Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 2x08 - Come Blow Your Horn

2014. január 20. 11:00 - Smokey the bear

Szójátékkel kezdünk, már ha valaki szereti az ilyesmit. Kíváncsi vagyok mi lesz a cím hivatalos magyar fordítása, ha ez a rész egyszer elér hozzánk is, mert bár ez az egysoros önmegvalósításra buzdít (lefordítva kb. „gyere, és mutasd meg, mit tudsz”), de nyilván Horn dokinak is elég szerep jut a fekália ismert kavargatása tekintetében. Na, de inkább lássuk a fejleményeket! Egy elhagyatott uszodában nyitunk, nem először ebben az évadban. A változatosság kedvéért most Miles vegzál egy babaarcú katonát, ugyan elmondaná-e, merre van dr. Horn? A fickó nem árul el semmit. Miles beveti az arcbamászós, suttogós, trade mark Jack Bauer technikát. Jézusom, azért remélem, nem harapja át a gigáját! A városban közben megy az uszítás. Truman parancsnok előadja a mesét arról, hogy a robbantás a Stu Redman álnéven futó Miles Matheson műve volt, amiért kinyírták a főnökét. Tettestársa is volt, Aaron Pittman. Ezután előre engedi Matheson papát, hogy erősítse meg mindezt. Gene csak arra kér mindenkit, hogy ha a nagy embervadászatban meglátják a lányát és az unokáját, akkor őket legalább hagyják élve. Mindez persze csak arra volt jó, hogy a tetőn rejtőzködő Charlie is szemtanúja lehessen a nagypapi árulásának.

newguy.jpg

Aaronék egy hajókikötőben/roncstelepen várják a fejleményeket, illetve egész konkrétan Milest, hogy megmondja, mi legyen. Aaron ideges, Monroe vicceskedik vele egy sort, hogy csak nehogy felgyújtsa őket is maga körül. Cynthia hallgatja a beszélgetésüket, és kibírja röhögés nélkül. Charlie visszatér a többiekhez, és beszámol a főtéren történtekről. Úgy véli, itt a legfőbb ideje kijutni a városból, elvégre Aaron vár rájuk, és mint tudjuk őt nagyon nem kéne idegelni. Rachel nemet mond, egyelőre maradnak, és biztos, ami biztos alapon megölik Hornt. Ha terroristáknak lettek elkönyvelve, akkor úgy is fognak viselkedni, teszi hozzá a szokásos, elszántnak szánt, csendes gyilkos tekintetével.

terrorists.jpg

Neville útban Roger Allenford parancsnokhoz, aki a glendoni múzeumba vackolta be magát katonáival. Nem akarok nagyon genyó lenni, de az őrnagy simán elmehetne bakacsinerdei tündének ezekkel a fülekkel. A célját mindenesetre eléri, mert sikerül kettesben beszélnie a parancsnokkal, aki ugye abban a kétes helyzetben van, hogy magas rangú tiszt, szép karrierlehetőségekkel, és egy áruló feleséggel. Neville segíthet feloldani a feszültséget: ha a parancsnok maga hozná el a feleségét a táborba, és vonná nyilvánosan felelősségre a nőt a beosztottjai előtt, akkor a rosszindulatú pletykáknak is elejét vehetné, és lehetne remek „hazafi”. Neville pedig egyszer majd kér cserébe valamit.

elf.jpg

Csak meglett Horn is, nem veszett el. Truman és Gene van nála rapporton. A fickó kicsit ideges, hogy semmi eredmény, senki sem adja fel Aaront, pedig még a doki rábeszélőképességét is bevetették. Horn nem vesztegetné az időt, egyesével lövetné le a város lakóit, aztán valakinek csak megered a nyelve. Ezen még Truman is felháborodik, pedig. Horn világosan kifejti, hogy kell nekik Aaron, méghozzá hamar, mert ha rájönnek, miért olyan különleges, akkor nem évek, hanem hónapok alatt visszahódíthatják Amerikát.

horn.jpg

Rachel kaját visz a lányának, és ha már így együtt vannak, elbeszélgetnek egy kicsit. Charlie bevallja, hogy bár látta mit csinál a nagypapi, de nem tud rá haragudni. Az anyját is sokáig utálta, és nagyon egyszerű volt gyűlölnie, de már megbocsátott, és az sokkal nehezebb volt. Oké értjük, de attól a papa még spion marad, vagy csak én vagyok nagyon értetlen. Miles ugrik be hozzájuk, szó szerint. A kínvallatás hasznos volt, megtalálta a hazafiak főhadiszállását, ami a régi papírgyárban van. Látta, amint Truman bement oda. Rachel örül, mert akkor két legyet is üthetnek a tervezett terrorista akcióval egy csapásra. Hármat- teszi hozzá Miles-, mert Gene is velük volt. Rachel arcáról lehervad a mosoly.

miles.jpg

A hajóknál közben dráma van. Aaron és Cynthia végre megejtik a beszélgetést, ami már egy ideje lógott a levegőben. A nő rákérdez, hogy Aaron volt-e az, aki a férjét is megölte. A kocsiban való halálra égés még az ő egyszerű kis világában is elég gyanús módja az eltávozásnak. Aaron bólogat. A vicc az egészben az, hogy még csak nem is az a fő problémája a csajnak, hogy Aaron megölte a brutális férjét, akitől egyébként évek óta rettegett; vagy az, hogy mindezek után Aaron képes volt összejönni vele, és az ő ágyában aludni, hanem hogy minderről HAZUDOTT neki. Megkéri a férfit, hogy most hagyja magára, mert gondolkodnia kell. Cynthia, inkább ne!

think.jpg

Rossz hír, hogy a jelek szerint Miles sebe elfertőződött. Ha ez így marad, még a végén beáll nekem a Jaime Lannister és Luke Skywalker alkotta félkezűek klubjába. A lányok erről mit sem tudnak, csak a vegyszert kotyvasztják elszántan. Rachel meg is jegyzi, hogy mindig is szeretett volna együtt főzőcskézni a lányával, csak hát ő inkább a hagyományos TV Paprikás formátumra gondolt, nem erre. Charlie nem vevő a humorra, ő csak a biztonság miatt aggódik. Az anyja megnyugtatja, hogy nem lesz gáz, illetve pontosan az lesz, de csak akkor, ha ezt a két anyagot egyszerre dobják be egy zárt helyiségbe. Charlie-nak pont ez a baja; mi lesz, ha a Gene is odabent lesz, amikor elgázosítanak? Rachel csak reméli, hogy nem lesz ott az öreg. És ha mégis?- kérdezi a lánya. Nincs felelet.

cooking.jpg

Monroe lelépni készül. Ez vagy nem evett még mindig, vagy csak nem bírja Miles nélkül. Aaron tartóztatná, de Bass nem akar maradni, ő megtette, amire kérték, aztán hadovál még valamit arról, hogy Miles biztos megtudott valamit, amit neki is tudnia kéne. A roncstelepre katonák érkeznek. Monroe kinyírja a felderítő őrsöt, de a lövöldözésre megjelenik a többi is. Monroe belátja, hogy ennyivel nem tud végezni, és ha elkapják őket, Aaront tuti életben hagyják, de neki meszeltek. Fogja magát és lelép. Aaront és Cynthiát elkapják. Közben egy pillanatra megmutatják nekünk Horn dokit, aki éppen valami lötyit fecskendez be magának, majd visszaréved a múltba. Még kisfiú volt, amikor az anyja haldoklott, de az apja ahelyett, hogy áthívta volna hozzá a szomszéd orvost, inkább csak imádkozott, mert az Úr akarata ellen ugye mit is lehetne tenni. Az Isten mentsen meg minket a begyepesedett fajta, bigott keresztényektől!

OMG.jpg

Mileszék akcióba lendülnek. A férfi a tetőn felügyeli a helyszínt, Charlie kutyasíppal elterelő hadműveletbe kezd (ezt vajon honnan szerezték?), Rachel pedig a vegyi anyaggal bevetésre indul. Természetesen feltűnik Gene, aki bemegy az épületbe. Miles lefújná az akciót, de Rachel továbbmegy. Volt valakinek kétsége, hogy fog dönteni? Ráadásul begördül Aaronék szekere is, bár erről Rachel nem tud. A helyzet fokozódik. Odalent a geek és a csaja most szembesül csak Gene árulásával. Az öreg és Aaron is könyörög Hornnak, hogy legalább a nőt engedje el, de az hajthatatlan. Rachel már ledobni készül a kotyvalékot, amikor Miles a lehető legjobb pillanatban megállítja. Aha, tehát az apját megölheti, ha akarja, de Aaronért kár lenne. Minden világos.

drop.jpg

Horn anyja, ahogy sejteni lehetett, végül meghalt. Az immár üres ágya mellett a fiatal Horn üldögél, és véresre karmolássza magát. Jáj. Az apja jön, egy adag gyógyszerrel a kezében. A fiú beadott belőle az anyjának, de az csak meghalt. Az apa a fiát okolja. Horn felesel, csodák márpedig nincsenek. A jelenben az immár felnőtt Horn vizsgálja Aaront. Hogy pontosan mit is akar elérni, azt nem tudjuk, de a módszere abból áll, hogy mindenféle ügyes kis szerszámmal fájdalmat fog okozni a férfinak. Gene maradna a szobában, hogy szükség esetén segítsen Aaronnak, de Horn kitessékeli. A kínzás elkezdődik, az egész alagsor Aaron üvöltését visszhangozza.

pain.jpg

Allenford, aki innentől inkább Justine, ha már képbe került az egész család, szabadulni próbál, de Jason nem hagyja. A menekülés reményében a nő megpróbálja az őrnagy ellen uszítani, de csak azt éri el vele, hogy Jason bedühödik, és majdnem megfojtja. Mivel idejében leáll, azért a nő azt gyanítja, hogy nem programozták át a fiú agyát teljesen. Neville közben a másik Allenforddal útban van a rejtekhely felé. Roger keménykedik, de az őrnagy felvilágosítja, hogy nem maradt más választása, mint hogy együttműködjön. Ha Neville nélkül megy be a nőhöz, Jason tuti megöli. Ha mégsem, akkor is mi lesz? Elszöknek, mint két szerelmes tini? A Kormány kerestetni fogja őket, és a fizikumát elnézve, nem tart majd nekik sokáig. És a fiukkal mi lesz? Két áruló szülővel nehezen fog előbbre jutni a ranglétrán, sőt! Roger meggyőzve.

options.jpg

Mileszék elfogják Gene-t, és az uszodai rejtekhelyükre viszik. Odabent aztán megindul a nagy erkölcsi felelősségre vonás mindkét részről. Az öreg doki elmondja az indokait, és bár mindent csak érte tett tudja, hogy a lánya nem fog neki megbocsátani. Ha Rachel életben maradásához az kell, hogy utálja az apját, akkor felőle rendben, csak meneküljön. Rachel ki van bukva, hogy az apja hagyta, hogy őrültnek higgye magát, miközben összejátszott a Kormány embereivel. Hirtelen Truman hangját hallják, aki valahogy megtalálta őket. Gene önfeláldoz. Kimegy a katonák közé, és addig tartja sakkban Trumant, amíg a többiek a hátsó kijáraton el nem menekülnek. A parancsnok kiszabadul a szorításból, de az emberei hiába veszik üldözőbe a szökevényeket, nem járnak sikerrel. Gene marad. Élve, egyelőre.

escape.jpg

Horn csak tudhat valamit, mert amint sebet ejt Aaron karján, az rögtön begyógyul. A doki nem érti, miért csak Aaron képes erre. Ő maga sem tudja. Horn példabeszédet tart neki az apjáról. Végül is igaza lett, csak vannak csodák, még ha nem is olyan módon, ahogy a fater hitte. Elmondja azt is, hogy agydaganata van, ezért lövi magát, és úgy hiszi Aaron meg tudja őt gyógyítani. Már csak arra kell rájönniük, hogyan.

whyyou.jpg

Neville megérkezik a búvóhelyre Allenford parancsnokkal. Amikor a férfi meglátja a nejét, rögtön olyan stílusban kéri számon rajta azt a bizonyos panaszlevelet, ami nem sok jót sejtet. Justine azzal mentegeti magát, hogy muszáj volt megírnia a fiuk miatt. Még megpróbálja összeugrasztani a férjét Neville-lel, azt ajánlva, hogy szökjenek el ők ketten. Roger realista, és inkább lelövi az asszonyt. Immár ismét csak egy Allenford maradt.

Justinedies.jpg

Még két rövid jelenet maradt a végére. Az első nem annyira érdekes. Miles, Rachel és Charlie még mindig abban a nyamvadt városban van, és már nem csak Aaron a problémájuk, nagypapit is meg kell menteni. A másikban dr. Horn vegzálja tovább Aaront. A geek meg tudja gyógyítani a saját testét, ha kémiai és fizikai behatások érik, de mások felgyújtása, és vélhetően meggyógyítása érzelmi túlfűtöttségből ered. Elő kell tehát teremteni ezt az állapotot. Aaront bedrogozzák, majd elővezetik Cynthiát. Horn bölcs előrelátással kisétál a teremből, az egyik katona pedig egy kést döf a nő oldalába. Aaronból előjön az állat, és legalább egy fáklya lángra kap a falon. Hogy vajon más meggyullad-e, azt majd csak a következő részben tudjuk meg.

Címkék: Revolution
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása