Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Búra alatt 1x11 - Az ördög maga

2014. január 21. 11:00 - Rimi

Ez az a rész, aminek a címe mélydepresszió is lehetne. A Búra újabban úgy kommunikál, hogy csillagállásokat rajzol a pajtára. Van négy csillag azonban, ami Joe szerint nem illik a képbe. Azok nyilván ők, a négy kéz. Egy éjszaka kell nekik, hogy mindenre rájöjjenek, például arra is, hogy megmutathatják újra Juliának a kis Búrát és a király egy személy, valaki a városból.

1.jpg

Big Jim Rennie ahelyett, hogy meggyónná bűneit Lindának az Örsön, inkább igyekszik Barbie-t bemártani. Elmondja, hogy Ő a pénzbehajtó és ez valamiért jobban felkavarja Lindát, mint a propán-drog ügy. Egyébként Jim azzal próbálja kimosni magát, hogy áramot akart szolgáltatni a városnak.

2.jpg

Julia és Barbie külön aludtak éjjel, és el akarnak menni Peter sírjához. Mert tovább akarnak lépni. Ám készülődés közben betoppan Max és lelövi Juliát. Én nem hiszem, hogy meg akarta ölni, mert akkor miért nem eresztett még bele néhány golyót? De Julia a legjobb kezekben van, Barbie azonnal szól Lindának, aki a segítségükre indul. Renni persze lehetetlent kér a városi Serifftől: Ésszel csinálja a dolgait. Na, az Lindának baromira nem fog menni…

4.jpgIfi máris hülyeségeket beszél, szerinte ők egy nagy terv részei. Mármint Angie és Ő, a másik két tagot teljesen el is felejti. A lány ettől kiakad, elküldi a halálba Ifit, mivel amint eltűnik a Búra el is fog húzni innen. A srác inkább meghal a Búra alatt ezért kilép a negyedi kéz-féle bizniszből és elmegy. Ettől az égiek nagyon dühösek lesznek. Ez jól látszik az időjáráson is.

5.jpgLinda autójából elfogy a benzin, ezért Joe viszi be Juliát és Barbie-t a kórházba. Kérdem én, hogy adhattak jogosítványt szerencsétlen gyereknek?

6.jpgMax nem sokáig tudja titkolni Rennie előtt, hogy ő lőtte Juliát. Viszont érzi ő is, hogy még nincs teljesen elkötelezve felé a férfi, ezért még időben megfenyegeti, hogy kinyírja valamelyik családtagját, ha nem viselkedik szépen. BigJim azonban szingli. Végszóra megjelenik Ifi és Max kedélyesen el is cseveg vele arról, milyen aranyos az apja, és mennyire hasonlít a fiú az anyjára. Majd elindul a Madár szigetre. És kivételesen megtudjuk mire utalt az epizód címe. Hát Max-re.

7.jpgBarbie és Joe beérnek ugyan a kórházba, de ott sincs senki és semmi ami segíthet Julián. Az egyetlen ápolónőt elhívja a nő, akinek a férjére omlott a garázs. Róluk később se tudjuk meg, hogy mi történt velük. Így aztán nincs más hátra, katonai módszerekhez kell folyamodni, amiben toll és nejlonzacskó szerepel.

Rennie úgy tűnik mégis be van szarva, a városbéli emberek fegyvereiből meglepi a fiát egy puskával, és töltényekkel, mondván, maradjon a házban és senkinek ne nyisson ajtót, csak neki. Na ez jó program lesz.

9.jpgDodi a villámlás által érdekes dologra lesz figyelmes: Újra működik a kapcsolat a külvilággal. Azonnal Dale Barbarát emlegetik, mégpedig azt, hogy szükségük van rá. Tehát a katonaság mégse vesztegette annyira az idejét.

10.jpgIfi épp a házukban bújkál, mikor jön Angie, hogy miatta van a vihar. Ettől még nagyobb királynak képzeli magát, de jó, visszamegy a csoporthoz, ha már az időjárás is ezt akarja. Szegény Angie-t majdnem telibe kapja egy hinta, de Ifi megmenti. Ez kedves tőle, annak fényében, hogy napokig bezárva tartotta egy pincében, ahol még mosdó sem volt.

11.jpgKözben Barbie tollal és egyéb eszközökkel próbálja életben tartani Juliát. Az időjárás ugyan nincs segítségükre, mert betörik az ablak is. Utána Juliának azonnal leáll a szíve. Az arca kifejezéstelen marad, de próbálja egy csövön keresztül a felesleges levegőt kiszívni. Már épp feladják, amikor újra dobogni kezd a nő szíve. Joe ezt valamiféle isteni jelnek veszi, szerinte Barbie a Király, a kiválasztott. Haza is szalad elújságolni.

12.jpgMaxine a vízparton sétálgat és valami véletlen folytán pont meglátja a saját anyja hulláját. Ettől nincs annyira elkeseredve, mint azt bárki elvárná tőle, adott helyzetben.

BigJim és Barbie a kórház előtt botlanak egymásba, gyorsan meg is beszélik, hogy ketten kellenek ahhoz, hogy Maxet le kell állítani. Jim inkább megölné a nőt, de Barbie naivabb, ő szeretné élve elfogni. Mindketten egyetértenek abban, hogy a városnak vezető kell, de valószínűleg mindketten saját magukra gondolnak. Barbie meg is mondja, hogy le akarja taszítani a trónról Rennie tanácsost. Hoppá!

13.jpgJoe áradozik Barbie-ról, Angie-nek és Ifinek viszont meggyőződése, hogy miattuk alakult ki a vihar és miattuk is ért véget. Az igazságot senki sem tudja, de nem nyomoznak az ügyben, mert kiindulási pont sincs, a Búra mindent össze-vissza csinál. A négy csillag helyét keresik meg, Északra van. Na, oda kell akkor menni csoportosan! Mondják lelkesen, és felkerekednek.

14.jpgSzuper Linda éppen a lövöldözés helyszínén nyomoz. Phil is megerősíti abban, hogy Barbie a verőlegény, ki kell szednie mindenkiből a pénzt, mivel nem túl udvarias, ezért tutira kinyírta Peter Shumwayt, és mivel Julia megtudta, így biztos őt is Barbie lőtte le. Kérdem én, ha ki akarja nyírni a nőt, miért menti meg aztán az életét? Ekkora idiótát még nem hordott a hátán a föld, Linda inkább hisz a rosszhírű rádiósnak, meg BigJimnek, mint a saját szemének.

15.jpg

Jim és Barbie ismét akcióban, most Maxine után kajtatnak egy elég érdekes helyen. Barbie bebiztosítja magukat egy időzítővel de nem tudni, hogy mire készül. Max fegyvert fog rájuk, és szemrebbenés nélkül közli, hogy azért lőtte le Juliát, mert bejön neki Barbie. Agyam eldobom. Féltékeny nők kezébe tilos fegyvert adni. Már majdnem Barbie-t is lelövi, amikor az időzítő lekapcsolja az áramot, ezt kihasználva Barbie elveszi a nő fegyverét. Így vetve véget a szorult helyzetnek. Ki jönnek a jó kis cementgyárból, a két lebilincselt tússzal. Barbie megvetően néz Max-re majd elindul. Ekkor Rennie kihasználja az alkalmat és Maxet és emberét lelövi gondolkodás nélkül. Barbie ettől a plafonon van, főleg, hogy BigJim most őt akarja lelőni. Persze Barbie gyorsabb és lefegyverezi a tanácsost. Linda is a legjobbkor érkezik, és továbbra is elhiszi Jimnek, hogy Barbie lőtt rá a két friss halottra. Persze a pisztoly és a lövedékek utánajárásával kiderülhetne sok minden, de az túl egyszerű lenne. Inkább rálő a menekülő Barbie-ra, aki távozáskor még lekever egyet Lindának is. Legfőbb ideje volt már!

16.jpgA kiválasztottak a négy megadott pontot keresik, ahol megérintik a Búrát és bármi történik, nem engedik el. Válaszokért jöttek ugyebár. Mind a négyüknek ugyanaz a víziója támad, a Búrán kívül megjelenik BigJim és elkezd vérezni több sebből. Angie, Norrie, Joe és Ifi kezében pedig egy-egy véres kés jelenik meg. Nagyon para. Ifi elengedi a Búrát és azt hiszi, az apja veszélyben van. Okosabb társainak azonban egyértelmű, hogy Jim-et el kell tüntetni a föld színéről, és ezt személyesen nekik kell megtenni.

17.jpgSzegény Ifi nagyon be lehet tojva. Egyetlen szülője maradt életben, és egyértelmű üzenetet kap, hogy többek között neki kell megölnie. Sajnos a többség jól járna Jim halálával. Összességében egy egészen izgalmas részt zárhatunk.

18.jpg

Címkék: Búra alatt
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása