

Evan és Cat tovább flörtölnek, amíg Cat észre nem veszi az emeleten sasoló Vincentet. Felrohan hozzá és egy hátsó helyiségbe rángatja, amit viszont Evan lát meg. Vincent Nicholas műhelyébe viszi a lányt (azt hittem, ez már megvolt, mindegy). Itt Nicholas (=Cat) barátnője, Dafne (=Vincent) iránt érzett soha el nem múló szerelmének allegóriáján példálódzva kifejti, hogy Nicholas minden ébren töltött pillanatában a lány szépségeinek megörökítésével foglalkozott. De talán volt valaki, aki nem akarta, hogy együtt legyenek. Azt hazudta a lánynak, hogy Nicholas megcsalja, a lány pedig saját alsóbbrendűségének tudatától vezérelve ellökte őt magától. Pont úgy, mint Vincent Catet. A szokatlan szerelmi vallomást követően fiú magára hagyja Catet, aki könnyes szemmel mered maga elé még egy darabig, és tuti nem a korábbi takonyzöld ruháját siratja.

8.JPG

A galériába visszaérve Cat és Tess összerakják, amijük van: elhelyezik Dafne-t a történetben, illetve Cat megtalálta a műteremben a fehér kesztyűt, amiből a szálak származhattak. A nyomok a menedzsercsajhoz vezetnek. A lakásához mennek, ahol ott találják Dafne-t, aki éppen fegyverrel fenyegeti a gyanúsítottat – neki is most esett le, hogy a nő kijátszotta őt Nicholas ellen. A srác viszont nem tágított, meg akarta váltani a lány szabadságát, ezért a menedzser megölte. Cat lebeszéli Dafne-t a bosszúról, és minden jó, ha legalább a vége jó. Evan az egész részen át tartó verbálszex után vacsorára hívja Catet, aki nemet mond. Helyette bocsánatot kér Brooke-tól, akivel mostantól bff státuszban vannak. Vincent és a nagy kibékülés a végére marad. Csókjelenet továbbra sincs, úgy tűnik, alőbb körbenyalják a stáb többi tagját, és majd utána egymást, vagy nem tudom. A fű újra zöld tehát, kár, hogy Vincent rohamain ez nem segít.

9.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása